Curierul Zilei - Săruleşti, lacul recordurilor mondiale!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
Săruleşti, lacul recordurilor mondiale! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 octombrie 2016

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Săruleşti, lacul recordurilor mondiale!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi date tehnice despre nade, momeli şi despre undiţele pe care le recomandă firmele specializate în pescuitul sportiv. În această săptămînă, vă vom prezenta Lacul Săruleşti din judeţul Călăraşi, considerat de specialişti cel mai bun lac de pescuit din România şi unul dintre cele mai renumite din Europa. Pe acest lac s-au organizat campionate mondiale şi europene de pescuit la crap, iar capturile au stabilit noi recorduri la nivel mondial.

Prezentare

Lacul Săruleşti este amplasat într-o zonă de cîmp, în apropierea comunei Săruleşti, şi este celebru pentru capturile sale de crap, şalău şi de sturioni în ultimii ani. Este un lac artificial, cu o suprafaţă de 450 de hectare, format în anii ’80 pe valea rîului Mostiştea. Este considerată de mulţi pescari cea mai bună baltă din ţară, deţinînd într-o perioadă recordul mondial pentru cel mai mare crap. Lacul are o formă sinuoasă pe alocuri, urmînd vechea albie a rîului, dar şi deschideri impresionante. Adîncimile pot depăşi 10 m în unele zone. Sub oglinda lacului se găsesc rămăşiţele mai multor sate, care constituie un labirint de structuri fas­­cinante pentru pescarii de răpitor sau de crap. Multe repere la ca­re se raportează pescarii sînt scufundate. Abundenţa de hrană naturală, în special colonii de scoici fixate pe aceste structuri, produce capturi capitale. Săruleşti a devenit cunoscut în anii ’90 pentru recorduri mondiale la crap şi con­­tinuă să le ofere pescarilor trofee de crap care depăşesc 25 kg sau scoicar de peste 30 kg. Lacul este renumit şi pentru densitatea excepţională de şalău, cu capturi ca­re ating 6-7 kg. Alţi peşti răpitori notabili sînt ştiuca, mai rară ca şalăul, dar cu exemplare mari, depaşind ocazional 10 kg, şi somnul. Se prind frecvent somni de peste 20 kg, mergînd pînă la 50-70 kg. Ocazional, s-au înregistrat şi somni de 100 kg.

Căi de acces

Şoseaua Bucureşti - Călăraşi. Se face un drum la dreapta, îna­inte de podul de la intrarea în localitatea Călăreţi. Mergeţi pe lîngă lacurile din zonă pînă dincolo de calea ferată, apoi faceţi prima la dreapta, pînă veţi vedea un poduleţ; după el este drumul către bal­tă.

Pescuit la crap

Abonament anual: 700 de euro. E valabil 12 luni calendaristice de la data emiterii.
Pachet de o săptămînă (7 zile, de sîmbătă şi pînă sîmbătă) - 200 de euro.
Pachet de weekend (3 zile, de joi şi pînă duminică) - 125 de euro.
Atît abonamentele, cît şi pachetele de o săptămînă sau de week­end permit pescuitul cu patru lan­­sete. Titularul abonamentului sau al pachetului poate fi însoţit de un partener cu drepturi depline. Este posibilă închirierea de bărci, corturi şi paturi în limita disponibilităţii.
Închiriere barcă - 10 lei pe 24 de ore.
Închiriere cort - 20 lei pe 24 de ore.
Închiriere pat - 10 lei pe 24 de ore.

