Curierul Zilei - Curcan la cuptor
PRIMA PAGINA

*** Peste un milion de contribuabili, în Spaţiul Privat Virtual     *** ️21 de persoane munceau la negru      *** Gunoiul trebuie pus în saci diferiţi!      *** Euro creşte la sfîrşit de săptămînă     *** Pompier argeşean, campion naţional     *** Jandarmi în acţiune pe durata slujbelor religioase    *** 12 proxeneţi reţinuţi    *** Percheziţii la hoţii din Miceşti    *** Le-a dispărut fata de acasă    *** A zburat prin aer cu maşina şi a scăpat nevătămat!     *** Momitoarele grele, ideale pe ape curgătoare     *** Monturi de pescuit la crap în Delta Dunării     *** Misiune grea în Capitală     *** Cupa Lalelelor, la Bazinul Olimpic     *** Fotbal la TV în week-end     *** Barajul de promovare în iunie     *** Bilete online la meciurile din Norvegia şi Malta     *** Putere, flexibilitate şi reguli!    *** Sfinţii zilei     *** BlackBerry Messenger se desfiinţează în curînd    *** CIORBĂ RĂDĂUŢEANĂ    *** Evenimente 20 aprilie de-a lungul vremii    *** Aceşti români fantastici    *** „Fraţii Sisters“ şi „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“    *** „Nepoţii lui Tănase“ vin la Piteşti     *** Liga Campionilor1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** 1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** Au rămas fără drujbe    *** Mîine este Paştele la catolici    *** Ortodocşii sărbătoresc Floriile    *** Tîrg de Florii la Cîmpulung   

 Publicitate pdf
Curcan la cuptor Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 10 decembrie 2015

Viceprimarul Cornel Ionică vă recomandă

Curcan la cuptor

 

 Pentru masa festivă de Crăciun, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, vă recomandă curcanul la cuptor. Aveţi nevoie de: un curcan de aproximativ 6 kg, fără măruntaie, 140 g de unt la temperatura camerei, coaja rasă de la o lămîie, coaja rasă de la o portocală, cimbru, rozmarin, 4 cepe mari, tăiate pe jumătate, 3 frunze de dafin, 2 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 160 C. Se cîntăreşte şi se calculează timpul de gătire la 40 de minute per kilogram. Se amestecă untul cu coaja rasă şi cu verdeţurile, apoi se asezonează bine. Se introduc uşor degetele sub pielea curcanului, începînd de la gît, desprinzînd pielea de pe piept şi pulpele superioare. Se întinde untul sub piele. Se taie pe jumătate lămîia şi portocala şi se pun înăuntrul curcanului, împreună cu două jumătăţi de ceapă şi frunzele de dafin. Se unge curcanul cu ulei şi se presară sare. Se aşază ceapa rămasă pe fundul unei tăvi, ca un fel de trepied pentru curcan. Se aşază curcanul peste ceapă şi se acoperă complet pasărea şi tava cu folie de aluminiu. Se coace în funcţie de timpii calculaţi. Cu 30 de minute înainte ca timpul de gătire să se termine, se scoate curcanul şi se încinge cuptorul la 180 C. Se îndepărtează folia şi se pune înapoi la cuptor pentru încă 30 de minute pînă cînd se rumeneşte.

Iulia Ivănoiu 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 3562

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info