Curierul Zilei - Pendiuc, umăr la umăr cu Ionică
PRIMA PAGINA arrow politic arrow Stiri Politic arrow Pendiuc, umăr la umăr cu Ionică
Aniversare
 Publicitate pdf

CELE MAI CITITE DIN ACEASTA SECTIUNE

Pendiuc, umăr la umăr cu Ionică
(0 voturi)
Tuesday, 17 May 2016

Sondajul Curierului pe Strada Mare

Pendiuc, umăr la umăr cu Ionică

 

Nu mai este mult pînă la alegerile locale care vor avea loc pe 5 iunie. Pînă atunci, am stat de vorbă cu 100 de piteşteni, în zona centrală a municipiului, pentru a vedea care sînt preferaţii lor la alegeri şi cui vor acorda votul lor spre a-i conduce în următorii patru ani. Noi vă relatăm cele mai relevante răspunsuri. O parte dintre cei cu care am stat de vorbă ne-au spus că nu s-au decis încă dacă vor merge sau nu la vot, alţii nu ştiu pe cine vor vota, iar o altă parte, din păcate, nici măcar nu ştiu cine candidează sau de la ce partid sînt. Acest lucru, şi din cauza faptului că pe panourile electorale nu se regăsesc decît foarte puţini candidaţi. Au fost voturi pentru Narcis Sofianu, Andrei Gerea, Sanda Fulga, dar s-a amintit şi numele lui Cătălin Bulf şi Mircea Andrei. Nici un candidat n-a pomenit de Victor Niţă, Dănuţ Dinu şi Gheorghe Dinescu. Cu toate acestea, putem spune foarte clar că competiţia se joacă între Cornel Ionică şi Tudor Pendiuc. Mai este însă timp pînă la alegeri, iar piteştenii se pot decide dacă şi cu cine vor vota. Noi vom continua şi în zilele următoare acest sondaj printre piteşteni, în alte zone.

Reamintim că cei 10 candidaţi pentru scaunul de primar la Piteşti, în ordinea în care vor fi pe buletinele de vot sînt: Andrei Gerea (ALDE), Cornel Ionică (PSD), Sanda Fulga (UNPR), Narcis Sofianu (PNL), Cătălin Bulf (PMP), Mircea Andrei (PAM), Gheorghe Dinescu (PNŢCD), Victor Niţă (PPU-SL), Dănuţ Dinu (independent) şi Tudor Pendiuc (independent).

 „Nu ştiu pe cine voi alege“

 Victor Manea: „Sincer, nu aş vota cu nici unul dintre candidaţi, nici la primărie şi nici cu vreun partid. O să văd dacă merg la vot sau nu!“.

 Florica Costache (62 de ani): „Nu sînt decisă cu cine voi vota, mai am destul timp să mă decid şi să văd care mă va convinge. Oricum, cel care va veni trebuie să facă ceva şi pentru cartierele Piteş­tiului, nu doar pentru zona de centru“.

 Aurel Stoica: „O să votez cu Pendiuc, categoric. A demonstrat că a făcut destule pentru oraşul ăsta. Conform zicalei, pasc iarba pe care o cunosc! E mult mai bună decît cea necunoscută, care îmi poate face rău la stomac“.

 „Nu voi da votul PSD-ului!“

 Laurenţiu Stroe (50 de ani): „Nu am timp să analizez fiecare candidat în parte, deci îl voi vota pe cel care ne-a fost primar şi pînă acum. Personal, nu-mi place schimbarea, iar pe celor mai tineri de pe listă le dau un sfat: să înveţe să se comporte şi să asculte vocea străzii, dacă vor să aibă o funcţie de conducere! Să nu facă numai ce le dictează un partid sau altul!“.

Camelia Ursărescu (46 de ani): „În nici un caz, nu voi vota PSD-ul, deci nici candidaţii acestui partid. Nu spun pe cine voi alege, aceasta este strict opţiunea mea“.

 Gabriel Cazan: „O să-l votez pe cel care pune mai presus de betoane spaţiile verzi. Avem prea mult ciment în jur şi prea puţine spaţii verzi“.

Mircea Georgescu: „În nici un caz nu voi vota cu PSD! Niciodată nu aş mai face această greşeală. Nu ştiu încă dacă voi vota, deoarece nu prea am pe cine. Este greu să găseşti o persoană care să nu fie imorală. Nu mai există la noi a­şa ceva“.

