Curierul Zilei - A şasea victorie acasă!
PRIMA PAGINA

*** Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu pentru voi     *** ️Codurile penale modificate de urgenţă      *** În Argeş, investiţii de peste un miliard de lei      *** A scăzut datoria publică a României      *** Vin ajutoarele de urgenţă!      *** Reţinut pentru a fi extrădat     *** Percheziţii la tiriştiicare furau marfa    *** Falşi angajaţi de la Salubritate, cereau bani!    *** Ieri, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia     *** „Tedi- Şcoala Siguranţei“, la Cîmpulung     *** Se opreşte curentul în Mioveni     *** Concurs de simulare de procese     *** I-a ars casa de la o lumînare!     *** Militarii musceleni, la Cincu     *** Autoturisme de epocă la Retroparada Primăverii 2019 în Cîmpulung     *** Sfinţii zilei      *** Noroc cu carul!     *** CURCAN CU ROZMARIN    *** Evenimente 18 aprilie de-a lungul vremii    *** Liceul cu cei mai mulţi elevi calificaţi la olimpiade naţionale    *** Elevii vor încondeia ouă    *** Excursie prin Europa    *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** „Kareu de aşi” la Piteşti     *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** Liga Campionilor    *** Reguli noi pentru promovare    *** Tenis: Flavia Ogrezeanu, un nou premiu    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** Raliul Argeşuluire vine în circuit!    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** „Mă antrenez pentru aurul olimpic“   

 Publicitate pdf
A şasea victorie acasă! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 17 octombrie 2016

Liga a II-a, etapa a 12-a: CS Mioveni - Dacia Unirea Brăila 2-0 (1-0)

A şasea victorie acasă!

 

 CS Mioveni a obţinut, sîmbătă, a şasea victorie pe pro­priul teren din acest campionat din tot atîtea partide jucate. Echipa antrenată de Alexandru Pelici a învins cu 2-0 pe Dacia Unirea Brăila şi a urcat astfel pe poziţia a 5-a a clasamentului Ligii a II-a.

Galben-verzii au îneput bine partida de la Mioveni, însă cea mai mare ocazie din prima jumătate a reprizei întîi a aparţinut oaspeţilor, prin Olenic, care dintr-o poziţie bună în centrul careului a reluat milimetric pe lîngă. Gazdele au condus apoi ostilităţile, dar nu au pus probleme foarte mari, deşi în situaţii bune s-au aflat Vintilă şi Biceanu de două ori. Pe finalul pri­mei reprize a venit şi deschiderea de scor, la o inspiraţie a juniorului Tirică, fundaşul dreapta al Mioveniului urcînd cu un balon la picior şi şutînd apoi de la marginea careului mare, plasat, la firul ierbii, mingea atîngîd întîi bara şi apoi intrînd în poartă. După pauză, Mioveniul a acceptat dominarea oas­­­­­peţilor, concentrîndu-se mai mult pe contraatac, iar pînă la urmă, tactica s-a dovedit a fi cîştigătoare. În minutul 76, în urma unui contratac purtat de Nilă, gazdele obţin un corner de pe dreapta, iar din această fază iese golul marcat de Năstăsie, care urmăreşte bine un şut ratat al lui Galan, preia în careu singur şi învinge pe portarul advers pentru a doua oară. Finalul a fost unul încins, pe contre, cu cîte o ocazie de fiecare parte. Mai întîi Puşcaşu ratează o cazie bune pentru Brăila, reluarea sa cu capul din 6 m nefiind îndeajuns de puternică pentru a-l învinge pe Popescu, iar apoi, în prelungiri, Alin Popa, rămas singur în careu, în poziţie bună, trage puternic milimetric pe lîngă poartă. Cele trei puncte sînt foarte importante pentru CS Mioveni în economia clasamentului, echipa ar­­geşeană urcînd pe locul cinci şi aflîndu-se la un punct de podium şi la patru de locul ce duce în Liga I.
Perioada care urmează este însă una foarte grea pentru jucătorii lui Pelici, cu trei deplasări într-o săptămînă, în Ilfov cu Metalul, la Satu Mare în Cupă şi la Clinceni în campionat.

 CS Mioveni - Dacia Unirea Brăila 2-0 (1-0)

Au marcat: Tirică (38), Năstăsie (76)
 Mioveni: Popescu - Tirică, Vişa, Gugu, Edi Stoica - Boboc, Biceanu (73 Galan) - Rădescu, Năstăsie, Ayza (84 Alin Popa) - Vintilă (61 Nilă). Antrenor: Alexandru Pelici
 Brăila: Gîrlea - Petea (60 Puşcaşu), Ivan, Ghiocel, Stănciulescu, Roşu, Adăscăliţei (46 Frun­ză), Olenic, Niţă, Neagu, Muscă (83 Roşoagă). Antrenor: Alin Pînzaru
Arbitru: Florin Mazilu (Satu Mare)
Cartonaşe galbene: Edi Stoica (71) / Muscă (30), Petea (39)
Stadion Orăşenesc, Spectatori 1.000

Cum s-au marcat golurile:

 1-0, min. 38: Tirică urcă cu balonul la picior şi, de la marginea careului, şutează la colţul lung, plasat, mingea atingînd bara şi intrînd în poartă.
 2-0, min. 76: Năstăsie păcăleşte apărarea adversă plecînd de la limita off-side-ului în interiorul careului, interceptează şutul slab al lui Galan, preia şi înscrie din poziţie singur cu portarul.

