Curierul Zilei - Simfonia Lalelelor şi ucenicii vrăjitori
PRIMA PAGINA
Fapt divers *** ️ Şoferul beat s-a urcat pe scuar     Fapt divers *** ️ Elevi prinşi cu marijuana     Fapt divers *** ️Iubitul părăsit i-a bătut pe îndrăgostiţi     Fapt divers *** ️Şase maşini incendiate din răzbunare!     Editorial *** ️ Cei mai iubiţi dintre români vor pierde alegerile     Sport *** ️ Victorie obţinută fără emoţii!     Social *** ️ A renunţat la funcţia de manager     Social *** ️ Cea mai mare creştere economică din Europa     Social *** ️ Se opreşte curentul în Poienarii de Muscel     Social *** ️ Se optează pentru admitere separată    
 Publicitate pdf
Simfonia Lalelelor şi ucenicii vrăjitori Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 aprilie 2015

Simfonia Lalelelor şi ucenicii vrăjitori

 

 Simfonia Laleleor. Sărbătoarea sărbătorilor. Flori de măr. Flori de par. Flori de cireş. Simfonia a ajuns la ediţia a...  Antologia ucenicilor vrăjitori a ajuns la al XI-lea volum. Petale. Stamine. Parfum... Metafore. Epitete. Arome de idei....

Roşu. Galben. Mov. Albastru. Violet. Alb curat. Verde pur... 500 de culori.
„500 de culori că să pictezi prima iubire... Pictează cu de­getele în primele săptămîni , deşi ştim amîndoi că nu vei putea picta mereu, pentru că s-ar termină culorile. 100 de culori că să zugrăveşti un sen­timent şi niciuna că să îl ştergi pe o foaie. Pînă şi albul se vede... Pictează în primele luni amintiri cu pensula! Pictează-ţi cămaşa pe care-ai purtat-o cînd ai iubit, pictează-ţi încheieturile pînă cînd te poţi privi din nou în oglindă, pictează-te în culori în care nimeni nu te-a văzut vreodată, şi încă 100 de culori, moar­te şi vii! Pictează pînă plîngi, că să vezi cum se usucă 100 de culori şi nu te gîndi ce să faci cu restul, pentru că resturile rămîn me­reu nepictate, tuburi nedesfăcute, de care uiţi că nu ai nevoie. Nu există 500 de culori că să pictezi iubirea. Poate nici 300, dar există 200 de oameni în toată lumea care iubesc şi pictează în fiecare noap­te, care fac dragoste...“ (Teodora - Andra Birla).
Sub cer. Pe asfalt. Pe etajere. Urcate pe pereţi. Lalele. Zambile. Sporul casei. Pansele. Dor de flori.
„Am să devin dor, şi dor de chemarea ta, chemarea mea pentru ţine. Devin captiv sub perdeaua asta în care nu mulţi sunt prinşi, şi nu pot să mă abat din drum, să mă întind spre ţine, spre Tu, spre cum se numeşte locul acela, acel loc aşezat peste ape“ (Cezar Burtescu).
Cîntă cucul în Trivale. Cîntă mierla în Zăvoi. Parcă s-a oprit timpul în loc.
„Mai lasă-mă un a­no­timp, un an… un timp. Mai lasă-mă o vreme, un ceas. Mai lasă-mi o jumătate de viaţă. La­să-mă doar… Timp… Toţi avem nevoie de timp. Cel mai mult timp. Timpul nu ascultă. Continuă să avanseze. Schimbă. Uită. Timpul nos­trum ne uită, însă noi nu… Dac-aş mai trăi o viaţă, n-aş schimbă nimic. Aş lasă totul aşa. Poate acesta este motivul ce mi-a înfipt bine picioarele în pămînt“ (Adriana Niţu).
„…. Să trăieşti o vreme cît o eternitate şi să încerci să dai cîte un chip fiecărui glas ce da năvală minţii tale. Nu mai întîrzia clipă, opreşte-te către ultima alunecare în irealitate“     (Diana Costea).
Palatul culturii. Palatul florilor. Casă sfînta a lalelelor. Cîntă din fiecare treaptă a scării…. Cîntă cartea ucenicilor.
„Alerg cu stele lipite de coapsă şi încep să strig: Exist, simt şi iubesc… Sînt frumoasă. Sau obişnuită să fiu. Sînt cea mai frumoasă femeie atunci cînd respir. Şi respir cu patimă şi patos aer fără cioburi. Sîngele, acum fără noroi, ochii mai puţin goi de lumina şi o inima. O inima ce vede. Fericire? Există. Numai noi“ (Ioana Neamţu).
Au înflorit viorelele în Trivale. Micşunelele. Albas­tre. Că ochii Adrianei. Că ochii Biancăi. Pîinea Paştelui. Cornii. Arţarii. Sîngele voinicului. Sălciile pletoase.
„Era o pădure mare şi frumoasă... Cam că «Pădurea Titanică», şi mergeam de mînă cu ea... Am fost acolo... Am fost acolo...“ (Marius Ionescu).
Zînele florilor. Zînele apelor. Zînele poienelor. Zînele poemelor.
„A răsărit soarele. S-a făcut lumina pe alee, în odaie şi... întuneric în visele mele. Păsările nu ştiau de ţine unde eşti... Tinereţea ta a rămas în aerul ud şi rece pe care dimineaţă l-ai distrus, iar eu nu am apucat să-l simt şi să-mi pătrundă în suflet“ (Bianca Iancu).
Lumina din cer. Din soare, din stele, din zori, din zenit, din suflet, din priviri, din iubire. Lumina din paginile cărţii ucenicilor vrăjitori.
„Lumina-mi pătrunde în suflet. Simt o binecuvîntare, o rugăciune împlinită, un vis ce ne stă pe buze în fiecare zi. Un surîs atît de scump precum un răsărit de vara, mă întîmpină după atîta timp în care doar l-am auzit. Nu e melodie, nu e prefăcătorie, e doar fericire. Sun­tem doar noi doi dincolo de aparenţe. Vorbele se tînguiesc, pentru noi doi doar faptele vorbesc şi doar ele clădesc o dragoste către plus-infinit. Ce stră­punge astrele...“ (Elena-Maria Purcea).
Zbor de fluturi, zbor de albine. Parc-ar zbura şi florile. Parc-ar zbura şi copiii. Şi oamenii toţi. Linişte. Libertate...
„Libeeeeeri! Vrem să fim liberi! Nu contea­ză ce fa­cem cu libertatea. E clar că născîndu-ne cu ea nu ne pu­tem pierde. Nu se cuvine, că şi cum tot ce vreme ar stă într-un sertăraş cu numele noastre pe el, în Cer sau pe Pămînt“ (Mădălina Vochin).
Adieri. Mlădieri. Legănări. Polen. Nectar. Vorbe din sufletul vocabularului.
„Spune-mi adevărul ce urlă pentru a fi strigat,/întoarce-ţi privirea spre prezentul ui­tat,/fără regrete întoarce-te la fericire,/păstrează loc îngust şi pentru iubire,/minte-mă din nou doar cu o privire dar întoarce-te, întoarce-te la mine, iubire,/te voi aştepta o veşnicie...“ (Teodora Vasilescu).
Sinfonia Lalelelor. Regina sărbătorilor. Pulberea ste­lelor. Cîntecul florilor. Glasul vrăjitorilor.   

 Marin Ioniţă

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 3322

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info