Regulament

1. Pescuitul la crap se desfăşoară în sistem Catch & Release. Se poate pescui atît ziua, cît şi noaptea. La finalul partidei, standul de pescuit trebuie eliberat pînă la ora 12.00.
2. Fiecare pescar poate folosi un număr de maxim patru lansete pe stand. Fac excepţie doar lansetele de marcaj şi de nădire, care se pot folosi în acelaşi timp cu lansetele de pescuit.
3. Ca linie principală, se poate folosi doar monofilament de minimum 0,35 mm. Nu sînt admise monofilamente mai subţiri de 0,35 mm. E interzis pescuitul cu fir textile ca linie principală sau înaintaş.
4. Este permis pescuitul plantat cu ajutorul bărcilor sau navomodelelor. Se pot folosi motoare electrice. Nu este permisă folosirea motoarelor termice.
5. Pescuitul este permis numai cu monturi cu fir de păr, cu un singur cîrlig. Toate monturile folosite trebuie să poată elibera plumbul în cazul în care linia principală se rupe.
6. Este permisă folosirea leadcore-ului, a tubului antitangle sau a înaintaşilor speciali din material plastic deasupra plumbului. Lungimea maximă admisă pentru oricare dintre aceste segmente este de 2 m.
5. Ca material de forfac, sînt admise doar materialele specializate cu rezistenta de minimum 20 lb. Nu sînt admise fire textile subţiri, abrazive, care pot tăia gura peştelui.
6. Nadele permise sînt: boiliesurile fierte şi solubile, peletele, pasturile şi seminţele preparate. Nu este admisă folosirea seminţelor uscate. Nu sînt admise momeli vii.
7. Ţinerea crapilor la sac se poate face numai în situaţii excepţionale şi cu acordul administraţiei. Toate capturile vor fi eliberate în cel mai scurt timp, atît ziua, cît şi noaptea. Ţinerea unui peşte la sac fără ştirea sau acordul administraţiei se consideră tentativă de furt şi atrage suspendarea dreptului de a pescui la Săruleşti.
8. Este obligatorie folosirea saltelelor de tip cadă. Peştii vor fi fotografiaţi deasupra saltelei de recepţie şi cît mai aproape de ea. Şedinţele de fotografiere a unei capturi trebuie să se desfăşoare într-un timp cît mai scurt, mai ales în sezonul cald.
9. Pescarii sînt obligaţi să a­nunţe administraţia în cazul oricărei capturi de 15 kg sau mai mari. Administraţia poate fotografia orice captură şi poate folosi fotografiile în scop publicitar.
10. Este permis accesul cu maşina pînă la locul de pescuit pentru a descărca echipamentele necesare. Pe durata partidei de pescuit, toate maşinile vor fi ţinute permanent în parcare. La terminarea partidei, maşinile pot fi aduse pe standul de pescuit pentru încărcarea bagajelor, dar numai după înştiinţarea administratorului.
11. Administratorii lacului au dreptul de a controla bagajele pescarilor în orice moment al partidei, dacă e necesar. Refuzul de a permite controlul bagajelor şi al maşinii se consideră tentativă de furt şi atrage suspendarea dreptului de a pescui la Săruleşti.
12. Este permis accesul vizitatorilor pe timpul zilei şi cu obligaţia de a lăsa maşina la parcare. Pescarii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru vizitatorii lor. Vi­zitatorii nu pot rămîne pe lac pe timpul nopţii.
13. Intrarea sau ieşirea de pe malul lacului (cu sau fără maşina) pe timpul nopţii fără acordul administraţiei se consideră tentativă de furt şi atrage suspendarea dreptului de a pescui la Săruleşti.
14. Standurile de pescuit trebuie păstrate curate pe toată durata partidei şi trebuie să rămînă curate la sfîrşitul ei. Este strict interzisă aruncarea oricărui tip de gunoi în lac sau pe maluri.
Contact: 0761 757 843 sau Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Pescuit la răpitori

Taxa de pescuit: 100 lei pe zi.
Pescarii pot folosi bărcile proprii sau au posibilitatea să închirieze bărci şi motoare termice, în limita disponibilităţii. Motoarele termice se închiriază fără combustibil. Dacă pescarul optează pentru închirierea unei bărci cu motor termic, este responsabilitatea lui să-şi asigure combustibilul necesar pentru ziua de pescuit.
Închiriere barcă: 50 lei pe zi.
Închiriere barcă şi motor: 100 lei pe zi.

