Curierul Zilei - Nu le lăsaţi să moară!
PRIMA PAGINA arrow campanii arrow Oameni care ajuta oameni arrow Nu le lăsaţi să moară!
 Publicitate pdf
Nu le lăsaţi să moară!
(0 voturi)
Thursday, 16 May 2013

Viaţa gemenelor atîrnă de 20.000 de euro

Nu le lăsaţi să moară!

# Au doar 13 ani, vîrstă la care orice copil adoră să iasă la plimbare prin parc, să mear­gă pe bicicletă sau cu ro­le­le, să danseze, dar An­dreea şi Cris­tina nu pot să facă aceste lucruri. 

 

 Nimic nu poate să fie mai dureros pentru părinţi decît să-şi vadă copiii bolnavi şi să nu poată să facă ceva în privinţa aceasta pentru a le salva via­ţa. În această situaţie se regăsesc soţii Durucu din Piteşti. Pînă în urmă cu doi ani, ei formau o familie fru­moa­să, sănătoasă, unde nu era loc de lacrimi şi durere. 

 

 Lucrurile s-au schimbat însă, cele două fete gemene, în vîrstă de doar 13 ani, au grave pro­ble­me de sănătate. Dacă nu vor ajunge în curînd la o clinică din străinătate, unde să fie operate, ele riscă să moară. Viaţa lor atîr­nă de o sumă de bani, însă prea mare pentru ca părinţii lor, care se văd ne­voiţi să ceară aju­to­rul cititorilor ziarului nostru. Au doar 13 ani, vîrstă la care orice copil adoră să iasă la plimbare prin parc, să mear­gă pe bicicletă sau cu ro­le­le, să danseze. An­dreea şi Cris­tina nu pot să facă aceste lucruri. Pentru ele este un efort prea mare şi să mear­gă la şcoa­lă, şi să stea aşezate pe scaun de la în­cepu­tul cursu­­rilor şi pînă la final. Şi totuşi o fac, deoarece vor să ajungă ci­ne­va. Deşi du­reri­le fizice pe ca­re le au sînt uneori insuporta­bil­e, fe­tele n-au uitat să zîm­bească. În spatele a­­ce­lor chipuri fru­moase, ce par că sclipesc de fericire, se ascunde un munte de durere. „Pînă acum doi ani, pot spune că atît Andre­ea, cît şi Cristina erau perfect sănătoase. S-a întîmplat însă ca una din fete, Cristina, să fie de­pistată că are scolioză. A urmat exerciţii de kinetoterapie şi a pur­tat corset, crezînd că boala va stagna, dar nu a fost să fie aşa. În urmă cu două luni, în ur­ma unui nou examen medical, boala a evoluat. I s-a pus atunci diagnosticul: dublă scolioză tora­co-lombară. Am fost la un control în Italia, iar domnul doctor de a­co­lo ne-a spus că trebuie ope­ra­tă de urgenţă, pentru a nu-i afec­ta şi alte organe. A fost progra­ma­tă pentru operaţie în iulie-au­gust. Din păcate, costul interven­ţiei, aproximativ 20.000 de euro, e mult prea mare ca să-l putem suporta. Dar operaţia trebuie fă­cută, altfel coloana care este de­formată riscă să-i apese pe orga­ne şi să o omoare. Din cauza aces­tei boli, Cristina, elevă în cla­sa a VI-a, nu are voie să facă mişcări bruş­te, astfel este scutită de la anu­mite activităţi, cum ar fi sportul sau dansul. Cu toate ca are dureri de coloană insuporta­bile, este o fată optimistă, care vi­sează la un vii­tor frumos, învaţă bine, are tăria şi crede că, ajutată de Dumne­zeu şi de oamenii cu suflet, va trece peste acest obs­ta­col din viaţa ei, putînd să fie un adolescent nor­mal, să-şi aibă o carieră cînd va fi mare, să ajungă să-şi înte­meie­ze o familie, să du­că o viaţă ca şi noi“, a spus Mag­dalena Duru­cu.

 


Sora geamănă a Cristinei are şi ea aceleaşi probleme de sănă-tate, numai că la Andreea deocamdată s-a ajuns la stadiul în care este dependentă de cor­set, şi acesta extrem de scum, 1.800 de lei. În cu­rînd, se va pune şi la ea pro­blema unei intervenţii chirurgicale, iar familia Durucu va fi din nou pusă în postura de a face apel spre a strînge suma necesară pentru operaţie. 

