Curierul Zilei - Moara Vlăsiei, o baltă de concurs!
PRIMA PAGINA
Fapt diversl *** ️ A murit doctoriţa Carolina Nicolae     Fapt divers *** ️ ATV-ul l-a omorât la 19 ani     Fapt divers *** ️ Ajutaţi-i să supravieţuiască     Editoriale *** ️ Îşi face PSD operaţie estetică precum un criminal care vrea să nu fie recunoscut?     Sport *** ️ Galben-verzii, la antrenamente!     Cultural *** ️ Astăzi se fac cununi din flori de cîmp     Monden *** ️ Primăriţa Ştefăneştiului, soacră mare     Fapt divers *** ️ A ameninţat cu un pistol de jucărie     Social *** ️ Salariile medicilor ar putea scădea!     Sport *** ️ Mihai Iacob, 4 medalii în Bulgaria     Sport *** ️ FC Argeş începe pregătirea pentru noul sezon!     Sport *** ️ Real Bradu a ratat promovarea în Liga 3    
 Publicitate pdf
Moara Vlăsiei, o baltă de concurs! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 octombrie 2016

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Moara Vlăsiei, o baltă de concurs!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi date tehnice despre nade, momeli şi desore undiţele pe care le recomandă firmele specializate în pescuitul sportiv. În această săptămînă, vă vom prezenta bălţile Moara Vlăsiei 1 şi 2, din judeţul Ilfov, unele dintre cele mai bune bălţi de crap din România. Pe acest lac se organiză multe concursuri de pescuit, iar capturile sînt impresionante.

Balta Moara Vlăsiei 1

Cunoscută şi ca Moara Vlăsiei „La Pod“, este situată în judeţul Ilfov, chiar la intrarea în Moara Vlăsiei. Începînd cu anul 2016, balta are o administraţie nouă, în persoana lui Tudor Ghiuzelea. Moara Vlăsiei 1 se află într-o perioadă în care se fac investitii atît prin populari cu specii de peşte, cît şi la partea de amenajare. În baltă se regăsesc atît specii de peşti paşnici (crap, cteno, caras, novac), cît şi răpitori (şalău, ştiucă, biban).

Balta are adîncimi între 2 şi 4 m, fiind adîncă încă de la mal, şi ai şansa să prinzi un ciortan chiar şi la varga de 5 m. Taxele şi regulamentul bălţii Moara Vlasiei 1 sînt de 50 lei la 12 h, pentru opţiunea C&R, 70 lei pentru 12 h (ziua sau noaptea), cu posibilitatea de a reţine 4 kg de crap/cteno sau 1 exemplar de crap între 4 şi 5 kg sau 7 kg de caras sau 1 novac. Poţi contacta administraţia băltii prin pagina de Facebook sau pe Tudor Giuzelea, la telefonul 0724.393.543.

Cum se ajunge la baltă

Accesul pe balta Moara Vlăsiei 1 se poate efectua prin 3 locuri, în funcţie de zona în care vrei să pescuieşti. Prima cale de acces, spre o zonă care este încă în curs de amenajare, este imediat după calea ferată de la ieşire din Căciulaţi, spre stînga, drumul bătătorit merge spre malul lacului. Accesul principal spre zona administrativă şi locurile de pescuit mai vechi se face pe sub podul de la Auto-
strada A3, la ieşire din Căciulaţi, după calea ferată nu se urcă pe pod, ci se ţine drumul din dreapta lui, care duce direct la baltă (spre stînga). A treia cale de acces este pe podul de peste A3, se intră în Moara Vlăsiei şi, la aproximativ 500 m, se intră pe strada Vlăsia (stîlp cu indicator Vlăsia) pe drum pietruit.

Coordonate GPS: lat. 44.637254; long. 26.190505
Localitate: Moara Vlăsiei
Peşti: caras, crap, cteno, somn, ştiucă, plătică, crap-chinezesc
Momeli recomandate: rîmă roşie, viermuşi, porumb, mămăliga, boilies, pufulete
Apa: lac/baltă
Regim de pescuit: taxă
Taxa: Taxele şi regulamentul bălţii Moara Vlăsiei 1 sînt de 50 lei la 12 h, pentru opţiunea C&R, 70 lei pentru 12 h (ziua sau noaptea), cu posibilitatea de a reţine 4 kg de crap/cteno sau 1 exemplar de crap între 4 şi 5 kg sau 7 kg de caras sau 1 novac.
Drum de acces: drum accesibil
Facilităţi oferite: locuri amenajate pentru pescuit, grătar, toalete
Contact: Tudor Giuzelea
Telefon: 0724.393.543

Moara Vlăsiei 2

Acumularea Moara Vlăsiei 2 se află pe Valea Cociovaliştei, din care se şi alimentează, fapt benefic pentru populaţia piscicolă ce beneficiază de apă oxigenată a rîului. Suprafaţa totală de 28 ha a acumulării este impărţită în două: balta de crap care are 17 ha şi zona aşa-numită sălbatică, de 11 ha. Lungimea totală a bălţii de pescuit este de circa 2 km. Adîncimea apei variază între 2 şi 4 metri, fundul este în general mîlos şi nu există arbori scufundaţi. Malurile sînt cu iarbă, avînd pe alocuri pîlcuri de stuf şi papură. Accesul la apă este facilitat de drumul pietruit, amenajat pe malul drept al bălţii de pescuit, drum ce se menţine în condiţii foarte bune şi pe ploaie.

