Curierul Zilei - Ţurţurii, pericol public!
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow Fapt Divers arrow Ţurţurii, pericol public!
Fapt divers*** ️ Patru elevi în arest!     Fapt divers*** ️ Au snopit în bătaie un bărbat     Fapt divers*** ️ Acuzaţi de crimă, au ieşit din arest!     Social*** ️ APIA începe plata subvenţiilor pentru fermieri!     Social*** ️ Opriţi risipa alimentară!     Fapt divers*** ️ Accident pe A1 provocat de un cal!     Fapt divers*** ️ Trafic blocat de accident     Fapt divers*** ️ Braconierii prindeau peşte cu setca!     Social*** ️ Un carnaval ce nu are rival    
 Publicitate pdf
Ţurţurii, pericol public!
(4 voturi)
Monday, 03 February 2014

Dacă nu vi-i daţi jos de pe streşini şi rănesc pe cineva, riscaţi dosar penal

Ţurţurii, pericol public!

Rondul Curierului, duminică, 2 februarie 2014

 

 A venit zăpada şi aproape că am trecut cu toţii cu bine de ea! Şi după ce s-a aşezat neaua frumos pe acoperişuri şi copaci, pe stîlpi sau prin alte locuri înalte, s-au format şi ţurţurii, care, ca în fiecare an, ameninţă, de sus, de pe streşini, viaţa trecătorilor.

Fie că stau atîrnaţi pe la acoperişurile caselor ce dau direct spre trotuare, fie că s-au agăţat de stîlpii de electricitate şi privesc, de acolo, spre capetele trecătorilor, ţurţurii Piteştiului încep să devină ameninţători. Şi, pentru cine nu ştia, dacă se întîmplă un accident tragic din cauza unei bucăţi de gheaţă căzute de pe streaşina casei dumneavoastră, răspundeţi penal!

Ca atare, persoanele fizice, instituţiile sau per­soanele juridice care au parte de ţurţuri pe casa lor să facă bine şi să-i înlăture.

Balconul căptuşit cu gheaţă

 Ţurţurii Piteştiului au apărut, în ultimele zile, mai peste tot şi riscă oricînd să pice în capul cuiva. Ba în­că, în unele cazuri, există şi situaţii cînd gheaţa a cuprins cu totul balcoane întregi şi, dacă se desprinde o astfel de bucată de ghea­ţă, bine ar fi să nu treacă nimeni prin zona de pericol, pentru că viaţa îi este serios pusă în primejdie.

În alte locuri, pe la balcoanele de la blocurile chiar din centrul oraşului, s-a format o adevărată perdea de ţurţuri şi de gheaţă, care, în mod evident, stă să se prăbuşească. Şi dacă se întîmplă aşa, responsabilitatea e a administratorului respectivei asociaţii. Aşa că bine ar face să ia măsuri, că e mai bună prevenţia! Este şi cazul blocului de lîngă Casa Judeţeană de Pensii, de altfel o zonă foarte circulată mai tot timpul.

Desigur, aceasta nu este, însă, singura situaţie de acest gen, cînd de pe marginile balcoanelor stau să pice adevărate torpile de gheaţă. Mai prezentăm şi altele, să ştie oamenii ce au la „uşa casei“ şi să ia măsuri, pînă nu se întîmplă vreo tragedie. Spre exemplu, la un bloc de pe strada Exerciţiu, iarăşi o zonă circulată, ţurţurii stau înşiraţi pe marginea blocului, ca mărgelele pe aţă.

Prin zona Nord şi prin Găvana, am dat peste alte situaţii de acest gen, pe care le prezentăm cu fotografii explicite, măcar să ştie lumea pe unde să nu treacă, dacă vrea să fie în siguranţă pe stradă, în această perioadă.

Pe lampa de iluminat public din faţă de la BCR, stă să cadă o altă bucată serioasă de gheaţă. Oare cine-o fi ghinionistul pe care-l vizează sau dă norocul să nu nimerească pe nimeni de data asta?

Pe strada Dumbravei, chiar în apropiere de o agenţie de pompe funebre, lung de peste un metru, un ţurţur atîrnă chiar deasupra zonei pietonale. Culmea e că pietonii chiar nu prea au pe unde trece decît pe sub el, aşa că... ce-o vrea Bunul Dumnezeu, dacă nu-l dă nimeni jos mai repede!

Gheaţă la mal şi la instituţii

Te duci la spital, să te faci bine, şi cine ştie peste ce mai dai. Sau ce dă peste tine, în a­cest caz, pentru că, ia­tă, la secţia de Boli Infecţioa­se, ghea­ţa pîndeşte liniştită de la streaşina clădirii, aşteptîndu-şi victima! Să sperăm că nu va fi cazul sau că se gîn­deşte cineva să dea jos respectivii ţurţuri.

Şi că tot am adus vorba mai sus de Casa de Pensii, şi la ei stă nişte gheaţă pe marginile acoperişului şi n-ar strica să fie degajată cît de curînd, că nu se ştie de unde sare... ţurţurele!

Dans pe sîrmă

Nici cablurile întinse prin tot oraşul nu au scăpat de ţurţuri, la fel şi becurile de iluminat public. Pînă şi acestea au nevoie să fie curăţate. O bucată de gheaţă juca voios pe un fir, chiar deasupra trotuarului de pe strada Egalităţii, la mică distanţă de Colegiul Zinca Golescu.

Doi paşi mai în faţă, cine scapă de primul ţurţur are şansă să fie lovit de alţii, atîrnaţi pe firele de cablu adunate lîngă stîlpul din colţul străzii. Aşa că iată cum a devenit un sport extrem să scapi cu viaţă, în aceste zile, după o simplă plimbare pe străzile Piteştiului!

L.Dascălu  Foto: I.Tudor

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Vor 3 puncte la Tr Severin
Felicitari Badea! Ai debutat exact ca Dica! Se pare ca nu se schimba nimic!Sa vedem cu ce explicatii mai vi si tu. Timp ...
16/10/19 17:02 Mai mult...

Şeful de post a falsificat acte din dosar
Referitor la articolul publicat, vă rog să mă contactați, pentru că ați spus numai minciuni.
15/10/19 15:27 Mai mult...

PUI CU PERE
Trebuie să fii dement să prăpădi aşa ceva.
15/10/19 14:51 Mai mult...

Poliţiştii au început să dea amezi pentru telefon
un nene militian de la centru spunea" NU VOM DA AMENZI" doar avertismente se pare ca din data de 12 au intrat direct in...
15/10/19 14:14 Mai mult...

Reţinut de poliţişti, eliberat de instanţă
Da ce instanta de treaba in Arges, ii verifica cineva pe Magistrati astia, ca poate lasa in libertate un viitor criminal...
15/10/19 07:05 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info