Curierul Zilei - PSD cîştigă zdrobitor
PRIMA PAGINA arrow politic arrow Stiri Politic arrow PSD cîştigă zdrobitor
 

*** Reducere de 10% la plata datoriilor!     *** Depuneţi adeverinţa la Casa de Pensii!     *** Două decenii de proiecte de dezvoltare     *** Incendiere anunţată pe Facebook     *** Au atacat un şofer şi l-au jefuit     *** Spărgătorii au interdicţie să se apropie de păgubaş     *** 16 echipaje ISU la Mioveni, în concurs     *** Ministrul Fifor vine la Cîmpulung     *** Şi-au ciocnit maşinile, pe DN 73      *** Beţivan, lovit de maşină cînd traversa      *** Racordaţi ilegal la energie electrică     *** Jandarmii au donat sînge     *** Pe podium la Cupa Romgaz     *** Liga Campionilor, Etapa 1     *** Raicu la Campionatul Mondial     *** La Bradu s-au stabilit campionii!     *** Peste 80 de piloţi la Trofeul Cîmpulung Muscel      *** Liga 1     *** CS Mioveni joacă ani la Piteşti, cu CSO Ploepni     *** Sporting Lieşti - Mioveni, în Cupă     *** Programul şaisprezecimilor de finală este următorul:    

 

CELE MAI CITITE DIN ACEASTA SECTIUNE

PSD cîştigă zdrobitor Imprimare E-mail
(12 voturi)
luni, 12 decembrie 2016

În urma rezultatelor parţiale din Argeş,

PSD cîştigă zdrobitor

Cine cîştigă în Argeş

 

 # La PSD cîştigă cel puţin 6 candidaţi la Camera Deputaţilor: Radu Vasilică, Mircea Drăghici, Simona Bucura - Oprescu, Nicolae Georgescu, Cătălin Rădulescu şi Nicolae Velcea. Al şaptelea (Daniel - Sorin Stancu) depinde de redistribuirea la nivel naţional - însă cu şanse sub 50%.
# La Senat, PSD are doi senatori: Şerban Valeca şi Gheorghe Marin, iar al treilea, Cristina Stocheci, are şanse foarte mari să obţină mandatul, în a doua etapă.
# PNL este sigur pe un mandat de deputat, care îi revine lui Dănuţ Bica.
# Are şanse la un mandat de senator şi Ion Popa.
# Ar mai putea intra în Camera Deputaţilor unul sau doi din următorii: Cătălin Bulf (PMP), Andrei Gerea (ALDE) şi Ionuţ Moşteanu (USR).
# Desigur, procesul de redistribuire poate oferi şi surprize, în funcţie de rezultatele din alte judeţe.
La ora închiderii ediţiei, pentru judeţul Argeş circulau mai multe variante de rezultate parţiale - pe mai multe eşantioane de secţii, compacte sau distribuite pe judeţ. Făcînd o medie a lor, rezultatele scontate, la ora 1.30, erau următoarele: PSD - 61,6%; PNL - 13,5%; PMP - 7,5%%; ALDE - 6,4%; USR - 5,7%.

Plecînd de la această ipoteză am făcut un calcul provizoriu al distribuirii mandatelor, conform Legii electorale. Prima fază a distribuirii mandatelor presupune următorul calcul: se adună voturile partidelor care trec pragul la nivel naţional şi se împart la numărul de mandate: la 9, pentru deputaţi, respectiv la 4, pentru senatori. Fiecare partid obţine atîtea mandate de cîte ori se cuprinde numărul de voturi primite la acest coeficient.

