Curierul Zilei - Tîrgurile de Crăciun, o atracţie pentru argeşeni!
PRIMA PAGINA

*** Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu pentru voi     *** ️Codurile penale modificate de urgenţă      *** În Argeş, investiţii de peste un miliard de lei      *** A scăzut datoria publică a României      *** Vin ajutoarele de urgenţă!      *** Reţinut pentru a fi extrădat     *** Percheziţii la tiriştiicare furau marfa    *** Falşi angajaţi de la Salubritate, cereau bani!    *** Ieri, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia     *** „Tedi- Şcoala Siguranţei“, la Cîmpulung     *** Se opreşte curentul în Mioveni     *** Concurs de simulare de procese     *** I-a ars casa de la o lumînare!     *** Militarii musceleni, la Cincu     *** Autoturisme de epocă la Retroparada Primăverii 2019 în Cîmpulung     *** Sfinţii zilei      *** Noroc cu carul!     *** CURCAN CU ROZMARIN    *** Evenimente 18 aprilie de-a lungul vremii    *** Liceul cu cei mai mulţi elevi calificaţi la olimpiade naţionale    *** Elevii vor încondeia ouă    *** Excursie prin Europa    *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** „Kareu de aşi” la Piteşti     *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** Liga Campionilor    *** Reguli noi pentru promovare    *** Tenis: Flavia Ogrezeanu, un nou premiu    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** Raliul Argeşuluire vine în circuit!    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** „Mă antrenez pentru aurul olimpic“   

 Publicitate pdf
Tîrgurile de Crăciun, o atracţie pentru argeşeni! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 02 noiembrie 2015

Au descoperit magia sărbătorilor în străinătate

Tîrgurile de Crăciun, o atracţie pentru argeşeni!

# Preţurile unui sejur încep de la 199 de euro/persoană şi pot ajunge la 829 de euro/persoană.

 

 De ceva timp, şi o mare parte dintre argeşeni au descoperit bucuria sărbătorilor de iarnă prin frumoasele pieţe de Crăciun din afara ţării. În general, pieţele şi tîrgurile de Crăciun îşi deschid porţile pe la mijlocul lunii noiembrie şi pînă în noaptea de Anul Nou. Preţurile unui sejur încep de la 199 de euro/persoană şi pot ajunge la 829 de euro/persoană. În fiecare an, la sfîrşitul lui noiembrie, aproape toate pieţele oraşelor mari din Europa se transformă în locuri de poveste pentru localnici şi, în special, pentru turişti.

Germania este cea mai cunoscută pentru numeroasele pieţe de Crăciun, fiind vizitate anual de milioane de oameni. Dorina Ciobotoiu de la New Travel Muntenia ne-a prezentat cele mai importante astfel de pieţe de Crăciun ce merită să fie vizitate şi care ar fi preţul unei astfel de călătorii. Aceste pieţe şi tîrguri înseamnă culoare, magie, brazi frumos împodobiţi, lumini spectaculoase, vin fiert, dulciuri atrăgătoare, colinde şi o atmosferă feerică.

Noutatea, Turul pieţelor de Crăciun!

O noutate pentru piteşteni este Turul pieţelor de Crăciun în Austria şi Bavaria. Se vor vizita Viena - Salzburg - Innsbruck - Castelele Bavariei - Munchen. Piaţa de Crăciun din Munchen se organizează anual în Marienplatz, în Piaţa Primăriei. Această piaţă de Crăciun este la fel de veche precum berăriile pentru care Munchenul este renumit şi este una dintre cele mai frumoase Pieţe de Crăciun din Germania. Veţi avea parte de un tur al Vienei, oraşului Salzburg, oraşului Innsbruck şi Munchen. Se vor vizita Pieţele de Crăciun din Viena, Salzburg, Innsbruck, Mun­chen. Transportul se face cu avion, sejurul este de nouă zile, cu plecare pe 23 noiembrie, iar preţul este de 549 de euro.    

Sejur în cel mai mare oraş de turtă dulce din lume

Piteştenii vor putea merge, anul acesta, în cel mai mare oraş de turtă dulce din lume, Pepperkakebyen. Ei vor putea face în cadrul excursiei şi turul Norvegiei într-o zi. Bergen este renumit în întreaga lume pentru cel mai mare oraş în miniatură construit din turtă dulce. Grădiniţe, şcoli dar şi persoane particulare îşi trimit an de an contribuţia lor sub formă de căsuţe din turtă dulce, pentru a ajuta astfel la construcţia oraşului de turtă dulce. Tot atunci aici au loc Festivalul Luminilor şi Aprinderea Bradului de Crăciun, aprinderea luminilor Advent-ului pe numele Floyen şi coborîrea cu săniuţelor. Sejurul es­te de şase zile, cu plecare pe data de 26 noiembrie, iar preţul este de 829 de euro de persoa­nă.  

