Curierul Zilei - Nicolae Dascălu mai vrea un mandat la Primărie!
PRIMA PAGINA arrow politic arrow Stiri Politic arrow Nicolae Dascălu mai vrea un mandat la Primărie!
Aniversare
 Publicitate pdf

CELE MAI CITITE DIN ACEASTA SECTIUNE

Nicolae Dascălu mai vrea un mandat la Primărie!
(0 voturi)
Saturday, 21 May 2016

Ajutor de Rusalii, acordat nelegal la Mărăcineni

Nicolae Dascălu mai vrea un mandat la Primărie!

 

 Cu toate că cei de la Curtea de Conturi au identificat un prejudiciu de circa 1.640.000 lei, care viza diferite drepturi băneşti nelegale către salariaţi, în ultimul raport privind finanţele publice locale, actualul primar Nicolae Dascălu mai vrea încă un mandat. Salariaţii la Primărie au primit, în perioada mai 2012 - august 2015, drepturi băneşti reprezentînd „alimentaţie de protecţie“, „ajutor Paşti“, „ajutor copii“ „ajutor Rusalii“, „ajutor Adormirea Maicii Domnului“ sau „ajutor Crăciun“.

Cei de la Curtea de Conturi au depistat în raportul privind finanţele publice locale pe anul 2014 la nivelul judeţului Argeş mai mult nereguli. Printre unităţile administrativ-teritoriale unde s-au depistat nereguli şi s-a dispus recuperarea prejudiciilor s-a numărat şi cea de la Mărăcineni. Astfel, potrivit celor de la Curtea de Conturi, la „U.A.T.C. Mărăcineni datele raportate prin bilanţul contabil şi contul de execuţie întocmite la data de 31.12.2014, nu exprimă în totalitate realitatea în sensul că suma de 840 mii lei, reprezentînd taxă eliberare autorizaţie de foraje/excavări neachitată, a fost înregistrată în mod eronat în contul 8034 Debitori scoşi din activ, urmăriţi în continuare  (cont în afara bilanţului) şi nu figurează în soldul debitor al contului 464 Creanţe ale bugetului local“. Totodată,  „la U.A.T.C. Beleţi-Negreşti, U.A.T.C. Căldăraru, U.A.T.C. Căteasca, U.A.T.C.  Bîrla, U.A.T.C. Nucşoara, U.A.T.C. Călineşti, U.A.T.C. Mărăcineni şi U.A.T.C. Leordeni nu au fost stabilite, evidenţiate şi urmărite, în vederea încasării, venituri cuvenite bugetului local, în sumă totală estimată de 2.973 mii lei, reprezentînd impozit pe teren suplimentar rezultat, ca urmare a nerespectării, la calculul obligaţiei bugetare menţionate, a zonării legale a terenurilor din teritoriul aflat în competenţă, precum şi de corespondenţa obligatorie a zonelor de impozitare a terenurilor din extravilan cu cele aferente terenurilordin intravilan; la U.A.T.J. Argeş şi U.A.T.C. Mărăcineni s-a plătit nelegal suma totală estimată de 1.611 mii lei, reprezentînd drepturi băneşti din categoria ajutoarelor pentru sărbătorile pascale şi de Crăciun acordate necuvenit funcţionarilor publici şi personalului contractual din cadrul  aparatului  propriu întrucît sînt elemente neprevăzute de legislaţia care reglementează drepturile personalului angajat în sectorul bugetar“.

Prejudiciu de circa 1.640.000 lei

Mai precis, s-a identificat faptul că „au fost efectuate, în perioada mai 2012 - august 2015, plăţi nelegale în sumă totală de 1.237.496 lei, reprezentînd alimentaţie de protecţie, ajutor Paşti, ajutor copii, ajutor Rusalii, ajutor Adormirea Maicii Domnului, ajutor Crăciun, reprezentînd drepturi băneşti acordate salariaţilor cu încălcarea prevederilor legale aplicabile angajaţilor din instituţiile publice. În mod operativ, ordonatorul de credite, prin personalul de specialitate din cadrul entităţii, a procedat la stabilirea întinderii prejudiciului, rezultînd că au fost acordate cu încălcarea prevederilor legale venituri de natură salarială (alimentaţie de protecţie şi ajutoare) în sumă totală brută de 1.237.496 lei, din care 187.439 lei impozit şi 1.050.057 lei drepturi de natură salarială nete plătite necuvenit, pentru care au fost calculate foloase nerealizate şi majorări de întîrziere, în sumă totală de 305.035 lei, rezultînd un prejudiciu total de 1.542.531 lei. Au fost efectuate, în perioada ianuarie 2013 - august 2015, plăţi nelegale în sumă brută estimată de 71.735 lei, reprezentînd spor pentru condiţii periculoase în procent de 15% din salariu de bază acordat angajaţilor cu încălcarea prevederilor legale. În mod operativ ordonatorul de credite, prin personalul de specialitate din cadrul entităţii, a procedat la stabilirea întinderii prejudiciului, rezultînd că au fost acordate cu încălcarea prevederilor legale drepturi salariale brute (spor condiţii periculoase) în sumă totală brută de 89.911 lei, din care 41.480 lei, contribuţii şi impozit datorate de angajaţi şi contribuţii sociale datorate de angajator şi 48.431 lei drepturi salariale nete plătite necuvenit, pentru care au fost calculate foloase nerealizate şi majorări de întîrziere în sumă totală de 13.363 lei, rezultînd un prejudiciu total de 103.274 lei“. Numai pe aceste plăţi, prejudiciul calculat se ridică la circa 1.640.000 lei. În raport s-a dispus recuperarea prejudiciilor aduse bugetului local.

Declaraţia de avere

În ultima declaraţie de avere, din mai 2015, actualul primar de la Mărăcineni, Nicolae Dascălu, şi-a trecut nouă terenuri, dintre care trei din 2014 (două intravilane - peste 1.200 mp şi unul forestier - 5.000 mp) toate în aceeaşi comună: Mărăcineni. La capitolul clădiri, acesta a trecut două case de locuit şi două magazine alimentare. Una dintre casele de locuit şi cele două magazine alimentare le-a dobîndit, potrivit declaraţiei de avere, în anul 2014. Toate aceste clădiri sînt tot în Mărăcineni. N-are bunuri mobile (autovehicule, tractoare etc), nici obiecte de artă sau bijuterii a căror valoare să depăşească 5.000 de euro, nici bani în bancă sau datorii. Venitul său în ultimul an fiscal, salariul de la Primăria Mărăcineni, s-a ridicat la 28.627 lei, la care s-a adăugat o plată APIA de 248,31 lei. La bugetul familiei s-au pus şi venitul soţiei, alocaţia şi un alt venit, însumînd toate circa 13.600 lei. În condiţiile în care veniturile familiei nu au depăşit 41.000 lei, ne întrebăm şi noi cum a reuşit primarul de la Mărăcineni să ia trei terenuri, o casă şi două magazine în 2014?

A.Dumitru

 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 4716

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info