Curierul Zilei - Percheziţii la directorul CEZ Argeş
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers arrow Percheziţii la directorul CEZ Argeş

*** Trei noi săli de sport în Piteşti      *** Seminar împotriva abuzurilor copiilor     *** PASTILA de UMOR      *** Sistarea furnizării apei potabile în Municipiul Piteşti, cartier Găvana III     *** Primăria cumpără utilaje      *** Intrarea Maicii Domnului în Biserică     *** Concert-lecţie marca Florin Totan     *** Încă două cursuri gratuite la Centrul Cultural Mioveni      *** „Jurnal de război”, lansată la Tîrgul Gaudeamus      *** A ameninţat cu maceta ca să primească băutură     *** A plonjat cu maşina în rîul Tîrgului     *** Angajat de la Dacia dispărut de o săptămînă     *** Fraţii, sub control judiciar     *** Fumatul, factor principal în apariţia cancerului     *** Veteranul Ionuţ Butoi, portdrapel la paradă      *** FCSB va juca trei meciuri la Piteşti!     *** „Vom face spectacol!“     *** Sala Sporturilor ar putea primi finanţare      *** Olympic Gym Piteşti, pe podium la Campionatul Naţional de Gimnastică     *** 8 medalii la Campionatele Mondiale de lupte     *** Doar un punct, pentru echipele argeşene     *** Karate: Medalii pentru CS Dacia     *** Liga II, Etapa 17     *** Liga Naţiunilor    

 
Percheziţii la directorul CEZ Argeş Imprimare E-mail
(14 voturi)
marţi, 03 martie 2015
Index Comentarii
Percheziţii la directorul CEZ Argeş
Pagina 2

Frîntu, reţinut că favoriza propria firmă

Percheziţii la directorul CEZ Argeş

 

 Nouă percheziţii au avut loc, ieri dimineaţă, la mai multe locaţii din judeţ. Acţiunea a fost organizată de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. Cel vizat este Ştefan Frîntu, şeful Centrului Operaţional Extindere Reţea (COER) Argeş, din cadrul CEZ Distribuţie. Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese.

 Descinderile au fost organizate de poliţişti ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. Au avut loc în total 9 percheziţii, fiind vizate 2 persoane. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Oamenii legii au mers la Ştefăneşti, acasă la directorul CEZ Argeş Ştefan Frîntu, la sediul firmei Forest Electro Grup 2002, tot la Şte­făneşti, despre care se spune că i-ar aparţine, dar şi la sediul CEZ Distribuţie din Piteşti, unde a fost percheziţionat biroul a­cestuia. Alte descinderi au fost organizate la persoane care au legătură cu firma coordonată de Frîntu. „Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor, din cadrul IPJ Ar­geş, desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a două persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că un bărbat ar fi favorizat o societate comercială pentru ca aceasta să obţină lucrări la reţeaua de instalaţii electrice de pe raza judeţului Argeş“, declara Mădălin Zamfir în legătură cu acţiunea colegilor săi. Acasă la Frîntu, ieri dimineaţă era linişte. Poliţiştii şi-au terminat repede trea­ba şi au plecat după circa 2 ore. Soţia şefului COER CEZ s-a arătat destul de iritată la vederea jurnaliştilor în faţa casei sale şi le-a cerut acestora să părăsească zona, motivînd că ziariştii se află pe un drum privat, asta deşi nu era vreo plăcuţă care să indice acest lucru, nici vreo barieră care să interzică accesul sau vreo împrejmuire. Ca să se facă înţeleasă, doamna a ameninţat că va suna la 112, dacă jurnaliştii nu vor pleca. Ce o fi avut de ascuns? La percheziţiile de la sediul firmei Forest Electro Grup 2002, a participat şi şeful SIF, subcomisarul Bogdan Berechet. O altă descindere a avut loc la o firmă de pe strada Depozitelor, despre care se spune că ar fi beneficiat de sprijinul lui Frîncu în obţinerea unor avize.

