Curierul Zilei - Complexul Aluniş, paradisul capturilor record!
PRIMA PAGINA

*** O stafie bântuie prin România - stafia lui Zelea Codreanu      *** ️Se opreşte curentul în Piteşti     *** Cinema Lumina redat spectacolelor     *** Întîlnire a medicilor de familie, la Mioveni     *** Femeie de 90 de ani accidentată      *** Hoţi prinşi în flagrant!     *** Doi răniţi, în accident     *** Nebun cu un cuţit în mînă, pe stradă    *** Şofer turc, beat la volan    *** Pieton beat făcut una cu pămîntul    *** „Ţineţi mintea deschisă şi învăţaţi permanent!“    *** Ora să ştim     *** Biscuiţii Popular şi un mix de fructe, retraşi de la vînzare!     *** Teo Vlad, în expediţie pe Everest     *** Dacia a participat la Forul Industriei Auto     *** Sfinţii zilei      *** Moştenire şi avantaje materiale!     *** Ruladă de porc cu struguri     *** Evenimente 25 martie de-a lungul vremii     *** Rezulatete primei etape din preliminarii Euro 2020     *** Remiză albă la Petroşani!     *** Înfrîngere după greşeli în apărare    *** Naţionala U21, învinsă la limită     *** Pribeagu, locul 1 la Cupa Viva    *** Emil Săndoi a plecat de la FC Argeş!     *** Concurează cu un bolid de 200.000 euro!    *** Bianca Andreescu, în sferturi la Miami!    *** Campion de lupte la toate categoriile!   

 Publicitate pdf
Complexul Aluniş, paradisul capturilor record! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 16 august 2016

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Complexul Aluniş, paradisul capturilor record! 

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu nu­mai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă pro­gramaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, comentariile pescarilor, dar şi date teh­ni­ce despre na­de, momeli şi despre undiţele pe care le recomandă fir­mele specializate în pescuitul sportiv. În această săp­tămînă, vă vom prezenta complexul piscicol Aluniş din judeţul Olt. 

Complexul piscicol Aluniş se află în oraşul Piatra Olt, situat la aproximativ 16 kilometri de municipiul Slatina, pe drumul naţional DN 64. Este format din cinci lacuri, în suprafaţă totală de 19 ha, dintre care trei pentru creşterea puietului, iar două pentru pescuit sportiv. Primele trei lacuri sînt folosite pentru creşterea puietului de crap şi cteno atît pentru popularea celorlalte lacuri din complex, cît şi pentru vînzare. Lacurile pentru pescuit ale complexului au o tradiţie printre pescari, aici găsindu-se cel mai bun loc de pescuit din judeţul Olt pentru pescuitul la răpitor (în special ştiuca), dar şi pentru cel de crap, aici prinzîndu-se exemplare mari de crap (12 - 22 kg). Lacurile de aici sînt amenajate astfel încît să satisfacă exigentele oricărui pescar, oferind toate condiţiile atît pentru pescuit, cît şi pentru relaxare.

Fiecare stand de pescuit este dotat cu umbrar utilat cu tot ce este necesar pentru servirea mesei (bancă, masă, grătar). De asemenea, complexul dispune de o parcare de 50 locuri. La cererea pescarilor s-a deschis un magazin, de unde îşi pot procura produse pentru pescuit, dar şi produse alimentare. Pentru că lacurile de pescuit de aici sînt suprapopulate, în fiecare sezon se organizează concursuri atît pentru pescuitul la răpitor (din barcă), cît şi pentru cel la crap. Ca specii de peşti, aici găsim ştiuca, somn, crap, caras, roşioară, babuşcă.

