Curierul Zilei - Politicienii au uitat să fie darnici!
PRIMA PAGINA arrow politic arrow Stiri Politic arrow Politicienii au uitat să fie darnici!
Aniversare
 Publicitate pdf

CELE MAI CITITE DIN ACEASTA SECTIUNE

Politicienii au uitat să fie darnici!
(3 voturi)
Monday, 20 April 2015

De Paşte,

Politicienii au uitat să fie darnici!

 

 Paştele care a trecut a fost unul mai sărac pen­tru bieţii politicieni arge­şeni! Ce-i drept, pentru ei e mai bogat o dată la pa­tru ani, cînd sînt alegeri! Doar atunci simt nevoia să fie alături de oamenii săraci şi să le doneze cîte ceva. În rest, Dumnezeu cu mila! Tot oamenii sim­pli şi cu sufletul mare îşi amintesc mai des de cei nevoiaşi. Acum, că a tre­cut şi Paştele, am vrut să vedem cîţi oameni politici din Argeş au făcut dona­ţii, de exmplu, la azilurile şi la casele de copii. Pe lista donatorilor se nu­mă­ră firme, unităţi educaţio­nale, persoane fizice, u­ne­le preferînd să-şi păs­treze anonimatul, feţe bi­sericeşti, asociaţii şi Po­liţia Argeş. 

O dată la patru ani, multe feţe din politica locală îşi arată bunele intenţii faţă de cetăţenii votanţi prin donaţii. De la pachete de Crăciun şi Paşte, pînă la bani, bunuri casnice sau mese pentru cei mai săraci, cam cu astfel de acte de caritate se îngrămădeau în anii trecuţi oamenii politici. Timpul a trecut, unii s-au schimb­at, nu mai ai de unde să ciuguleşti, iar faptele de caritate s-au pierdut odată cu ascensiunea finan­ciară şi locul călduţ pe care-l o­cupă. De Paştele care a trecut, la ma­joritatea centrelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, tot oamenii cu sufletul mare au donat, şi asta fără să-şi facă reclamă.

Copiii au primit haine şi dulciuri

Pentru că am constatat în perioada Sărbătorilor Pascale că n-au mai fost organizate evenimente în care politicienii să doneze bătrînilor sau copiilor pachete cu d-ale gurii, am discutat zilele trecute cu directorul DGASPC Argeş, pentru a ne spune ce donaţii s-au făcut la centrele direcţiei. După realizarea unei liste în linii mari cu cei care au donat, putem constata că lipsesc aleşii noştri sau poate au dat şi au preferat să-şi păstreze anonimatul. Astfel, la centrele de copii: la Comple­xul de Tip Familial Casa Noastra Piteşti au donat dulciuri, fructe şi hai­ne cei de la Liceul Teoretic Iulia Zam­firescu Mioveni, cei de la Asociaţia Lumină în Suflet, cei de la Şcoala Nr. 20 Tudor Vladimirescu, cei de la Colegiul Naţional Zinca Golescu, Dănuţ Dinu şi cîţiva cetăţeni anonimi; la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr, a donat îmbrăcăminte, pături şi dulciuri un ONG din Prahova; la Complexul de Servicii pentru Co­pii cu Handicap Valea Mare - Ştefăneşti au donat dulciuri, jucări, produse alimentare, scutece au donat: cei de la Şcoala Postliceală FEG PIteşti, cei de la IPJ Argeş, cei de la Şcoala Ion Minulescu Piteşti şi cîteva persoane anonime; la Centrul de copii Sfîntul Andrei a donat Dă­nuţ Dinu; la Centrul de Tip Familial Cîmpulung au donat dulciuri, fructe, suc cei de la Liceul Tehnologic din Cîmpulung, Claudiu şi Mihaela Ciobanu; la alte două complexe pentru copii (normal şi pentru dizabilităţi) de la Cîmpulung au donat dulciuri, fructe, produse de patiserie, lactate cei de la New Kopel Group, cei de la Colegiul Naţional Dinicu Golescu Cîmpulung, Viorel Răducu, Bogdan Ca­trina, Bogdan Tănase, soţii Ivan, Andreea Nicoare, cei de la cofetăria Iepuraşul şi alte persoane anonime; la Complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabilităţi Costeşti a donat Dănuţ Dinu; la Centrul de Tip Familial Găvana Piteşti au donat haine, alimente, dulciuri, o masă de prînz la restaurantul Forever: cei de la asociaţia Lumină în Suflet, cei de la Liceul Teoretic Dr. Ion Cantacuzino Piteşti, cei de la Şcoala Nicolae Ior­ga, cei de la asociaţia Orfanii 2003 şi cei de la Asociaţia Sprijin pentru Viaţă; la Complexul de tip Familial Dumbrava Minunată Piteşti au do­nat dulciuri, fructe şi haine cei de la Euro Aps Mioveni, cei de la IPJ Ar­geş, cei de la şcolile gimnaziale Leordeni, Dobreşti şi Nr. 8 Piteşti; la Com­plexul de Servicii pen­tru Copii cu Handicap Trivale Piteşti, au do­nat haine, cozonaci, pască, produ­se alimentrare, ouă, dulciuri: cei de la Grădiniţa Îngeraşi, cei de la Vel Pitar, cei de la Biserica Adormirii Mai­cii Domnului, Maria Sălăgeanu, Violeta Cajmir; la două centre din Cîmpulung au donat alimente, dulciuri, îmbrăcăminte: Dă­nuţ Dinu, Emil Hagi, cei de la  Cole­giul Naţional Pedagogic Carol I, cei de la Liceul Teoretic Dan Barbilian, cei de la Şcoala Gimnazială Sfîntul Iacob, cei de la Şcoala Gimnazială Oprea Iorgulescu, Şcoala Gimnazială Na­nu Muscel.

Ştrudele şi cozonaci

S-au făcut donaţii şi la centrele de adulţi. Astfel, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Vultureşti, parohia din zonă s-a gîndit şi la oamenii de aici; la Azilul din Găvana, persoane anonime au donat dulciuri şi fructe; la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele, maicile de la mănăstirea din zonă au fost aproape de beneficiarii centrului, aducînd pentru fiecare cîte un pachet cu alimente; la Centrul din Tigveni au ajuns de Paş­te pîine, cozonaci, ciocolată, pul­pe de pui, prăjituri, 600 de ştrudele de la persoane fizice anonime, de la cei de la Vel Pitar, de la cei de la Şcoala de Şoferi Leo; la centrul de recuperare de la Călineşti, de Flo­rii, părintele unui beneficiar a fă­cut acolo un parastas, iar de Paşte acelaşi om a adus dulciuri; la centrul de la Deduleşti, feţe bisericeşti au organizat masa de prînz de Pa­te. Pe lista donatorilor se regă­sesc multe persoane anonime, care s-au gîndit şi la cei mai nevoiaşi. „Vă pot spune că la aceste sărbători au fost făcute donaţii la un centru 100 de pîini, 20 bucăţi telemea, 40 tablete de ciocolată, mese de Paşte. Deci au fost suficiente donaţii. Nu pot să vă spun dacă au fost mai multe sau mai puţine ca în alţi ani!“, ne-a precizat directorul DGASPC Argeş, A­drian Macovei.

   A.Dumitru

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 5448

Comentarii (1)
Scris de Mare Noroc ! in 20-04-2015 09:04 - Vizitator
 
 
Politicienii iti dau cu o mana si iti iau cu amandoua.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info