Curierul Zilei - Doripesco, delta din Carpaţi!
PRIMA PAGINA
Fapt divers *** ️ S-a răsturnat cu maşina în şanţ     Fapt divers *** ️ A distrus o maşină de epocă     Fapt divers *** ️ Casă distrusă de o oală cu ceară uitată pe foc     Social *** ️ Firmele îşi plătesc cu greu facturile!     Sport *** ️ Meci doar pentru palmares!     Sport *** ️ Proiectul de învăţare a primului ajutor, un succes!     Social *** ️ „Campionii Bucuriei” a reunit la start 200 de copii!     Sport *** ️ Piteştenii Preda şi Ungureanu, favoriţi la medalii!     Sport *** ️ Strategii folosite primăvara la crap    
 Publicitate pdf
Doripesco, delta din Carpaţi! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 noiembrie 2016

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Doripesco, delta din Carpaţi! 

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi date tehnice despre nade, momeli şi despre undiţele pe care le recomandă firmele specializate în pescuitul sportiv. În această săptămînă, vă vom prezenta Complexul Piscicol Doripesco, din judeţul Braşov, locul unde an de an se organizează competiţii sportive de pescuit la crap.

Complexul Turistic Doripesco este situat la 25 km de Braşov, pe DN 13 (E60), undeva aproape de inima Transilvaniei, într-un mănunchi de lacuri, unde găsim şi ferma piscicolă Doripesco. Doripesco s-a remarcat în ultimii ani ca lider naţional în organizarea de competiţii de pescuit sportiv. Balta 4 - Vadu Roşu reprezintă una dintre cele mai importante bălţi competiţionale din România, aici desfăşurîndu-se importante concursuri de pescuit sportiv. În anul 2012, pe balta numărul 4 de la Vadu Roşu s-a înregistrat un nou record naţional si mondial, de 24.744,80 kilograme de peşte prinse, de 24 de echipe, în 96 de ore.

Complexul Turistic Doripesco dispune de:
- restaurant cu o capacitate de 130 locuri;
- 7 camere duble şi 6 apartamente;
- terasă, bar, loc special amenajat pentru copii;
- spaţiu de parcare pentru 250 de autovehicule, inclusiv autocare şi TIR-uri;
- staţie pentru alimentarea cu combustibili a autovehiculelor;
- magazin pentru comercializarea pestelui viu şi a preparatelor din peşte;
- lacuri în care se poate practica pescuitul sportiv (sistem tradiţional şi sistem „prinzi şi eliberezi“).

Balta 1

Balta nr. 1 din baza piscicolă Doripesco Vadu Roşu este în primul rînd o baltă de crescătorie, unde se pot întîlni crap, caras şi plătică. Toate bălţile din complexul piscicol de la Vadu Roşu sînt declarate sit Natura 2000, exploatările piscicole realizîndu-se în con­cordanţă cu normele în vigoare referitor la ariile protejate. În mod normal, balta nu este deschisă nici pescuitului sportiv, nici pescuitului amator, însă, de-a lungul anilor, aici au fost organizate mai multe competiţii de pescuit.

Regulament la Balta 1

Principiile şi respectul pentru natură şi peşte impun cîteva reguli:
Accesul pe Balta 1 se face doar pe baza acceptului managementului Doripesco. Maşinile pot rămîne în spaţiile special amenajate din cadrul balastierei sau, în situaţii speciale, pe diguri.
Sistemul de pescuit este exclusiv PRINZI şi ELIBEREZI, în condiţii de maximă siguranţă.
Accesul va fi permis doar cu echipament complet (saltea de crap, spray dezinfectant şi pensetă de scos cîrligul, cîrligele folosite fiind cele din sistemele de profesionişti).
Numărul de undiţe/pescar se stabileşte în funcţie de evenimentul organizat.
Se va păstra curăţenia la standul de pescuit.
Dacă balta este rezervată pentru competiţii, accesul se va face numai cu acordul coordonatorului pescuitului sportiv - atunci cînd este posibil, pe anumite laturi.
Administratorul Doripesco îşi rezervă dreptul de a întrerupe activitatea de pescuit în cazuri de vreme nefavorabilă.
Celor interesaţi de lake service (mîncare caldă de la restaurant, băuturi reci) le sugerăm să sune la Centrul de pescuit.
În cazul în care pescarul nu respectă regulamentul, administratorul îşi rezervă dreptul de a face publică informaţia şi de a cere excluderea lui din sistemul de pescuit al tuturor asociaţiilor de pescari profesionişti.