Filmul meciului:

 min. 1: Vintilă trage de la 16 m pe jos, slab, din poziţie centrală, iar portarul reţine.
 min. 18: centrare a oaspeţilor de pe dreapta, mingea este recentrată în centrul careului cu capul, de unde Olenciuc, cu toată poarta în faţă, reia milimetric pe lîngă bară.
 min. 24: Tirică centrează de pe dreapta, Vintilă reia cu capul din careu, dar mingea este blocată şi trece peste poartă.
 min. 29: Biceanu trage puternic de la 16 m, balonul este deviat şi trece puţin pe lîngă.
 min. 29: corner bătut scurt de gazde, Biceanu preia la 16 m îşi aranjează mingea pe şut, trage plasat, dar puţin pe lîngă.
 min. 38: 1-0!
 min. 48: Frunză îi pasează lui Niţă la 16 m, dar acesta trage peste poartă.
 min. 53: Biceanu preia şi şutează puternic de la 30 m, mingea trecînd puţin pe lînă.
 min. 63: lovitură liberă de pe stînga pentru oaspeţi, balonul este centrat în careu de unde este reuluat cu capul de un brăilean, loveşte un jucător argeşean în piept, sare la Olenic care însă reia slab, iar Popescu reţine.
 min. 76: 2-0!
 min. 87: cap Puşcaşu din 6 m, la colţul scurt după o centrare de pe stînga, Popescu însă reţine.
 min. 91: Ayza are o fază pe stînga, centrarea este deviată pînă la Alin Popa care este singur în careu, acesta şutează puternic, dar balonul trece milimetric pe lîngă.

Vişa vedea doar cu un ochi

Bogdan Vişa a fost nevoit să joace în repriza a doua văzînd doar cu un ochi, la celălalt, vederea fiindu-i opturată de o umflătură. Fundaşul a fost destul de serios accidentat la un duel aerian, fiind lovit de adversar cu capul, în săritură în arcadă. Vişa s-a ales cu arcada spartă, dar şi cu o umflătură destul de mare, din cauza căreia nu a mai putut vedea cu ochiul drept. La pauză s-a pus chiar problema schimbării lui, însă, după cum spunea antrenorul Pelici, jucătorul a cerut să evolueze în continuare, asta şi din cauză că pe bancă nu erau soluţii. La final, Vişa a primit toate laudele antrenorului: „Vişa are un plus, pentru că a jucat o repriză văzînd cu un singur ochi. Parcă ar fi jucat o rundă cu Bute... Îl felicit! Am disuctat cu el la pauză, decizia de a continua i-a aparţinut în totalitate. Este un plus mare pentru el. În momentul în care şi-a asumat răspunderea că poate juca, trebuie să ai încredere în jucător“, spunea Pelici.

Culisele meciului

1.000 spectatori

 Vremea a fost excelentă pentru fotbal, sîmbătă dimineaţă, la Mioveni şi, deşi cerul a fost înnorat, temperatura era de aproximativ 13 grade Celsius.
 Asistenţa a fost mai redusă la acest joc, în tribune luînd loc aproximativ 1.000 de spectatori, toţi suporteri ai echipei gazdă.

Arbitru din Satu Mare

 Meciul de la Mioveni a fost arbitrat de o brigadă formată din Florin Mazilu din Satu Mare, care a fost ajutat la cele două margini de Marius Bălan din Dej şi Ovidiu Timar din Bihor.
 Observatori au fost delegaţi la acest joc George Ionescu pentru arbitri şi Sorin Cojocaru de joc, ambii fiind din Bucureşti.

Prima întîlnire

 Aceasta a fost prima întîlnire directă din istoria celor două echipe, cele două evoluînd în anii precedenţi în serii diferite.
 Arbitrul de centru a acordat la acest joc trei cartonaşe galbene, unul gazdelor (Edi Stoica) şi două oaspeţilor (Muscă şi Petea)

Schimb pe benzi

 În ultimele minute de joc, odată cu intrarea lui Alin Popa, Ionuţ Rădescu a fost trimis pe partea stîngă, după ce 85 de mintue a evoluat pe dreapta.
 Delegaţia oaspeţilor a cerut off-side la golul lui Năstăsie, însă la reluările TV se vede că jucătorul Mioveniului a plecat din poziţie regulamentară.

Florescu, rezervă

 La gazde au rămas pînă la finalul jocului pe banca de rezerve portarul Flavius Croitoru şi jucătorii de cîmp Bogdan Stancu, Marius Tomozei şi Eduard Florescu.
 De partea cealaltă, la oaspeţi, au făcut degeaba deplasarea la Mioveni portarul Olaru şi jucătorii de cîmp Paul Iona, Oprea şi Enciu.

Primul gol

 Tirică s-a aflat, sîmbătă, la primul său gol din actuala stagiune, reuşita sa din minutul 38 fiind una foarte frumoasă, pentru care a fost felicitat de întreaga echipă.
 Cosmin Năstăsie a reuşit din nou să dea gol pentru echipa sa, fotbalistul fiind golgheterul Mioveniului, cu 5 reuşite.

Fără soluţii

 Antrenorul Pelici nu a avut la acest meci nici o soluţie de a înlocui fundaşii centrali, pe bancă nefiind nici un jucător care să fie specializat pe acest post.
 Cei trei jucători Under 21 au fost la CS Mioveni în acest meci fundaşul dreapta Andrei Tirică, mijlocaşul dreapta Ionuţ Rădescu şi mijlocaşul central Robert Boboc.

S.Mihai

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1576

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info