Curierul Zilei - Politicienii au votat în prima parte a zilei!
PRIMA PAGINA arrow politic arrow Stiri Politic arrow Politicienii au votat în prima parte a zilei!
 Publicitate pdf

CELE MAI CITITE DIN ACEASTA SECTIUNE

Politicienii au votat în prima parte a zilei!
(0 voturi)
Monday, 12 December 2016

Politicienii au votat în prima parte a zilei!

 

Politicienii şi reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene au votat încă din prima parte a zilei. Toţi cu speranţa în mai bine şi cu aşteptări mari. Au fost situaţii în care unii candidaţi au întîmpinat ceva dificultăţi înainte de a vota. 

Argeşenii au ieşit, ieri, la urne să îşi aleagă cei patru senatori şi cei nouă deputaţi care îi vor reprezenta timp de patru ani în Parlament. În total, după acest scrutin, vom avea 466 de aleşi, faţă de 588 cîţi au ieşit la ultimele alegeri parlamentare. În noul Legislativ vor fi 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Românii din diaspora vor fi reprezentaţi de 4 deputaţi şi 2 senatori. Pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să treacă de pragul electoral de 5 procente. La nivelul Argeşului, numărul alegătorilor este de circa 536.000. Vă reamintim că nici astăzi, în 141 de şcoli, unde sînt secţii de votare, nu se fac cursuri, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii ISJ Argeş. 

„Am votat împotriva minciunii“ 

 Andrei Gerea este primul pe listă la Camera Deputaţilor din partea ALDE. El a votat la Liceul Armand Călinescu şi a venit însoţit de alţi membri ai partidului, dar şi de soţia sa, Ayten. Amîndoi au votat pe listele suplimentare. Iată ce ne-a spus Andrei Gerea la ieşirea de la urne: „Este pentru prima oară cînd am avut un gînd de a vota împotriva a ceva, nu numai pentru ceva. Am votat împotriva demagogiei, imposturii, minciunii, pericole care ne pasc de vreo cîţiva ani şi care se răspîndesc foarte uşor. Ţara noastră merită altceva şi cu acest gînd am venit în primul rînd, de a mă revolta împotriva unor lucruri care nu ar trebui să existe în România. Am votat totodată pentru democraţie, pentru bunăstare, pentru ca românii să poată trăi decent în ţara lor şi, într-un cuvînt, pentru o Românie a românilor, cuvinte care s-au întîlnit în toată campania noastră. Referitor la Argeş, îl văd bine după aceste alegeri, avem noi elementele noastre că vom avea un scor frumos, sîntem încrezători şi vom face o figură frumoasă atît în Argeş, cît şi la nivel naţional“.

„Am votat gîndindu-mă la viitorul Argeşului“

 Cristian Soare, prefectul de Argeş, a votat în prima parte a zilei: „Vreau să vă spun că am venit la această oră să votez, pentru că am vrut să transmit un mesaj tuturor argeşenilor, celor aproximativ 539 mii argeşeni cu drept de vot, să vină la vot, să voteze. Legat de incidente electorale care au fost, pot să vă spun că la ora actuală nu sînt probleme deosebite. Au fost cîteva mici probleme legate de alimentarea cu energie electrică la două secţii, din Domneşti şi din Bradu, dar s-au remediat între timp. A întîrziat un operator şi în timp util a revenit. Din punct de vedere al desfăşurării în bune condiţii a procesului electoral, pot să spun că sîntem în grafic, fără probleme deosebite. Peste 1.500 de angajaţi de la Poliţie, Jandarmerie şi cadre ISU asigură paza secţiilor de votare şi tot ce înseamnă echipe operative. Voi merge la centrul operaţional pentru a coordona tot ce se întîmplă la nivelul Argeşului. Vreau să spun că am votat gîndindu-mă la viitorul Argeşului şi al României“.

