Curierul Zilei - Mihaela a murit cu zile!
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow stiri fapt-divers arrow Mihaela a murit cu zile!

*** Programul Zilelor Piteştiului     *** Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă      *** Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM      *** Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti      *** Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului     *** Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot     *** Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor     *** Controale la Parchetele din Argeş     *** Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă      *** Lacul Dîrvari, accesibil pentru toţi pescarii!      *** Fotbal la TV în weekend     *** CS Mioveni, remiză cu Academica     *** CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1 (1-1)     *** Poenaru: „Nu ştim să ne apărăm!“     *** Eftimie: „Să vedem cînd ne dă şi nouă 11 m!“     *** România, tot pe locul 32     *** Doar campioana României în Liga Campionilor!     *** Adrian Tase, la Congresul de la Taipei     *** Numărul obezilor, în creştere în Argeş     *** Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei      *** Baza de Agrement BEMO a intrat în renovare      *** Soţul agresiv, în arest!     *** DN 73 - Şoseaua morţii sau Drumul crucilor    

 
Mihaela a murit cu zile! Imprimare E-mail
(11 voturi)
vineri, 15 ianuarie 2016
Index Comentarii
Mihaela a murit cu zile!
Pagina 2

Incompetenţa din sistemul medical face multe victime

Mihaela a murit cu zile!

Cazul „A murit de varicelă în 24 de ore“

 

 A venit la Spitalul Jude-ţean perfect conştientă, pe picioarele ei, şi a plecat în patru scînduri! Este drama unei asisten-te medicale de 32 de ani, din Piteşti, care a lăsat în urma ei un soţ distrus şi o fetiţă de trei ani, care întreabă: „Tati, unde e mami?“. Mihaela Vasilica Coşoi a fost răpusă, în mai puţin de 24 de ore de la internarea la Judeţean, de o boală aparent banală, varicela, pe care o contactase de la fiica ei.

 Pe 18 februarie ar fi împlinit 33 de ani, dar, în loc de tort, i se va pregăti coliva la pomană... În nici 24 de ore de cînd a fost internată la Spitalul Judeţean, a murit din cauza unei complicaţii severe care-i afectase inima. Familia, distrusă de durere, acuză faptul că Mihaela a fost tratată cu superficialitate în Secţia Boli Infecţioase Adulţi de la Judeţean, medicii catalogînd-o drept răs­­făţată, din cauză că acuza dureri de burtă. Tînăra a ajuns la ATI, la Judeţean, cînd inima îi mai funcţiona doar la o treime din capacita­te, iar medicii nu au mai putut să o salveze...

Mihaela a fost refuzată la Fundeni şi la Spitalul Universitar pe motiv că are varicelă, iar în Terapia Intensivă din aceste spitale nu aveau un izolator şi, din aceas­tă cauză, exista riscul îmbolnăvirii al­­tor pacienţi. La Institutul Matei Balş n-a fost primită din cauză că nu exista cardiolog şi nici Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii n-a putut găsi o unitate medicală din Capitală unde să poată fi transferată Mihaela. Conducerea Spitalului Judeţean va analiza modul în care a fost tratată femeia, dar, din punctul de vedere al purtătorului de cuvînt, Marius Pascu, s-a făcut tot ce se putea pentru a fi salvată. Rămîn multe întrebări la care nu se va răspunde... De ce a stat Miha­ela 16 ore la Boli Infecţioase, pînă cînd inima i s-a făcut praf? De ce nu a fost primită de nici un spital din Capitală? Mai putea fi salvată Mihaela dacă ar fi fost transferată din timp la Bucureşti? Dacă în ca­zul unei varicele nu se găseşte o soluţie de izolare a pacientului la Terapie Intensivă la Bucureşti, ce s-ar întîmpla dacă ar fi vreo epidemie? Tragem un semnal de a­larmă asupra acestor probleme ale sistemului sanitar! În locul Mihaelei, am fi putut fi oricare dintre noi!
Pe strada Micşunele din Bascov, într-o curte în care se află o casă frumoasă, este multă durere. Acolo locuia Mihaela, care va fi condusă azi, în jurul orei 12, pe ultimul drum. Slujba de înmormîntare va avea loc la biserica din Găvana III.

„N-a fost tratată cum trebuie“

Ne întîmpină un bărbat cu faţa împietrită şi cu ochii înlăcrimaţi. Este Lucian, soţul asistentei medicale. Lîngă el, o femeie îndoliată, Alina, sora Mihaelei. Aceasta ne spune printre lacrimi cum a început coşmarul în familia sa: „Mihaela a luat varicela de la fetiţă. La exact 14 zile de la boala fetiţei i-au apărut şi ei bubiţele pe corp, vinerea trecută. Se simţea rău, o durea stomacul şi nu prea putea să mănînce. A ajuns la spital, dar degeaba! N-a fost tratată cum trebuie la Boli Infecţioase, unde trebuia să i se facă toate analizele. Cînd a ajuns la Urgenţă, era tîrziu...  N-au primit-o nici spitalele din Bucureşti, că avea varicelă!“.