Balta 2-3

Locul ideal pentru pescarii amatori, balta nr. 2-3 din baza piscicolă Doripesco (Vadu Roşu) este ideală pentru pescarii amatori. În urma unirii celor două bălţi a luat naştere una dintre cele mai mari bălţi din cadrul complexului piscicol, ceea ce oferă posibilitatea unui număr mai mare de pescari de a se bucura de o zi de relaxare la pescuit. Accesul la baltă se realizează prin spatele complexului turistic Doripesco de la Vadu Roşu, iar taxa este cea mai mică dintre toate bălţile administrate de companie. Periodic, balta 2-3 este aprovizionată cu peşte din fermele Doripesco, astfel încît pescarii să se poată bucura nu doar de vremea frumoasă, ci şi de adrenalina pescuitului la crap.

Regulament la Balta 2-3

Pescarul nu are un loc stabilit: fiecare, cum vine, se aşază pe locul liber. Contracost (plata în avans) se fac rezervări.
Taxa se achită de orice persoană care intră pe baltă, cu excepţia copiilor sub 12 ani şi a femeilor care însoţesc pescarul şi care nu pescuiesc.
Cantitatea maximă care se poate pescui este de 5 kg. Peste această cantitate (dacă se va dori păstrarea peştelui), se va achita contravaloarea extrakilogramelor la preţul zilei, stabilit de managementul societăţii.
Sînt admise maximum 3 undiţe/pescar/bon (fără eventuale rezerve).
Undiţele vor avea monturi cu maximum 2 cîrlige.
Scăldatul este interzis!
Ne rezervăm dreptul de a vă cere să părăsiţi perimetrul proprietăţii Doripesco dacă vă aflaţi în stare de ebrietate.
Pescarii au obligaţia de a respecta natura, colegii pescari şi pe agenţii Doripesco.
Pescuitul pe timpul nopţii este strict interzis. Se va pescui doar în programul stabilit.
Se interzice trecerea cu beţele de carbon desfăcute pe sub liniile de înal­tă tensiune.

Balta 4

Pescuit sportiv în inima ţării, într-un peisaj superb, fiind înconjurată de munţi, Balta 4 este una dintre cele mai importante bălţi competiţionale din România. Aici se desfăşoară importante concursuri de pescuit sportiv. În anul 2012, pe Balta 4 s-a înregistrat recordul mondial şi naţional, atît pe echipe, cît şi individual, cu o captură totală de 24.744,80 kg (8.671 peşti), locul I capturînd 2.011,40 kg/echipă.
Concursuri organizate:
Concursuri Naţionale de Pescuit Staţionar (Cupa Maver, Cupa Trabucco, Cupa Sensas - EnerEnergofish)
Concursuri de Crap (Cupa K Karp, Cupa Transilvania, Cupa Sipcarp, Cupa Rezistenţei)
Alte concursuri devenite tradiţie: „O copcă, un vin fiert, EU şi-un răpitor“, „Tată şi fiu“, Festivalul „Dor de peşte“.

