Curierul Zilei - „Poveste de Crăciun!“ - Maria Teodora Ştefan, Eliza Mihaela Stoica
PRIMA PAGINA arrow campanii arrow Poveste de Craciun arrow „Poveste de Crăciun!“ - Maria Teodora Ştefan, Eliza Mihaela Stoica
Aniversare
 Publicitate pdf
„Poveste de Crăciun!“ - Maria Teodora Ştefan, Eliza Mihaela Stoica
(16 voturi)
Saturday, 13 December 2014

Înscrieţi-vă la concursul „Poveste de Crăciun!“

 

  Cîştigătorul va primi un premiu surpriză! 

Înscrieţi-vă la cea de-a VIII-a edi­ţie a con­cursu­lui „Po­veste de Cră­ciun“, organizat de co­tidianul nostru. A­tenţie! Concursul este dedicat în exclusi­vita­te co­pii­lor! La ediţia de anul trecut, s-au înscris 102 de copii, cu vîrste între 2 şi 14 ani.

Tot ce trebuie să faceţi pentru a vă înscrie la concursul „Poves­te de Crăciun“ de anul acesta este să aduceţi la redacţia noastră, situată în Bulevardul Republicii nr. 1 A, lîn­gă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, o fotografie cît mai clară şi cît mai recentă a copilului sau nepotului dumneavoastră, ori s-o trimiteţi la adresa de e-mail: tonny_1968 @yahoo.com. Indiferent de modalitatea prin care va intra în posesia noastră, fotografia trebuie să fie însoţită neapărat de un număr de telefon la care puteţi fi contactaţi şi, bineînţeles, de o poveste inedită de Crăciun.

 A.Roşu

Vreau un căruţ pentru păpuşi!

 „Dragă Moş Crăciun,
Sînt Maria Teodora Ştefan, o fetiţă de 3 ani şi 8 luni din Piteşti, şi anul acesta trimit prima mea scrisoare către tine, auzind de la alţi copii de la grădi că eşti tare bun şi darnic. De cu seară mi-am curăţat cizmuliţele şi m-am băgat la nani devreme. Moşul Nicolae a venit cu multe dulciuri şi fructe, dar mie mi-a rămas gîndul la un căruţ pentru păpuşi. Oare ai putea să vorbeşti cu spiriduşii tăi să îl cumpere şi să mi-l aduci de Crăciun? Îţi mărturisesc faptul că am fost cuminte, am învăţat poezii, cu mîncarea mă împac mai greu şi am scris pe masă, dar promit că anul ce vine voi primi premiul pentru cuminţenie. Moş Crăciun, fii bun şi pune toţi cei nouă reni la sanie, inclusiv pe Rudolf cel cu nasul roşu de răceală (sper că se va însănătoşi pînă atunci), şi vino degrabă la mine, căci eu te aştept cu bucurie şi te iubesc din toată inimioara mea mică de copilaş!“ 

Maria Teodora Ştefan - 3 ani şi 8 luni

Moşul opreşte timpul în loc şi pleacă spre copii!

 „Era o noapte întunecată de iarnă. Maria stătea cu familia în faţa focului. Se apropia Crăciunul! Un brad se înălţa falnic în faţa ei, împodobit cu globuri colotate, beteală, luminiţe şi lumînări, iar în vîrf avea o stea mare, strălucitoare. Fetiţa privea bradul şi parcă vedea sub el o mulţime de cadouri. Luă o foaie şi începu să scrie: „Dragă moşule, dacă în acest an am fost cuminte vreau să îmi aduci de Crăciun multe dulciuri, o păpuşă, şi zăpadă. Te aştept cu drag, Maria!“. Luă scrisoarea şi se duse în camera ei, lăsînd-o pe pervaz, apoi adormi. Pe la miezul nopţii, doi spiriduşi ce se plimbau prin faţa casei ei, zăriră scrisoarea. Unul dintre ei rosti cîteva cuvinte magice, intră în cameră, luă scrisoarea şi, fără cel mai mic zgomot se strecură afară. Cei doi spiriduşi plecară! Merseră ce merseră şi se întîlniră cu alţi spiriduşi. O sanie mare, zburătoare trecu şi îi luă. În sanie se afla chiar Moş Crăciun. Cînd ajunseră la Polul Nord, spiriduşii îi arătară moşului sute şi sute de scrisori ale copiilor. El avea o listă uriaşă în care erau trecuţi toţi copiii din lume şi unde scria dacă au fost, sau nu, cuminţi. Astfel, moşul văzu care copii au fost cuminţi şi vor primi cadouri. Spiriduşii munceau din greu făcînd jucării şi împachetîndu-le. Şi aşa, munceau în fiecare zi. Acum, să revenim la Maria! A doua zi cînd observă că scrisoarea a dispărut, îşi dădu seama că au trecut pe acolo ajutoarele moşului şi au luat-o. Aştepta cu nerăbdare noaptea de Crăciun, aşa cum toţi copii o aşteptau. S-au scurs zilele, una cîte una, şi iată că veni Ajunul. Moşul îşi pregăti sania, sacul cu cadouri, îşi înhămă renii şi luă cu el un fel de clepsidră fermecată. Cu această clepsidră, Moşul opri timpul în loc şi plecă la copii. La fiecare casă se oprea, lăsa cadouri şi mînca din prăjiturile pe care le lăsaseră copii. După ce termină de împărţit darurile se întoarse la polul nord şi dădu iar drumul timpului. A doua zi, cînd copii se treziră, găsiră sub brazi multe cadouri şi erau nespus de fericiţi, încercînd ca în anul viitor să fie şi mai cuminţi. Asta se petrece în fiecare an şi aşa reuşeşte Moş Crăciun să împartă toate cadourile“.

Eliza Mihaela Stoica - 9 ani


 

 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 16546

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info