„I-am zis fetiţei că mami e la serviciu“

Soţul Mihaelei, Lucian Coşoi, era, ieri, în stare de şoc, ca, de altfel, toată familia sa, şi ne-a povestit cum au decurs lucrurile şi cum s-a ajuns să-şi ia soţia în patru scînduri de la Judeţean: „Duminică ea s-a simţit mai rău şi am mers la Boli Infecţioase. A văzut-o o doctoriţă, care a zis că sînt simptome  normale ale varicelei, şi i-a dat un tratament pentru acasă. Luni seară, Mihaela se simţea tot rău şi am dus-o din nou la spital, în aceeaşi secţie, unde au internat-o. Avea febră 38 cu 5 şi dureri abdominale, vărsături. Marţi dimineaţa a fost consultată, am vorbit cu ea la telefon şi mi-a zis să-i cumpăr sulfat de bariu, că n-au în spital, şi că trebuie să-i facă o investigaţie miercuri dimineaţa. Mi-a zis că e la perfuzie cu glucoză şi că i-au dat algocalmin. Cînd am ajuns la spital să o văd, doctoriţa Rusnac mi-a zis că soţia e cam răsfăţată, de se vaită atîta, şi apoi mi-a zis că o fi gravidă. Au mai pus-o la perfuzie şi, cînd am mai vorbit cu ea la telefon, mi-a zis să nu mai vin la Contagioase, că o duc la Urgenţe, să-i facă EKG şi ecografie. La Judeţean a luat-o cardiologul în primire, a pus-o la tomograf şi mi s-a spus de către doctoriţa de la Urgenţe că e foarte grav, că are inima praf şi că varicela i-a afectat-o. Au dat telefoane la Fundeni şi n-au vrut s-o primească din cauză că avea varicelă. La Matei Balş n-aveau cardiolog şi, pînă la urmă, cînd i-au convins s-o primeas­că, nu s-a mai putut transporta. Le-am zis medicilor că dăm semnătură şi o luăm s-o ducem cu maşina şi ni s-a spus că nu se poate, fiindcă e grav. Inima nu-i mai funcţiona cum trebuie şi i s-a umflat ficatul. Pînă la varicelă nu suferea de nimic. Nu ştiu ce voi face cu fetiţa, cum îi voi spune... Am dus-o la grădiniţă acum. Mă întreabă: Unde e mami? I-am zis că e la serviciu!“, ne-a spus Lucian Coşoi, care era împreună cu Mihaela de 15 ani şi se căsătoriseră în anul 2008.

Înainte să moară, i-a cerut medicului apă

Potrivit certificatului constatator al decesului, asistenta medicală  a avut insuficienţă cardiacă majoră, ischemie mezenterică, cardiomiopatie dilatativă, ciroză cardiacă, poliserozită şi varicelă în remisie.  Familia a vorbit pentru ultima oară cu ea marţi, în jurul orei 20. Mihaela era conectată la aparate la ATI, într-o rezervă: „Se uita la noi, avea frisoane, dar nu era speriată. Auzise că se dăduseră telefoane  la Bucureşti şi zicea că e bine, dacă o ducem acolo, că sînt doctori mai buni. Medicul din Terapie Intensivă ne-a spus care au fost ultimele ei cuvinte. I-a cerut apă, că îi era sete, doctorul i-a dat, iar ea i-a spus că se simte foarte bine acolo şi că-i mulţumeşte că nu a trimis-o înapoi la Bălcescu“, ne-a spus Alina, sora asistentei medicale. Lucian Coşoi este în stare de şoc, dar ne-a spus că, după ce-şi va mai reveni şi îi va face cele creştineşti soţiei sale, se gîndeşte să ceară sprijinul unui avocat şi să facă plîngere pentru mo­dul în care a fost tratată Mihaela.

