Curierul Zilei - - Reţete de sărbători
PRIMA PAGINA
 

*** Trivale Fest la Piteşti      *** Gabriel Cazan şi-a lansat noua carte      *** Primarul vine la muncă pe bicicletă      *** A crescut producţia la Dacia      *** 260 de vehicule, pentru pompierii români      *** „Misiune îndeplinită!”     *** Chinezi prinşi muncind la negru     *** Agresor sexual, în arest la domiciliu     *** S-a aruncat de la etajul V     *** Bătut de un poliţist pe motocicletă     *** Liga Campionilor, Etapa 1     *** „Mergem să cîştigăm la Timişoara!“     *** Chindia - CFR, la Mioveni, în Cupă     *** România a urcat pe locul 27     *** Între 30 şi 90 lei biletele la meciul cu Serbia     *** Bishop a ajuns la Piteşti     *** Doar 4 partide vor fi televizate!     *** Victoria îi urcă pe podium!     *** Negocieri cu doi jucători     *** Năstăsie: „Mergem la Bacău să cîştigăm“    

 
- Reţete de sărbători Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 15 decembrie 2015

- Reţete de sărbători

Primarul din Albota, Ion Dumitru, vă recomandă:
# Sărmăluţe în foi de varză cu afumătură

 

 Sarmalele în foi de varză cu afumătură nu au voie să lipsească de pe masa de Crăciun. Acest preparat tradiţional este preferatul primarului din Albota, Ion Dumitru.

Ingrediente: 2 verze murate mari, 1,5 kg carne proaspătă de porc, untură de porc, 150 g orez, costiţe afumate şi slănină afumată, cîteva cepe mari, sare, piper, foi de dafin, cimbru, bulion.
Se desfac foile de varză murată, iar carnea de porc se toacă. Se toacă şi cepele mărunt şi se călesc în puţină untură de porc. Se înmoaie orezul în apă, după care se amestecă cu carnea, ceapa călită, piper, sare şi cimbru după gust. Se întind foile tăiate în bucăţi potrivite, se adaugă compoziţia de sarmale şi se rulează. Se pun de preferinţă într-un vas de lut pe fundul căruia s-au pus cîteva foi de varză, foi de dafin şi bulion. Printre straturile de sarmale se adaugă costiţa şi slănina afumată. Deasupra se toacă mărunt varză murată, se pune în vas apă rece şi se bagă la cuptor la foc moderat pînă se fierbe bine varza. Se servesc cu mămăliguţă caldă, smîntînă şi ardei iute.

I.Ivănoiu 


Vizualizari: 2693

Comentarii (2)
Scris de Ioana in 17-12-2015 06:45 - Vizitator
 
 
Da da da maste chef :) :grin
 
Scris de Cristi Voinea in 16-12-2015 14:47 - Vizitator
 
 
:grin :upset :? Nu se poate!!! Participă la Master chef????
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---





































Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info