Curierul Zilei - Alte ştiri pe scurt
PRIMA PAGINA arrow Social Economic arrow Alte ştiri pe scurt
Fapt divers*** ️ Patru elevi în arest!     Fapt divers*** ️ Au snopit în bătaie un bărbat     Fapt divers*** ️ Acuzaţi de crimă, au ieşit din arest!     Social*** ️ APIA începe plata subvenţiilor pentru fermieri!     Social*** ️ Opriţi risipa alimentară!     Fapt divers*** ️ Accident pe A1 provocat de un cal!     Fapt divers*** ️ Trafic blocat de accident     Fapt divers*** ️ Braconierii prindeau peşte cu setca!     Social*** ️ Un carnaval ce nu are rival    
 Publicitate pdf
Alte ştiri pe scurt
(0 voturi)
Monday, 10 August 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Simpozion „SUA şi Cuba - Un nou început“

Astăzi, dela ora 14.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural din Piteşti are loc un simpozion cu tema „SUA şi Cuba - Un nou început“. Manifestarea este organizată de Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei - document „Restituiri“. Evenimentul face parte din seria dezbaterilor publice, organizate sub genericul „Lumea azi“. 

    A.Roşu

Creşte salariul personalului nedidactic

Începînd de la 1 august, potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei, salariul personalului nedidactic din învăţămîntul preuniversitar şi universitar a fost majorat cu 12%. De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanţei de urgenţă, vor beneficia 53.848 de persoane din învăţămîntul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţămîntul universitar.

    A.Roşu 

Modificări la impozitul pe venit

De la 1 iunie s-a modificat în Codul fiscal articolul cu privire la veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare. La transferul dreptului de proprietate prin hotărîri judecătoreşti sau alte proceduri decît cea notarială, impozitul datorat de contribuabilul din patrimoniul căruia a fost transferată proprietatea imobiliară se calculează şi încasează de organul fiscal competent, pe baza deciziei de impunere în 60 de zile de la data comunicării deciziei. Aceleaşi obligaţii fiscale sînt aplicabile şi la transferul prin executare silită. Se elimină obligaţia registratorilor de la birourile de carte funciară de a verifica achitarea impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, cînd se efectuează înscrierea drepturilor dobîndite. Pentru înregistrarea la birourile de carte funciară a drepturilor dobîndite în baza actelor autentificate de notarii publici ori a certificatelor de moştenitor sau, după caz, a hotărîrilor judecătoreşti şi a altor documente în celelalte cazuri, anterior datei de 1 iunie 2015 şi neînregistrate pînă la data respectivă, registratorii nu au obligaţia de a verifica achitarea impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

 A.Roşu

Noutăţi pentru mame

Argeşenii trebuie să ştie că autorităţile române iau în calcul eliminarea nivelului maxim pînă la care se acordă indemnizaţia pentru creşterea copilului. La această măsură se vine în completare cu o altă propunere, ca pe perioada concediului de maternitate, de 18 săptămîni, indemnizaţia să fie egală cu media salariului avut în ultimele 12 luni şi nu 85%, pentru că naşterea nu poate fi asimilată cu concediul medical. În prezent, părinţii care intră în concediu de creştere a copilului primesc o indemnizaţie în cuantum de 85% din media veniturilor nete, dar nu mai mult de 3.400 lei, dacă aleg concediu de un an, şi 1.200 de lei, dacă aleg să stea acasă cu copilul timp de 2 ani.

 A.Roşu

Zeci de societăţi, în vizorul ITM Argeş

ITM Argeş va desfăşura în cursul anului 2015 Campania Naţională pentru îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile mijlocii şi mari, prin scăderea numărului de neconformităţi prezente la locul de muncă. În cadrul campaniei vor fi monitorizate 34 de unităţi mari şi mijlocii din judeţul nostru, asupra cărora se vor des­fă­şura activităţi de informare, con­ştientizare şi control. La finalul campaniei vor fi promovate rezultatele ca exemple de bune practici privind îmbunătăţirea stă­rii de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile monitorizate.   