„Trei ore s-a încercat transferul la Bucureşti“

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Judeţean, Marius Pascu, ne-a declarat: „Pacienta avea iniţial o simptomatologie aparent banală de varicelă. Duminică a avut un consult la Boli Infecţioase şi i s-a dat tratament în ambulatoriu. Noaptea, pe 12 ianuarie, s-a prezentat la Boli Infecţioase şi a fost internată. Avea febră, greaţă şi vărsături. S-a făcut tot ce se putea face la internarea unui pacient cu simptomatologie virală. A fost trimisă la o evaluare cardiologică şi imagistică, iar acolo s-au constatat complicaţii de natură cardiacă, pulmonară şi hepatică. Prima măsură luată a fost aceea de susţinere a funcţiilor vitale. Era instabilă hemodinamic. Trei ore s-a încercat transferul către o unitate medicală din Bucureşti. La Clinica de Cardiologie de la Fundeni şi la Spitalul Universitar nu a fost primită din cauză că avea varicelă şi exista risc epidemiologic, neavînd capacitate de izolare. S-a cerut sprijinul Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, care nu a găsit nici o soluţie şi i s-au dat sfaturi doctorului Iorgoveanu unde să mai sune. S-a revenit la Fundeni cu telefon, în încercarea de a-i convinge să o primească pe pacientă, dar fără succes. La Matei Balş s-a spus că se va primi pacienta doar dacă este stabilă şi că nu au cardiolog. Nu se putea pune problema ca pacienta să fie operată. Avea miocardită, o tulburare a muşchiului inimii, care nu se mai contracta cum trebuie. Trebuie să se facă şi examenul histopatologic complet, care să confirme miocardita şi etiologia ei. Judecînd după evoluţia cazului, nu văd ce să se fi putut face mai mult la nivelul spitalului nostru. Examenul anatomo-patologic sugerează preexistenţa unei probleme hepatice. Vom vedea dacă se confirmă prin examenele miroscopice histopatologice. Este clar că vom analiza cum a fost tratat acest caz, fiindcă este unul deosebit. Domnul doctor Streinu Cercel, cînd s-a discutat la telefon, a dat indicaţii terapeutice, iar pacientei i s-a dat tratamentul respectiv, urmînd ca, în funcţie de evoluţia stării pacientei, să se facă transferul la Matei Balş. Cei de la Fundeni au spus că au aceleaşi capacităţi la ATI ca şi noi pentru pacientă şi că nu pot face mai mult“. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, ne-a spus că nu este cazul să se demareze o anchetă administrativă, iar din punct de vedere medical se poate pronunţa doar Colegiul Medicilor, ca urmare a unei sesizări. „Nu putem spune că e vina unui medic. Este o evoluţie fulminantă. N-am mai întîlnit aşa ceva pînă acum! Deocamdată nu putem spune că este sau nu o complicaţie a varicelei. Mai sînt de făcut analize“. 

   I.Ivănoiu  Foto:C.Tudor

 


Vizualizari: 7826

Comentarii (20)
23-04-2016 14:13
 
Evident Romania a pierdut multi medici pe care sistemul corupt i-a constrans si corupt oferind salarii mizere fata de primari analfabeti si presedinti de consilii judetene care impreuna cu firmele de casa si toti acei numiti politic au muls bugetul si iata rezultatul !!!! In Arges este cunoscuta mafia din sistemul sanitar oparit de functionari din Buc !!!! Casa de sanatate in Romania este un organ represiv si de constrangere care asteapta comisioane de la medici sau furnizori , presedintii fiind numiti la propuneres prefectilor pe tagma politica. In UE nu exista ass ceva ! Veti depopula Romania asa
Vizitator
 
Doxa
20-01-2016 10:19
 
Nu e posibil cu asemenea doctori iredponssbiliy
Vizitator
 
Mimi
16-01-2016 12:17
 
Sincere condoleante!Micky ai fost o persoana deosebita!nu te voi uita niciodata!
Vizitator
 
alina
16-01-2016 09:07
 
Pai spuneti-ne si pasii de urmat,unde faci plangere plelabila sa se puna actiunea penala in miscare si sa nu se dea nup,timpii de depunere a reclamatiilor si este f adevarat ca medicii de la judetean sunt megalomani,aroganti,cam incompetenti si tr sa cotizezi si la femeia de serviciu,infirmiera,asistente, peste tot.
Vizitator
 
Raul2
16-01-2016 00:17
 
TOTI MEDICII SPAGARI SI INCOMPETENTI TREBUIE RASI DE PE FATZA PAMANTULUI! AR TREBUI UMPLUTE PUSCARIILE CU ACEASTA PLEAVA UMANA! PANA NU SE VOR DA EXEMPLE CLARE SI CONCRETE CU MEDICI BAGATI LA PUSCARIE 10 ANI DE ZILE, ACESTI************ NU SE VOR POTOLI DIN LUAT SPAGA!
Vizitator
 
raul
15-01-2016 22:00
 
condoleante familiei dna mihaela a fost asistenta pe cardiologie imi pare rau o femeie deosebita care te invata si iti arata dumnezeu so odihneasca
Vizitator
 