„Palierul legislativ nu e foarte bine ancorat în realităţile vieţii“

 Cornel Ionică, primarul Piteştiului, ne-a precizat: „Este o zi minunată şi sper ca la vot să vină cît mai mulţi români, argeşeni şi piteşteni. Am votat cu speranţa de bine şi am votat pentru un viitor mai bun, o viaţă mai bună şi, pentru că sînt aşteptări mari de la acest scrutin, doresc ca ele să se întîmple în sensul aşteptărilor fiecărui român, oriunde s-ar afla în ţară şi peste hotare. Aşteptăm totodată de la noul legislativ legi clare, coerente şi aplicabile. Spun în cunoştinţă de cauză şi ştiţi şi dv. foarte bine că palierul legislativ nu e foarte bine ancorat în realităţile vieţii şi cele ale administraţiei. Am şi eu, ca orice argeşean, mari aşteptări, doresc bine tuturor şi doresc ca aşteptările celor mai mulţi să se realizeze. Pînă la această oră nu sînt incidente“. Avînd în vedere că unde a votat Cornel Ionică secţia era la etaj, l-am întrebat dacă nici la acest scrutin n-a fost rezolvată această problemă semnalată în special de cei în vîrstă: „Ne-am întîlnit cu un cetăţean care zicea: «Am 90 de ani, taică». Urca destul de greoi, pot să spun. A venit cu speranţă, îmi închipui, pentru că era determinat. Dar probleme cu secţiile de votare vor fi mari în viitor, cred că în toate localităţile, în Piteşti cu siguranţă. Pentru că locaţiile sînt foarte greu accesibile, greu de găsit, greu de amenajat, avem şi situaţii în care a trebuit să relocăm secţiile de votare, pentru că vechile secţii sînt pe domeniu privat şi li s-a dat altă destinaţie şi a trebuit să le relocăm şi să găsim soluţii“.

Georgescu: „Vot pentru o Românie adevărată“

 Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a votat, ieri, în jurul orei 12.20, la secţia de votare nr.158, unde este arondat. Ion Georgescu a venit la vot ală­turi de familia sa, dar şi de deputatul Simona Bucura Oprescu. După vot, primarul Mioveniului a declarat: „Alături de membrii familiei mele şi de cea a deputatului Simona Bucura Oprescu, astăzi mi-am exercitat dreptul cetăţenesc şi democratic de vot. Am votat pentru o Românie adevărată, pentru o guvernare competentă şi responsabilă, pentru locuri de muncă, pentru tinerii noştri şi pentru un Parlament competent. Sper ca argeşenii să vină în număr cît mai mare“.

„Să trimită în Parlament argeşeni cu proiecte concrete“

Bogdan Ivan, candidat ALDE la Camera Deputaţilor, ne-a precizat, înainte de a vota: „Voi vota pentru ca Argeşul să trimită în Parlament oameni cu bun simţ, responsabili, eficienţi. Am să votez pentru ca Argeşul să trimită în Parlament argeşeni de-ai lor şi nu importuri de la Bucureşti. Am să votez pentru ca Argeşul să trimită în Parlament argeşeni cu proiecte concrete, care să aducă un plus valoare vieţii concetăţenilor. Şi nu în ultimul rînd am să votez pentru ca România să redevină a românilor“.

„Un început care să redea România românilor“

 Tudor Pendiuc, cel care a deschis lista de candidaţi la Senat din partea ALDE, a venit să-şi exprime votul, la Grădiniţa cu Program Prelungit Aripi Deschise (fosta Grădiniţa Nr. 14), însoţit de familie, de colegii de partid şi de candidaţii la Camera Deputaţilor, Andrei Gerea şi Bogdan Ivan. „Am votat pentru un nou început, un început bun, un început care să redea România românilor. Un început care să ne aşeze pe alte baze şi principii, alături de o echipă valoroasă, o echipă cu experienţă, echipa ALDE. Dumnezeu să dea gîndul bun românilor ca astăzi (n.r. - ieri), aşa cum este frumos şi senin afară, aşa să iasă şi votul care să ne mulţumească peste cîteva luni şi nu peste patru ani“.

 „Românul să se simtă ca orice cetăţean european“

 Cătălin Rădulescu, candidatul PSD Argeş la Camera Deputaţilor, a votat la Grădiniţa cu Program Prelungit Aripi Deschise (fosta Grădiniţa Nr. 14) şi a trebuit să aştepte puţin înainte să intre, pentru că era aglomeraţie: „Am votat pentru bunăstare, linişte pentru ca oamenilor în România să nu le mai fie frică, să nu mai plece din România, să-şi dorească să rămînă în ţara noastră, să aibă încredere din nou în ţară şi oamenilor să le fie bine, fiecărei familii. Îmi doresc ca în următorii 4 ani şi românul să se simtă exact cum se simte orice cetăţean european, cu o viaţă decentă, normală să nu-şi mai facă grija zilei de mîine şi să ne dorim să rămînem în ţara asta în care iată că, de puţin timp, lumea nu-şi mai doreşte să mai rămînă. Vor să plece şi vor să-şi găsească locul în alte părţi. Pentru redobîndirea demnităţii româneşti a românului. Eu sper ca astăzi (n.r. - ieri) românii să vină la vot, e un timp frumos şi la sfîrşitul zilei să spunem că ne-am dorit şi aşa cum ne-am dorit lumea ne-a îndeplinit ce ne-am dorit, şi anume ca din ianuarie în ţara asta să se schimbe lucrurile şi toată lumea să aibă o altă viaţă. Asta este dorinţa mea şi optimismul cu care am venit la vot şi cu care cred că vine fiecare român“.

 „Sperăm într-o normalitate“

 Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, l-a însoţit la urne pe preşedintele PSD Argeş: „Am fost să votez de dimineaţă, la prima oră. Am votat pentru o echipă puternică pentru argeşeni, ca să putem să întregim ceea ce administraţia şi-a propus şi la alegerile locale. Sperăm într-o normalitate, într-o revigorare a administraţiei, a Parlamentului, care să dea un cuvînt puternic şi să facem această echipă între primar, Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Parlament şi, evident, Guvern“.

„Ne dorim un Guvern patriotic“ 

 Şerban Valeca, senator PSD, candidat la Senat şi preşedintele PSD Argeş, a votat, ieri, la Şcoala Nr. 3 Ion Pillat, din Piteşti. El a venit împreună cu mai mulţi membri ai partidului său. După ce şi-a exercitat dreptul la vot, acesta ne-a spus: „Am votat pentru un Parlament care să dea ţării un Guvern pentru ca fiecare român să o ducă mai bine, pentru creştere economică în România, pentru fiecare categorie socială, pentru ca întreprinderile româneşti să crească şi toată ţara să aibă un viitor mai bun, pentru un Guvern patriotic!“.

„Patru parlamentari“

 Candidaţii PNL Argeş la Camera Deputaţilor, primele trei locuri pe listă, Dănuţ Bica, Ioan Sîrbu şi Lidia Constantinescu, au votat la Şcoala Generală Nicolae Iorga. Doi dintre candidaţi au întîmpinat ceva probleme cînd au vrut să voteze, cei din secţia de votare spunîndu-le că nu pot vota aici, însă, cînd cei doi le-au explicat că sînt candidaţi în această circumscripţie şi legea le dă voie să-şi exprime aici votul, le-a fost permis. Dănuţ Bica ne-a precizat: „Am votat pentru reformarea clasei politice, am votat pentru un Parlament constituit din oameni noi, integrii şi profesionişti care să dea României legi eficiente, care să dea poporului român un guvern performant şi care să recîştige încrederea electoratului în politicieni. Am votat pentru o Românie prosperă şi puternică şi îi rog pe toţi argeşenii să meargă la vot să nu-i lase pe alţii să le decidă viitorul. Sînt convins că se va realiza ceea ce preşedintele organizaţiei a spus că vom avea cel puţin patru parlamentari. Pînă la această oră nu sînt probleme majore, nici incidente inevitabile cu astfel de ocazii“.

„Pentru ca tinerii să aibă un viitor în ţară“

Lidia Constantinescu a spus, la ieşirea de la urne: „Am votat, în primul rînd, pentru ca tinerii să aibă un viitor în ţara lor. Am votat pentru ca tinerii să nu mai trebuiască să plece de lîngă familie şi prieteni. Am votat pentru ca pensionarii să poată să traiască liniştiţi şi să-şi traiască bătrîneţea liniştiţi după o muncă de o viată. Am votat pentru ca marea majoritate a oamenilor să-şi găsească un loc de muncă în România pe un salariu bun, un salariu care să le permită să traiască bine, să-şi creasacă copii, să nu mai trebuiască să-şi lase copiii singuri acasă. Am votat pentru o Românie care să meargă înainte în aşa fel încît să fim mîndri că sîntem români şi că ţara noastră este atît de frumoasă şi cu oameni atît de minunaţi“.

