Curierul Zilei - S-au distrat gratis, la mare
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow fapt-divers arrow S-au distrat gratis, la mare
Fapt diversl *** ️ Copii din Argeş abuzaţi sexual de milionari germani     Fapt divers *** ️ Afacerist în comă după o şicanare în trafic     Fapt divers *** ️ Accident cu 3 maşini şi 3 victime, la Mărăcineni     Social *** ️ Avem 23 de elevi de 10!     Social *** ️ Campania În primul rând, ASCULTĂ !     Sport *** ️ 20 jucători la reunirea lotului     Fapt divers *** ️ Camionul cu lemne a strivit trei maşini     Fapt divers *** ️ A furat motorină, bani şi accesorii auto     Fapt divers *** ️ Doi pompieri s-au pensionat!     Social *** ️ Se opreşte curentul în Călineşti     Social *** ️ Se inaugurează Renault Bucharest Connected     Sport *** ️ România, calificată în semifinale!    
 Publicitate pdf
S-au distrat gratis, la mare Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2009

 Pentru 36 de elevi, o parte dintre ei olimpici argeşeni, iar ceilalţi copii cu rezultate foarte bune la învãţãturã, ai angajaţilor de la Ana Imep, sãptãmîna trecutã a fost una de vis. Aşa cum deja ne-a obişnuit de 5 ani, omul de afaceri George Copos îi premiazã în cele mai plãcute moduri pe copiii merituoşi, rãsplãtindu-le munca fie prin bursele de merit pe care acesta le oferã lunar, pe parcursul întregului an şcolar, fie prin taberele organizate vara la mare şi iarna la munte.

 

Aşa se face cã, sãptãmîna trecutã, copiii s-au lãsat rãsfãţaţi şi au profitat din plin de tot ce li s-a oferit în mod gratuit în excursia organizatã special pentru ei la mare. Au fost cazaţi la hotelul Astoria, din staţiunea Eforie Nord, una dintre cele mai luxoase locaţii de trei stele de pe întreg Litoralul românesc, beneficiind, de asemenea, de servicii complete. Coordonatorul excursiei, Dumitru Dorobanţu, s-a ocupat ca totul sã iasã perfect, iar copiii sã rãmînã cu o amintire frumoasã din aceastã tabãrã binemeritatã de toţi. Vremea a ţinut şi ea cu micuţii, aceştia stînd la plajã şi putîndu-se bucura în fiecare zi de apa caldã a mãrii. N-au lipsit din program nici distracţia în sala de bawling, jocurile cu mingea în spaţiile special amenajate pe plajã sau serile petrecute în discotecã. O întreagã zi a fost dedicatã plimbãrilor cu şalupa, o experienţã extrem de plãcutã pentru toţi.Au jucat bowling
Totul a început luni dimineaţa, la ora 7.30, cînd copiii de la şcolile din Argeş s-au reunit şi s-au urcat în autocarul ce urma sã-i ducã direct la mare. Emoţiile se vedeau în ochii fiecãruia, cu toţii închipuin-du-şi cum vor decurge cele cinci zile pe care urmau sã le petreacã pe Litoral, departe de casã şi de familie. Mai relaxaţi au stat cei care mai avuseserã parte de o asemenea experienţã şi anul trecut. Prieteniile s-au legat repede, cu atît mai mult cu cît majoritatea elevilor se cunosc de la olimpiade. Drumul spre mare a decurs fãrã incidente, ajungîndu-se acolo în jurul prînzului. Drum obositor? Deloc! Deşi vremea nu era tocmai bunã pentru întîlnirea cu apa şi nisipul, copiii, extrem de energici, s-au cazat, au luat masa, şi-au despachetat în timp record bagajele, dupã care au ieşit la o plimbare prin staţiune. Dupã masa de searã, o parte dintre elevi au ales sã se distreze în sala de bowling, în timp ce alţii au jucat cãrţi, table ş.a. Deşi noaptea a pãrut extrem de scurtã, fãrã prea mult somn, dimineaţa, cu toţii erau fresh, gata de întîlnirea cu plaja şi cu apa. Dupã-amiaza a continuat în acelaşi ritm, bãlãceala şi jocurile cu mingea fiind pe placul tuturor. Seara, cine nu a dorit sã rãmînã la bowling s-a distrat cum nu se putea mai bine, într-una din discotecile aflate în apropierea hotelului unde elevii au fost cazaţi.

S-au îngropat  în nisip

Miercuri dis-de-dimineaţã, elevii s-au trezit sã vadã rãsãritul. Soarele, ieşit parcã din mare, i-a lãsat apoi pe copii sã stea o zi întreagã pe şezlongurile amplasate pe plaja privatã. Cei care n-au urmãrit neapãrat sã dobîndeascã un bronz perfect au preferat sã se distreze pe plajã, fie pictîndu-şi corpul cu nãmol de la Techirghiol, fie îngropîndu-se în nisip. Nici plimbãrile prin Eforie, în cãutarea de cadouri pentru cei rãmaşi acasã ori pur şi simplu pentru a cunoaşte mai bine staţiunea, n-au lipsit. Seara, o parte dintre elevi au optat sã iasã la promenadã pe falezã, sã se plimbe cu karturile sau cu maşinuţele. A urmat o altã noapte scurtã, cei mari trezindu-se dis-de-dimineaţã, sã mai prindã încã un rãsãrit.