viorela
15-01-2016 21:10
 
In urma unei operatii la picior la spitalul judetean am contractat clostridium dificille,nu mi.au spus nimic, spuneau ca am mancat ceva stricat, m-au externat ca sa imbolnavesc si familia.Mi.au facut analize abia dupa ce am stat acasa o saptamana si starea era din ce in ce mai grava,au aflat ca urmeaza sa fie dusa o coprocultura la Directia de sanatate arges. Am fost transferat la Matei Bals in Bucuresti, doar dupa ce familia a \\\\\\\\\\\\\\\"insistat\\\\\\\\\\\\\\\", ai mei au fost luati la misto de catre doctori cand au aflat ca vrem la Bucuresti. Spitalul Judetean este plin de microbi si daca ai ghinionul sa iei unul se musamalizeaza tot. Rusine
Vizitator
 
ss
15-01-2016 20:49
 
Stie cineva unde era asistenta ? Sincere condoleante
Vizitator
 
Iulian
15-01-2016 18:26
 
Un consult interclinic nu se putea, sa se deplaseze un cardiolog la ea? Da-o incolo ca ne tot laudam cu cat is de omenosi medicii....
Vizitator
 
Anca
15-01-2016 16:12
 
La Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean si sanatos sa fii, pleci bolnav, la cata mizerie este. Aceasta doamna doctor Rusnac, l-a externat pe tatal meu nevindecat de clostridium dificille, desi stia ca, tratamentul cu Vancomicina se face numai intraspitalicesc, ne-a prescris o schema cu acest medicament pe care am fost nevoiti sa-l cumparam din strainatate, negasindu-se in nicio farmacie din tara. Daca a intrebat-o sora mea de ce il externeaza nevindecat si daca nu e pricol sa ne infestam si noi, i-a raspuns: "daca va spalati pe maini pana vi se usuca, nu o sa luati bacteria". Acestor medici ar trebui sa li se interzica sa mai profeseze. Pur si simplu se joaca cu vietile oamenilor si isi bat joc de suferinta lor.
Vizitator
 
Stanicoaia Doina
15-01-2016 14:03
 
Daca nu aveau cardiolog la Matei Bals puteau sa aduca din alta parte ca sunt destui in Bucuresti, pentru urgente era cazul sa se faca asa ceva, iar spitalul are si sectie de medicina interna unde trebuie sa fie si vreun cardiolog. Si de Spitalul VICTOR BABES de ce nu s a pus problema sa se duca, pentru ca intotdeauna cand e vorba de boli infectioase se spune numai Matei Bals desi cel mai bun loc al bililor infectioase din Romania e Spitalul VICTOR BABES.
Vizitator
 
dr
15-01-2016 13:54
 
A spune unui om ca e rasfatat cand e internat e o tiganie romaneasca, dar mai ales daca ea era asistenta, e clar ca avea ceva cunostinte si nu putea sa exagereze aiurea; oameni de genul asta sunt f putini. Problema majora e ca in Romania sistemul sanitar a ajuns praf, nu se mai dau concursuri, ajunge oricine oriunde oricum, face ce vrea acolo, nu raspunde nimeni pentru nimic. E t,iganie totala.
Vizitator
 
Victor
15-01-2016 13:41
 
Cel mai bun medic din Pitesti. 
Autostrada tata! 
Nu se compara, cum esti tratat la Bucuresti.
Vizitator
 
Pandele
15-01-2016 13:33
 
La UPU de la Judetean spaga este la ordinea zilei. 
Te tin cate 7-8 ore pela usa invocand diferite motive ca sa le dai spaga, iar apoi te trimit pe sectie unde din nou trebuie data spaga mai mare si unde pacienti sunt tratati mizerabil de catre niste doctorasi aroganti si de foarte multe ori incompetenti sau depasiti. 
Asa functioneaza lucrurile la spitalul judetean Arges din pacate,iar organele abilitate nu iau absolut nici o masura concreta pentru inlaturarea cangrenei care macina sistemul sanitar. 
Pacat de aceasta tanara care a murit cu zile din cauza birocratiei si incompetentei.
Vizitator
 
monica
15-01-2016 14:10
 
Fac apel la DNA SI Politie sa intre o data in forta peste spagarii astia de la Spitalul judetean. In fiecare saptamana se petrec multe grozavii acolo, doctorii si asistentele sunt de-o j*******e rara, degeaba li s-au marit salariile, spiritul spagar al lor ramane in picioare. E foarte simplu de demascat un doctor spagar de acolo. Un ziarist sau politist sub acoperire poate rezolva lejer o speta de genul. Doar ca toti sunt mana in mana, iar oamenii de rand mor cu zile! RUSINE ROMANIA!
Vizitator
 
MIRCEA


 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter