Curierul Zilei - Alte ştiri pe scurt
PRIMA PAGINA arrow Social Economic arrow Alte ştiri pe scurt
Fapt divers*** ️ Patru elevi în arest!     Fapt divers*** ️ Au snopit în bătaie un bărbat     Fapt divers*** ️ Acuzaţi de crimă, au ieşit din arest!     Social*** ️ APIA începe plata subvenţiilor pentru fermieri!     Social*** ️ Opriţi risipa alimentară!     Fapt divers*** ️ Accident pe A1 provocat de un cal!     Fapt divers*** ️ Trafic blocat de accident     Fapt divers*** ️ Braconierii prindeau peşte cu setca!     Social*** ️ Un carnaval ce nu are rival    
 Publicitate pdf
Alte ştiri pe scurt
(0 voturi)
Wednesday, 12 August 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Sprijin pentru sectorul legume-fructe

În cadrul reuniunii Consiliului de Miniştri ai Agriculturii de la Bruxelles, România a solicitat Comisiei Europene sprijin comunitar pentru operatorii din sectoarele lapte, legume-fructe şi carne de porc. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, a subliniat necesitatea acordării de compensaţii pentru pierderile de venit, mai ales în situaţia operatorilor afectaţi indirect, care nu au fost sprijiniţi nici în 2014 cînd s-a instituit embargoul rusesc. În plus, fenomenele meteorologice extreme - seceta, grindina - din 2015, inclusiv din România, agravează şi mai mult situaţia în sectoarele respective. De asemenea, redirecţionarea fluxurilor comerciale către ţări terţe pentru produsele supuse embargoului - prin introducerea restituirilor la export a fost o altă solicitare a ţării noastre.

    A.Roşu 

ANAF nu controlează conturile celor ce muncesc în afară

Zilele trecute, în presa naţională a apărut o ştire conform căreia „ANAF intenţionează să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate şi să-i oblige pe aceştia să plătească retroactiv orice contribuţie socială pe care aceştia ar fi trebuit să o plătească în ţară şi nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulţi ani în urmă“. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş dezminte această informaţie, spunînd că este nereală. De fapt, este vorba despre o modificare ce vizează transmiterea de către instituţiile abilitate din ţara noastră de informaţii către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi pentru luarea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului şi către ANAF. Se urmăresc identificarea societăţilor de tip-fantomă, conform datelor din bazele de date proprii ale ANAF coroborate cu datele din tranzacţiile bancare, dar şi luarea de măsuri legale în timp real de structurile subordonate ANAF, inclusiv recuperarea sumelor stabilite ca prejudicii la bugetul de stat.   

 A.Roşu

Cinci argeşeni bogaţi vor fi controlaţi de ANAF

ANAF a dat publicităţii un tabel cu distribuţia pe judeţe a primelor 313 persoane fizice din ţară cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat şi care vor fi verificate de inspectori. În acest tabel, Argeşul are cinci persoane, dar Fiscul nu le dezvăluie numele. Ce se ştie clar este că aceştia sînt proprietarii unor averi afişate semnificative, cum ar fi imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creanţe din creditări acordate companiilor sau persoanelor fizice, depuneri importante în conturi bancare din România sau din străinătate sau cheltuieli personale ridicate, toate nejustificate de veniturile declarate.   

   A.Roşu 

Lipsa rovinietei, amendată pînă la 4.500 lei

În cazul în care rovinieta nu e achitată, autorităţile le pot da şoferilor argeşeni amenzi substanţiale. În prezent, amenda pentru lipsa rovinietei este de minimum 250 de lei, dar poate ajunge pînă la 4.500 lei, în funcţie de tipul vehiculului. Amenzile cele mai mici se dau în cazul autoturismelor (250 - 500 lei), iar amenzile cele mai mari, vehiculelor de transport de marfă cu masa mai mare sau egală cu 12 tone (3.000 - 4.500 lei).   

  A.Roşu

Se vrea reintroducerea stagiului militar voluntar

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a spus că este nevoie de reintroducerea stagiului militar pe bază de voluntariat. „Este necesar ca urgent să trecem prin Parlament Legea privind rezervistul voluntar, care va reglementa sigur pregătirea tinerilor, dar pe bază de voluntariat“, a spus Mircea Duşa. El a mai subliniat faptul că aproximativ 2.300 de tineri vor fi încadraţi în acest an, dintre care 1.500 sînt soldaţi profesionişti, iar restul provin din învăţămîntul militar.