Regulament de pescuit

1. Pe lacurile din incinta complexului piscicol Aluniş se poate pescui pentru o taxă de 35 RON/12 h, iar în cazul în care pescarul doreşte să reţină peşte, o va face cu achitarea tarifului per kg pentru fiecare specie, astfel: 15 RON/kg crap, 15 RON/kg cteno, 20 RON/kg somn, 25 RON/kg ştiucă, 5 RON/kg caras.
2. Fiecare pescar poate fi însoţit de o persoană care-l va ajuta doar la scoaterea peştilor din apă.
3. Persoanele care însoţesc pescarii şi nu pescuiesc vor achita o taxă de 10 RON/persoană de la al 3-lea însoţitor. 
4. Partida de pescuit de 12 ore se poate desfăşura - în limita posturilor de pescuit - pe timpul zilei în intervalul orar 06.00 - 18.00, dar şi pe timpul nopţii în intervalul orar 18.00 - 06.00.

5. Pescarii îşi pot rezerva telefonic locul de pescuit, cu cel puţin 48 h înainte.
6. Se poate pescui cu maximum 3 scule (lansete sau undiţe), cu montură cu un singur cîrlig şi plumb pierdut. Este interzis pescuitul la „bombă”.
7. Fiecare pescar este obligat să deţină saltea primire, minciog, sac de păstrare, spray antiseptic. Acestea se pot şi închiria de la administraţia complexului piscicol, astfel: saltea de primire - 5 RON/12 h; minciog - 3 RON/12 h; sac de păstrare - 3 RON/12 h; spray antiseptic - 3 RON/12 h.
8. Exemplarele de crap (crap comun, crap oglindă, cteno) ce pot fi reţinute, trebuie să aibă o greutate cuprinsă între 1 - 5 kg. 
9. În momentul în care pescarul s-a decis ce cantitate de peşte reţine, toţi ceilalţi peşti prinşi vor fi eliberaţi imediat.
10. Peştele reţinut în sacul de păstrare nu mai poate fi eliberat sau schimbat cu alt peşte prins.

11. Exemplarele de peste 5 kg se eliberează imediat, fără a fi rănite sau reţinute în sacul de păstrare.  
12. Cel care va fi prins că sustrage (ascunde) peşte, altul decît cel care poate fi reţinut conform taxei achitate, va fi acuzat de furt (faptă penală pedepsită de art. 208 Cod Penal) şi va fi deferit organelor de poliţie.
13. Angajaţii complexului piscicol pot efectua controale ori de cîte ori consideră a fi necesar, vizînd cantitatea de peşte, dar şi asupra bagajelor pescarilor, cît şi asupra autoturismelor acestora. Persoanele care nu se supun acestor controale vor fi evecuate imediat din incinta complexului piscicol, fără a li se restitui taxa achitată sau peştele reţinut, şi li se va interzice accesul ulterior în incinta complexului piscicol.
14. Este interzis pescuitul din barcă.
15. Este interzisă utilizarea navomodelelor (barci de momit).
16. Este interzis scăldatul.
17. Este interzis folosirea juvelnicelor din sîrmă.

18. Sînt interzise activităţi care pot deranja ceilalţi pescari: muzica ascultată tare, injuriile etc.
19. Este interzis ca doi sau mai mulţi pescari să utilizeze acelaşi sac de păstrare, precum şi cedarea peştilor prinşi de către un pescar către alţi pescari.
20. Pescarul care doreşte să părăsească complexul piscicol este obligat sa anunţe (indiferent de oră şi de problema apărută).
21. În incinta complexului piscicol sînt amenajate foişoare (dotate cu grătar) cu 12 locuri unde se pot organiza picnicuri. Acestea se pot rezerva pentru o taxă de 120 RON/foişor. În taxa pentru foişor nu este inclusă taxa de pescuit.
22. Persoanele ce părăsesc incinta complexului piscicol au obligaţia să lase locul curat (fără chiştoace de ţigări, coji de semniţe, sticle goale, resturi menajere etc.) prin colectarea tuturor deşeurilor în pungi de plastic şi depozitarea acestora în locurile special amenajate.
23. Proprietarul complexului piscicol Aluniş îşi rezervă dreptul de a selecta clienţii.
24. Autoturismele se vor parca numai în spaţiile special amenajate.
25. Abonamentul anual este de 300 euro (la cursul mediu al lunii în care este încheiat), posesorul acestuia avînd dreptul să pescuiască nelimitat în decursul unui an, numai în sistemul „prinde şi eliberează” sau 20 de partide cu reţinere de peşte(conform regulamentului).
26. Prezentul regulament poate fi rectificat, actualizat, completat de către proprietarul complexului piscicol, modificările fiind comunicate pescarilor la accesul în complex.

