Curierul Zilei - Reţete de sărbători
PRIMA PAGINA

*** Meditaţii gratuite pentru elevi, în şcoli     *** ️Cinematografele din Cîmpulung, încotro?     *** Se schimbă programul de ridicare a gunoiului      *** 2 miliarde lei pentru Prima Casă     *** Taxa auto, înapoi pînă în iunie     *** Atenţionări privind arderea miriştilor      *** Sfinţii zilei      *** Relaxare şi generozitate!    *** PLĂCINTĂ CU CARNE ŞI CIUPERCI    *** Evenimente 23 februarie de-a lungul vremii    *** Filmele săptămînii 22-28 februarie    *** Conducea o maşină neînmatriculată    *** Transporta muncitori fără permis    *** Elevi chiulangii, prinşi la păcănele!     *** Bucureşteni, în arest pentru contrabandă    *** Instanţele din Argeş sufocate de dosare     *** Cu gîndul doar la victorie     *** Vor să ia 3 puncte la Baloteşti!    *** CS Mioveni, nenvinsă şi în retur!     *** Cum se păstrează coropişniţele     *** Curierul zilei vă prezintă speciile de pescuit    

 Publicitate pdf
Reţete de sărbători Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 11 decembrie 2015

Reţete de sărbători

Cardiologul Adrian Tase vă recomandă:

 

 Puiul cardiologic

 Pui în vin alb cu orez - reţetă „cardiologică“ (pentru 4 persoane)
Ingrediente: un pui, circa 1.200 g, tăiat, preferabil de la o fermă, 400 g morcovi, 4 cepe mici, 4 căţei de usturoi, o tulpină de praz, 8 linguri ulei de măsline, sare şi piper proaspăt măcinat, 1/8 de pahar coniac, cîteva picături de vin alb sec, cîteva rămurele de cimbru şi oregano, 2/3 pahar brînză slabă de vaci.

 

Mod de preparare: spălaţi şi curăţaţi morcovii, apoi tăiaţi-i în fîşii; tăiaţi usturoiul şi cepele în sferturi; tăiaţi longitudinal rădăcina de praz, şi transversal partea verde (inele); încălziţi 3 linguri ulei măsline într-o tigaie mai înaltă şi rumeniţi bucăţile de pui pe toate feţele, adăugând sare şi piper; scoateţi bucăţile de pui pe un platou; puneţi morcovii, cepele, usturoiul şi prazul în tigaie şi rumeniţi-le uşor; scoateţi zarzavaturile pe un platou; readuceţi bucăţile de pui în tigaie, adăugaţi coniac şi puneţi-le la fiert; adăugaţi vin şi mirodenii; puneţi la fiert, acoperiţi şi gătiţi la foc potrivit circa 15 minute; readuceţi zarzavaturile în tigaie şi gătiţi acoperit alte 15 minute; îndepărtaţi tigaia de pe foc; amestecaţi brînza dulce de vaci cu cele 5 linguri ulei măsline rămase şi puneţi amestecul în tigaie (care nu mai fierbe); presăraţi frunzele de cimbru şi oregano rămase pe deasupra; serviţi mîncarea în farfurii preîncălzite, cu garnitură de orez fiert. Poftă bună!  

  I.Ivănoiu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 4484

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics
























































Zi record

Luni, 28.01.2019

--- 4.246 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info