Curierul Zilei - Reţete de Paşte
PRIMA PAGINA

*** Cea mai frumoasă fată din cartier: domnul Mihai Alexandrescu, purtător de cuvânt al PNL Argeş     *** Evitaţi îngheţarea contorului de apă!      *** PASTILA de UMOR      *** Adrian şi Anca Tase susţin o prelegere depre boli grave     *** Sufletiştii au dăruit seminţe la Piteşti     *** Copil din Mioveni are nevoie de ajutor     *** Spectacol aviatic de Ziua Naţională, la Mioveni      *** Incendiu la stîlpul electric     *** Riscă să fie evacuată pentru 1.000 de lei     *** S-a proptit cu maşina într-un stîlp     *** Asistentă cu arsuri, refuzată de spitale      *** Accident grav, la Valea Ursului     *** Maşină de marfă prinsă între o dubiţă şi TIR     *** Unirea Bascov, remiză, de la 2-0     *** Culisele meciului     *** Doar egal, după ce au condus la pauză     *** Ripensia Timişoara - CS Mioveni 1-1 (0-1)     *** România, victorie cu Lituania, în Liga Naţiunilor     *** Susţinuţi de fani     *** La 4 puncte de lider!      *** Campioana ne-a predat o lecţie de baschet!     *** Nini: „O înfrîngere care doare“     *** Cristian Achim: „Mă bucură reacţia echipei”    

 
Reţete de Paşte Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 28 aprilie 2016

Reţete de Paşte

 

# Friptură de miel la cuptor

 Carnea de miel nu poate lipsi de pe masa festivă de Paşte. Mariana Pavel, din Piteşti, vă recomandă friptura de miel la cuptor a cărei reţetă o aveţi mai jos.  

Ingrediente: 1,5 - 1,8 kg carne de miel (pulpă din spate), o legătură usturoi verde, 4 - 5 căţei de usturoi, 50 g unt, 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui, 2 foi dafin, 2 rămurele de cimbru sau de rozmarin, 100 ml vin alb, sare, piper.
Carnea se spală cu apă rece şi se curăţă de pieliţe. Nu se desface de pe os, dar se sparge osul în două sau trei locuri, pentru a se tăia cu uşurinţă cînd carnea este friptă. Se tapetează cu un şervet absorbat, apoi se unge cu unt şi cu ulei şi se presară cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt. Se pune într-un vas mare, se acoperă şi se lasă la rece o oră.  Între timp, de încinge cuptorul, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se alege o tavă potrivit de mare pentru bucata de carne şi se unge cu puţin ulei. Se presară apoi usturoiul trecut printr-un jet de apă fierbinte. Se aşază carnea şi se adaugă vinul îndoit cu apă. Se pune în cuptorul încins şi se coace, la foc iute, 55 - 65 minute. Se întoarce friptura şi se stropeşte din cînd în cînd cu sosul din tavă, iar în ultimele 15 minute se reduce focul la potrivit. Se serveşte imediat cu salată verde sau salată de castraveţi.


   I.Ivănoiu 


Vizualizari: 2691

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics




































Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info