Vin fiert şi castane coapte, la Berlin

Pentru Pieţele de Crăciun din Berlin plecări sînt cu avionul, pe 28 noiembrie şi 3 decembrie, iar preţul pentru 4 zile începe de la 299 de euro de persoană. Aici găsiţi vin fiert şi castane coapte, jucării şi globuleţe multicolore pentru împodobirea brazilor. Merită a fi vizitate atît tîrgurile din Alexanderplatz şi Potsdomerplats, dar şi Piaţa Gendarmemarkt, de unde se pot cumpăra figurine din lemn cioplit, broderii şi alte produse tradiţionale.

150 de standuri pline cu cadouri, la Viena

În perioada 16 noiembrie - 24 decembrie, cele mai frumoase locuri din Viena se transformă în fermecătoare Pieţe de Crăciun. Mirosul prăjiturilor specifice şi punch-ul fierbinte răspîndesc atmosfera tipică de dinainte de sărbători. Este un eveniment organizat anual de Primăria din Viena, cu aproximativ 150 de standuri de vînzare pline cu cadouri de Crăciun, decoraţiuni pentru brad, dulciuri, băuturi calde, obiecte confecţionate manual, iesle tradiţionale, produse din ceramică şi sticlă lucrate cu multă artă etc. Aici găsiţi şi multe lucruri pentru copii. Piaţa Rathausplatz este cea mai vizitată piaţă din Europa, cu o vechime de peste 700 de ani. Tîrgul cultural şi de Crăciun din faţa Palatului Schönbrunn oferă o at­mosferă romantică în faţa clădirilor imperiale şi se transformă după Crăciun în tîrguri de Anul Nou. Nu lipsesc aroma de castane prăjite, alunele caramelizate, bomboanele de ciocolată şi vinul fiert Gluhwein. Un sejur de cinci zile, cu transport autocar, plecare pe 28 noiembrie, cazare hotel de patru stele, mic dejun inclus, costă 220 de euro/persoană. Cu avionul, 4 zile, cu plecări din 19 şi 30 noiembrie, dar şi din 3 şi 10 decembrie, costă 324 de euro.  

 Cutie pentru scrisorile lui Moş Crăciun, la Dresda

Nici Piaţa de Crăciun din Dres­da nu se lasă mai prejos, fiind cunoscută încă din 1434, sub numele de Striezelmarkt, ce provine de la o prăjitură nemţească pregătită cu această ocazie. Aceasta se află în centrul istoric al oraşului şi reprezintă una dintre cele mai vechi Pieţe de Crăciun din Germania, ce adună anual aproximativ două milioane de vizitatori. Aici puteţi gusta prăjitura celebră numită Striezel, preparată cu fulgi de migdale şi stafide, doar puţini bucătari cunoscînd secretul preparării ei. Piesa de rezistenţă este Piramida de Crăciun (Weihnachtspyramide), aflată în centrul acesteia, înaltă de 14 metri şi decorată cu ornamente de iarnă, oameni de zăpadă şi îngeri. O cutiuţă poştală roşie aşteaptă copiii să strecoare scrisorele pentru Moş Crăciun.

Capitala jucăriilor, la Nuremberg

O altă celebră piaţă din lume e tot în Germania, cea din Nuremberg, oraş cunoscut ca fiind capitala jucăriilor. Nu se putea să nu existe aici un Crăciun al copiilor, iar un personaj ce îl întruchipează pe copilul Isus se plimbă alături de alţi copii cu stele şi luminiţe de Crăciun, iar piaţa e deschisă de Îngerul Crăciunului. Îngeri lucraţi manual, figurine confecţionate din nuci, prune uscate şi smochine ce protejează casa, dacă sînt puse la ferestre, cîrnaţi bavarezi şi turtă dulce de diferite forme. Un brad imens împodobeşte piaţa.

Mîncăruri tradiţionale, bere şi vin fiert, la Praga

Praga se mîndreşte cu Piaţa Wenceslas, animată mai mult ca oricînd în zilele de Crăciun, între 30 noiembrie şi 12 ianuarie. Localnicii şi turiştii savurînd mîncăruri tradiţionale cehe alături de halbe de bere, vin fiert şi cozonac. Lumînări parfumate, obiecte din ceramică, jucării din lemn şi ornamente de iarnă pe gustul tuturor. Este amenajată o iesle din lemn, dar cel mai impresionant e Bradul de Crăciun. Nu lipsesc concertele de colinde şi dansurile populare. Un sejur de şase zile cu autocarul, la hotel de trei sau patru stele, costă 199 de euro/persoană, cu plecări din 28 noiembrie şi 5 şi 12 decembrie. Cu avionul, cu toate taxele incluse, patru zile costă 324 de euro/persoană, iar plecările sînt pe 27 şi 30 noiembrie şi pe 4 şi 10 decembrie.   

