Curierul Zilei - Zeci de mii de oameni la Zilele Mioveniului!
PRIMA PAGINA

*** Se opreşte curentul la Costeşti     *** ️RAR lansează aplicaţia „Istoric vehicul”     *** Porţi deschise la staţia de epurare Mioveni      *** Astăzi este Ziua Mondială a Apei     *** Malul rîului Argeş curăţat de gunoaie     *** Firmă din Lereşti, amendată      *** Nu a ştiut că fratele a sărit de la etaj     *** Percheziţii la afaceriştii din Argeş    *** Ultimul condamnat în doarul sclaviei!    *** Un Ford a răsturnat un Duster    *** Ghicitoarele i-au înlocuit banii cu hîrtii!    *** 39 de solicitări pentru SMURD     *** Înşelaţi prin metoda „pomana“     *** Lovit de TIR, a ajuns la spital     *** Expoziţie la Curtea de Argeş      *** Medicamente şi concepte revoluţionare în cardiologie      *** A sosit a doua serie de bilete de tratament!     *** Sfinţii zilei      *** Evenimente 22 martie de-a lungul vremii     *** SALATĂ CU PIEPT DE CURCAN     *** Relaxare şi planuri de viitor!     *** Preliminarii Euro 2020    *** „Vrem puncte la Energeticianul!”    |*** CS Mioveni, lideră la Under 17    *** Tricolorii U19 au pierdut primul meci     *** Piteşteanul Alexandru Crivac a fost titular    *** David Dumitra a devenit campion naţional la karate    *** Siriscevic, menajat    *** Înfrîngere la scor în Cupa României!    *** Piteşteanul Alexandru Crivac a fost titular    *** Derby de tradiţie în Ardeal!   

 Publicitate pdf
Zeci de mii de oameni la Zilele Mioveniului! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 iulie 2015

S-au încheiat cele patru zile de sărbătoare în Oraşului constructorului auto

Zeci de mii de oameni la Zilele Mioveniului!

 

 Timp de patru zile, de vineri şi pînă luni, Mioveniul a îmbră­cat straie de sărbătoare, Oraşul construc­torului auto sărbătorind 530 de ani de atestare do­cu­mentară. Ca de fiecare dată, autorităţile locale au avut grijă să le o­fe­re locuitorilor o serie de mani­fes­tări culturale, spor­tive şi religioase, la care să par­ti­cipe toate ca­te­go­riile de vîrstă. Sărbătoarea a înce­put vineri, cu un spec­ta­col de muzică populară, a con­tinuat sîmbătă cu un concert incendiar Antonia şi What’s Up, la care au fost prezenţi peste 10.000 de oameni, şi apoi du­mi­ni­că, Nelu Ploieşteanu fiind in­vitat, ca programul să se încheie luni, cu hramul Catedralei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Pe durata celor patru zile, au mai avut loc lansarea cărţii des­pre istoria FC Argeş, competiţii sportive la BEMO, Memorialul Costescu la Şah, dar şi premierea ti­ne­rilor la sărbătorirea majoratului. Ca şi în anii pre­ce­denţi, Zilele oraşului Mioveni au fost un real succes, la manifestările pregătite de repre­zen­tanţii Primăriei şi Centrului Cultural Mioveni parti­ci­pînd 40.000 de oameni.

 

Mulţumiri din partea primarului Ion Georgescu

Zilele Oraşului Mioveni, desfăşurate în perioada 26 - 29 iunie, s-au dovedit şi în acest an un succes, auto­rităţile locale mar­cînd, prin­tr-o suită de eve­nimente culturale, artis­tice şi spor­ti­ve, 530 de ani de atestare documentară.

Cu acest prilej, primarul o­raşului, Ion Georgescu, a ţinut să le mulţumească tuturor celor ca­re au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a manifestărilor cuprinse în programul din acest an al Zilelor Oraşului Mioveni. „Doresc să transmit în mod oficial mulţumiri tuturor forţelor de ordine, poliţiştilor, jandarmilor şi agenţilor de poliţie locală din Mioveni, care au asigurat permanent paza, protecţia şi ordinea în oraş, Serviciului Ju­deţean de Ambulanţă Ar­geş, sponsorilor, angajaţilor Primăriei şi ai instituţiilor subordonate, reprezentanţilor mass-media pentru promovarea evenimentului şi, nu în ultimul rînd, miilor de locuitori  care au fost prezenţi în fiecare seară de spectacol“, a declarat primarul Georgescu.

Dans şi voie bună pînă în miez de noapte

Duminică, 28 iunie, în ultima zi a manifestărilor prilejuite de Zilele Oraşului Mioveni, pe scena din Centrul Civic au urcat artiştii de la Ansamblul „Plai de dor“, precum şi cunoscutul interpret Nelu Ploieşteanu şi taraful său. Aceştia au oferit un spectacol de folclor pe cinste, care a încins atmosfera, şi astfel, pe platoul din Centrul Civic, oamenii s-au prins la dans. Zilele Oraşului Mioveni - ediţia 2015, a fost un e­ve­niment de succes, cetăţenii bucurîndu-se în număr foarte mare de concerte şi de atmosfera de adevărată sărbătoare.

Competiţii sportive la BEMO

În cadrul calendarului Zilelor Oraşului Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012 a organizat, tot duminicã, o serie de evenimente sportive, desfăşurate la Baza de Agrement de la BEMO.
Cei prezenţi la aceste manifestări s-au întrecut la înot, tenis de picior, volei pe plajă, aruncarea mingii la co­şul de baschet şi iniţiere în jocul de oină. Cei mai buni dintre participanţi au fost premiaţi de organizatori.

