Curierul Zilei - - Reţete de sărbători
PRIMA PAGINA

*** Costul locului de la masa bogaţilor     *** Campanie de informare şi concurs în Şcolile din Mioveni      *** Cartofii şi utilităţile s-au scumpit!     *** PASTILA de UMOR      *** Mai puţine naşteri decît decese     *** Maşini multe, vînzări rare, în tîrgul auto     *** Pregătiţi-vă de Black Friday!     *** Ursul l-a muşcat de cap     *** Ameninţa că se aruncă de pe pasaj     *** Spărgătorii de la Orange Shop, rămîn în arest      *** Furau din maşini, locuinţe, societăţi...     *** Costache a fost achitat     *** Accident, cu trei răniţi şi trei maşini     *** O piteşteancă, campioană mondială     *** Învinşi greu de olteni!     *** Florin Nini: „Nu am fost constanţi”     *** Todorov: „Formăm o echipă unită“nbsp;    *** Stupu şi Ankomah, doar spectatori la Piteşti!     *** Liga 1 - Etapa 13     *** Victorii şi medalii la oină, handbal, volei şi karate     *** Gazdele, victorii pe linie    

 
- Reţete de sărbători Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 15 decembrie 2015

- Reţete de sărbători

Primarul din Albota, Ion Dumitru, vă recomandă:
# Sărmăluţe în foi de varză cu afumătură

 

 Sarmalele în foi de varză cu afumătură nu au voie să lipsească de pe masa de Crăciun. Acest preparat tradiţional este preferatul primarului din Albota, Ion Dumitru.

Ingrediente: 2 verze murate mari, 1,5 kg carne proaspătă de porc, untură de porc, 150 g orez, costiţe afumate şi slănină afumată, cîteva cepe mari, sare, piper, foi de dafin, cimbru, bulion.
Se desfac foile de varză murată, iar carnea de porc se toacă. Se toacă şi cepele mărunt şi se călesc în puţină untură de porc. Se înmoaie orezul în apă, după care se amestecă cu carnea, ceapa călită, piper, sare şi cimbru după gust. Se întind foile tăiate în bucăţi potrivite, se adaugă compoziţia de sarmale şi se rulează. Se pun de preferinţă într-un vas de lut pe fundul căruia s-au pus cîteva foi de varză, foi de dafin şi bulion. Printre straturile de sarmale se adaugă costiţa şi slănina afumată. Deasupra se toacă mărunt varză murată, se pune în vas apă rece şi se bagă la cuptor la foc moderat pînă se fierbe bine varza. Se servesc cu mămăliguţă caldă, smîntînă şi ardei iute.

I.Ivănoiu 


Vizualizari: 2757

Comentarii (2)
Scris de Ioana in 17-12-2015 06:45 - Vizitator
 
 
Da da da maste chef :) :grin
 
Scris de Cristi Voinea in 16-12-2015 14:47 - Vizitator
 
 
:grin :upset :? Nu se poate!!! Participă la Master chef????
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics




































Zi record

Marţi, 16.10.2018

--- 3.988 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info