# Aşadar, în cazul PSD, din calcul ies ceva mai mult de 6 mandate. Aşadar, 6 candidaţi intră din prima etapă: Radu Vasilică, Mircea Drăghici, Simona Bucura - Oprescu, Nicolae Georgescu, Cătălin Rădulescu şi Nicolae Velcea. Al 7-lea (Daniel - Sorin Stancu) depinde de redistribuirea la nivel naţional - însă cu şanse sub 50%. La Senat, PSD are doi senatori din prima etapă (Şerban Valeca şi Gheorghe Marin), iar al treilea (Cristina Stocheci) are, de asemenea, şanse foarte mari să obţină mandatul, în a doua etapă.
PNL este sigur pe un mandat de deputat, care îi revine lui Dănuţ Bica „o satisfacţie amară“ a comentat acesta, declarînd rezultatele „dezamăgitoare, la nivel local şi la nivel naţional, în comparaţie cu munca depusă“. De asemenea, are cam jumătate din şanse la un mandat de senator (îi revine lui Ion Popa).
Celelalte partide au şanse la un post de deputat în funcţie de scorul final şi de rezultatele finale de la nivel naţional (chiar de trecerea pragului, la unele din ele). Ar mai putea intra deci în Camera Deputaţilor unul sau doi din următorii: Cătălin Bulf (PMP), Andrei Gerea (ALDE) şi Ionuţ Moşteanu (USR). Şansele lor la un mandat de senator, la aceste scoruri, sînt mai mici decît ale PNL. Desigur, procesul de redistribuire poate oferi şi surprize, în funcţie de rezultatele din alte judeţe.
De asemenea, trebuie ţinut cont că acest calcul se bazează pe date provizorii.
Ultimele rezultate parţiale la nivel naţional (Camera Deputaţilor/Senat): PSD - 47%/46%; PNL - 20%; UDMR - 8%/7%; USR - 6%/7%; ALDE - 5%/5%; PMP - 4%/5%.

Exit-poll-urile difuzate de televiziuni

# Digi 24 (IRES): PSD - 45,3%/45,4%; PNL - 21%; USR - 9,3%/9,4%; UDMR - 6,7%/6,8%; PMP - 4,6%/4,7%; ALDE - 6,3%/6,4%.
# Antena 3 (Curs-Avangarde): PSD - 45%/45,1%; PNL - 21,7%/21,6%; USR - 9,1%/9,2%; UDMR - 6,5%/6,4%; PMP - 5,5%/5,6%; ALDE - 6,3%/6,4%
# Realitatea TV: PSD - 45,4%; PNL - 21%, USR - 9,4%; UDMR - 6,8%; PMP - 4,7%; ALDE - 6,4%
# România TV (Sociopol): 42,3%; PNL - 19,2%; USR - 10,1%; UDMR - 5,4%; PMP - 5,2%; ALDE - 6%;
# Rezultate 2012 în Argeş: Camera Deputaţilor: USL - 67,85% (6 mandate PSD, 2 PNL, 1 PC); PPDD - 15,25% (2 mandate); ARD - 12,55% (1 mandat). Senat: 69% (2 mandate PSD, 2 PNL); PPDD - 16,03% (1 mandat); ARD - 12,62% (0 mandate).

Călin Popescu


Vizualizari: 6025

Comentarii (15)
Scris de F in 20-12-2016 00:49 - Vizitator
 
 
@ pensionarul: pensionare, vidul nu e materie, ca de-aia-i...vid. Altfel, ar trebui sa-si dai tu acele sute de palme; unde p...ensia ta ai fost in ultimii 25 de ani cand ciuma rosie pe stil nou au furat si au distrus mai mult decat cele doua Razboaie Mondiale la un loc. Venira astia "ai lui Soros" si intr-un an au distrus ei tot, asa-i? Spalatule pe creier,celor ca tine ar trebui sa li se interzica accesul la urne !
 
Scris de absentul in 13-12-2016 16:36 - Vizitator
 
 
Eu nu am catadicsit sa votez - nu mai cred in reformarea clasei politice romanesti -  
cred doar ca pot schimba pe unii care au furat in mandatul trecut cu altii care vor fura in mandatul viitor. 
 
 
Scris de satean in 13-12-2016 10:13 - Vizitator
 
 
ZDROBITOR DIN CIT?3.5MIL DIN 7MIL.DE VOTANTI!!!!VAI DE TARA ASTA ....UN PARLAMENT PLIN DE PENALI...
 
Scris de pendiuc OUT! in 12-12-2016 19:20 - Vizitator
 
 
Am vazut rezultatele partiale - Pendiuc nu intra in parlament, ci intra la... 
 
stiti voi unde!
 
Scris de Mihail in 13-12-2016 00:41 - Vizitator
 
 
O mare rusine ar fi ca Ion Popa sa redevina senator. O catastrofă in cifre si cuvinte : omul lui Nicolescu, 3 primari de fostul PNL fata de 19 de la fostul PDL, un *******. Huo !
 
Scris de alegator in 13-12-2016 00:42 - Vizitator
 
 
Ma bucur ca a castigat PSD .Ceilalti,niste nulitati (cu mici exceptii) au dat masura valorii lor cand au plecat din USL si in acest an in care nu au facut nimic ,dar nimic bun pentru noi romanii de rand.Unele comentarii de pe acest site dovedesc micimea unora care nici macar nu pot sa recunoasca fair-play ca au pierdut si au impresia ca lumea se prabuseste fara ei.Or sa aibe o surpriza mare,lumea merge inainte si fara ei (si chiar mai bine).Din fericire.
 
