Curierul Zilei - Începe Festivalul Naţional Dinu Lipatti
PRIMA PAGINA

*** Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu pentru voi     *** ️Codurile penale modificate de urgenţă      *** În Argeş, investiţii de peste un miliard de lei      *** A scăzut datoria publică a României      *** Vin ajutoarele de urgenţă!      *** Reţinut pentru a fi extrădat     *** Percheziţii la tiriştiicare furau marfa    *** Falşi angajaţi de la Salubritate, cereau bani!    *** Ieri, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia     *** „Tedi- Şcoala Siguranţei“, la Cîmpulung     *** Se opreşte curentul în Mioveni     *** Concurs de simulare de procese     *** I-a ars casa de la o lumînare!     *** Militarii musceleni, la Cincu     *** Autoturisme de epocă la Retroparada Primăverii 2019 în Cîmpulung     *** Sfinţii zilei      *** Noroc cu carul!     *** CURCAN CU ROZMARIN    *** Evenimente 18 aprilie de-a lungul vremii    *** Liceul cu cei mai mulţi elevi calificaţi la olimpiade naţionale    *** Elevii vor încondeia ouă    *** Excursie prin Europa    *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** „Kareu de aşi” la Piteşti     *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** Liga Campionilor    *** Reguli noi pentru promovare    *** Tenis: Flavia Ogrezeanu, un nou premiu    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** Raliul Argeşuluire vine în circuit!    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** „Mă antrenez pentru aurul olimpic“   

 Publicitate pdf
Începe Festivalul Naţional Dinu Lipatti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 26 aprilie 2013

Anul acesta, se împlinesc 96 de ani de la naşterea ilustrului pianist

Începe Festivalul Naţional Dinu Lipatti

 

 În perioada 27 - 30 aprilie, se va desfă­şu­ra, în mai multe locaţii din judeţul nos­tru, Fest­ivalul Naţional Dinu Lipatti, care face parte din proiectul Muzeul Jude­ţean Argeş - Moştenire culturală, istorie şi continuitate,  în valoare totală de 1.039.687 lei, pentru care Consiliul Judeţean Argeş a primit finanţare. Anul acesta, se împlinesc 96 de ani de la naşterea ilustrului pianist, compozitor şi pedagog român Dinu Lipatti, iar acest fes­tival va aduce în atenţia publicului atît valorile artistice ale unei opere desă­vîrşite, cît şi detalii esenţiale legate de compoziţie. 

 

Competiţia îşi propune să reunescă o pleiadă de concurenţi de la nivel naţional şi să aducă în atenţia tinerei generaţii per­so­nalitatea de excepţie a marelui muzi­cian.

Membri consacraţi, în juriu

Concursul are un caracter complex şi se va desfăşura pe trei secţiuni: pian, vioară şi canto. Juriul va avea în componenţă o se­rie de membri consacraţi, oameni de valoa­re ai universului muzical: Ana Bogăţilă Tö­rök, pentru vioară, Ramona Eremia, pen­tru canto, şi Silvia Sbârciu, pentru pian, iar dintre concurenţi, vor fi prezenţi atît tineri elevi şi studenţi ai universităţilor muzicale din ţară, cît şi instrumentişti renumiţi.

 

Desfăşurare:

27 aprilie - Înregistrarea participanţilor şi pregătirea pentru susţinerea probelor  de concurs la secţiunea pian.
28 aprilie, ora 10, la Centrul Cultural Piteşti - Concurs secţiunea pian.
28 aprilie, ora 14, la Centrul Cultural Costeşti - Concert cameral.
29 aprilie, ora 10, la Primăria Cîmpulung - Concurs secţiunea vioară.
29 aprilie, ora 14, la Centrul de Cultură şi Arte George Topîrceanu, din Curtea de Argeş - Concurs secţiunea canto.
30 aprilie, ora 11 - Gala Laureaţilor, premierea şi recitalul final, la Casa Memorială Dinu Lipatti, comuna Leordeni, sat Ciolceşti, judeţul Argeş. 

I.Şutan

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info