Recorduri la toate speciile

Crapul românesc este la putere pe balta Moara Vlăsiei 2. Recordul bălţii este un exemplar de 22 de kilograme, căruia i se alătură capturi frecvente cu greutăţi ce variază între 10 şi 20 kg. Cele mai frecvente capturi au greutăţile cuprinse între 3 şi 10 kilograme. Alături de crap, balta Moara Vlăsiei 2 are şi somn, caras, ştiucă şi şalău. Somnul record a cîntărit peste 40 kg, iar carasul ajunge adesea la 1-1,2 kg. Ştiuca, deşi mai rar pescuită, a atins recordul de 8 kg, iar şalăul 4 kg.

Baltă bine populată

Populările au devenit o tradiţie pe balta Moara Vlăsiei 2, în ultimii cinci ani introducîndu-se în medie anual cîte 10 tone de crap românesc, fără ca balta să fie năvodită în ultimii nouă ani. Balta Moara Vlăsiei 2 este, de asemenea, cunoscută pentru concursurile de pescuit la crap, care se bucură de o participare susţinută şi atrage un număr considerabil de pescari experimentaţi.

Facilităţi şi perspective

Pentru sezonul următor se preconizează delimitarea a 7-8 standuri de pescuit sportiv amenajate cu pontoane de lemn, în partea de la intrarea dinspre dig, şi deschiderea la pescuitul sportiv de 24 de ore a porţiunii dinspre pădure. Malul stîng al bălţii, mergînd pînă în zona pădurii, va fi complet iluminat şi se vor amenaja toalete ecologice.

Traseul la locul de pescuit

1. Prin Colentina, de la Dna Ghica în sus se intră pe strada 7 noiembrie spre Ştefăneşti, se trece linia de centură, comuna Ştefăneşti, iar în comuna Dascălu în centru se face la stînga spre Moara Vlăsiei. În Moara Vlăsiei se trece peste calea ferată şi la intersecţie se merge drept pe drumul de piatră cara vă va duce la baltă, situată în stînga drumului.
2. Din Bucureşti se porneşte pe DN1 prin Otopeni spre Ploieşti şi, după ce trecem de drumul spre Corbeanca, cotim la dreapta spre Baloteşti. De aici, după ce trecem de Căciulaţi, ajungem în Moara Vlăsiei. De la Otopeni la Baloteşti sînt circa 8 km, iar de la Baloteşti la Moara Vlăsiei  încă 10 de kilometri. În centrul comunei, la monument, vizavi de vechiul complex comercial al comunei, se face la stînga pe drumul ce coboară aproximativ 300 metri spre baltă. Drumul asfaltat din şoseaua principală se transformă  în drum pietruit, circulabil în condiţii foarte bune şi pe timp de ploaie.

Descrierea locului de pescuit

Pescarii care pescuiesc numai în regimul c&r (prinde şi eliberează), după a doua şedinţă de pescuit sportiv, vor deveni clienţi fideli ai bălţii Moara Vlăsiei 2 şi vor beneficia de 20% reducere (începînd cu a treia şedinţă de pescuit sportiv). La intrarea dinspre dig au fost amplasate pontoane pentru pescuit sportiv, destinate numai pescarilor care pescuiesc în regim c&r (prinde şi eliberează). Acestea se pot închiria şi rezerva sunînd la administratorul Lacului Moara Vlăsiei 2 la telefonul  0728.908.400. Zona de la intrarea lacului, în care au fost amplasate pontoanele, este destinată numai pentru pescuitul c&r (prinde şi eliberează). Pescuitul sportiv de pe mal între pontoane este strict interzis. Pontoanele se pot închiria atît pentru pescuitul de 12 h, cît şi pentru pescuitul de 24 h, dar numai pentru pescuitul în sistem prinde şi eliberează c&r. Pescuitul sportiv pe balta Moara Vlăsiei 2 de 24 de ore începe la ora 18,00 şi poate fi practicat numai în sistemul c&r (prinde şi eliberează), de la intrarea pe lac şi pînă la padure.

Taxe balta Moara Vlăsiei 2

1) 60 lei = 12 ore (pescuit c&r).
2) 120 lei = 24 ore (pescuit c&r).
3) 100 lei = 12 ore (pescarul poate pescui şi reţine maximum 5 kg de peşte, după care poate pescui restul zilei c&r).
4) 40 lei = taxa plantat (pentru fiecare pescar care planteaza).
Pescuitul din barcă nu este permis. Se poate pescui cu 4 lansete cu un singur cîrlig folosind montura cu plumb pierdut. Nădirea cu navomodelul este permisă pentru o taxă adiţională de 40 de lei. Momelile recomandate de cunoscătorii locului sînt boiliesurile şi porumbul. Ocuparea locurilor se face în ordinea sosirii pe baltă.

Balta Moara Vlăsiei 2 - balta sălbatică de răpitor

Acces:

Din şoseaua care duce spre Baloteşti, se face strada Podul Călugărului. Se intră pe stradă şi se coboară pînă la lac, unde sînt o baracă tip şantier şi paznicul care încasează taxa. E o baltă foarte bună pentru răpitor, o zonă de vis (pădurea se termină în baltă pe o lungime de aproximativ 200 m), cu mult stuf!
Specii de peşti răpitori existente: ştiucă foarte multă, cu exemplare de peşte 8 kg, somn şi şalău.
Specii de peşti paşnici: crap, caras foarte mult, lin, caracudă, roşioară.
Pescuitul este permis de pe mal şi din barcă!
Taxa de pescuit = 30 lei (se pot reţine maximum 4 kg de peşte).
Taxa închiriat barcă = 30 lei/persoană
Cei care vor să reţină mai mult de 4 kg de peşte vor achita diferenţa kilogramelor reţinute în plus cu 10 lei kilogramul. 

M.Duinea
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2878

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Marţi, 11.06.2019

--- 2.989 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info