 „Prefer un candidat independent“

 Emil Andreianu (49 de ani): „Nu m-am decis încă dacă voi vota şi pe cine. Oricum, dacă mă decid să merg la vot, voi pune ştampila pe un candidat independent“.

 Vasile Ciobanu (32 de ani): „Da­că va reuşi să mă convingă pînă la alegeri, voi vota cu Narcis Sofianu. Dacă nu, voi alege un candidat independent“.

 Petrică Iancu (66 de ani): „Nu merg la vot, deoarece nici unul dintre candidaţi nu m-a convins, cel puţin pînă acum, că merită să fie primarul Piteştiului şi că un partid sau altul merită să ajungă la putere“.

 Cristi Selea: „Pe Tudor Pendiuc o să merg să îl votez. În perioada cît a lipsit au apărut tot felul de dughene pe Strada Mare. Este mult mai bun ca gospodar. În plus, poate să zică oricine ce vrea, important este să facă lucruri bune pentru piteşteni. Nici unul dintre noi nu sîntem curaţi ca lacrima, cu atît mai mult politicienii“.

 „Îl aleg pe Pendiuc!“  

 Florin Buduruş (57 de ani): „Pentru mine şi ai mei, Tudor Pendiuc este şi va rămîne adevăratul primar al Piteştiului, indiferent de numărul voturilor pe care le va obţine. A făcut multe lucruri bune, ceea ce nu am văzut deloc la cei care sînt pretendenţi la titlul de primar. Doar vorba şi imaginea sînt de ei, în rest, lasă de dorit“.   

  Alexandru Iepure (77 de ani): „Voi merge la vot şi voi pune ştampila pe Tudor Pendiuc. Nu avem de ce să îl criticăm, atîta timp cît răul începe de sus, de la şeful statului. Pendiuc este un om de trea­bă şi mult mai aplecat să asculte nevoile oamenilor de rînd. La cei de acum, dacă te duci să rezol­vi o problemă, pleci aşa cum ai venit. Nici măcar un răspuns nu îţi dau“.

 Andrei Săndulescu (44 de ani): „Dacă este să o luăm logic, Tudor Pendiuc ar mai merita un mandat. Spun asta deoarece a făcut multe lucruri bune pentru acest oraş şi cred că ar mai putea continua să facă, dacă va fi lăsat. Pendiuc se va ocupa strict de problemele oamenilor, nu ca cei de acum, care nici nu te bagă în seamă dacă ai ceva de rezolvat. Ei pur şi simplu te ignoră şi atunci ce aşteptări să mai am de la astfel de persoane?“.

 „Îi votez pe toţi!“

 Valentin Uruc: „Vă spun că nu mă mai duc la vot, fiindcă am votat mereu pînă acum. 26 de ani am fost la vot, acum voi sta acasă“.

 Aurel Nedelcu (72 de ani): „Votul meu se va duce către Tudor Pendiuc, deoarece consider că es­te singurul care a făcut ceva bun pentru oraşul ăsta şi pentru locuitorii lui. A făcut multe lucruri palpabile şi a lăsat ceva bun şi frumos în urma sa“.

 Petre Jincu (60 de ani): „Chiar dacă va ieşi sau nu primar, votul meu va merge către Tudor Pendiuc. Restul nici unul nu-mi inspiră încredere. În plus, este independent şi nu vreau să mai dau votul meu unui partid“.

 Jeni Vasilache (65 de ani): „Toţi sînt nişte hoţi şi nici nu vreau să mai aud de ei sau de vreun partid! Cred că anul acesta nu voi merge la vot, sau dacă o voi face, de ochii lumii, voi pune ştampila pe toţi, ca să se anuleze votul meu“.

 „Aleg un om cumsecade“  

 Constantin Iosif (51 de ani): „Categoric, votul meu şi al familiei mele va fi pentru domnul primar Tudor Pendiuc. Este un om capabil pentru a fi în fruntea Piteştiului şi nu văd de ce n-ar fi din nou reales“.

 Gheorghe Baibarac: „Pe Pendiuc îl votez, fiindcă este un om cumsecade, nu cum sînt alţii. Este mult mai omenos şi mai bun ca ceilalţi de pe listă“.

