Curierul Zilei - Cu urna mobilă pe patul de spital!
PRIMA PAGINA arrow politic arrow Stiri Politic arrow Cu urna mobilă pe patul de spital!
 Publicitate pdf

CELE MAI CITITE DIN ACEASTA SECTIUNE

Cu urna mobilă pe patul de spital!
(0 voturi)
Monday, 12 December 2016

Pentru bolnavii de la Judeţean

Cu urna mobilă pe patul de spital!

 

 A devenit tradiţie ca la alegerile parlamentare, Curierul zilei să ia pulsul desfăşurării scrutinului atît în Piteşti, cît şi în localităţile din mediul rural. Am realizat, ieri, un rond în comunele Bradu, Bascov şi Mărăcineni, am vorbit cu preşedinţii secţiilor de votare, dar şi cu oamenii simpli care ne-au spus care sînt aşteptări­le lor de la parlamentari. De ase-menea, am fost şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti unde s-a votat cu ajutorul urnei mobile şi unde mulţi bolnavi şi-au exercitat dreptul la vot.  

Stăteau la coadă să voteze, la Bradu

În comuna Bradu, ieri, la ora 11.30, în faţa secţiei de vot 248, era forfotă mare. Zeci de oameni formaseră o coadă în faţa secţiei şi aşteptau să le vină rîndul să-şi exercite dreptul la vot. Preşedinta secţiei, Magdalena Mincă, ne-a spus că votaseră deja 823 de persoane din cele 2.012 care se aflau pe listele electorale. Nu fuseseră înregistrate incidente. Majoritatea celor care veniseră să aleagă parlamentarii pentru următorii patru ani erau vîrstnici. „Ne dorim pensii mai mari şi locuri de muncă pentru tineret, maică! Am 71 de ani şi am rămas singură, că mi-au plecat copiii la muncă în străinătate. Au copii în facultate şi nu au cu ce să-i ţină. Au plecat şi ei la mai bine, că aici nu li se oferă nimic“, ne-a spus o bătrînă înainte de a intra la vot.

„Am votat pentru pensii mai mari“

La secţia de votare 244 din Bradu era linişte ieri, în jurul prînzului. Potrivit preşedintei secţiei, Daniela Stoica, din cei 940 de alegători înscrişi pe listele electorale, votaseră 131. Printre aceştia s-a numărat şi un nevăzător care a venit să voteze ajutat de soţie. Nu au existat cereri pentru urna mobilă. Maria Uşurelu, o bătrînă care tocmai votase, ne-a declarat: „Am votat pentru pensii mai mari. Am pensie de 400 de lei, iar 200 - 300 lei le dau pe medicamente. E foarte greu să trăieşti cu banii aştia, la 73 de ani“.  

„Au dormit destul 26 de ani!“

Tot la secţia de votare 244 din Bradu, Sevastiţa Nicolae, observator din partea Asociaţiei Forumul Civic Românesc, ne-a spus: „Am dat votul meu pentru salarii mai mari, locuri de muncă şi pensii decente pentru pensionari. În Grecia, au pensia de 800 de euro şi le-a dat şi a 13-a pensie. Vrem un Parlament mai bun şi schimbarea. Să vină tineretul. Să nu mai stea bătrînii să doarmă în Parlament! Au dormit destul 26 de ani! Avem preţuri în supermarket ca în străinătate şi pensii ca în România“.

De la biserică, la vot!

O altă bătrînă din Bradu a venit la vot după slujba de la biserică, avînd în mînă şi calendarul religios pe 2017. „La vîrsta mea îmi doresc să ne meargă pensia înainte! Am 1.000 de lei, facturile sînt mari la gaze şi la lumină şi trăim de azi pe mîine. Vrem să fie schimbare. Am muncit la seră, am stat cu mîinile în apă şi a venit domnul Boc şi ne-a luat din salarii, d-aia am ieşit cu pensie mică după 42 de ani de muncă! M-am rugat în biserică la Dumnezeu să le lumineze Dumnezeu minţile să ne fie şi nouă bine. Am băiatul care nu-şi găseşte un loc de muncă. Parlamentarii şi-au făcut pensii mari şi nouă nici firimiturile nu ni le dau. N-am porc de Crăciun, că n-am cu ce să-l ţin!“, ne-a spus Ioana Doru.

Fostul primar de la Băiculeşti: „Ţara e vîndută!“

În secţia de votare 35 din Piteşti, din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, votaseră ieri, în jurul orei 13, 302 persoane din cele 1.692 înscrise pe listele electorale. Preşedintele secţiei, Grigore Folea, ne-a spus că au venit să voteze pe listele speciale 70 de persoane internate în spital sau care se aflau la azilul de bătrîni. Cei în imposibilitate de a se deplasa au solicitat urna mobilă, în această situaţie fiind înregistraţi pe liste 210 pacienţi. George Zinca s-a aflat cu urna mobilă în Spitalul Judeţean, însoţit de către o colegă de la secţia de votare 35 şi un jandarm. 16 pacienţi de la Secţia Medicală II au votat la urna mobilă, iar în Secţia Chirurgie I, l-am găsit cînd vota, pe patul de spital, pe fostul primar de la Băiculeşti, preotul Gheorghe Bărănescu. „Sînt operat la stomac de trei zile, dar mă simt bine la 78 de ani. Mîine plec acasă. Noaptea trecută a murit colegul de salon. I-am ţinut lumînarea săracului.  Trebuia să votez că m-au votat şi alţii pe mine! Cineva trebuie să voteze! Am fost 16 ani primar între anii 1996 - 2012. Aşteptăm mult de la parlamentari, dar ei nu ne oferă decît promisiuni. După atîta muncă, mă ţin prin procese, prin tribunale! Ţara e vîndută! De ce să nu spunem clar şi limpede! Sînt sătul de 20 de ani de cînd votăm! Aleşii trebuie să facă treabă pentru ţara asta. Din moment ce te-a ales să conduci, condu, domnule! Eu m-am luptat cu toate partidele şi am condus după legile bisericii. Nu mă ascund, acum am votat cu PSD-ul!“. Urna mobilă era destul de mică şi neîncăpătoare pentru buletinele de vot destul de voluminoase, fostul edil chinuindu-se puţin să le introducă în ea.

Trei băieţei născuţi pînă ieri la prînz

Cîteva argeşence au devenit proaspete mămici la Spitalul Judeţean chiar ieri, în timpul alegerilor parlamentare. Potrivit medicului neonatolog Niculina Damian, de la Secţia Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, pînă ieri, la ora 13, veniseră pe lume în ziua alegerilor trei băieţei perfect sănătoşi, dintre care şi o pereche de gemeni. Pînă la ora 21, cînd s-au închis urnele, probabil s-au mai născut şi alţi copii cărora părinţii le vor spune cînd vor creşte că au venit pe lume într-o zi importantă pentru ţară. 

La Bascov, lumea nu se îngrămădea 

La secţiile din Bascov, lumea nu prea se îmbulzea, ieri, să voteze. De exemplu, pînă la ora 13.00, la secţia de votare 205, după cum ne-a spus preşedintele acesteia, Andreea Niţu, votaseră doar 439 de persoane dintr-un număr total de 1.839 de înscrişi pe listă. De asemenea, la secţia de votare 234, aflată în apropiere, votaseră, după cum ne-a spus preşedinta acesteia, Elena Dincă, 234 de locuitori din cei 1.454.   

 De la pescuit, la vot

Pe barajul de la Bascov, o mulţime de pescari au profitat de vremea frumoasă şi caldă pentru a ieşi la pescuit. Unii stăteau acolo cu undiţa încă de dimineaţă, iar alţii au venit în jurul prînzului, după ce au votat. Pescarii care nu apucaseră să voteze ne-au spus că vor merge şi ei negreşit la vot după-amiază sau spre seară. „Am venit de aproximativ douăzeci de minute la pescuit şi sper să prind ceva pînă o să plec acasă, adică în două - trei ore. Cu siguranţă, voi merge la vot. Nu am avut timp pînă acum, dar pînă diseară mai este destul timp“, a spus Florin Theodor Postache.

 „Vrem un viitor mai bun!“

Nici la secţia nr. 372, din Mărăcineni, locuitorii nu se înghesuiau să îşi exercite dreptul de vot. Preşedintele comisiei, Livia Elena Brătulescu, a menţionat că, pînă la ora 13.00, votaseră doar 300 de persoane din 1.498 de alegători înscrişi pe listele de vot. De asemenea, pe listele suplimentare votaseră doar zece persoane. La intrarea în secţia de vot l-am întîlnit şi pe Florin Soare, în vîrstă de 58 de ani. El venise să voteze cu gîndul şi dorinţa ca lucrurile să meargă mult mai bine în ţară, să avem un viitor mai bun ca pînă acum.