Regulament la Balta 4

Principiile şi respectul pentru natură şi peşte impun cîteva reguli:
1.Accesul pe Balta 4 se face doar pe bază de legitimaţie şi numai după achitarea taxei zilnice. Maşinile pot rămîne în spaţiile special amenajate (cele două parcări ale sectorului B - latura Oltului).
2.Sistemul de pescuit este exclusiv PRINZI şi ELIBEREZI în condiţii de maximă siguranţă.
3.Accesul va fi permis doar cu echipament complet (saltea de crap, spray dezinfectant şi pensetă de scos cîrligul, cîrligele folosite fiind cele din sistemele de profesionişti).
4.Sînt admise maximum 4 undiţe/pescar.
5.Se va păstra curăţenia la standul de pescuit.
6.La terminarea partidei de pescuit, sînteţi obligat să anunţaţi telefonic agentul Doripesco şi să prezentaţi toate bagajele, înainte de împachetarea finală a acestora. Fără excepţie!
7.Pe timpul nopţii nu puteţi părăsi ferma cu maşina decît în caz de urgenţe şi numai cu acordul managerului de serviciu.
8.Dacă balta este rezervată pentru competiţii, accesul se va face numai cu acordul coordonatorului pescuitului sportiv - atunci cînd este posibil, pe anumite laturi.
9.Administratorul Doripesco îşi rezervă dreptul de a întrerupe activitatea de pescuit în cazuri de vreme nefavorabilă.
10.Celor interesaţi de lake service (mîncare caldă de la restaurant, băuturi reci) le sugerăm să sune la Centrul de pescuit.
11.În cazul în care pescarul nu respectă regulamentul, administratorul îşi rezervă dreptul de a face publică informaţia şi de a cere excluderea lui din sistemul de pescuit al tuturor asociaţiilor de pescari profesionişti.

Balta 6

Locul ideal pentru relaxare, balta nr. 6 din complexul Vadu Roşu este de dimensiuni reduse, neputînd găzdui grupuri de pescari mai mari de 20 de persoane. Amplasamentul, vegetaţia şi dimensiunile reduse fac din această baltă una dintre cele mai intime şi mai cochete bălţi pentru pescuit din inima ţării. Pescarii amatori sau profesionişti pot avea parte de locul ideal pentru relaxare.

Regulament la Balta 6

Pescarul nu are un stand stabilit (taxarea se poate face şi pe baltă, nefiind necesar să aşteptaţi taxarea pescarilor de pe alte bălţi ale bazei piscicole).
Taxa se achită de orice persoană care intră pe baltă, cu excepţia copiilor sub 12 ani şi a femeilor care însoţesc pescarul şi care nu pescuiesc. Contra-cost (plata în avans) se fac rezervări.
Cantitatea maximă care se poate pescui este de 10 kg. Peste această cantitate (dacă se va dori păstrarea peştelui) se va achita contravaloarea extrakilogramelor la preţul zilei, stabilit de managementul societăţii.
Sînt admise maximum 3 undiţe/pescar/bon (fără e­ventuale rezerve). Undiţele vor avea monturi cu maximum 2 cîrlige. Obligatoriu, juvelnicul va fi textil.
Scăldatul este interzis!

Ne rezervăm dreptul de a vă ce­re să părăsiţi perimetrul proprietăţii Doripesco dacă vă aflaţi în stare de ebrietate.
Pescarii au obligaţia de a respecta natura, colegii pescari şi pe agenţii Doripesco.
Pescuitul pe timpul nopţii este strict interzis. Se va pescui doar în orarul stabilit (6,30 - 19,30).
Agenţii Doripesco pot decide oprirea pescuitului în situaţia în care sînt descărcări electrice şi furtuni.
La terminarea partidei de pescuit, pescarii au obligaţia de a prezenta bagajele şi de a cîntări împreună cu agenţii Doripesco cantitatea de peşte prins.
Orice încălcare a acestor articole duce la evacuarea pescarului de pe proprietatea Doripesco.

Dumbrăviţa

Depresiunea Bîrsei, judeţul Braşov, la 25 km N de municipiul Braşov, pe DN 1, care leagă Braşovul de Sibiu, spre comuna Dumbrăviţa. Cuprinde: un lac de acumulare şi un sistem de eleştee piscicole, totalizînd 414 ha.

