Curierul Zilei - Lacul Periş, paradisul crapilor record!
PRIMA PAGINA
Fapt divers *** ️ A murit la nuntă!     Fapt divers *** ️ Alpinist decedat, în Munţii Făgăraş     Fapt divers *** ️ Principele Nicolae a rămas fără permis     Fapt divers *** ️ Accident cu 7 victime     Editorial *** ️ Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul     Sport*** ️ O nouă victorie în deplasare!     Social*** ️ Dosar penal pentru constructor     Social *** ️ Numărul tinerilor se va înjumătăţi!     Social *** ️ Calinic, la Hramul Bisericii din Mioveni    
 Publicitate pdf
Lacul Periş, paradisul crapilor record!
(1 vot)
Saturday, 01 October 2016

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Lacul Periş, paradisul crapilor record!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi date tehnice despre nade, momeli şi desore undiţele pe care le recomandă firmele specializate în pescuitul sportiv. În această săptămînă, vă vom prezenta Balta Hermes - Periş, din judeţul Ilfov, una dintre cele mai bune bălţi de crap din România. Pe acest lac se organiză multe concursuri de pescuit, iar capturile sînt impresionante.

Lacul este situat la marginea localităţii Periş (judeţul Ilfov), accesul la baltă fiind extrem de uşor datorită poziţionării lîngă drumul principal din localitate. După 2 ani de lucrări de dragare, consolidare maluri şi amenajare a standurilor de pescuit, începînd cu 2014, balta Hermes a fost deschisă pescuitului şi, de asemenea, introdusă în circuitul competiţional. Regulamentul permite pescuitul în regim „Prinde şi eliberează!“, dar şi cu reţinere, precum şi pescuitul nocturn.

 

Populări frecvente

Suprafaţa totală a bălţii este de aproximativ 20 ha, cu adîncimi de 2 - 4 m şi substrat tare, dar şi cu prezenţa, pe alocuri, a structurilor subacvatice, unde au fost raportate şi cele mai mari capturi. Distanţele între maluri variază între 140 şi 200 m, pescuitul practicîn­du-se de pe un singur mal, cu spaţiu suficient între standuri şi zona largă în faţă, astfel încît pescarii să nu se incomodeze reciproc. Populaţia piscicolă este dominată de crap comun (românesc) şi crap o­glindă (salonta) cu greutăţi ce variază între 3 kg şi peste 25 kg, recordul actual al lacului constînd într-un crap românesc de 22,6 kg prins de Vali Mărtoiu (ENERGY BRAŞOV). Populările sînt frecvente şi sînt filmate sau pozate şi prezentate în secţiunea Noutăţi, în galeria Foto-Video sau pe pagina de Facebook sau YouTube.

 

30 de standuri de pescuit

În prezent, Hermes-Periş are 30 de standuri de pescuit, situate pe acelaşi mal, majoritatea poziţionate aproape de nivelul apei, facilitînd manevrarea uşoară a peş­­telui. Între standurile 3 şi 30, spaţiul este extrem de larg, astfel încît pescarii pot monta fără probleme corturi, umbrele sau parca maşina fără a incomoda traficul pe baltă. Aceste standuri sînt acoperite cu pietriş, pentru a menţine spaţiul curat în caz de ploaie, iar accesul cu maşina pînă în dreptul fiecăruia se face pe drum pietruit. În prezent, cine doreşte să pescuiască de pe ponton poate rezerva unul din standurile 1, 2, 3, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 29 şi 30.  În anumite locuri au fost montate toalete ecologice, iar unele standuri au alăturat copaci care asigură umbră naturală şi răcoare în zilele călduroase de vară. De asemenea, balta este împrejmuită cu gard şi sînt montate camere de supraveghere pentru a combate braconajul, dar şi pentru a oferi o anumită siguranţă pescarilor. Lacul este bi­ne păzit, iar personalul e civilizat şi prietenos.

 