 Sorin Pandelică (27 de ani): „Nu merg la vot, deoarece nu voi fi în ţară. Plec în Italia, la sora mea, pe 1 iunie. Oricum, nu pierd ni­mic!“.

 „Au migrat de la un partid la altul“

 Aurelia Pătru (36 de ani): „Nu-i cunosc pe toţi cei care candidează şi, de asemenea, unii au mai migrat de la un partid la altul şi s-a creat confuzie. Nici nu ştiu dacă voi merge la vot, că nu vreau să dau votul meu la întîmplare unui om şi apoi să regret acest lucru“.

 Valeriu Burduşescu (32 de ani): „Nu voi merge anul acesta la vot, deoarece nici un candidat şi nici un partid nu-mi inspiră încredere“.

Sandu Badea (77 de ani): „Nu dau nume, dar doar atîta pot să vă spun, voi merge la vot şi voi vota cu cel care a făcut doar bine a­cestui oraş“.

„Trebuie cineva tînăr“

Gheorghe Bălaşa (75 de ani): „Nu i-am văzut pe toţi candidaţii. Oricum, cred că ar trebui cineva tînăr. Mulţi cred că ar trebui cineva cu experienţă, dar n-aţi văzut ce au făcut cei mai în vîrstă cu experi­en­ţă? Trebuie cineva tînăr şi cu forţă! Îi ştiu pe Gerea, pe Sofianu“.

Maria Vlad (32 de ani): „M-am uitat pe panourile electorale, însă n-am văzut toţi candidaţii. Am vă­zut că sînt mai mulţi, dar deocamdată nu ştiu pe cine să votez. Pro­babil voi alege între Sofianu, Ionică, Gerea şi Pendiuc“.

George Dumitru (37 de ani): „Mi-a făcut o impresie bună Andrei Gerea. A fost ministru şi cred că s-ar descurca şi la Piteşti! Dar am timp să mă hotărăsc pînă la alegeri cu cine voi vota“.

„Dacă mă voi duce la vot“

Ion Mara (63 de ani): „Nu vă pot spune un nume, pentru că sincer... Dacă mă voi duce la vot, probabil voi vota cu PSD“.

Miruna Popescu (39 de ani): „Am văzut printre candidaţi şi o femeie, Sanda Fulga. Probabil o voi vota pe ea, dar mai rămîne să văd şi ce programe au ceilalţi candidaţi“.

Costel (45 de ani): „Probabil merg tot pe mîna PSD-ului. Nu ştiu deocamdată. Nu cunosc toţi candidaţii, pentru că nu i-am văzut nici în ziare, nici la televiziuni, nici pe panouri electorale“.

Camelia Vlad, 30 ani): „Deo­camdată, candidaţii nu au fost vizibili, cel puţin pentru mine. Sînt cîţiva de care doar am auzit că vor candida, însă nu ştiu cine sînt şi ce vor să facă în Piteşti. Alţii am impresia ca şi-au asumat această candidatură pentru că altcineva din partid n-avea cine. Mulţi dintre candidaţi n-au o poveste sau nu ştiu să o spună! Eu am un favorit. Este un om tînăr, care are potenţial. Aş­tept să văd ce se va mai întîmpla, poate-mi schimb favoritul!“

„Sînt neajunsuri mari în ţară“

Ion Pîrvu (54 ani): „Pe nimeni! Sînt neajunsuri mari în ţara asta, medicamente nu sînt, pensiile mici. Eu, după 33 de ani de muncă, am o pensie de 621 lei. Să se gîndeas­că la cetăţeni şi la o administraţie în favoarea cetăţenilor! Mie mi-au plecat copiii în Anglia, mi-au luat şi nepotul şi mă doare sufletul. Au plecat de bine ce e la noi în ţa­ră! De ce pleacă toţi tinerii în străinătate? Că n-au ce face aici!“

Sorin (35 de ani): „Nu cred că merg la vot. Pe cine să aleg? Am fost pînă acum şi pe cine am votat n-a ieşit! Deci ce rost mai are?“

Ion (45 de ani): „Îl votez pe Cornel Ionică. Este la primărie de atîta timp şi am văzut că poate fi un bun gospodar!“

„Nu prea-i cunosc pe toţi candidaţii“

 Eugen Iliescu (60 de ani): „Nu prea-i cunosc pe toţi candidaţii, vă spun sincer“.