 A.Roşu

Tineri ucraineni prinşi în mijlocul războiului, în vizită la Mioveni

Între 10 şi 15 august, autorităţile din oraşul Mioveni sprijină realizarea unui proiect umanitar pentru un grup de 23 tineri (8 - 16 ani), din regiunea ucraineană Harkov, cu o situaţie socială foarte dificilă. Unii au rămas orfani din cauza decesului unuia dintre părinţi în operaţiunea antiteroristă din Donbas, iar părinţii în alte cazuri sînt angrenaţi pe cîmpurile de luptă din zona de conflict. Cu acest prilej, tinerii vor avea şansa să viziteze oraşul Mioveni şi să ia contact cu tradiţiile specifice judeţului nostru. Acest proiect umanitar a fost posibil deoarece Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, sprijină politica de solidaritate în această perioadă cu poporul ucrainean.  

  S.Mihai

Tarife roaming „roam like at home“

Argeşenii trebuie să ştie că tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate. Eliminarea tarifelor de roaming ar fi trebuit să aibă loc pînă în iulie 2016. În loc de eliminarea acestor tarife, autorităţile de la Bruxelles ar urma să propună un pachet numit „roam like at home“. Am putea telefona în UE fără tarif de roaming în limita a 50 de minute anual, după care s-ar aplica tarifele normale de roaming. Am putea trimite şi 50 de sms-uri pe an în interiorul UE, fără taxă suplimentară, apoi, pentru fiecare mesaj trimis se va plăti taxa de roaming care este în prezent de 0,06 euro/sms.  

    A.Roşu 

Turism cu biletul de week-end

CFR Călători asigură argeşenilor călătorii cu trenul spre multe destinaţii turistice din România. Ei îşi pot planifica, la preţuri accesibile, excursii de weekend, pe rute turistice diverse, prin oferta Bilet de weekend. Cu această ofertă aveţi posibilitatea de a călători cu reduceri de pînă la 35% pe orice rută tur-retur, cu orice tren, în funcţie de numărul weekendurilor alese dintr-o lună, respectiv 2, 3 sau 4. Pentru călătoriile individuale între Sinaia şi Braşov vinerea, sîmbăta şi duminica se acordă reduceri între 31% şi 56% la bilete. Atenţie însă, reducerile nu se pot pot cumula! 

    A.Roşu  

Cheltuieli la Centrul de Cultură Brătianu

În perioada 1 iulie 2014 -  30 iunie 2015 activitatea Centrului de Cultură Brătianu s-a desfăşurat în conformitate cu lista activităţilor culturale aprobată pentru anul 2014, respectiv pentru anul 2015 prin Hotărîrile Consiliului Judeţean Argeş. Potrivit informaţiilor oficiale, cheltuielile efective aferente perioadei 1 iulie - 31 decembrie 2014 au fost de 986.999 lei, iar pe trimestrul II luna mai 2015 sînt în cuantum de 569.499 lei.    

A.Dumitru

Ultimele cinci localităţi unde se fac adunări generale

La PSD Argeş nu s-au terminat adunările generale în toate localităţile. Potrivit informaţiilor primite de la Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti şi secretar general interimar la organizaţia judeţeană, vineri mai erau 5 localităţi unde nu se organizaseră adunările generale. „Nu s-a luat o decizie cînd se va ţine Conferinţa Judeţeană. La ultimele discuţii se stabilise în prima săptămîna a lunii septembrie, dar nu avem o dată exactă“,a  explicat Gentea.