Plîngere pentru îngrădirea dreptului la vot

La alegerile de ieri, pentru judeţul Argeş, pe parcursul zilei, au fost doar şase sesizări, spre deosebire de anii precendenţi în care au fost cu zecile. A existat un apel prin care se anunţa că se face turism electoral, un altul prin care reclamantul susţinea că reprezentantul unui partid politic încearcă să indice alegătorilor pe cine să voteze. O sesizare a fost făcută de la o secţie de votare acolo unde preşedintei de comisie i se făcuse rău. Deşi a fost chemată ambulanţa, după ce a primit îngrijiri, persoana respectivă a refuzat să meargă la spital şi a rămas mai departe în comisie. Un alegător s-a trezit la secţia de votare că actul său de identitate nu este valabil. Codul numeric personal coincidea, însă numele era altul. S-a aflat că persoana respectivă se căsătorise şi nu preschimbase cartea de identitate. Nu i s-a permis să-şi exprime votul. Preşedinta unei secţii de votare a anunţat că într-un pachet sînt doar 99 buletine de vot şi nu 100 atît cîte ar fi trebuti să conţină. Aseară, un incident electoral a fost înregistrat în comuna Bradu. Acolo, un cetăţean a mers la una dintre secţiile de votare şi a depus o cerere prin care solicta urna mobilă pentru tatăl său, pe motiv că nu se poate deplasa la secţia de votare. Cererea nu i-a fost primită, pe motiv că nu fuseseră ataşate documente justificative din care să reiasă că într-adevăr cel pentru care se solicita urna mobilă este nedeplasabil. A fost făcută plîngere pentru îngrădirea dreptului la vot, fiind întocmit dosar penal.

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri

Scrutinul de ieri a necesitat forţe importante de poliţişti, jandarmi şi pompieri care au asigurat măsuri de supraveghere şi combaterea comiterii de infracţiuni sau contravenţii. Astfel, peste 340 de poliţişti, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, vor fi în teren pentru prevenirea şi combaterea faptelor, în total 370 de oameni ai legii. De asemenea, 45 de ofiţeri de poliţie au fost desemnaţi pentru îndrumarea şi sprijinirea activităţilor poliţiştilor din teritoriu. Poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe toate arterele de circulaţie din judeţ pentru asigurarea unui trafic fluent, prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea turismului electoral. Totodată, 115 elevi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr, Cîmpina, au fost angrenaţi, în dispozitivele constituite pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. De la ISU Argeş au participat peste 580 de pompieri. 363 de reprezentanţi ISU Argeş au asigurat paza la secţiile de votare, iar pentru intervenţia la eventualele situaţii de urgenţă, peste 220 de pompieri militari au fost pregătiţi să intervină. Inspectorii de prevenire au efectuat 521 de verificări la secţiile de votare, fiind înlăturate în mod operativ 89 de nereguli. Neregulile identificate în teren privind încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancţionate cu 206 de avertismente.

Urnă mobilă la penitenciar, pentru deţinuţi

Ieri, au fost alegeri şi pentru persoanele private libertate! Cei cărora legea le-a permis să îşi exprime dreptul la vot au făcut solicitare în acest sens şi au putut să îşi exercite opţiunea. Din cele 599 de persoane private de libertate aflate în prezent la Penitenciarul Colibaşi, au avut dreptul să voteze 186. Dintre aceştia, au făcut solcitare 147 de deţinuţi. Potrivit legii, persoanele private de libertate îşi pot exercita dreptul de vot dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au vîrsta peste 18 ani; sînt cetăţeni români; au acte de identitate valabile; nu li s-a interzis acest drept prin hotărîrea judecătorească definitivă de condamnare; solicită în scris preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere, că doreşte să îşi exprime dreptul de vot prin intermediul urnei speciale; au domiciliul stabil în raza teritorială a secţiei de votare unde se află locul de deţinere. Penitenciarul Mioveni este arondat secţiei de votare nr. 161 - Şcoala cu clasele I - VIII George Topîrceanu din oraşul Mioveni. Pentru deţinuţii care au dorit să voteze, din cauza numărului mare, dar şi a faptului că mulţi dintre ei sînt încadraţi la regim de maximă siguranţă şi pentru a părăsi penitenciarul erau necesare măsuri sporite de siguranţă din partea gardienilor, s-a luat decizia ca reprezentanţii unităţii de învăţămînt amintite să se deplaseze la Penitenciarul Colibaşi cu o urnă mobilă, dimineaţă, la ora 8.00.

Procent peste media pe ţară, la Mioveni

Şi la Mioveni secţiile de votare s-au deschis ieri dimineaţa, la ora 7.00, în oraş fiind aşteptaţi la vot aproximativ 29.000 de cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în Mioveni. La nivelul oraşului au fost înfiinţate 24 de secţii de vot ce urmau să se închidă aseară, la ora 21.00. Locuitorii oraşului care nu au avut cărţile de identitate valabile au avut posibilitatea să-şi reînnoiască actele de identitate chiar şi ieri, la birourile Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor şi cel de Constatări, Impuneri, Încasări, din cadrul Primăriei Mioveni. Sîmbătă seara, buletinele de vot au fost distribuite către cele 24 secţii de pe raza oraşului, în prezenţa membrilor comisiilor de votare şi sub supravegherea conducerii Primăriei Mioveni, a reprezentanţilor Poliţiei Naţionale şi ai Poliţiei Locale.
Procesul de votare decurgea, ieri, în mod normal, fără incidente, iar la ora prînzului, existau şi primele date centralizate. „Avem la prînz un procent de 20% prezenţă la vot. Sîntem peste media pe ţară, care e de 15 %, dar sîntem sub procentul prezenţei la această oră, la alegerile precedente, locale sau la preşedinţie. Nu am avut niciodată probleme, şi nici astăzi nu au existat pînă acum probleme“, ne-a spus, ieri la prînz, primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

„Am venit să-mi fac datoria de cetăţean“

La una dintre secţiile de votare de la Şcoala Marin Preda din Piteşti a votat şi Mihai Lixandru, încă din prima parte a zilei: „Am venit de dimineaţă să votez. Asta pentru că votul meu contează în ţara asta. Îmi spun părerea despre cei care vor să ne conducă. Dacă nu-ţi spui părerea, şi doar critici că n-a făcut ăla, n-a făcut celălalt... Păi tu te-ai dus la vot să votezi pe ăla care face treabă? Eu m-am dus să votez pe ăla, lista, care cred eu că face treabă“. Nicolae Şimon a votat tot la una dintre secţiile de la Şcoala Marin Preda din Piteşti: „Am venit să-mi fac datoria de cetăţean, dar nu cu emoţii şi trageri de burtă, pentru că multă lume doreşte ca votul să fie obligatoriu. Păi cum să-ţi exerciţi un drept prin obligaţie? Am făcut-o cu plăcere! Mi-am făcut datoria de cetăţean, acum mă duc la biserică şi-mi fac datoria de creştin“.

„Să avem un trai mai bun“

La Şcoala Gimnazială Negru Vodă din Trivale l-am întîlnit pe George: „Noi am votat cu gînduri bune, să avem un trai mai bun, să avem pensiile mai mari decît la paramentari. Pînă acum, a fost Guvernul Cioloş şi nimic n-a făcut, să vedem pe viitor ce va fi“. Tot la Şcoala Gimnazială Negru Vodă din Trivale ne-am întîlnit şi cu Ion Lungu: „Am votat cu gîndul ca poporul român să facă ochii mari să voteze pe cine trebuie şi să reuşim să aducem România pe linie de plutire şi să reconstruim ceea ce s-a distrus de către generaţia asta mai tînără. Şi practic nu generaţia, ci prin reprezentanţii acesteia, pentru că nu e în regulă, că noi, generaţia mai vîrstnică, am muncit, s-au construit fabrici, uzine, hidrocentrale, învăţămînt gratuit, asistenţă medicală gratuită şi la ora actuală sînt aproape de zero. Noroc cu Uzina de Autoturisme şi alte cîteva obiective economice, că şi judeţul Argeş era terminat. Cred că au ieşit şi pînă la ora asta şi cred că vor ieşi în continuare, pentru că e o zi de nota zece. Parcă şi Cel de Sus a vrut cu noi, iar pe de altă parte, sînt mai optimist şi sperăm ca de aici înainte să se repare greşelile guvernelor anterioare şi să reuşim ca fiecare român să trăiască decent“.

N-a putut vota

Elena Cobzaru, din Călineşti, a încercat să voteze la una dintre secţiile de la Şcoala Generală Nicolae Iorga din Piteşti, pentru că, ieri, a fost la muncă. Din păcate, a rămas doar cu încercarea. „Eram de serviciu şi ziceam că tot sînt în oraş să votez. Dar nu mi-au dat voie, au zis că trebuie să votez în localitate la mine. Eu sînt din Călineşti. Eu auzisem la televizor că se votează“.

 M.Sandu, A.Dumitru, A.Roşu, I.Ivănoiu, S.Mihai
Foto I.Tudor, C.Tudor  

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 5822

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Derby încheiat nedecis!
Baieti ati fost penibili ieri. Petrolul a fost net superioara cu toate ca nu a jucat bine. Noi am jucat tot pe loc, pe l...
18/11/19 11:26 Mai mult...

Derby încheiat nedecis!
Badea oricum este un antrenor la digi ca practic el nu a fost niciodată antrenor . E mai mult filozof fotbalul trebuie ...
18/11/19 10:58 Mai mult...

Mă tem că nici dacă pierde alegerile Klaus Werner Iohanni...
oare luati si bani pentu articolele astea de rahat!
18/11/19 10:41 Mai mult...

Mă tem că nici dacă pierde alegerile Klaus Werner Iohanni...
Pentru ca presedintele Johannis sa nu se dea plecat de la Cotroceni, cum ne sperie editorialistul, solutia este sa ne pr...
18/11/19 10:21 Mai mult...

Derby încheiat nedecis!
Ce putem sa mai comentam? Mereu aceleasi scuze, acelasi joc haotic, aceeasi neputinta aratata meci de meci. Oare vor mai...
18/11/19 10:12 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info