Curierul Zilei - Curcan la cuptor
PRIMA PAGINA

*** Ilumintatul festiv rămîne montat la Mioveni      *** Directorul general Dacia a luat prînzul cu jurnaliştii     *** Primăria vrea să reducă subvenţia pentru căldură!     *** 16 cazuri de gripă confirmate în Argeş     *** Sfinţii zilei      *** Cea mai bună zi pentru Raci!    *** Sfinţii zilei      *** RĂCITURĂ MUNTENEASCĂ     *** Evenimente 18 ianuarie de-a lungul vremii     *** Aniversare de prestigiu la Şcoala Mihai Eminescu      *** Şoferul reţinut după moartea tinerei     *** Percheziţii la un afacerist din Bradu     *** Îşi aniversează ziua în arest!     *** A doborît trei femei dintr-o lovitură     *** În 2 săptămîni, 7 ordine de protecţie     *** Concurs cu scandal, la Cetăţeni     *** Hotărîre de Guvern pentru Sala Polivalentă     *** Miza pe juniorii din propria pepinieră!      *** „Sîntem la un nivel satisfăcător“     *** Vechile Dacii revin în competiţii!     *** Sîmbătă, primul amical pentru CS Mioveni     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Mai mulţi juniori decît seniori!     *** Amicale tari înainte de Euro, pentru tineret     *** Amicale tari înainte de Euro, pentru tineret     *** S-au stabilit sferturile Cupei     *** Voleibalistele junioare de la CS Dacia vor juca acasă    

 
Curcan la cuptor Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 10 decembrie 2015

Viceprimarul Cornel Ionică vă recomandă

Curcan la cuptor

 

 Pentru masa festivă de Crăciun, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, vă recomandă curcanul la cuptor. Aveţi nevoie de: un curcan de aproximativ 6 kg, fără măruntaie, 140 g de unt la temperatura camerei, coaja rasă de la o lămîie, coaja rasă de la o portocală, cimbru, rozmarin, 4 cepe mari, tăiate pe jumătate, 3 frunze de dafin, 2 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 160 C. Se cîntăreşte şi se calculează timpul de gătire la 40 de minute per kilogram. Se amestecă untul cu coaja rasă şi cu verdeţurile, apoi se asezonează bine. Se introduc uşor degetele sub pielea curcanului, începînd de la gît, desprinzînd pielea de pe piept şi pulpele superioare. Se întinde untul sub piele. Se taie pe jumătate lămîia şi portocala şi se pun înăuntrul curcanului, împreună cu două jumătăţi de ceapă şi frunzele de dafin. Se unge curcanul cu ulei şi se presară sare. Se aşază ceapa rămasă pe fundul unei tăvi, ca un fel de trepied pentru curcan. Se aşază curcanul peste ceapă şi se acoperă complet pasărea şi tava cu folie de aluminiu. Se coace în funcţie de timpii calculaţi. Cu 30 de minute înainte ca timpul de gătire să se termine, se scoate curcanul şi se încinge cuptorul la 180 C. Se îndepărtează folia şi se pune înapoi la cuptor pentru încă 30 de minute pînă cînd se rumeneşte.

Iulia Ivănoiu 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 3477

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics






































Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info