Curierul Zilei - Angiograful a început să lucreze!
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow stiri social economic arrow Angiograful a început să lucreze!

*** Moş Crăciun vine în oraş!     *** Dîmbovicioara, staţiune turistică      *** Sicriul Regelui Mihai I ajunge la 17.30      *** „Drum interjudeţean, o batjocură!“     *** Finanţele scot la licitaţie 46.000 litri de coniac      *** Se dezveleşte bustul lui Stroe      *** „Cel mai frumos copil din Argeş“!      *** Moş Crăciun, vandalizat la Mioveni!      *** A intrat cu Golful într-o autoutilitară Ford     *** Pendiuc a cîştigat procesul!     *** Asistent universitar, achitat de instanţă     *** Traficanţi de droguri, eliberaţi   nbsp; *** Director francez, implicat în accident     *** Liga I - Etapa 21     *** Roşu: „Am avut meciul în mînă!“      *** Dan Alexa: „Am avut şi şansă!“      *** Peste 450 de alergători la semimaraton     *** Liga Campionilor, Europa League     *** Mandat încheiat cu o victorie!     *** „Cel mai prost meci al nostru“     *** CS Dacia Mioveni - locul 2 la medalii pe echipe     *** CSM Piteşti a cîştigat Cupa Moş Nicolae    

 
Angiograful a început să lucreze! Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 06 noiembrie 2014

Premieră în lumea medicală argeşeană

Angiograful a început să lucreze!

 

 Ieri, la Spitalul Judeţean Argeş, a început să func­ţioneze angiograful, apa­ratul de ultimă generaţie cu ajutorul căruia vor fi salvate vieţile a mii de pa­cienţi cu infarct mio­car­dic şi alte afecţiuni co­ronariene. Doi pacienţi in­ternaţi în Secţia Cardiolo­gie care aveau angine pec­torale instabile au bene­ficiat de coronarografii efectuate cu ajutorul an­giografului de către me­dicii Cătălin Uşurelu, Elvis Boţu, angajaţi la Spitalul Judeţean, şi medicul Ma­rin Postu, cu experienţă în cardiologia intervenţio­nală la Fundeni.

Medicii specialişti în cardiologia intervenţională de la Piteşti au beneficiat de sprijinul şefului Secţiei de Cateterism Cardiac Fundeni, dr Dan Deleanu, care a fost prezent, ieri, la Judeţean şi a văzut Laboratorul Angiografie.

„Un avantaj foarte mare pentru pacienţi“

Primul pacient care a beneficiat de coronarografie în cadrul Laboratorului Angiografie de la Spitalul Judeţean este Gheorghe Grama, de 62 de ani, din Piteşti, care era internat de 10 zile în Secţia Cardiologie, avînd o angină pectorală instabilă. „Am ajuns de urgenţă la spital cu o durere în capul pieptului, la o mînă şi transpiraţie. Acum au adus acest aparat la Piteşti şi vor vedea medicii exact ce problemă am. Nu mi-e teamă de a­ceastă investigaţie. Abia aştept să intru şi să vadă doctorii ce am. Sînt nişte medici deosebiţi. Tuturor ca­re s-au implicat în campania pentru cumpărarea angiografului le urez sănătate, iar noi, pacienţii, le mulţumim“, ne-a declarat bărbatul, înainte de a beneficia de serviciile angiografului. Al doilea pacient care a ajuns, ieri, la angiograf este Tu­-dor Petre, de 59 de ani, care are o angină pectorală instabilă şi a ajuns, luni seara, la Urgenţă, cu durerea în capul pieptului şi transpiraţie. „E un avantaj foarte mare pentru noi, pacienţii, care nu trebuie să ne mai deplasăm pînă la Bucureşti, ca să vadă medicii ce avem la inimă. Am puţine emoţii, e normal, dar am încredere în medicii de la Piteşti“.

„Ne bucurăm că există un centru nou la Piteşti“

Dr Dan Deleanu ne-a declarat: „Sîntem bucuroşi că s-a pus în funcţiune un alt laborator de cateterism, pentru că numărul de laboratoare în ţara noastră este destul de mic, iar nevoia este foarte mare. În acest fel, Piteştiul, judeţul Argeş şi judeţele limitrofe pot să beneficieze foarte mult de un astfel de sistem, mai ales în cazurile de infarct miocardic acut sau de cardiopatie ischemică în forme diverse. Este terapia cea mai modernă, angioplastia coronariană şi implantarea de stent. În primul rînd, ne bucurăm că există un centru nou, pentru că toţi pacienţii din această zonă ajungeau la Bucureşti şi eram foarte aglomeraţi. Practic, în toată zona de sud a României, de la Bucureşti în Sud-Vest, toată Muntenia şi Oltenia, nu exista nici un centru. În infarctul miocardic acut contează foarte mult timpul pînă la intervenţie.

Dacă se poate realiza în prima oră de la debutul simptomelor este ideal, în primele trei ore încă e bine, însă, cu cît trece timpul, beneficiul e din ce în ce mai mic pentru pacient. Decît să fie transportat un pacient la Bucureşti, unde drumul durează mai mult de o oră, poate chiar două, e un avantaj enorm. Centrele care au dezvoltat laboratoare de cateterism au o mortalitate de două ori mai mică în infarct decît cele care nu au acest sistem, procentajul fiind de 4 - 5 la sută în cazul celor care au sistem de angiografie şi cel puţin 9 - 10 la cele care nu au. Noi, cei de la Fundeni, ne bucurăm pentru că doctorii care lucrează aici sînt formaţi în centrul nostru şi au reuşit să pună la punct un astfel de sistem. Le transmit pe a-ceas­tă cale mult succes şi îi asigur de sprijinul nostru în continuare“.

