Curierul Zilei - S-au distrat gratis, la mare
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow fapt-divers arrow S-au distrat gratis, la mare

*** Prea multă Manu-factură      *** 28 de şoferi lăsaţi pietoni      *** Şi-a omorît soţul şi a luat doar 7 ani      *** A ucis un copil ţinîndu-şi fiul în poală      *** Viteza l-a dus pe cîmp      *** Şi-a rănit mama, grav!     *** Bătăuşii de la Oratia, condamnaţi a treia oară      *** Se opreşte curentul la Negraşi      *** Proiecte de reabilitare a străzilor din Piteşti      *** Biserica Maica Domnului resfinţită      *** Surprize mari şi cîştiguri multe!      *** Sfinţii zilei      *** PUI LA CEAUN      *** Evenimente 21 ianuarie de-a lungul vremii      *** Deputatul Rădulescu vrea suspendarea      *** Eclipsă totală de Lună!      *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş      *** 9 goluri la debutul lui Opriţa!      *** Vor promovarea în Liga Naţională      *** Echipa ideală a debutanţilor      *** Vrea FC Argeş pe podium      *** FC Argeş vrea şi echipă de tineret!      *** Zvenko Buljan şi-a reziliat contractul!      *** Porcişteanu participă la Winter Rally Covasna!      *** Andreea Panţuroiu, sportiva anului 2018!     

 
S-au distrat gratis, la mare Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2009

 Pentru 36 de elevi, o parte dintre ei olimpici argeşeni, iar ceilalţi copii cu rezultate foarte bune la învãţãturã, ai angajaţilor de la Ana Imep, sãptãmîna trecutã a fost una de vis. Aşa cum deja ne-a obişnuit de 5 ani, omul de afaceri George Copos îi premiazã în cele mai plãcute moduri pe copiii merituoşi, rãsplãtindu-le munca fie prin bursele de merit pe care acesta le oferã lunar, pe parcursul întregului an şcolar, fie prin taberele organizate vara la mare şi iarna la munte.

 

Aşa se face cã, sãptãmîna trecutã, copiii s-au lãsat rãsfãţaţi şi au profitat din plin de tot ce li s-a oferit în mod gratuit în excursia organizatã special pentru ei la mare. Au fost cazaţi la hotelul Astoria, din staţiunea Eforie Nord, una dintre cele mai luxoase locaţii de trei stele de pe întreg Litoralul românesc, beneficiind, de asemenea, de servicii complete. Coordonatorul excursiei, Dumitru Dorobanţu, s-a ocupat ca totul sã iasã perfect, iar copiii sã rãmînã cu o amintire frumoasã din aceastã tabãrã binemeritatã de toţi. Vremea a ţinut şi ea cu micuţii, aceştia stînd la plajã şi putîndu-se bucura în fiecare zi de apa caldã a mãrii. N-au lipsit din program nici distracţia în sala de bawling, jocurile cu mingea în spaţiile special amenajate pe plajã sau serile petrecute în discotecã. O întreagã zi a fost dedicatã plimbãrilor cu şalupa, o experienţã extrem de plãcutã pentru toţi.Au jucat bowling
Totul a început luni dimineaţa, la ora 7.30, cînd copiii de la şcolile din Argeş s-au reunit şi s-au urcat în autocarul ce urma sã-i ducã direct la mare. Emoţiile se vedeau în ochii fiecãruia, cu toţii închipuin-du-şi cum vor decurge cele cinci zile pe care urmau sã le petreacã pe Litoral, departe de casã şi de familie. Mai relaxaţi au stat cei care mai avuseserã parte de o asemenea experienţã şi anul trecut. Prieteniile s-au legat repede, cu atît mai mult cu cît majoritatea elevilor se cunosc de la olimpiade. Drumul spre mare a decurs fãrã incidente, ajungîndu-se acolo în jurul prînzului. Drum obositor? Deloc! Deşi vremea nu era tocmai bunã pentru întîlnirea cu apa şi nisipul, copiii, extrem de energici, s-au cazat, au luat masa, şi-au despachetat în timp record bagajele, dupã care au ieşit la o plimbare prin staţiune. Dupã masa de searã, o parte dintre elevi au ales sã se distreze în sala de bowling, în timp ce alţii au jucat cãrţi, table ş.a. Deşi noaptea a pãrut extrem de scurtã, fãrã prea mult somn, dimineaţa, cu toţii erau fresh, gata de întîlnirea cu plaja şi cu apa. Dupã-amiaza a continuat în acelaşi ritm, bãlãceala şi jocurile cu mingea fiind pe placul tuturor. Seara, cine nu a dorit sã rãmînã la bowling s-a distrat cum nu se putea mai bine, într-una din discotecile aflate în apropierea hotelului unde elevii au fost cazaţi.

S-au îngropat  în nisip

Miercuri dis-de-dimineaţã, elevii s-au trezit sã vadã rãsãritul. Soarele, ieşit parcã din mare, i-a lãsat apoi pe copii sã stea o zi întreagã pe şezlongurile amplasate pe plaja privatã. Cei care n-au urmãrit neapãrat sã dobîndeascã un bronz perfect au preferat sã se distreze pe plajã, fie pictîndu-şi corpul cu nãmol de la Techirghiol, fie îngropîndu-se în nisip. Nici plimbãrile prin Eforie, în cãutarea de cadouri pentru cei rãmaşi acasã ori pur şi simplu pentru a cunoaşte mai bine staţiunea, n-au lipsit. Seara, o parte dintre elevi au optat sã iasã la promenadã pe falezã, sã se plimbe cu karturile sau cu maşinuţele. A urmat o altã noapte scurtã, cei mari trezindu-se dis-de-dimineaţã, sã mai prindã încã un rãsãrit.