Regulament

1. Pescuitul la şalău, ştiucă sau alţi peşti răpitori se desfăşoară în sistem catch & release.
2. Peştii prinşi trebuie manevraţi cu grijă, fotografiaţi în cel mai scurt timp cu putinţă şi eliberaţi cu grijă.
3. Este permis pescuitul doar cu momeli artificiale.
4. Pescuitul se poate practica numai din barcă.
5. Administraţia poate fotografia orice captură şi poate folosi fotografiile în scop publicitar.
Contact: 0761 757 843 sau Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Pescuit la sturioni

Pachet de pescuit: 300 de euro pe zi.
Pachetul de pescuit include următoarele facilităţi:
* transferul de la aeroport (dacă e necesar);
* cazare, 3 mese pe zi, băuturi răcoritoare;
* momeală şi ghid de pescuit;
* echipament de pescuit;
* posibilitatea capturării a 3 moruni/zi per pescar.
Vă oferim garanţia că veţi avea dril cu un sturion. În caz contrar, veţi primi banii inapoi!

Regulament

1. Sezonul de pescuit la sturioni începe la 1 aprilie şi se închide la sfîrşitul lunii noiembrie, în funcţie de condiţiile meteo.
2. Pescuitul sturionilor este permis doar în prezenţa ghidului asigurat de administraţia lacului.
3. Pescuitul este permis numai cu echipamentul specializat, pus la dispoziţie de administraţia lacului.
4. Şedinţele foto trebuie să fie de scurtă durată şi pot fi făcute numai cu pescarul în apă.
5. Este exclusă scoaterea din apă a sturionilor pentru fotografiere sau pentru filmare; în timpul şedintei foto, peştii vor fi ţinuţi în permanenţă în apă.
6. Administraţia poate fotografia orice captură şi poate folosi fotografiile în scop publicitar.
Contact: 0761 757 843 sau Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Pescuit la crap cu reţinere 

Zona Baraj Gurbăneşti
- 4 lansete/1 cîrlig - fir de păr.
- Se pot reţine - 1 crap sub 5 kg, 1 amur sub 10 kg.
- Taxa: 100 lei/zi.
Rezervări la 0761 127396.
Pescuit la caras şi plătică

Pescuit la undiţă

Locaţia va fi Sănduliţa, vizavi de Preasna, cu acces dinspre Săruleşti Sat, spre Gurbăneşti-Valea Argovei, circa 600 m după ieşirea din localitatea Săruleşti Sat (după primul pod se face la dreapta, se continuă cam 300 m pe lîngă fostul canal de irigaţii). Programul ramîne acelaşi, respectiv, joi - duminică între orele 6.00 şi18.00. Taxa este de 50 lei/persoană.

Pescuit la lansetă

Se mai poate pescui la lansetă pe porţiunea cu denumirea Staţia de Pompare (fost ţarc 3) - Baraj Gurbăneşti (fost ţarc 1).
Este permis pescuitul la plătică, caras, cu 2 lansete cu montură cu 2 cîrlige, montură specifică acestui gen de pescuit. Se poate reţine toată cantitatea de plătică şi caras. Se pescuieşte de joi şipînă dumunică între orele 6.00 şi18.00. Taxa este de 100 lei/pers. Atenţie, balta este populată cu sturion, care se va elibera necondiţionat şi imediat! De altfel, nu se poate reţine nicio altă specie în afară de plătică şi caras! Această atenţionare este valabilă atît pentru pescuitul la undiţă, cît şi pentru cel la lansetă!!!

Detalii şi informaţii:

- Polceşti - 0720.760.714;
- Sănduliţa - 0769.319.148;
- La Sălcii - 0761.757.843 sau 0769.917.382;
- Baraj Gurbăneşti - 0742.520.331.

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1868

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info