Persoană de contact:

Sebastian Stancu
Tel. 0752. 081900, 0764. 223202
Adresa: strada Piteşti nr. 213, Slatina, judeţul Olt
Email: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

 

Reţetă de nadă pentru crap

Ingrediente:

4 kg de porumb uscat
1 kg de grîu sau arpacaş
2 kg de boillies solubile (căpsuni, tutti-frutti, banane, ciocolată, cînepă, caramel)
1 kg de cînepă (recomandabil să fie coaptă)
1 kg de zahăr sau alt îndulcitor (mierea este foarte buna dar numai 1 kg)
1 kg soia uscată
1 kg seminţe de floarea-soarelui măcinate sau în lipsă şrot
1 kg năut preparat
1 kg peleturi (solubile)
aditiv praf sau lichid
putină sare
10 ml aromă de acelaşi fel cu boilliesurile.
Puteţi folosi foarte bine siropuri concentrate.
10 ml ulei de cînepă
10 ml ulei esenţial, cel mai bine cu aroma pe care mergeţi sau, dacă nu aveţi, cel de mandarine poate fi combinat cu orice aromă.
Toate produsele se combină într-o găleată şi se amestecă bine. Se pune apă cît să acopere totul şi se lasă aşa cîteva ore. Grăunţele uscate vor trage apa mai ceva ca un burete (în special năutul şi soia), aşa că aveţi grijă să adăugaţi alta în permanenţă. Acest tip de nadă se preteaza foarte bine la nădirea direct din barcă sau de pe mal cu racheta sau praştia. Dacă dispuneţi de o barcă lăsaţi amestecul ceva mai zemos pentru o difuzie mai rapidă. Această cantitate de nadă se foloseşte pentru un pescuit de două zile.

Comentariile pescarilor pe pagina de Facebook

 Daniel Emil, 4 august, la 23.15:
Cea mai frumoasa locatie pentru pescuit si relaxare. Felicitari!
 Kratochvill Alexandru, 7 august, la 15.49:
Adminstratie super, locatie superba, peste frumos
 Tavi Tav, 7 iunie:
Paznicii care streseaza mult, in rest... jos palaria.
 Marcu Florin, 27 martie:
Extraordinara balta!
 Valentin Valentino, 25 august 2015:
O balta buna, administratorul super de treaba si personalul de pe balta super OK. Recomand!
 Bratu Cristian, 16 septembrie 2015:
O balta curata si bine administrata.
Paznici amabili cum rar mi-a fost dat sa intalnesc.
Felicitari!
 Alin Marius, 21 iunie 2015:
O balta de 5 stele. Felicitări celor ce o administreaza. Bravo, băieţii!
 George Radu, 22 aprilie 2015:
Singurul loc din judetul Olt, unde poti sa pescuiesti cu adevarat!
 Petrica Cornel, 21 aprilie 2015:
O balta super frumoasa si cu foarte mult potenţial. Felicitari administraţiei!
 Catalin Filip, 20 aprilie 2015:
O balta frumoasa. O sa revin cu placere.
 David David, 4 august 2015:
Cea mai tare balta.
 Florin Nicola, 9 aprilie 2015:
O balta cu mult potential.
 Daniel Neculau, 21 septembrie 2014:
Foarte frumoasa balta!
 Marcu Costica, 16 aprilie la 17.58:
Balta super, merita sa veniti!

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 3938

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info