Curierul Zilei - Alte ştiri pe scurt
 Publicitate pdf
Alte ştiri pe scurt
(0 voturi)
Monday, 01 February 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Viaţa Piei Brătianu

Centrul de Cultură Brătianu organizează, potrivit calendarului de activităţi pe anul acesta, o manifestare deosebită, marţi, 2 februarie. Astfel, va avea loc o serie de comunicări la Şcoala Gimnazială Traian, din Piteşti, despre personalitatea şi viaţa Piei Brătianu. 

A.Dumitru

Gheorghe Brătianu - un savant istoric martir

Pe 3 februarie, miercuri, cei de la Centrul de Cultură Brătianu au pregătit o comunicare la Colegiul Naţional I.C. Brătianu. Potrivit calendarului de activităţi, această comunicarea va fi despre Gheorghe Brătianu - un savant istoric martir.

A.Dumitru

Validarea membrilor Senatului UPIT

Joi, 4 februarie, cu începere de la ora 16, în Sala Senatului s-a convocat şedinţa comună a Senatului în funcţie (mandatul  2012 - 2016) şi a celui care îşi începe mandatul (2016 - 2020), cu mai multe puncte pe ordinea de zi:  validarea alegerilor reprezentanţilor studenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă în Senatul U­niversităţii din Piteşti; prezentarea de către rector a Raportului asupra activităţii desfăşurate de rector, de Consiliul de Administraţie şi de prorectori, pe perioada mandatului care se în­­cheie;  prezentarea de către preşedintele Senatului a Raportului asupra activităţii desfăşurate de Senatul Universităţii din Piteşti în mandatul 2012 - 2016; alegerea preşedintelui Senatului de către Senatul nou-ales al universităţii.   

A.Dumitru

 Şedinţă de Consiliu Judeţean

Consilierii judeţeni vor decide dacă aprobă actualizarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti. Această hotărîre va fi luată în următoarea şedinţă de Consiliului Judeţean de pe data de 2 februarie.   

 A.Dumitru

Serviciul Judeţean de Pază vrea să crească tariful

Marţi, în şedinţa de CJ Argeş, consilierii vor decide dacă aprobă sau nu majorarea tarifului pentru serviciile de pază prestate de Serviciul Public Judeţean de Pază şi Ordine Argeş la 13 lei/ora/agent de securitate. În raportul hotărîrii se precizează că Serviciul Public Judeţean de Pază şi Ordine (SPJPO) Argeş a solicitat majorarea tarifului/oră/agent existent la acest moment de 12 lei. SPJPO Argeş este o instituţie cu personalitate juridică, ce se autofinanţează. Tarifele nu au fost majorate din 28 octombrie 2013.  

   A.Dumitru

Panouri solare la centrale termice

După dezbaterile publice ale bugetului, municipalitatea Piteşti a pregătit o listă de proiecte propuse spre finanţare la rectificarea din 2016. Pe această listă se regăsesc o alocare de 3.500 mii lei şi montarea de panouri solare la centralele termice de cartier.

A.Dumitru

Burse pentru studenţi

Institutul Francez din România a lansat o nouă rundă de burse finanţate de Guvernul Franţei pentru 2016, anunţă cei de la www.parlamentor.ro. Astfel, studenţii români înscrişi la doctorat şi masterat au şansa de a studia în afară între 5 şi 12 luni. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 28 februarie 2016. Studenţii care vor să aplice pentru o bursă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: să aibă naţionalitatea română; să cunoască foarte bine limba franceză sau engleză (în funcţie de programul de formare la care vor să aplice); să aibă nivel academic minim. Candidaţii selecţionaţi vor beneficia de o bursă în valoare de 615 euro/lună pentru masterat şi 1.060 euro/lună pentru doctoratele realizate în cotutelă. De asemenea, aceştia vor fi scutiţi de taxele universitare (pînă la 6,100 euro/an), beneficiind de cazare în căminele şi campusurile universitare, asigurare socială şi de sănătate şi indemnizaţii pentru achiziţionarea unui computer şi a bibliografiei de studiu.

A.Dumitru

Concurs pentru inspector

Primăria Municipiului Piteşti organizează, în data de 23 februarie 2016, ora 10, la sediul său, concurs de recrutare, pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a două funcţii publice de execuţie, vacante din cadrul Serviciului de Aplicare a Legilor Proprietăţii, Cadastru şi Patrimoniu. Mai precis, pentru o funcţie publică de inspector, clasa I gradul superior; o funcţie publică de consilier clasa I gradul superior. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească participanţii la concurs sînt: studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor inginereşti, respectiv economic (pentru consilier I gradul superior); vechime în specialitatea studiilor de minimum 9 ani; condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Proba scrisă a concursului se va desfăşura la sediul Primăriei Piteşti pe 23 februarie 2016, ora 10, iar interviul este programat pentru 26 februarie, de la ora 10. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor de înscriere la concurs este data de 2 februarie 2016. Bibliografia se poate găsi şi pe site-ul primăriei.

A.Dumitru

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2059

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Evenimente
"1912: Alaska devine teritoriu al Statelor Unite." Asa sa fie oare ?! Nu prea cred, a fost mai devreme.
25/08/19 11:48 Mai mult...

Jandarmii au făcut o familie fericită
au facut o fam fericita,si alte zeci de fam. le a nenorocit...gabori asasini
25/08/19 09:46 Mai mult...

Vintilă a preluat FCSB
Tinere Vintila,rau imi pare de tine dar ti-ai facut-o cu mana ta...sa accepti conditii pe care alti antrenori cu "ouale ...
24/08/19 18:18 Mai mult...

Vintilă a preluat FCSB
Vintila a facut parte din ultima generatie care a promovat di B si a ajuns in cupa uefa ultima performanta . VINTILA,CRI...
24/08/19 08:39 Mai mult...

Vintilă a preluat FCSB
Acest Vintila ar fi trbuit sa fie antrenorul Argesului nu Dica care a pus antrenor la copii o ruda din Mioveni Enache pl...
24/08/19 08:12 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info