Marin Dumitru (55 ani: „Vă spun sincer că nu ştiu pe cine să aleg. Mă decid în cabină, cînd îi văd pe toţi“.

Claudiu (25 de ani): „Ştiu pe cine să votez, dar nu vă pot spune. Oricum, din cîte îmi dau seama, nu va ieşi, pentru că nu-l cunoaşte multă lume“.

George (34 de ani): „L-aş vota pe Cornel Ionică, deocamdată“.

„Merg pe mîna lui Ionică“

 Ion Ionică (71 de ani): „Cum să votez pe altcineva? Îl votez pe Ionică, fiindcă are numele meu“.

Mihai Marin (57 de ani): „Eu am susţinut la majoritatea scrutinelor candidatul unui partid şi probabil a­şa voi face şi acum! Deci voi merge pe mîna lui Cornel Ionică“.

Cornel (48 de ani): „Pe Cornel Ionică îl aleg. În rest, nu ştiu pe cine să aleg“.

„Aleg dintre candidaţii din opoziţie“

 Florin Ciobanu (78 de ani): „Cunosc toţi candidaţii. Îl votez pe Ionică, îi cunosc activitatea“.

Claudia (32 de ani): „Merg pe Narcis Sofianu. E tînăr şi am văzut că are potenţial. Trebuie să mai fa­cem şi schimbări“.

Valentin (57 de ani): „Eu cred că îl voi vota pe Andrei Gerea. A fost ministru, e tînăr şi cred că ar reuşi să facă o administraţie bună pentru cetăţeni!“

Ion (33 de ani): „Voi alege între candidaţii din opoziţie: Cătălin Bulf, Andrei Gerea şi Mircea Andrei. De­ocamdată, nu m-a hotărît pe care să votez“.

„Să se gîndească la cetăţeni!“

Marius Dumitru, 37 ani): „M-am uitat pe la mine prin cartier şi am văzut doar cîteva afişe puse pe panouri. Cred că sînt mai mulţi candidaţi, dar nu i-am văzut, astfel în­cît nu mi-am făcut o idee. Nu ştiu, în aceste condiţii, dacă merg la vot sau nu! Rămîne să văd ce se mai întîmplă“.

Victor (54 de ani): „Nu merg la vot. Am fost şi nu s-a schimbat ni­mic. Noi avem nevoie de lideri care să se gîndească la cetăţeni!“

Cornel (48 de ani): „Pe cine să aleg? Nu mai merg la nici un vot!“

Mihai (31 de ani): „Deocamdată nu m-am hotărît“.

În urmă sondajului pe 100 de piteşteni avem următoarele rezultate:

Tudor Pendiuc (independent) - 25
Cornel Ionică (PSD) - 25
Andrei Gerea (ALDE) - 6
Sanda Fulga (UNPR) - 1
Narcis Sofianu (PNL)- 5
Cătălin Bulf (PMP) - 1
Mircea Andrei (PAM) - 1
Gheorghe Dinescu (PNŢCD) - 0
Victor Niţă (PPU-SL)- 0
Dănuţ Dinu (independent) - 0
Nehotărîţi - 26
Nu merg la vot - 10

    A.Roşu, A.Dumitru  Foto: I.Tudor

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 8941

Comentarii (3)
Scris de Cetatean in 17-05-2016 09:11 - Vizitator
 
 
Nu stiu cat este de relevant sondajul. Ce cred eu, ca la alegeri, clasamentul va fi un pic diferit fata de cel prezentat.
 
Scris de hagi in 17-05-2016 08:37 - Vizitator
 
 
dece tot pendiuc si ionica le e frica la oameni ca le pica afacerile la care au dat spaga pe termen nelimitat danut dinu ca a fost dat afara din politie din cauza lor om cinstit
 
Scris de nnn in 17-05-2016 09:28 - Vizitator
 
 
off offf nu mai scapam de astia cu asa electorat.Toti bosorogii manupulati voteaza cu aceleasi personaje de 25 de ani. Ce sa mai vorbim de schimbare cu asa oameni... praf si pulbere
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info