Au mers  în discotecã
O tabãrã începutã în formã nu putea sã continue altfel. Joi, tinerii au cãutat sã profite cît mai mult de faptul cã erau la mare, dar şi de temperaturile care au ţinut cu ei, stînd cît mai mult pe plajã. Organizatorul excursiei le-a fãcut, însã, o mare surprizã. Întreaga zi, rînd pe rînd, micuţii s-au plimbat cu şalupa. „Cu şalupa a fost cea mai tare experienţã din viaţa mea! La început, îmi era teamã sã mã urc, dupã care nu m-aş mai fi dat jos. A fost nemaipomenit! Îi mulţumesc domnului Copos cã mi-a dat şansa de a profita din plin de toate aceste minunãţii! O excursie de nota 10!“, a spus entuziasmat unul dintre elevii prezenţi în tabãrã. Ultima searã s-a încheiat în ritm de dans. Pentru cã era ultima zi a excursiei şi probabil tot ultima din acest an în care elevii mergeau la mare, ei şi-au petrecut dimineaţa de vineri  bãlãcindu-se în apa caldã a mãrii, fãcînd ultimele poze, pentru a le arãta celor dragi cum s-au distrat în excursie. Deşi nimeni nu şi-ar fi dorit, a venit şi vremea reîntoarcerii acasã. În autocar, s-au depãnat amintiri, copiii au schimbat numere de telefon şi adrese de mess, dupã care au jucat cãrţi sau diverse jocuri. Totul s-a încheiat cu promisiunea cã vor pãstra legãtura şi cã vor învãţa la fel de bine, pentru ca la iarnã sau în vara urmãtoare sã poatã merge din nou în tabãrã. În aceastã tabãrã de vis, petrecutã la mare, au fost prezente şi patru cadre didactice, care au vegheat în permanenţã la siguranţa celor mici.„Plimbarea cu şalupa a fost o experienţã de neuitat!“

- Maria Binicã, din Cîmpulung, a fost pentru a patra oarã prezentã în tabãra organizatã de George Copos la Marea Neagrã. Ca de fiecare datã, fetiţa şi-a luat cu ea vioara, instrumentul de care nu se poate despãrţi niciunde. Elevii care au avut ocazia sã o asculte cîntînd au rãmas impresionaţi de talentul ei. În acest an, şi frãţiorul ei mai mic, Nicuşor, a profitat din plin de excursia oferitã de omul de afaceri George Copos copiilor cu rezultate bune la învãţãturã. „Deşi îmi povestise sora mea, nu-mi imaginam cã este atît de frumos. Mã bucur cã am fost şi eu prezent!“, ne-a spus bãieţelul. Aceeaşi impresie despre tabãrã au avut-o şi ceilalţi copii prezenţi.
- Gabi: „E prima oarã cînd merg într-o tabãrã organizatã de domnul George Copos. Sincer, nu mã aşteptam sã fie aşa de distractiv. Mi-a plãcut chiar tot: de la condiţiile hotelului, la plimbarea cu şalupa, jocul de bowling şi mîncarea de la restaurant. Chiar şi ospãtarii au fost drãguţi. Noi, elevii, ne-am împrietenit foarte repede, parcã ne-am fi cunoscut dintotdeauna. Unii dintre noi au legat prietenii care se pare cã vor dura o viaţã.. Alţii au cunoscut iubirea. Pãcat cã tabãra nu a durat decît cinci zile!“.
- Tavi: „A fost o tabãrã superbã! Mi-aş fi dorit sã dureze zece zile, nu cinci, dar trebuie sã ne mulţumim şi cu atît. Cel mai mult mi-a plãcut cã ne-am plimbat cu şalupa. N-o sã uit acele senzaţii, niciodatã! Interesant mi s-a pãrut şi cînd ne-am îngropat în nisip, dar şi cînd cîţiva dintre elevii prezenţi, printre care şi eu, am fãcut aşa-zisa piramidã fãrã vîrf“.
- Cristian Enache: „Pentru mine existã douã mari distracţii: sã merg la olimpiadele naţionale de Fizicã şi excursiile la mare. În aceastã sãptãmînã, le-am avut pe amîndouã în acelaşi timp. Mai mult de atît nu puteam sã-mi doresc! Plimbarea cu şalupa a fost o experinţã de neuitat!“.

Mihaela Cazacu
 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Click view
Intrebarea CurieruluiComentarii

Prea multă Manu-factură
Articole grele,dificil de comentat ati postat in ultimul timp d-le Smeoreanu,poate asta explica si lipsa parerilor pro s...
21/01/19 13:37 Mai mult...

Şi-a omorît soţul şi a luat doar 7 ani
Etilismul nu prea are vindecare.Instanta putea lua in considerare si alta varianta:s-a imbatat sa-si faca curaj pt. comi...
21/01/19 07:54 Mai mult...

Bătăuşii de la Oratia, condamnaţi a treia oară
Uiti si de ce te judeci.Batausii si procurorii vor sa-si retraga toti plangerile!
21/01/19 07:37 Mai mult...

Mort după ce s-a răsturnat cu tractorul
Sincere condoleante familiei pacat era un om care a muncit din greu fara ajutorul nimanui pacat de tineretea lui sincere...
20/01/19 12:03 Mai mult...

16 zone de pescuit în Argeş!
..... sa inteleg ca pescuitul pe raul Topolog este intrezis ?
19/01/19 19:34 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info