Curierul Zilei - Moara Vlăsiei, un lac pentru competiţii!
PRIMA PAGINA
Fapt divers *** ️ Tâlhărit în bar, la păcănele!     Fapt divers *** ️ Au plecat cu mortul, a luat foc casa!     Economic *** ️ România, cea mai mare inflaţie din Europa     Sport *** ️ „Am controlat jocul, mai puteam marca!“     Social*** ️ Majorarea accizelor la ţigări, amânată     Fapt divers*** ️ Motociclist rănit, în accident     Fapt divers *** ️ Femeie dispărută de acasă!     Social *** ️ Trei viitori pompieri de nota 10!    
 Publicitate pdf
Moara Vlăsiei, un lac pentru competiţii!
(0 voturi)
Saturday, 29 October 2016

Curierul zilei vă prezinţă bălţile de pescuit

Moara Vlăsiei, un lac pentru competiţii!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi date tehnice despre nade, momeli şi despre undiţele pe care le recomandă firmele specializate în pescuitul sportiv. În această săptămînă, vă vom prezenta Lacul Moara Vlăsiei 2, din judeţul Ilfov, o baltă pe care se prind exemplare mari de crap şi pe care se organizează în fiecare an foarte multe concursuri.

Date despre baltă

Acumularea Moara Vlăsiei 2 se află pe valea Cociovaliştei, din care se şi alimentează, fapt benefic pentru populaţia piscicolă, ce beneficiază de apa oxigenată a rîului. Suprafaţa totală de 28 ha a acumulării este împărţită în două: balta de crap, care are 17 ha, şi zona aşa-numită sălbatică, de 11 ha. Lungimea totală a bălţii este de circa 2 km. Adîncimea apei variază între 2 şi 4 metri, fundul este în general mîlos şi nu există arbori scufundaţi. Malurile sînt înierbate, a­vînd pe alocuri pîlcuri de stuf şi papură. Accesul la apă este facilitat de drumul pietruit amenajat pe malul drept, drum ce se menţine în condiţii foarte bune şi pe ploaie. Crapul românesc este la putere. Recordul bălţii la crap este un e­xemplar de 22 de kilograme, căruia i se alătură capturi frecvente cu greutăţi ce variază între 10 şi 20 kg. Cele mai frecvente capturi au greutăţile cuprinse între 3 şi 10 kilograme. Alături de crap, balta are şi somn, caras, ştiucă şi şalău. Som­nul record a cîntărit peste 40 kg, iar carasul ajunge adesea la 1-1,2 kg. Ştiuca, deşi mai rar pescuită, a atins recordul de 8 kg, iar şalăul 4 kg. Populările au devenit o tradiţie pe Moara Vlăsiei 2, în ultimii cinci ani introducîndu-se în me­die anual cîte 10 tone de crap românesc, fără ca balta să fie năvodită în ultimii nouă ani. Moara Vlăsiei 2 este, de asemenea, cunoscută pentru concursurile de pescuit la crap care se bucură de o participare susţinută şi atrag un număr considerabil de pescari experimentaţi.

Facilităţi şi perspective

Pentru sezonul următor se preconizează delimitarea a 7-8 standuri de pescuit amenajate cu pon­toane de lemn, în partea de la intrarea dinspre dig, şi deschiderea la pescuitul de 24 de ore a porţiunii dinspre pădure. Malul stîng, mergînd pînă în zona pădurii, va fi complet iluminat (deja o mare parte este luminată) şi se vor amenaja toalete ecologice.

Cum se ajunge la lac

Localitatea Moara Vlasiei din judeţul Ilfov este amplasată în nordul Bucureştiului la aproximativ 20 km. Exista două căi de acces. Din Bucureşti se porneşte pe DN1 prin Otopeni spre Ploieşti şi, după ce trecem de drumul spre Corbean­ca, cotim la dreapta spre Baloteşti. De aici, după ce trecem de Căciulaţi, ajungem în Moara Vlăsiei. De la Otopeni la Baloteşti sînt circa 8 km, iar de la Baloteşti la Moara Vlăsiei încă 10 de kilometri. În centrul comunei, la monument, vizavi de vechiul Complex Comercial al comunei, se face la stînga pe drumul ce coboară aproximativ 300 metri spre baltă. Drumul asfaltat din şoseaua principală se transformă în drum pietruit, circulabil în condiţii foarte bune şi pe timp de ploaie. Tot din Bucureşti se mai poate ajunge şi prin Colentina, apoi Ştefăneşti şi Dascălu. De la intrarea în comuna Dascălu, la aproximativ 300 metri, se face primul drum în stînga (există un panou cu drum cu prioritate la stânga) şi se ţine drumul drept pînă se ajunge la intersecţia cu şoseaua ce duce spre Baloteşti (stînga) şi Grădiştea (dreapta); nu se face nici stînga, nici dreapta, se traversează şoseaua şi se coboa­ră direct la baltă.