 CEZ Distribuţie se dezice de actele de corupţie

 Ştefan Frîntu este suspectat că a sprijinit firma care îi aparţine să obţină contracte pentru lucrări de instalaţii electrice în judeţul Argeş. Pecheziţiile efectuate ieri au fost confirmate şi de CEZ Distribuţie, care a remis un comunicat de presă în acest sens. „Începînd cu ora 6.00, în această dimineaţă, reprezentanţi ai DNA fac verificări la sediul CEZ din Piteşti. Persoana vizată în aceste verificări este domnul Ştefan Frîntu, angajat al departamentului COER. În acest moment, nu deţinem alte informaţii referitoare la obiectul cercetărilor. Grupul CEZ în România se dezice vehement de orice act de corupţie sau practică nelegală a angajaţilor săi şi pune la dispoziţia instituţiilor abilitate toate informaţiile necesare pentru clarificarea situaţiei“. Practic, CEZ Distribuţie nu vrea să-l protejeze pe directorul care şi-a favorizat propria firmă în contractele cu clienţii. Se spune că Frîntu, atunci cînd trebuia să îşi pună avizul pe vreun document, cerea clienţilor CEZ să execute lucrările cu SC Forest Electro Grup 2002. După percheziţiile de ieri, au fost duse la audieri cu mandat cinci persoane, între care, evident, şi Ştefan Frîntu, şi directorul firmei vizate.

Forest Electro Grup 2002, firmă-căpuşă

Pe site-ul de prezentare, despre SC Forest Electro Grup 2002 SRL se scrie că a fost înfiinţată în 2002. Conform datelor oferite de Registrul Comerţului, firma are ca domeniu de activitate principal lucrări de instalaţii electrice: reţele electrice de joasă ten­siune, reţele de medie tensiune, instalaţii electrice pentru constructii, montaj instalaţii electrice, tablouri electrice, cabluri electrice, relee electrice, conductori electrici, izolatori electrici, lucrări de instalaţii electrice, service instalaţii electrice, întreţinere instalaţii electrice, toate executate în Piteşti şi Argeş. Firma a evoluat din anul 2009 şi pînă în 2012, cifra de afaceri crescînd de la 6.385.781 lei, în anul 2009, la 10.372.393 lei. În ciuda sumelor rulate, firma nu avea profit în 2012, an în care figura cu 31 de angajaţi. 

Aseară, pe numele lui Ştefan Frîntu poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. 

M.Sandu  Foto: C.Tudor


Vizualizari: 9837

Comentarii (17)
Scris de gues in 16-03-2015 15:39 - Vizitator
 
 
adi ghita si daniel dinica mainile lui frantu,capusa este coaca viorel si sluga ionut stan(tepar in bransamente,avize date de catre ghita si dinica pe bani mullti si stim bine unde si cine a semnat pentru ele)
 
Scris de altul in 07-03-2015 07:46 - Vizitator
 
 
Marunti tata.......marunti.astept articol despre falimentarul electrica "unul" jean popescu si blocul de la stomatologie construit din salariu ha ha ha!!!! si multe altele.......
 
Scris de scooby do in 06-03-2015 09:38 - Vizitator
 
 
Aveti dreptate
 
Scris de contribuabil cez in 04-03-2015 12:37 - Vizitator
 
 
sa vedeti ce bani are domnul ghita adrian,tot de la avize,doi fosti angajatiȘionut stan si coaca viorel,astia fac bani cu laptopul,mai sunt cativa si la adrem invest,s-au empacipat si sunt in pas cu tehnolgia,nu se mai da contorul inapoi decat cu laptop,stie cineva din cez romania de ce au indivizii astia program de laptop si ce mai este necesar?
 