    A.Dumitru

Mii de cărţi aduse la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu are o activitate intensă. Prin proiectul de dezvoltare a colecţiilor în cursul anului 2013 s-au achiziţionat şi prelucrat 10.547 documente de bibliotecă, respectiv 6.865 titluri. Dezvoltarea colec­ţiilor s-a realizat în proporţie de 34% din surse bugetare şi 66% din donaţii diverse. În urma uzurii fizice sau morale s-a operat scăderea unui număr de 9.539 volume. În prima jumătate a anului 2014, numărul documentelor intrate în colecţiile bibliotecii a fost de 4.110 exemplare, din care 2.091 exemplare achiziţionate din alocaţii bugetare şi respectiv 2.019 exemplare din donaţii.

A.Dumitru

A crescut numărul vizitatorilor internauţi

Prin proiectul de modernizare IT şi consolidarea automatizării proceselor biblioteconomice în anul 2013, numărul vizitatorilor virtuali pe site-ul Bibliotecii judeţene Dinicu Golescu a fost de 21.387 (vizitatori unici), respectiv 34.053 număr vizite virtuale la biblioteca (www.bjarges.ro). În primele cinci luni ale anului 2014, numărul vizitatorilor virtuali pe site-ul bibliotecii a fost de 9.300 (vizitatori unici) respectiv 17.991 număr vizite virtuale la bibliotecă. În perioada prezentată s-au oferit 315 referinţe electronice, prin email, în cadrul serviciului Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , şi s-au machetat şi tehnoredactat în forma electronică două buletine de informare (ED@rges şi Bibliosphere) respectiv a 16 apariţii.

A.Dumitru

Sute de mii de documente consultate

Proiectul de valorificare complexă a potenţialului informaţional al tuturor resurselor documentare ale Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu este un succes. Astfel, Serviciul Comunicarea Colecţiilor asigură relaţiile cu publicul şi lectura la nivelul întregii comunităţi argeşene pe tot parcursul săptămînii, cu excepţia zilei de duminică, prin următoarele secţii: Beletristică, Ştiinţă şi Tehnică, pentru Copii şi Tineret, cataloag electronice, pentru carte religioasa, Sala de Lectură, de Presă, Periodice şi Legislaţie, Referinţe electronice şi Internet, Colecţii Speciale, Filialele din cartierele Craiovei şi Prundu. În perioada 1 iulie 2013 - 1 iunie 2014, Biblioteca Judeţeană a înregistrat, la principalii indicatori de activitate, următoarele date statistice: utilizatori înscrişi - 11.142; documente de bibliotecă consultate - 617.623; frecvenţa utilizatorilor: 198.835.   

A.Dumitru

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2108

Comentarii (1)
Scris de SUA si Cuba in 11-08-2015 09:59 - Vizitator
 
 
SUA se apropie de Cuba tocmai acum nu de dragul vreunei impacari istorice sau din rusine ca a planificat atatea atentate impotriva lui Fidel Castro. 
 
Ci pentru ca SUA vrea sa izoleze Rusia, iar Rusia se ataseaza de tarile aflate in conflict cu americanii: 
China, Iran etc.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Vor 3 puncte la Tr Severin
Felicitari Badea! Ai debutat exact ca Dica! Se pare ca nu se schimba nimic!Sa vedem cu ce explicatii mai vi si tu. Timp ...
16/10/19 17:02 Mai mult...

Şeful de post a falsificat acte din dosar
Referitor la articolul publicat, vă rog să mă contactați, pentru că ați spus numai minciuni.
15/10/19 15:27 Mai mult...

PUI CU PERE
Trebuie să fii dement să prăpădi aşa ceva.
15/10/19 14:51 Mai mult...

Poliţiştii au început să dea amezi pentru telefon
un nene militian de la centru spunea" NU VOM DA AMENZI" doar avertismente se pare ca din data de 12 au intrat direct in...
15/10/19 14:14 Mai mult...

Reţinut de poliţişti, eliberat de instanţă
Da ce instanta de treaba in Arges, ii verifica cineva pe Magistrati astia, ca poate lasa in libertate un viitor criminal...
15/10/19 07:05 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info