Curierul Zilei - Alte ştiri pe scurt
PRIMA PAGINA arrow Social Economic arrow Alte ştiri pe scurt
Aniversare
 Publicitate pdf
Alte ştiri pe scurt
(0 voturi)
Friday, 29 January 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Întîlnire cu angajatorii din comerţ

ITM Argeş, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Argeş şi AJOFM Argeş, a organizat, ieri, o nouă sesiune de informare destinată angajatorilor din comerţ. Evenimentul a avut loc la sediul CCI Argeş şi s-au discutat următoarele: timpul de muncă; timpul de odihnă; factori de risc specifici activităţii de comerţ; facilităţi acordate angajatorilor de AJOFM Argeş din bugetul asigurărilor de şomaj. Acţiunea are ca scop informarea angajatorilor prezenţi cu privire la modificările intervenite în legislaţia muncii şi a ocupării forţei de muncă, dar şi determinarea lor de a lua toate măsurile necesare pentru îmbunătăţirea calităţii muncii prin crearea unui mediu de muncă sigur şi sănătos. ITM Argeş anunţă că sesiunile de informare pe domenii de activitate vor continua şi în lunile următoare: 25 februarie - mari angajatori; 30 martie - angajatori Administraţie Publică; 27 aprilie - angajatori zilieri; 25 mai - angajatori confecţii; 29 iunie - angajatori panificaţie.

A.Roşu 

Noutăţi referitoare la taximetrie

Ieri, printr-o Ordonanţă a Guverului s-a stabilit noi condiţii pentru cei care vor să fie taxi­metrişti. Certificatul de cazier judiciar al taximetristului trebuie să conţină menţiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru unele infracţiuni. Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi de închiriere a fost modificată. Astfel, şoferii ce fac taximetrie, dar şi managerul de transport în regim de taxi şi închiriere trebuie să nu fi fost condamnaţi pentru următoarele infracţiuni: contra siguranţei pe drumuri publice; privind traficul şi consumul de droguri; contra vieţii, sănătăţii, integrităţii corporale; privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile; contra libertăţii şi integrităţii sexuale; contra patrimoniului. Certificatul de compe­tenţă profesională va fi valabil 10 ani. Pentru obţinerea lui trebuie îndeplinite următoarele condiţii: absolvirea liceului cu sau fără diplomă de Bacalaureat, participarea la curs şi promovarea unui examen, conform normelor aprobate de ministrul transporturilor.

A.Roşu

  Mai puţine căsătorii

La oficiile de stare civilă au fost încheiate şi înregistrate 153 căsătorii, cu 262 mai puţin ca în luna octombrie 2015. Faţă de luna noiembrie 2014, numărul căsătoriilor încheiate şi înregistrate a fost mai mare cu 19 cazuri. Prin hotărîri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202 / 2010 în luna noiembrie 2015, au fost pronunţate 88 divorţuri, cu 19 divorţuri mai puţin ca în luna precedentă (-17,8%).

A.Dumitru

A crescut numărul angajaţilor

Efectivul salariaţilor la 30 noiembrie 2015 în Argeş a fost de 139.455 persoane, în creştere cu 99 persoane (+0,07%) faţă de efectivul salariaţilor de la finele lunii octombrie 2015. Evoluţia u;or ascendentă a efectivelor de salariaţi comparativ cu luna precedentă a fost cauzată de creşterea efectivului de salariaţi din toate sectoarele de activitate, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. Repartizarea salariaţilor pe sectoare de activitate ne arată faptul că cea mai mare parte a acestora (49,8%) activează în industrie şi construcţii, restul regăsindu-se în servicii (48,6%) şi în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit (1,6%).

A.Dumitru

Salariu mai mic

Cîştigul salarial mediu brut realizat în luna noiembrie 2015 în Argeş a fost de 2.420 lei, înregistrînd o scădere de 16 lei (-0,7%) faţă de nivelul realizărilor salariale din luna octombrie 2015, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. În noiembrie 2015, cîştigul salarial mediu net realizat a fost de 1740 lei, mai mic cu 13 lei (-0,7%) comparativ cu realizările salariale din luna octombrie 2015. Scăderea înregistrată a fost determinată de cîştigurile mai mici înregistrate în toate sectoarele de activitate. Scăderile cîştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă au fost determinate de acordarea în luna octombrie 2015 de premii ocazionale, sume din profitul net şi din alte fonduri. De asemenea, scăderile cîştigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizările de producţie ori încasărilor mai mici (funcţie de contracte), dar şi angajărilor de personal cu cîştiguri salariale mici din unele activităţi economice. Cîştigul salarial realizat în Argeş în luna noiembrie 2015 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel naţional atît în valoare brută (-9,0%), cît şi în valoare netă (-9,3%).

A.Dumitru

Nu vor parcare  la Fortuna

Ieri, în şedinţa de Consiliu Local Piteşti, au venit cîţiva cetăţeni care stau în blocul de la Fortuna. Oamenii s-au arătat  nemulţumiţi de faptul că se doreşte construirea unei parcări în zonă. Văzînd aceste nemulţumiri din partea oamenilor, s-a decis retragerea proiectului de hotărîre de pe ordinea de zi a şedinţei de CL Piteşti.

A.Dumitru

S-a redus natalitatea

Evoluţia principalelor fenomene demografice înregistrate în Argeş în luna noiembrie 2015 s-a caracterizat prin reducerea, faţă de luna anterioară, a natalităţii cu 10,8% (406 născuţi-vii înregistraţi faţă de 455 născuţi-vii înregistraţi în luna octombrie 2015) şi creşterea mortalităţii generale cu 5,4% (643 persoane decedate faţă de 610 decese înregistrate în luna octombrie 2015), anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş. Comparativ cu luna noiembrie 2014, numărul de născuţi-vii înregistraţi a fost mai mare cu 3,6% (+14 născuţi-vii), iar numărul deceselor a crescut cu 3,7% (+23 persoane decedate). Sporul natural înregistrat în luna noiembrie 2015 a fost negativ, numărul de născuţi-vii avînd un deficit de 237 persoane faţă de numărul decedaţilor. În luna noiembrie 2015 au fost înregistrate 2 cazuri de mortalitate infantilă, amploarea fenomenului reducîndu-se cu 2 cazuri faţă de luna precedentă şi cu un caz faţă de luna corespunzătoare din anul 2014.

A.Dumitru

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1786

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Pirandele prinse de jandarmi furând curent!
Voi le faceti dosare degeaba, natia asta nu stie decat de puscarie, dar ce ne facem cu justitia prea indulgenta :( :( ...
18/09/19 07:25 Mai mult...

Afacerist, a provocat un accident şi a fugit!
Sper ca politia sa nu il ierte asa usor
18/09/19 06:16 Mai mult...

Afacerist, a provocat un accident şi a fugit!
Ar fi pacat sa scape doar cu cateva luni cu suspendare.Sper ca justitia sa isi faca datoria si sa il faca sa inteleaga c...
18/09/19 06:07 Mai mult...

„Suferim la capitolul omogenitate“
As dor sa incep prin a face o corectiie echipa de baschet nu este a pitestiului atita timp cit joaca numai straini si ei...
18/09/19 03:05 Mai mult...

„Primim goluri foarte uşor“
Nu jucăm nimic! FC Argeș a jucat mult mai bine în campionatul trecut. Am pus presiune pe ei, am avut ocazii, hai să ...
17/09/19 21:16 Mai mult...

Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info