Dacă vreţi să interveniţi în salvarea a două vieţi, o puteţi face donînd bani în contul deschis în lei, la BRD,  pe numele Magdalenei Durucu, mama gemenelor cu probleme grave de sănătate: RO 46BRDE030 SV 20201130 300.

Mihaela Cazacu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 9261

Comentarii (2)
Scris de mutesan in 14-12-2016 11:45 - Vizitator
 
 
muresan nicoleta din jud bistrita nasaud com rodna principala .nr.1494.Ceea ce m-a determinat insa sa postez apelul acesta direct, este faptul ca muresan sorin sotul meu se afla astazi la capatul puterilor si nu mai are solutii, resurse… Cheltuielile lui lunare sunt intre 200,300 ron si fara pansamente schimbate si leacuri, se prapadeste de pe o zi pe alta. Daca ati privit imaginile, ati constatat ca in cazul lui sunt precum ale unui ars … Costurile intretinerii sunt mari, si resursele epuizate. cine vrea sa dea o mina de ajutor pentru sotul meu care are de facut o operatie forte grea in strainatate la ambele piciore si nu dispunem de suma acasta de 2000 euro rog oameni care vreau sa ne dea o mina de ajutor si buni voitori suntem o familie cu 6 copii in pragul disperari,, sotul meu a muncit la constructi in jud cluj si trebuia sa ficxeze o placa de beton sa dechilibrat si a cazut de la etajul 2 ia fracturat ambele picioare patronu nu a mai recunoscut ca a lucrat la iel si nu a fost angajat cine a citit acest anunt si vrea sa ne ajute sa adunam acasta suma si au buna vointa sufleteasca ne pote suna la 0758851442 nr.cont..RO64RNCB.0283125980330001.TITULAR.MURESAN.NICOLETA va dorim multa sanatate si va multumim din suflet domne ajuta
 
Scris de muresan nicoleta in 18-05-2013 18:32 - Vizitator
 
 
Stimată redacție 
Suntem un cabinet de avocatură (avocat luscan.izabela) din.jud ias și dorim să vă supunem un caz umanitar. Stabilită în satul Rodna, com. Rodna, bl. 78, ap. 39, jud. Bistrița-Năsăud, fa­milia Mureșan se compune din soții nicoleta și sorin.si.cei.cinci.copi.minori ai acestora;sorin fiul(născut; la data de.24.03.2001}.ionut.(născut la data de.17.05.2003}.si.ionela.nicoleta.(născut la data de.10.062005.(.denisa.09.06.2009.(născut la data de.15.05.2011.). Si­tuația lor financiară și locativă este precară, ei lo­cuind într-un bloc de garsoniere, într-o stare insalubră, cu izolații, instalații și geamuri foarte proaste iar dom­nul Mureșan este imobilizat la pat de.16.luni.în urma .unui accident în construcții. necesita interventie chirurgicală la anbele picioare tibie peroneu dret tibir stang ale cărei costuri se ridică la aprox euro.2000.Chiar în condiţiile în care această sumă este foarte mare pentru situaţia actuală de criză economică, orice fel de ajutor în bani, alimente, haine pentru cei 5 copii, sau rechizite , care trebuie să meargă la şcoală, sunt binevenite. Mă rog la Bu­nul Dum­nezeu să-mi dea putere să merg mai departe şi oameni care să ne ajute să depăşim aceste pro­bleme mari cu care ne confruntă pentru familia muresan .De­oarece traiul a 7 persoane într-o garsonieră de 21 mp nu poate fi considerat unul decent, cabinetu Pe această cale, fac apel către dvs. și cititorii dvs., care ar fi interesați să ajute această familie, în orice mod. Orice părinte își dorește să îi ofere copilului său tot binele de care este în putere. Vă trimit atașat docu­mentele scanate, din care reiese situația acestei familii, care are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. În afara celor atașate, trimitem mai jos și restul actelor dove­ditoare. Vă mulțumim și vă urăm spor în toate!...BCR - Sucursala Rodna:veche.RO64.RNCB.0283125980330001. sau personal la familia muresan nicoleta la telefon;0758851442.mutumim
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fii reporter!

Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info