Regulament şi taxe Moara Vlăsiei 2 pentru anul 2016

1. Înainte de instalarea pe locul de pescuit pescarul va consulta prezentul regulament şi va achita taxa corespunzătoare pentru pescuit numai în cazul în care este de acord cu aceste reguli!
2. Soţia sau copilul (în vîrstă de maximum 15 ani) pescarului care va pescui pe Moara Vlăsiei 2 au dreptul să pescuiască cu o undiţă (ţeavă) proprie sau cu o lansetă din cele 4 (patru) ale pescarului, fără să achite o altă taxă, însă numai în dreptul standului pe care îl ocupă pescarul!
3. Pe toată durata partidei de pescuit, personalul are dreptul să controleze şi să cîntărească peştele capturat de pescari!
4. Pescarul care pescuieşte cu reţinere 4 kg de peşte are dreptul la un singur bon pe zi şi trebuie să fie dotat cu juvelnic sau sac de păstrare!
5. Pescarul care va fi găsit că nu respectă unul din punctele de mai jos va fi scos imediat de pe lac, după ce i se va elibera în apă şi peştele prins pînă în acel moment (dacă pescarul a achitat taxa 120 lei = 12 ore cu reţinere 4 kg peşte)!
6. Toate autovehiculele se parchează obligatoriu în partea dreaptă a drumului pietruit pe direcţia înainte de la intrarea pe lac, cu faţa spre lac sau spre pădure!
7. Pescarul poate să pescuiască cu maximum 4 scule ( lansete sau undiţe ), dotate obligatoriu cu un singur cîrlig şi plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal)!
8. Este strict interzis, pescuitul la BOMBĂ sau cu două-trei cîrlige!
9. Numai capturile de crap care au greutatea sub 4 kg pot fi reţinute de către cei care au achitat „taxa = 12 ore cu reţinere 4 kg peşte“! Capturile de crap care vor depăşi 4 kg vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, în apă în stare vie şi fără a fi rănite!
10. Pescarul va lansa obligatoriu numai pe direcţia înainte faţă de standul pe care îl ocupă, fără a depăşi limitele standului (stînga - dreapta), marcate de panourile numerotate lîngă malul de vizavi! În cazul în care totuşi va lansa greşit (va depăşi limitele standului), este obligat să recupereze montura şi să lanseze din nou!
11. Pescarul este obligat să se aşeze numai în dreptul locului marcat şi numerotat pentru pescuit!
12. Capturile de CRAP SALONTA nu pot fi reţinute indiferent de greutatea pe care o au şi se vor elibera imediat ce au fost capturate în apă în stare vie şi fără a fi rănite!
13. Capturile accidentale de ŞALĂU şi ŞTIUCĂ se vor elibera imediat în apă în stare vie şi fără a fi rănite!
14. Capturile de SOMN, care vor depăşi 4 kg, se pot reţine, dacă pescarul va achita 15 lei pe fiecare kg în plus faţă de cele 4 kg!
15. Sînt interzise punerea peştilor în acelaşi juvelnic sau sac de păstrare de către 2 (doi) sau mai mulţi pescari, precum şi cedarea peştilor prinşi de către un pescar la alţi pescari!
16. Pescarul nu are voie să schimbe peştele pe care l-a reţinut şi care a fost păstrat în juvelnic sau în sacul de păstrare cu altul prins ulterior!
17. Însoţitorul sau însoţitorii pescarului nu are sau nu au voie să se atingă de sculele pescarului, în afară de minciog!
18. Fiecare pescar trebuie să fie dotat obligatoriu cu minciog de crap cu deschidere mare şi plasa cu ochiuri mici, saltea de primire (dimensiuni minime admise = 70cm x 110cm -grosime minim = 9 cm) + spray dezinfectant!!! Pescarul care nu are saltea de primire şi spray dezinfectant poate închiria de la paznicul care încasează taxele, ambele, contra sumei de 10 lei!
19. Pe acest bazin sînt interzise manelele, injuriile, chefurile etc., care pot deranja ceilalţi pescari de pe lac, însă pescarul poate să facă un grătar, să bea o bere, dar să o facă în aşa fel încît să nu deranjeze ceilalţi pescari! Atenţie!!! Este strict INTERZIS focul deschis direct pe sol (se vor folosi grătare cu picioare încît focul/căldura să nu intre în contact direct cu solul/vegetaţia)!
20. Pescarul care va pescui noaptea poate să fie însoţit numai de tatăl său, de soţie, de copii (maximum 15 ani), de o prietenă, dar şi de un alt pescar, numai cu condiţia ca acel „pescar însoţitor“ SĂ PESCUIASCĂ ŞI EL (să ocupe un alt stand de pescuit şi să achite taxa de pescuit = 24 de ore C&R); în caz contrar, acel „pescar însoţitor“ nu are acces pe lac!!!
ATENŢIE!!!  În cazul în care „pescarul care va pescui noaptea“ va fi însoţit de un alt „pescar insoţitor“ şi vor veni la pescuit cu acelaşi autoturism, atît pescarul, cît şi pescarul însoţitor vor avea 20 lei reducere la taxa de pescuit fiecare. Acest paragraf este valabil numai la punctul 20!
Pescarii cunoscuţi din sistemul competiţional, care vor pescui pe pontoane, vor beneficia de 50% reducere la „taxa de închiriere ponton“ şi pot să vină la pescuit şi cu un însoţitor, numai dacă „pescarul însoţitor“ va achita 50% din taxa de pescuit = 24 ore C&R, indiferent dacă pescuieşte cu alte 4 lansete faţă de cele 4 lansete ale pescarului sau nu pescuieşte de loc!

Pontoane pentru pescuit

La intrarea dinspre dig au fost amplasate pontoane pentru pescuit, destinate numai pescarilor care pescuiesc în regim C&R. Acestea se pot închiria şi rezerva sunînd la administratorul lacului - 0728.908.400. Zona de la intrarea lacului, în care au fost amplasate pontoane, este destinată numai pentru pescuitul C&R. Pescuitul de pe mal între pontoane este strict interzis. Pontoanele se pot închiria atît pentru pescuitul de 12 h, cît şi pentru pescuitul de 24 h, dar numai pentru pescuitul C&R.

TAXE PESCUIT SPORTIV - RECREATIV, pe 2016

- 60 LEI = 12 ORE C&R
- 120 LEI = 24 ORE C&R
- 120 LEI = 12 ORE CU REŢINERE 4 KG PEŞTE
Pescarii pensionari au reducere 20%!
Pescuitul plantat se face fără înaintaş, iar firul minim admis este de 0.35 !
- 40 LEI = TAXA PENTRU PLANTAT *
- 40 LEI = TAXA INCHIRIERE PONTON **
* Taxa pentru plantat este valabilă atît pentru 12 ore, cît şi pentru 24 de ore, 36 de ore sau 48 de ore !
** Pe un ponton pot pescui şi doi pescari, plătind o singură taxă de închiriere ponton, atît pentru 12 ore cît şi pentru 24 de ore, 36 de ore sau 48 de ore !

IMPORTANT!!!

Pescarii pot să facă şi REZERVĂRI la telefonul 0728908402 sau 0728908408!!!
1. Pentru partide de 24 DE ORE SAU 48 DE ORE se pot face rezervări CU 48 DE ORE înainte de desfăşurarea partidei de pescuit!!!
2. Pentru partide de 12 ORE se pot face rezervări NUMAI CU 24 DE ORE înainte de desfăşurarea partidei de pescuit!!!
- Pescarul este obligat să anunţe administraţia dacă doreşte să părăsească lacul mai devreme de ora 18.00 şi se va supune controlului, din partea administraţiei, al autovehiculului şi al bagajului pe care-l are; în caz contrar, nu va mai avea acces pe lac!
Pe timpul nopţii, autovehiculele nu au voie să părăsească incinta lacului!
- Pescuitul = 12 ore (pescuit de zi ), poate fi practicat numai în timpul zilei între orele 06.00 şi 18.00 !
- Pescuitul = 24 ore (pescuit de noapte), poate fi practicat numai între orele 18.00 şi 18.00 (a doua zi)!
ATENTIE !!! Pescarul are obligaţia ca, la sfîrşitul partidei de pescuit să lase locul curat (fără chiştoace de ţigări, coji de seminte etc.); în caz contrar, pescarul în cauză altădată nu va mai avea acces pe lac!
- Pentru alte probleme, vă rugăm sa contactaţi administratorul lacului, dl Victor Petcu, la 0728.908.400.

PESCUIT ZONA SĂLBATICĂ

Din şoseaua care duce spre Baloteşti se face strada Podul Călugărului. Se intră pe stradă şi se coboară pînă la lac, unde se află o baracă tip şantier şi paznicul care încasează taxa. Este o baltă foarte bună pentru răpitor, o zonă de vis (pădurea se termină în baltă pe o lungime de aproximativ 200 m, cu mult stuf!
Specii de peşti răpitori existente: ştiucă foarte multă, cu exemplare de peste 8 kg, somn şi şalău.
Specii de peşti paşnici: crap, caras foarte mult, lin, caracudă, roşioară.
Pescuitul este permis de pe mal şi din barcă.
Taxa pescuit = 30 lei (se pot reţine maximum 4 kg de peşte).
Taxa închiriat barcă = 20 lei/persoană
Cei care vor să reţină mai mult de 4 kg vor achita diferenţa kilogramelor reţinute în plus cu 10 lei kilogramul.

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2002

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info