S-a inaugurat ceasul donat de greci

Zeci de cetãţeni din Mioveni, alături de reprezentanţi ai administraţiei locale, au participat la inaugurarea ceasului donat de oraşul Ligourio, din Gre­­cia. De asemenea, la e­veniment au participat şi delegaţiile o­raşelor Grecia - Ligourio, Bulgaria - Petrich, Debovo şi Landerneau Franţa (Asociaţia de Prietenie Landerneau - Mioveni). Ceasul este din marmură, modern, şi afişea­zã ora în mod analogic.

S-a lansat cartea dedicată echipei FC Argeş

Fostele glorii ale fotbalului arge­şean, oameni apropiaţi istoriei a­cestui sport şi-au dat întîlnire în prima zi a Zilelor Oraşului Mioveni, vineri, la Centrul Cultural Mioveni, pentru a depăna amintiri şi a vorbi despre istoria echipei FC Argeş.

Directorul Teatrului Al. Davila Piteşti, Sevas­tian Tudor, a scris o carte în care este cuprinsă istoria clubului de fotbal reprezentativ pentru judeţul nostru - FC Argeş, sub denumirea „FC Argeş, 60 de ani în fotbalul de performanţă (1953 - 2013). Un secol de performanţă (1915 - 2015)“, volum editat şi tipărit la Tipografia Mioveni. La eveniment au participat foşti mari jucători, antrenori şi directori ai clubului alb-violet, precum Ilie Bărbulescu, Radu I, Radu II. Radu III, Mihai Zamfir,Viorel Moiceanu, Rãzvan Tunaru, Paul Ciobanu, Marius Prisãceanu, Adrian Neaga, Ancuţa Aurel, Doru Toma,Vasile Florescu, precum şi Gica Dobrin, soţia regretatului Nicolae Dobrin.

Nicolae Furdui Iancu şi Elisabeta Turcu, invitaţi speciali

Zilele Oraşului Mioveni au debutat în forţă cu un spectacol folcloric de zile mari, sus­ţinut de artişti consacraţi. Oraşul Mioveni a îmbrăcat timp de cîteva zile straie de săr­bă­toare şi a fost gazdă ospitalieră pen­tru toţi cei care vor veni să petreacă la manifes­tă­rile prilejuite de Ziua Oraşului.

În Centrul Civic a avut loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Plai de dor“, împreună cu soliştii Ştefania Vorovenci, Valentin Poenariu, Elisabeta Turcu şi Nicolae Furdui Iancu, alături de Taraful „Crai Nou“. Spectatorii au apreciat şi aplaudat melodiile populare interpretate de artiştii prezenţi şi au admirat costumele naţionale şi măestria dansatorilor din ansamblul „Plai de dor“.

Concert incendiar cu What’s Up şi Antonia

Ediţia din acest an a Zilelor Oraşului Mioveni a fost una explozivă, cel puţin în ce priveşte spectacolul prezentat pe scena din Centrul Civic, sîmbătă, 27 iunie. What’s Up şi Antonia au oferit spectacole de excepţie, ascultate de miile de spectatori din faţa scenei. Publicul a apreciat evoluţia interpreţilor, răsplătindu-i cu aplauze şi urale. Spectacolele s-au încheiat cu un superb foc de artificii, unul dintre cele mai frumoase văzute la Mioveni, după cum spuneau unii spectatori.

 

 

Cor din Grecia la Festivalul D.G. Kiriac

În ultima zi a Zilelor Oraşului, Centrul Cultural Mioveni a găzduit Festivalulul Internaţional de Muzică Corală D.G. Kiriac

Au participat Corul de copii Kids al Clubului Copiilor Mioveni, Corul mixt Sfînta Paraskevi din Grecia, Corul Ars Nova al Teatrului Al. Davila Piteşti şi Corul Centrului Cultural Mioveni. Repertoriile formaţiilor corale participante la această ediţie au cuprins interpretări din tezaurul creaţiei universale şi lucrări din cea naţională românească. Ediţia a 23-a a Festivalului Internaţional de Muzică Corală D.G. Kiriac a cuprins spectacole în Mioveni, Piteşti şi Topoloveni.

Tinerii, premiaţi  la majorat

Peste 20 de tineri, care au împlinit vîrsta de 18 ani, au dat mîna cu viceprimarul Aurel Costache, în cadrul ceremoniei de înmînare a diplomelor de Cetăţean Ma­jor al oraşului. Aceştia au primit din partea conducerii executivului Primă­riei cîte o diplomă şi un tort.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, prăznuiţi în Mioveni

Luni, 29 iunie, de praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, mai multe lă­ca­şuri de închinare din Argeş şi-au sărbătorit hramul. Printre acestea, şi Cate­drala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din oraşul Mioveni.

Piatra de temelie a catedralei a fost aşezată în anul 1992. Dimensiunile catedralei sînt cu adevărat impresionante: înălţime 40 m, lungime 65 m şi lăţime în naos 36 m, avînd capacitatea de aproximativ 1.500 de locuri. Edificiul este placat cu marmură albă şi bej-aurie, dispusă în benzi late de 40 cm, decor de inspiraţie bizantină din secolul al XIV-lea. În arcadele subliniate prin chenare de benzi de marmură bej-aurie s-au realizat icoane din mozaic. Acesta a fost sfiniţită în 1 iulie 2012, slujba fiind oficiată de Înalt Preasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, alături de ierarhi din Sfîntul Sinod al BOR, iar la eveniment au participat peste 5.000 de credincioşi.

S.Mihai

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2752

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info