A.Roşu 

Raportare contabilă pînă pe 17 august

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie se aplică de argeşenii care au înregistrat o cifră de afaceri de peste 220.000 lei, la 31 decembrie 2014 în ca­zul subunităţilor deschise în România de societăţi rezidente în state aparţinînd Spa­­ţiului Economic European. Nu întocmesc raportări contabile persoanele juridice ce nu au desfăşurat activi­tate de la data înfiinţării pînă la 30 iunie 2015; care în tot semestrul I 2015 s-au aflat în inactivitate temporară; persoanele juridice înfiinţate în cursul anului; care se află în curs de lichidare, potrivit legii. Reprezentanţii AJFP Argeş ne-au spus că termenul de depunere a raportărilor contabile la 30 iunie este cel mai tîrziu 17 august. Depunerea ra­portarilor contabile se face în format hîrtie şi electronic la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, sau în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, avînd ataşată o sem­natură electronică extinsă. Nedepunerea la termen constituie o contravenţie.   

A.Roşu 

Bani pentru oamenii bolnavi

Joi, consilierii judeţeni vor avea pe masă un proiect de hotărîre privind acordarea de sprijin financiar prin programul PRO Social persoanelor cu probleme de sănătate. Pe lista celor propuşi să primească sprijin financiar se găsesc 12 persoane. Sprijinul financiar se ridică la 18.000 lei, fiind acordat pentru intervenţie chirurgicală, susţinere tratament copil diagnosticat cu tetrapareză spastică, tratament în Ucraina pentru un copil cu sindrom de cvadriplegie distonică, susţinere tratament pentru o persoană diagnosticată cu tumoară malignă secundară a pulmonului etc.

A.Dumitru

Parteneriat cu Oficiul Francez pentru Imigraţie

Consilierii judeţeni vor decide da­că votează sau nu proiectul de hotărîre privind aprobarea încheierii unui acord de parteneriat între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Instituţia Prefectului Argeş şi Consiliul Ju­deţean Argeş. Acest acord vizează implementarea unui program experimental franco-român de reinserţie a familiilor cetăţenilor români aparţinînd minorităţilor rromilor. Acordul a fost concretizat ca urmare a reuniunii din iunie 2015 între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) şi reprezentanţii Prefecturii Argeş, avînd ca subiect înscrierea în perspectiva de aderare la programul experimental franco-român. Documentele au fost validate de Direcţia Afacerilor Europene şi Re­laţii Internaţionale, în conformitate cu acordul-cadru al actului adiţional aprobat la începutul acestui an. Mai precis, persoanele în cauză vor primi un ajutor de întoarcere, în schimb nu se precizează cu exactitate dacă se vorbeşte de o anumită sumă de bani pentru a reveni acasă sau de cursuri de recalificare într-un anumit domeniu.

A.Dumitru

Salarii mai mari

Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, prevede o lege aprobată de Parlament, creşterea ajungînd pînă la 70%.  Legea 174, prin care Parlamentul a decis majorarea salarială, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 iunie, iar prevederile acesteia modifică OUG 86/2014, ce stabileşte măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale. Actul normativ a intrat în vigoare la 1 iulie. Astfel, personalul din cadrul Aministraţiei Prezidenţiale şi angajaţii ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul Guvernului vor primi efectiv mai mulţi bani din august, anunţă cei de la Mediafax.    

A.Dumitru

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2672

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Vor 3 puncte la Tr Severin
Felicitari Badea! Ai debutat exact ca Dica! Se pare ca nu se schimba nimic!Sa vedem cu ce explicatii mai vi si tu. Timp ...
16/10/19 17:02 Mai mult...

Şeful de post a falsificat acte din dosar
Referitor la articolul publicat, vă rog să mă contactați, pentru că ați spus numai minciuni.
15/10/19 15:27 Mai mult...

PUI CU PERE
Trebuie să fii dement să prăpădi aşa ceva.
15/10/19 14:51 Mai mult...

Poliţiştii au început să dea amezi pentru telefon
un nene militian de la centru spunea" NU VOM DA AMENZI" doar avertismente se pare ca din data de 12 au intrat direct in...
15/10/19 14:14 Mai mult...

Reţinut de poliţişti, eliberat de instanţă
Da ce instanta de treaba in Arges, ii verifica cineva pe Magistrati astia, ca poate lasa in libertate un viitor criminal...
15/10/19 07:05 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info