Regulament pescuit 2016

1. Înainte de instalarea pe locul de pescuit, pescarul va consulta acest regulament şi va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit, numai în cazul în care este de a­cord cu aceste reguli.
2. Fiecare pescar trebuie să fie dotat cu saltea de primire tip cradle, spray dezinfectant şi, în plus, cu juvelnic sau sac de păstrare (pentru cei care vor să reţină peşte).
3. Taxa pentru pescuit se va achita la intrarea pe baltă.
4. Pe toată durata partidei de pescuit, personalul bălţii are dreptul să controleze şi să cîntărească peştele capturat de pescari.
5. Pescarul are dreptul să pescuiască cu maximum 4 scule (lansete sau undiţe), dotate obligatoriu cu un singur cîrlig şi plumb sau năditor pierdut (care să permită eliberarea plumbului sau năditorului în cazul ruperii firului principal).
6. Este strict interzis pescuitul la bombă sau cu două - trei cîrlige!!!
7. Soţia sau copilul pescarului au dreptul să pescuiască cu o lansetă din cele 4 ale pescarului, fără să achite o altă taxă, însă numai în dreptul standului pe care îl ocupă.
8. Pescarul este obligat să se aşeze numai în dreptul locului marcat şi numerotat pentru pescuit.
9. Pescarul va lansa, obligatoriu, pe direcţia înainte faţă de standul pe care îl ocupă, fără a depăşi limitele standului (nr. standului, pe malul de vizavi, indică limita din partea stîngă).
10. Pescuitul cu reţinere se va desfăşura doar în intervalul 6 a.m. - 18 p.m., pescarul are voie să reţină un singur peşte (crap, ten, salontă) mai mic de 4 kg contra cost (20 lei/kg).
11. Pentru partidele de 12 ore pe timp de noapte, pescarul are nevoie de recomandare!!!
12. Pescuitul pe timpul nopţii (intervalul 18 p.m. - 6 a.m.) este doar C&R (nu se poate reţine crap, ten, salontă).
13. Pescarul nu are voie să schimbe peştele pe care l-a reţinut cu altul prins ulterior.
14. Capturile de caras şi somn se pot reţine fară limită.
15. Capturile accidentale de şalău şi ştiucă se vor elibera imediat în apă în stare vie şi fără a fi rănite.
16. Este interzisă punerea peştilor în acelaşi juvelnic, sac de păstrare, de către 2 sau mai mulţi pescari, precum şi cedarea peştilor prinşi de către un pescar la alţi pescari.
17. Pe acest lac sînt interzise muzica la maximum, injuriile, chefurile şi oricare alte activităţi care pot deranja ceilalţi pescari aflaţi pe baltă!
18. Scăldatul este strict interzis!
19. Pescarii sînt obligaţi să lase standul curat la sfîrşitul partidei.
20. Pescarii care sînt găsiţi că nu respectă unul din aceste puncte vor fi scoşi imediat de pe baltă!!!
21. Autoturismele pescarilor NU AU VOIE să părăsească incinta bălţii pe toata durata partidei. Pescarii care au nevoie să folosească autoturismul în timpul partidei sînt rugaţi să lase autoturismul la intrare, în caz contrar, nu li se va permite să părăsească incinta băltii.
22. Vizitatorii vor lăsa autoturismele la intrarea pe baltă.
23. La părăsirea locului de pescuit, pescarul este obligat să îna­poieze saltea+spray în starea în care a primit-o. În caz de defecţiune, pescarul va achita contravaloarea lucrului închiriat (saltea=300 lei, spray=25 lei, grătar=250 lei).
24. Pentru orice problemă, va rugăm să contactaţi administraţia lacului: Ionuţ Voicu - 0724.355.320.

 

 

 

Taxe de pescuit

60 lei = 12 ore în regim Catch&Release
120 lei = 24 ore în regim Catch&Release
220 lei = 48 ore în regim Catch&Release
320 lei = 72 ore în regim Catch&Release
20 lei = taxa de plantat/partidă
10 lei = saltea de primire tip cradle 12 ore
10 lei = grătar cu picioare/ partidă

Regulament rezervări

1. Pescarii care doresc să facă rezervări o pot face la telefonul 0724.35.53.20 sau online, lăsînd un mesaj pe site, în pagina de „Contact“.
Rezervările online vor fi valide după confirmare telefonică din partea noastră.
2. Rezervările se fac numai pentru partidele de minimum 24 ore.
3. Rezervările cu mai mult de o săptămînă înainte se pot face doar dacă se achită taxa bălţii.
4. Pentru rezervările din săptămîna în curs, taxa se achită cînd începe pescuitul.
5. Pescarii care îşi fac rezervări şi nu vin (în cazul în care nu anunţă) nu vor mai putea face rezervări pe viitor.
6. În cazul în care pescarul vine la rezervare, dar nu respectă atît durata partidei rezervate, cît şi numărul de standuri, taxa reţinută pentru pescuit va fi taxa rezervării.
7. Rezervările pentru partidele de 24 ore se pot efectua doar pentru intervalul orar 18 p.m. - 18 p.m.
Pentru orice problemă, va rugăm să contactaţi administraţia lacului: Ionuţ Voicu: 0724.35.53.20

Comentariile pescarilor

 Istrate Alex: O balta cu potential !!! O sa revin cu drag si la cupa navitas, deja o sa fie a 4 a competitie anul asta si a 7 a oara pe balta daca adun si partidele „la placere“! Felicitări pentru tot ce se intampla acolo !!!
 29 mai 2015 la 17:55
 Cristi Moscu: Felicitari, super balta am recomandat-o la toata lumea.
23 mai 2015 la 22:56
 Alina Ynna: Ne-am cam saturat de astia de 15kg. este balta plina.... mai mari acum asteptam Ionut Voicu!!!!!
12 mai 2015 la 11:17
Vali Mardar: Felicitari in primul rand Administratiei Hermes Peris pt efortul de a pune la dispozitia pescarilor O Adevarata Baza de Pescuit Sportiv. Felicitari Organizatorilor Castigatorilor Si tuturor participantilor . Cu toti au ramas cu amintiri de neuitat!  6 aprilie la 18:02 

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2376

Comentarii (1)
Scris de Satanael Cristescu in 02-10-2016 16:32 - Registered
 
 
Binecuvantare maxima!
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info