Curierul Zilei - Au început înscrierile la grădiniţă
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Au început înscrierile la grădiniţă
Aniversare
 Publicitate pdf
Au început înscrierile la grădiniţă
(0 voturi)
Wednesday, 04 May 2016

De astăzi,

Au început înscrierile la grădiniţă

 

De astăzi începe reînscrierea copiilor la grădiniţă. Această etapă se va finaliza pe 20 mai, iar ulterior vor începe înscrierile în două etape. În situaţia în care, într-o unitate de învăţămînt, numărul cererilor de înscriere este mai mare ca numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi cele specifice.

Ministerul Educaţiei Naţionale a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene să asigure toate măsurile necesare şi să respecte toate etapele calendarului înscrierii în grădiniţă, astfel încît întregul proces să fie finalizat pînă la data de 29 iulie 2016.

Prima etapă

Reînscrierile se vor desfăşura în perioada 4 - 20 mai, iar înscrierile în două etape:  23 mai - 17 iunie, respectiv 27 iunie - 29 iulie. Orarul reînscrierilor şi al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţămînt şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există), şi pe site-ul inspectoratelor şcolare. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vîrstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1.252/2012 şi în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vîrste cuprinse între 2 şi 3 ani. În situaţia în care, într-o unitate de învăţămînt, numărul cererilor de înscriere este mai mare ca numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale (stabilite de Ministerul Educaţiei) şi criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare unitate de învăţămînt preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Oficiul juridic al Inspectoratului Şcolar Judeţean pînă pe 20 mai).

Trebuie afişate criteriile specifice

Cererile respinse fie ca urmare a opţiunilor insuficiente din fişa de înscriere, fie din cauza absenţei locurilor la unitatea de învăţămînt dorită vor putea fi redepuse şi aprobate în etapele imediat următoare sau în etapa de ajustări, pro­gramată în perioada 1 - 31 august. Pentru asigurarea transparenţei procesului de reînscriere/înscriere, conducerile unităţilor de învăţămînt preşcolar vor afişa, la vedere, pentru toţi cei interesaţi, următoarele informaţii: capacitatea instituţiei (număr de copii pentru care a fost proiectată); numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2016 - 2017 (pe grupe de vîrstă: mică, mijlocie, mare); criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor; numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic (în perioada stabilită) din totalul dis­ponibil. Unităţile de învăţămînt au obligaţia afişării la loc vizibil a informaţiilor privind statutul grădiniţei, respectiv dacă este acreditată, autorizată să funcţioneze provizoriu, cu atestat de calitate emis de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar (ARACIP). În premieră, comparativ cu anii anteriori, monitorizarea fluxului de reînscrieri şi înscrieri se va realiza informatizat, prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învăţămîntului din România (SIIIR), dezvoltat de Ministerul Educaţiei. Pe toată durata acestui proces, inspectoratele şcolare judeţene asistă unităţile de învăţămînt în activitatea de înscriere şi confirmă finalizarea colectării cererilor aferente etapelor de înscriere/reînscriere. La nivelul Argeşului sînt locuri prevăzute pentru toţi copiii.

A.Dumitru    

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1687

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info