Au mers  în discotecã
O tabãrã începutã în formã nu putea sã continue altfel. Joi, tinerii au cãutat sã profite cît mai mult de faptul cã erau la mare, dar şi de temperaturile care au ţinut cu ei, stînd cît mai mult pe plajã. Organizatorul excursiei le-a fãcut, însã, o mare surprizã. Întreaga zi, rînd pe rînd, micuţii s-au plimbat cu şalupa. „Cu şalupa a fost cea mai tare experienţã din viaţa mea! La început, îmi era teamã sã mã urc, dupã care nu m-aş mai fi dat jos. A fost nemaipomenit! Îi mulţumesc domnului Copos cã mi-a dat şansa de a profita din plin de toate aceste minunãţii! O excursie de nota 10!“, a spus entuziasmat unul dintre elevii prezenţi în tabãrã. Ultima searã s-a încheiat în ritm de dans. Pentru cã era ultima zi a excursiei şi probabil tot ultima din acest an în care elevii mergeau la mare, ei şi-au petrecut dimineaţa de vineri  bãlãcindu-se în apa caldã a mãrii, fãcînd ultimele poze, pentru a le arãta celor dragi cum s-au distrat în excursie. Deşi nimeni nu şi-ar fi dorit, a venit şi vremea reîntoarcerii acasã. În autocar, s-au depãnat amintiri, copiii au schimbat numere de telefon şi adrese de mess, dupã care au jucat cãrţi sau diverse jocuri. Totul s-a încheiat cu promisiunea cã vor pãstra legãtura şi cã vor învãţa la fel de bine, pentru ca la iarnã sau în vara urmãtoare sã poatã merge din nou în tabãrã. În aceastã tabãrã de vis, petrecutã la mare, au fost prezente şi patru cadre didactice, care au vegheat în permanenţã la siguranţa celor mici.„Plimbarea cu şalupa a fost o experienţã de neuitat!“

- Maria Binicã, din Cîmpulung, a fost pentru a patra oarã prezentã în tabãra organizatã de George Copos la Marea Neagrã. Ca de fiecare datã, fetiţa şi-a luat cu ea vioara, instrumentul de care nu se poate despãrţi niciunde. Elevii care au avut ocazia sã o asculte cîntînd au rãmas impresionaţi de talentul ei. În acest an, şi frãţiorul ei mai mic, Nicuşor, a profitat din plin de excursia oferitã de omul de afaceri George Copos copiilor cu rezultate bune la învãţãturã. „Deşi îmi povestise sora mea, nu-mi imaginam cã este atît de frumos. Mã bucur cã am fost şi eu prezent!“, ne-a spus bãieţelul. Aceeaşi impresie despre tabãrã au avut-o şi ceilalţi copii prezenţi.
- Gabi: „E prima oarã cînd merg într-o tabãrã organizatã de domnul George Copos. Sincer, nu mã aşteptam sã fie aşa de distractiv. Mi-a plãcut chiar tot: de la condiţiile hotelului, la plimbarea cu şalupa, jocul de bowling şi mîncarea de la restaurant. Chiar şi ospãtarii au fost drãguţi. Noi, elevii, ne-am împrietenit foarte repede, parcã ne-am fi cunoscut dintotdeauna. Unii dintre noi au legat prietenii care se pare cã vor dura o viaţã.. Alţii au cunoscut iubirea. Pãcat cã tabãra nu a durat decît cinci zile!“.
- Tavi: „A fost o tabãrã superbã! Mi-aş fi dorit sã dureze zece zile, nu cinci, dar trebuie sã ne mulţumim şi cu atît. Cel mai mult mi-a plãcut cã ne-am plimbat cu şalupa. N-o sã uit acele senzaţii, niciodatã! Interesant mi s-a pãrut şi cînd ne-am îngropat în nisip, dar şi cînd cîţiva dintre elevii prezenţi, printre care şi eu, am fãcut aşa-zisa piramidã fãrã vîrf“.
- Cristian Enache: „Pentru mine existã douã mari distracţii: sã merg la olimpiadele naţionale de Fizicã şi excursiile la mare. În aceastã sãptãmînã, le-am avut pe amîndouã în acelaşi timp. Mai mult de atît nu puteam sã-mi doresc! Plimbarea cu şalupa a fost o experinţã de neuitat!“.

Mihaela Cazacu
 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

A furat motorină, bani şi accesorii auto
Are cum să dovedească țaganul că avea valută, sau e doar cioacă ?
26/06/19 13:26 Mai mult...

Afacerist în comă după o şicanare în trafic
De ce va puneti atâtea întrebări despre poliție uitati.va cine este sef de post zero activitate zero tot tot mai bin...
26/06/19 13:24 Mai mult...

Ziua Drapelului Naţional al României
"Ziua Drapelului Naţional al României". Este si nu prea este; s-a tot hartanit/zdrentuit-Drapelul, romanii au plecat ...
26/06/19 12:00 Mai mult...

Afacerist în comă după o şicanare în trafic
Cand vezi un nebun, preferabil este sa il ocolesti si sa anunti pe cine trebuie; nicidecum nu este indicat sa te cobori ...
26/06/19 11:48 Mai mult...

20 jucători la reunirea lotului
Moiceanu "scoter" !!!!!!! S-a suit scroafa-n copac !!!!Hai sa fim seriosi,ca fotbalist a fost un mare "bulangiu",sarea ...
26/06/19 09:49 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 11.06.2019

--- 2.989 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info