Scris de Electricianul in 03-03-2015 19:59 - Vizitator
 
 
Va rugam verificati si firma EBC, care in sudul judetului a "rupt" tot
 
Scris de gazarul in 03-03-2015 19:53 - Vizitator
 
 
La Gdf Suez nu intreaba nimeni ce fac acolo ?
 
Scris de gazarul in 03-03-2015 19:50 - Vizitator
 
 
La Gdf Suez nu intreaba nimeni ce fac acolo ?
 
Scris de mic in 03-03-2015 19:45 - Vizitator
 
 
De certificatele verzi nu intreaba nimeni unde se duc banii ???
 
Scris de Unul in 03-03-2015 18:38 - Vizitator
 
 
Am citit de nu stiu cate ori sa ma conving ca e adevarat, am mai auzit si pe realitatea.Cum sa nu fie firma lui?E a lui, are doua case, masini, copiii, bani peste bani, numai din munca cinstita.Cand am auzit de el nici nu stiam ca lucreaza la CEZ, stiam numai de firma si cat de bine-i merge...sa vedem urmarea si ce pateste si cum de n-are firma profit, l-o fi transferat in dolari in alta parte.Mai stii..
 
Scris de ion in 03-03-2015 17:42 - Vizitator
 
 
La Auchan nu verifica nimeni produsele expirate ??? Ca e jale...am fost la OPC si...pauza !
 
Scris de adr in 03-03-2015 18:10 - Vizitator
 
 
@Oana. Stiam ca Badea s-a pensionat. Dar, Badea are bagat si fecioru acolo. SI mai este si ******. Asa ca neamu preda stafeta....
 
Scris de cocos in 03-03-2015 14:14 - Vizitator
 
 
VERIFICATIA SI ACTIVITATEA LUI BRATULESCU si VA INCHINATI
 
Scris de DUMNEZEII DE LA CEZ in 03-03-2015 10:48 - Vizitator
 
 
umilintele nu se vor incheia niciodata. se tin in brate unii pe altii, toti sunt adusi de ''TATA JEAN".
 
Scris de Adi in 03-03-2015 10:36 - Vizitator
 
 
Bravo domnilor politisti,jandarmi si procurori,simtim ca se face ceva dreptate.Va sfatuiesc sa verificati si SC EMCO SRL,axata si pe astfel de lucrari,plus constructii civile si retele de apa,canalizare etc.Tovarasul Baron,patronul firmei a pus-o pe nevastasa directoare la OI POS MEDIU PITESTI,prin coruptie si mita,printr-un concurs trucat.Aceasta treaba nu va spune nimic stimati domni si doamne.Oricum,felicitari.
 
Scris de yoyo in 03-03-2015 10:20 - Vizitator
 
 
Pe cind si la Spitalul Judetean ? Sa vedeti cati trebuiau sa se pensioneze ( ex dir ec Besliu ) , sa vedeti cum au toti toate neamurile angajate (de ex. sefa de la runos -Arbanas si multi altii ...........)
 


 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net
Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Primăria cumpără utilaje
De ce n-au luat aceasta masura dinainte sa vina vremea rea. Ce se intampla cu orasul daca ningea 50 cm? Doar la noi se p...
21/11/18 12:24 Mai mult...

FCSB va juca trei meciuri la Piteşti!
Nu sînt stelist, iar suporterii piteşteni trebuie să înţeleagă că este vorba de fotbal.Sunt de acord să joace FC...
21/11/18 10:29 Mai mult...

FCSB va juca la Piteşti!
Vai de FC Arges daca a ajuns sa traiasca din banii primiti din inchirierea stadionului , mai precis din mila patronului ...
21/11/18 10:21 Mai mult...

FCSB va juca trei meciuri la Piteşti!
Vai de FC Arges daca a ajuns sa traiasca din banii primiti din inchirierea stadionului , mai precis din mila patronului ...
21/11/18 10:12 Mai mult...

Lacul Budeasa populat cu încă 900 kg de crap!
Hello there, My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at curi...
21/11/18 09:58 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google AnalyticsZi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info