Scris de Miha in 12-12-2016 17:05 - Vizitator
 
 
Cu totul alta era situatia daca se prezenta tineretul la vot. Dar de ce atata deranj ? Asa, mergem pe mana pensionarilor... tot inainte !
 
Scris de UNUL in 12-12-2016 16:33 - Vizitator
 
 
Stati voi linistiti.SDunt o gramada de tineri sub 30 de ani nostalgici dupa cominis,Ce urmeaza?Refacerea refacerii studiului de fezabilitate a autostrazii Pitesti sibiu si inca patru ani de tregiversari.O sa va iasa pe nas
 
Scris de surdu in 12-12-2016 16:23 - Vizitator
 
 
Pe cine sa votezi , toti sunt o mocirla ,toti vor sa fure,procentul de 40%,vot pe tara,probabil peste 4 ani ,vor mai vota 25%,POPULATIE ESTE DEZASTRU,nici tigani n au mai votat,nici cei de la tara..Politia a distrus aceasta taraaaaa,vom pleca toti afara sa vedem atunci cine i mai voteaza.Rusineeeeeeee
 
Scris de anonim in 12-12-2016 14:30 - Vizitator
 
 
asa ne trebuie sa voteze toti pensionarii si restul tineretul sa stea acasa k o duc bine, daia au unde sa munceasca :) nmai hoti
 
Scris de Pendiucaru? in 12-12-2016 14:30 - Vizitator
 
 
Cred ca electoratul argesean va mai trimite o ******* in parlament, pe langa cei pomeniti in articol: 
 
Tudor Pendiuc - primul pe listele ALDE la Senat in Arges! 
 
Si ganditi-va ca judetul Arges nu e ca Teleormanul care l-a dat tarii pe Dragnea (judet cu asistati social) - avem salarii mari de la uzina Dacia si furnizorii ei.
 
Scris de pensionarul in 12-12-2016 11:08 - Vizitator
 
 
Bre Tudore,tu pe ce lume traiesti?Nu ti-a ajuns un an de zile cu aceste nulitati si non valori,numiti de afara ?Credeam ca ai creier in cap si nu materie vida ! 
Oricum decat sa blamezi tu atata populatie mai bine te-ai uita in oglinda si ti-ai da cateva sute de palme,cate una pentru fiecare votant al P.S.D.
 
Scris de Mircea Ionescu in 12-12-2016 10:37 - Vizitator
 
 
Iar suntem judetul rosu! 
Nu-mi vine sa cred ca dupa 26 de ani la noi se voteaza tot cu cel mai corupt partid, din randurile caruia sunt cei mai multi judecati si condamnati. 
Cred totusi ca este o facatura. 
Nu este lucru curat
 
Scris de IonIon in 12-12-2016 10:35 - Vizitator
 
 
\"PSD cîştigă zdrobitor\" si va duce tara, \"inapoi in viitor\" ... :-)) 
Asa oameni, asa conducatori!
 
Scris de Tudor in 12-12-2016 07:53 - Vizitator
 
 
La asa locuitori asa conducatori .Nu uitati sa mergeti la pomenile Psd .Pitesteni , Argeseni o mare rusine
 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

„Diferenţa trebuia să fie mult mai mare!“
Am citit cu atentie cele declarate de Emil Sandoi.Dupa parerea mea,are dreptate 50% in privinta accidentarilor si a \"su...
19/09/18 14:09 Mai mult...

La doar 1 punct de podium!
Felicitari pentru comentariu "spectator dezamagit "! La fel regasim si societatea romaneasca :"un mediu degradat si deg...
19/09/18 11:11 Mai mult...

De frica cuţitului s-a aruncat pe geam!
Si uite asa intra nevinovat in puscarie. Macar de ati fi incercat sa aflati ce s a intamplat cu adevarat !
19/09/18 09:32 Mai mult...

La doar 1 punct de podium!
Am avut proasta inspiratie sa urc la stadion pt a urmari meciul pe viu.Am ajuns la orele 18 la poarta dinspre Sala sport...
19/09/18 09:05 Mai mult...

Nou şef al poliţiştilor argeşeni
Pitestean, crezi ca noi n-am observat?
19/09/18 08:07 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info