 Lacul, transformat într-un uriaş patinoar, la Copenhaga

Piaţa de Crăciun din Copenhaga din parcul de distracţii Tivoli Gardens are sute de pomi şi lumini specifice de sărbători. Bucuria adulţilor şi copiilor o re­prezintă lacul transformat într-un uriaş patinoar. Aici găsiţi păpuşi din lemn, produse din por­ţelan, ornamente pentru pom şi articole lucrate manual. Nu lipseşte vinul fiert danez amestecat cu lichior şi condimente, denumit glögg.

Cea mai romantică piaţă din Roma  

Piaţa cea mai romantică din Roma este Piaţa Navona, care găzduieşte cea mai mare piaţă de Crăciun din Italia. Atrage turiş­tii ca un magnet, iar în zilele sărbătorilor de iarnă puteţi alege cadouri pentru familie şi alte persoane dragi. Nu lipsesc dulciurile apetisante, cu mere coapte caramelizate, tort şi nuga cu migdale şi miere.  

O mulţime de tîrguri la Paris

Dacă alegeţi Tîrgul de Crăciun de la Paris, între 15 noiembrie şi 5 ianuarie, trebuie să plătiţi pentru patru zile, cu transport avion, patru zile, cu plecare pe 28 noiembrie, cu toate taxele incluse, 444 de euro/persoană. Tradiţia Pieţelor de Crăciun din Paris datează din secolul 14. Oraşul luminilor e presărat, la sfîrşit de an, de la un capăt la altul, cu tîrguri de Crăciun, din Saint - Germain - des - Pres pînă în Satul Disney. Sînt prezentate cele mai frumoase articole de sezon, preparate culinare tradiţionale, orna­mente, accesorii etc. Cea mai mare şi cunoscută Piaţă de Crăciun se întinde de pe celebrul Bulevard Champs - Elysées pînă în sensul giratoriu de la Place de la Concorde, fiind deschisă pînă pe 5 ianuarie. Sînt peste 300 de standuri din lemn sculptat cu ornamente de sezon. Dacă aveţi copii sau spiritul Crăciunului este foarte puternic, vizitaţi Piaţa de Crăciun de la Disney Village, care este deschisă pînă pe 3 ianuarie.  

 Plăcerile iernii, la Bruxelles

Tîrgurile de iarnă de la Bruxelles, 29 noiembrie - 5 ianuarie, fac parte din seria de evenimente „Les plaisirs d’hiver“ (Plăcerile Iernii), ce includ animaţii stradale, concerte, patinoare în aer liber şi degustări de preparate în braseriile din oraş. Tîrgurile sînt situate lîngă sediul Bursei, în Piaţa St. Chaterine şi Marche aux Poissons. Acesta din urmă se întinde pe mai bine de doi kilometri. De aici puteţi lua cadouri de sărbători, preparate tradiţionale, faimoasa ciocolată belgiană, care de Crăciun vine cu noi arome. Produsele de artizanat sînt realizate în Provence, Elveţia, Irlanda şi Austria. În week-end au loc reprezentaţii folclorice, concerte şi spectacole de teatru în stradă.

Preparate tradiţionale, la Budapesta

Piaţa de Crăciun din Budapesta are loc între 16 noiembrie şi 30 decembrie. Este una spectaculoasă, fiind desemna­tă în 2008, de Sunday Sun, drept cel mai frumos tîrg din Europa. În Vörösmarty tér, puteţi vedea dansuri populare, con­certe, mîncare şi băutură tradiţională, în peste 150 de c­a­bane din lemn, unde găsiţi cadouri din arta şi cultura locală. Pentru cei mici, aici au loc zilnic spectacole de teatru de păpuşi. Plecările sînt pe13 decembrie, iar preţul e de 129 de euro, transport cu autocarul, sejur de patru zile, mic dejun in­clus, cazare la hotel de trei stele.     

Antonela Roşu
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2853

Comentarii (1)
Scris de magie... in strainatate! in 02-11-2015 16:34 - Vizitator
 
 
Magia sarbarotilor... in strainatate! 
 
Bravos, Haloweenul si Valentine-ul au ajuns sarbatori traditionale romanesti, iar Craciunul a devenit un city-break la Paris pentru shopping. 
 
Ati vazut unde era magia?
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info