Curierul Zilei - Reţete de Paşte
PRIMA PAGINA
 

*** Hoţ filmat cînd fura dintr-un centru pentru copii     *** Un medic şi-a transformat maşina-n tomberon!     *** Detenţia la domiciliu, neconstituţională!     *** Delict pe insula Caprelor!     *** „O creatură delicată” şi „Scurtcircuit”, la Cinema Bucureşti     *** Academicianul Gheorghe Păun vorbeşte despre globalizare     *** Chinezii, interesaţi de domeniul agro-alimentar din Argeş      *** Afacerile din comerţ, în creştere     *** Spionaţi de adversari     *** Culisele meciului FC Argeş - U Cluj     *** La doar 1 punct de podium!     *** „Diferenţa trebuia să fie mult mai mare!“     *** „N-am găsit soluţii să desfacem apărarea“     *** Liga Campionilor, Etapa 1     *** „Am crezut în echipă, de la început!“     *** Unirea Bascov, pe locul 4     *** Codin şi Preda au adus primul punct al lui Bradu     *** 24 de goluri, 7 penaltiuri, o eliminare    

 
Reţete de Paşte Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 29 aprilie 2016

Reţete de Paşte

 # Cozonac cu nucă şi rahat

 

 

Cozonacul este un preparat tradiţional specific mesei festive de Paşte. Ileana Tudose, din Piteşti ,vă prezintă o reţetă simplă de cozonaci gustoşi şi aromaţi.
Ingrediente: 1 kg făină,   50g drojdie, 200 g zahăr, 5 gălbenuşuri, 500 ml lapte, 200 g unt, coaja de la o lămîie, coaja de la o portocală,o esenţă de vanilie.
Ingrediente umplutură: 4 albuşuri, 4 linguri de zahăr, 3 linguri cacao, o esenţă de rom, 250 g miez de nucă măcinat, 100 g stafide, 250 g rahat. Un ou pentru uns cozonacii.
Preparare: Se dizolva drojdia în puţin lapte călduţ, se  amestecă cu o lingură de zahăr şi puţină făină. Se lasă maiaua la crescut. Într-un lighean  se pune făina, se adaugă gălbenuşurile bătute cu zahărul, maiaua, jumătate din cantitatea de lapte, coaja de lămîie şi portocală, esenţa şi se începe frămîntatul. Din cînd în cînd se adaugă lapte.  Laptele trebuie să fie calduţ, nu fierbinte. Înainte, se topeşte  untul şi se lasă puţin la răcit. În timp se frămîntă, turnăm unt topit pe fundul vasului. Se frămîntă energic pînă se încorporează tot untul. Se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut. Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Se adaugă cacaua, esenţa şi nucile peste albuşuri. După ce aluatul a crescut, se împarte în două, se unge masa cu ulei şi se întinde cu prima parte de aluat. Se pune jumătate din umplutură pe toată suprafaţa şi se presară jumătate din cantitatea de stafide şide rahat tăiat cubuleţe. Se ruleazaă şi se aşază în formă de cozonac. Se procedează la fel şi pentru al doilea cozonac. Se acopera tăvile cu un prosop şi se lasă la crescut circa 30 de minute. Se ung cozonacii cu un ou băzut bine. Se introduc tăvile în cuptorul preîncălzit, la foc mic pînă se rumenesc bine cozonacii. Se scot din cuptor şi din tăvi şi se lasă la răcit.

 I.Ivănoiu


Vizualizari: 2649

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---





































Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info