„Pentru un Argeş frumos şi mai ales sănătos“

Ioan Sîrbu a precizat, după ieşirea de la vot: „Am votat pentru recîşti­garea speranţei de către argeşeni şi a poporului român. Am votat, ca medic, pentru un Argeş frumos şi mai ales sănătos şi am mai votat pentru trecutul glorios al Brătienilor argeşeni şi al Brătienilor de pretutindeni din ţara noastră. Înainte de a veni la vot, am trecut pe la Biserica cu Hramul Sf. Cuvioase Parascheva şi m-am rugat pentru poporul meu şi i-am mulţumit bunului Dumnezeu pentru ziua asta frumoasă pe care ne-a oferit-o tuturor să votăm. Îi invit pe argeşeni şi pe toţi românii să vină la vot, pentru că votul este glonţul de aur al democraţiei şi pentru noi toţi este o şansă să reclădim România, să-i dăm o perspectivă pentru ea, pentru noi şi îi invit să vină la vot. Aş vrea să le mai mulţumesc argeşenilor pentru căldura pe care mi-au oferit-o pe timpul campaniei şi le mulţumesc tuturor şi îi asigur de tot respectul şi sprijinul meu. Aşa să ne ajute Dumnezeu pe toţi!“.

„Este momentul ca judeţul să primească soarele“

 La secţia de votare de la Colegiul Economic Maria Teiuleanu din Piteşti, a votat Cristian Diaconescu, cel care deschide lista PMP Argeş la Senat, şi Cătălin Bulf, cel care deschide lista candidaţilor în Argeş la Cameră din partea PMP Argeş. După votare, Cristian Diaconescu ne-a precizat: „Îi îndemn pe români să vină la vot. Îi îndemn pe argeşeni să înţeleagă faptul că este momentul ca judeţul să primească soarele, să primească puţin aer, să deschidă ferestrele spre schimbare, altfel situaţia poate fi cît se poate de complicată, dar orice începe şi sigur se termină prin vot. Este cît se poate de important să-şi exprime o hotărîre în legătură cu modul în care doresc să se formeze viitorul Parlament. Ziua începe de astăzi (n.r. - ieri), ziua politică şi, pînă la urmă, destinul României încep de astăzi (n.r. - ieri)“.

„Pentru schimbarea mentalităţii politice“

 Cătălin Bulf, a declarat: „Eu am votat pentru schimbarea mentalităţii politice, am votat pentru schimbarea clasei politice, am votat pentru o economie românească nouă - modernă, pentru mai multe locuri de muncă, pentru un nou sistem de învăţămînt, un nou sistem de sănătate şi de ce nu pentru ca românii, mă gîndesc şi la cei tineri şi la cei care au plecat în străinătate, să poată să-şi găsească un loc de muncă în România în următorii patru ani. Noul nostru destin începe astăzi (n.r. - ieri). Îi rog pe argeşeni să vină la vot. Au fost două probleme la o secţie de votare din Piteşti şi una din Topoloveni, ştampilele erau pline cu tuş, cînd au fost desfăcute. Am depus sesizare la Biroul Electoral Judeţean şi vom urmări ce se va întîmpla la aceste două secţii“.  

 M.Sandu, A.Dumitru, A.Roşu, I.Ivănoiu, S.Mihai
Foto I.Tudor, C.Tudor  

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 4933

Comentarii (1)
Scris de ARGESEAN in 13-12-2016 00:40 - Vizitator
 
 
mai bulf ..esti tare ganditor .dar atat cu tine si pardidul tau vrei sa prospere tara mai VARZA..HALAL PARTID,HALAL ECHIPA ..
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Tânăr furios, a incendiat gospodăria!
Omu' nu-i sanatos la cap ! Feriti-va de el, ori duceti-l unde-i este locul !
25/01/20 14:03 Mai mult...

Primarul Georgescu, bunic!
Îngrozitor. Aflu că director de Spital este o pensionară îmbuibată de la penitenciar...cine este responsabil de eno...
25/01/20 13:50 Mai mult...

Primarul Georgescu, bunic!
Domnule Primar,angajați medici tineri,care vor să muncească,terminați cu termitele cum este madam comisar șef Chirc...
24/01/20 21:47 Mai mult...

Rău platnicii riscă să rămână fără căldură!
Daca vreau sa ma debransez fiindca nu pot plati nu-mi dau voie Cum facem?
24/01/20 20:01 Mai mult...

Avem inspector şef nou la Poliţie!
Cum a scapat acest personaj cu aspect de militian comunist, din dosarul Mafia Permiselor? A fost suspect, apoi s-a pus p...
24/01/20 16:24 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fii reporter!

Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info