Regulament la Dumbrăviţa

Principiile şi respectul pentru natură şi peşte impun cîteva reguli:
1. Pescarul nu are un stand stabilit: fiecare, cum vine, se aşază pe locul liber. Contracost se fac rezervări.
2. Doar la barajul Dumbrăviţa este acces cu maşina pînă lîngă lac şi se poate campa inclusiv noaptea, dar se va pescui doar în programul stabilit în timpul zilei. Pescuitul pe timpul nopţii este strict interzis.
3. Cantitatea maximă care se poate pescui e de 5 kg. Peste această cantitate (dacă se va dori păstrarea peştelui) se va achita contravaloarea extrakilogramelor la preţul zilei, stabilit de managementul societăţii .
4. Sînt admise maximum 3 undiţe/pescar/bon (fără eventuale rezerve). Undiţele vor avea monturi cu maximum 2 cîrlige.
5. Scăldatul este strict interzis!
6. Ne rezervăm dreptul de a vă cere să părăsiţi perimetrul proprietăţii Doripesco dacă vă aflaţi în stare de ebrietate.
7. Pescarii au obligaţia de a respecta natura, colegii pescari şi pe agenţii Doripesco.
8. Agenţii Doripesco pot decide oprirea pescuitului în situaţia în care sunt descărcări electrice şi furtuni.
Orice încălcare a acestor articole duce la evacuarea pescarului de pe proprietatea Doripesco.

Arini 

Balta de la Arini este dedicată celor care doresc să aibă parte de o zi liniştită la pescuit şi să se bucure de o locaţie minunată la Olt. Găzduieşte pescari amatori şi, ocazional, competiţii pentru persoane cu nevoi speciale.

Regulament la Arini

Principiile şi respectul pentru natură şi peşte impun cîteva reguli:
1. Accesul la pescuit se face numai pe baza abonamentului anual.
2. Cantitatea maximă care se poate păstra este de 5 kg. Peste această cantitate (dacă se va dori păstrarea peştelui) se va achita contravaloarea extrakilogramelor la preţul zilei, stabilit de managementul societăţii.
3. Sînt admise maxim 3 undiţe/pescar/abonament (fără eventuale rezerve).
4. Undiţele vor avea monturi cu maximum 2 cîrlige.
5. Scăldatul este interzis!
6. Ne rezervăm dreptul de a vă cere să părăsiţi perimetrul proprietăţii Doripesco dacă vă aflaţi în stare de ebrietate.
7. Pescarii au obligaţia de a respecta natura, colegii pescari şi pe agenţii Doripesco.
8. Pescuitul pe timpul nopţii este strict interzis. Se va pescui doar în programul stabilit.
9. Agenţii Doripesco pot decide oprirea pescuitului în situaţia in care sînt descărcări electrice şi furtuni.
Orice încălcare a acestor articole duce la evacuarea pescarului de pe proprietatea Doripesco.
Tarife pescuit 2016 :
- Baraj Dumbrăviţa - 25 lei/persoană/3 beţe/ 12 ore şi 50 lei/ persoană/ 3 beţe/ 24 ore;
- Balta 2-3 Vadu Roşu - 35 lei/persoană/3 beţe/ 12 ore (se pot reţine 5 kg de peşte);
- Balta 6 Vadu Roşu - 100 lei/persoană/3 beţe/12 ore (se pot reţine 10 kg de peşte);
- Balta 4 Vadu Roşu - 60 lei/persoană/4 beţe/ 12 ore şi 120 lei/ persoană/ 4 beţe/ 24 ore (Balta 4 este destinată exclusiv membrilor Clubului Doripesco);
- Arini - 500 lei/ abonament/1 an.

Telefonul Centrului de Pescuit e următorul: 0726709793

 M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2322

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info