„Moment istoric pentru cardiologia argeşeană“

Medicul Cătălin Uşurelu ne-a spus, ieri, că va fi soluţionată, în primul rînd, partea diagnostică pen­tru pacienţi. „Primul pacient are o angină pectorală instabilă, în prin­cipiu boala coronariană, şi suspectăm că are o leziune pe una din artere care e responsabilă de simptomele dînsului. Vom intra pe artera femurală cu un cateter cu care o să intubăm selectiv fiecare din cele două coronare, după care se injectează substanţa de contrast, se evidenţiază unde este leziunea critică, iar în funcţie de ceea ce găsim, decidem ce urmează să facem.

Dacă dînsul va avea nevoie acum de stent, vom face acest lucru, iar dacă va fi nevoie de operaţie, vom lua decizia ulterior“, ne-a precizat dr Cătălin Uşurelu. Cardiologul  Adrian Tase ai cărui pacienţi au ajuns pe masa angiografului ne-a declarat: „Este un moment istoric pentru cardiologia argeşeană, iar pentru pacienţi, un moment extrem de important. Cei doi pacienţi ai mei sînt extrem de încîntaţi, iar indicaţia este absolut perfectă. Au angine pectorale instabile care sînt extrem de periculoase, cu o rată mare de fatalitate şi care oricum trebuiau rezol­vate, ca să poată supravieţui şi să aibă o bună calitate a vieţii. În primul rînd, se va vedea diagnosticul de acurateţe, care arteră este afec­tată, iar în al doilea rînd, se va putea interveni prin dilatare şi fixarea unui stent“.

I.Ivănoiu  Foto: I.Tudor

 
< Precedent   Următor >

Închisoare pentru neplata impozitelor şi contribuţiilor


Potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor, dacă nu vă plătiţi cu intenţie impozitele şi contribuţiile supuse regimului de reţinere, încasare şi plată, sau virare, veţi fi acuzaţi de evaziune fiscală şi riscaţi să ajungeţi la închisoare între 1 - 6 ani. Ordonanţa este valabilă atît pentru angajatori, cît şi pentru angajaţi. Plata impozitelor şi contribuţiilor trebuie făcute în cel mult 30 zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege. Între cele 32 de impozite şi contribuţii datorate bugetului se numără impozitele pe venit din salarii şi asimilate salariilor, pe pensii, pe drepturile de proprietate intelectuală, pe arendă, pe dobînzi şi dividende, pe premii şi din jocuri de noroc, contribuţia de asigurări sociale datorată de persoane fizice ce realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice ce realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor. Ordonanţa are în vedere creşterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul asigurărilor sociale de stat şi responsabilizarea angajatorilor în ce priveşte plata la timp a contribuţiilor sociale obligatorii datorate atît de ei cît şi de angajaţi. 

 

Licitaţie la Apă Canal


SC Apă Canal 2000 SA Piteşti a făcut o licitaţie pentru un contract, în valoare de 35.600.000 lei, fără TVA, cu o durată de 36 de luni pentru efectuarea de mici lucrări de reparaţii şi extinderi locale, inclusiv branşamente. Au participat zece firme, iar cîştigă­toare au fost declarate mai multe societăţi, printre care se numără Hidroconstrucţia SA, Serv Construct Star, Florimar Forest Activ SRL, Euromega Construct Instal şi Vys Construct SRL.

Cîştigul net, mai mare decît în septembrie


Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş a prezentat evoluţia cîştigurilor salariale la nivel naţional pentru luna octombrie 2017. Astfel, în octombrie, cîştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.327 lei, iar netul, de 2.392 lei. Cel mai bine au cîştigat salariaţii din activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, iar cel mai mic cîştig salarial mediu net a fost în hoteluri şi restaurante. De asemenea, cîştigul net a fost mai mare cu 0,7% decît în septembrie 2017 şi cu 13,5% decît octombrie 2016. Anul acesta, s-au înregistrat fluctuaţii ale cîştigului salarial determinate de primele anuale şi cele de sărbători.

 


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şpăgarii de la morgă, condamnaţi
In 2009 mi s-a cerut 200 lei spaga pentru a ridica trupul neinsufletit al tatalui meu. Mi s-a spus ca daca nu dau acest...
11/12/17 19:23 Mai mult...

„Jucătorii mi-au demonstrat că au valoare“
Prin oras se vorbeste ca Gentea a promis jucatorilor prime si acum fuge de ei.Pacat ca se comporta in felul acesta ideal...
11/12/17 16:23 Mai mult...

Emil Săndoi va prelua FC Argeş!
Pe site ul echipei s a scris ca vor antrenorii cu experienta...ce a facut acest antrenor,ce rezultate are?...de ce condu...
11/12/17 14:28 Mai mult...

„Jucătorii mi-au demonstrat că au valoare“
cand isi baga politicul coada in fenomenul fotbalistic se alege tot praful ce sa faci cu serban si gentea...pacate nati...
11/12/17 14:14 Mai mult...

Emil Săndoi va prelua FC Argeş!
Succes, succes, succes Emil Sandoi,mulțumim Eduard & Paul Hai FC Argeș !!!
11/12/17 14:12 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics
Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter