marţi, 26 aprilie 2016 |
Reţete de PaşteJean Dumitraşcu, managerul Filarmonicii, vă recomandă # Pască fără aluat De pe masa de Paşte nu pot lipsi preparatele tradiţionale româneşti precum cozonacul, pasca, ouăle roşii şi preparatele din carne de miel. Managerul Filarmonicii Piteşti, Jean Dumitraşcu, vă recomandă pasca fără aluat.

Aveţi nevoie doar de bunăvoinţă, de 45 de minute din viaţă şi de o pungă de stafide, de o fiolă aromă de vanilie sau de rom, de 400 g zahăr sau îndulcitor, de 10 ouă, de 400 ml smîntînă 20% grăsime, 200 g unt, 5 linguri făină, 5 linguri griş şi de 1 kg brînză dulce de vaci. Cît timp pregătim compoziţia, preîncălzim cuptorul. Aşadar, într-un vas mare, cu ajutorul unui mixer sau cu telul, se adaugă ingredientele treptat, amestecînd continuu la viteză medie pînă se omogenizează compoziţia. Se toarnă totul într-un vas de yena sau într-o tavă care nu lipeşte (rotundă, de preferat) şi se dă la cuptor. Nu umpleţi vasul pînă la refuz, compoziţia va creşte. Se mănîncă rece şi este bună mai multe zile dacă o păstraţi la frigider. I.Ivănoiu
Vizualizari: 2511
Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v. AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com All right reserved |