Curierul Zilei - Măgura 9, o baltă bună de crap!
PRIMA PAGINA

*** Peste un milion de contribuabili, în Spaţiul Privat Virtual     *** ️21 de persoane munceau la negru      *** Gunoiul trebuie pus în saci diferiţi!      *** Euro creşte la sfîrşit de săptămînă     *** Pompier argeşean, campion naţional     *** Jandarmi în acţiune pe durata slujbelor religioase    *** 12 proxeneţi reţinuţi    *** Percheziţii la hoţii din Miceşti    *** Le-a dispărut fata de acasă    *** A zburat prin aer cu maşina şi a scăpat nevătămat!     *** Momitoarele grele, ideale pe ape curgătoare     *** Monturi de pescuit la crap în Delta Dunării     *** Misiune grea în Capitală     *** Cupa Lalelelor, la Bazinul Olimpic     *** Fotbal la TV în week-end     *** Barajul de promovare în iunie     *** Bilete online la meciurile din Norvegia şi Malta     *** Putere, flexibilitate şi reguli!    *** Sfinţii zilei     *** BlackBerry Messenger se desfiinţează în curînd    *** CIORBĂ RĂDĂUŢEANĂ    *** Evenimente 20 aprilie de-a lungul vremii    *** Aceşti români fantastici    *** „Fraţii Sisters“ şi „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“    *** „Nepoţii lui Tănase“ vin la Piteşti     *** Liga Campionilor1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** 1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** Au rămas fără drujbe    *** Mîine este Paştele la catolici    *** Ortodocşii sărbătoresc Floriile    *** Tîrg de Florii la Cîmpulung   

 Publicitate pdf
Măgura 9, o baltă bună de crap! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 17 decembrie 2016

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Măgura 9, o baltă bună de crap!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site. În această săptămînă, vă vom prezenta Lacul Măgura 9 din judeţul Călăraşi, o baltă extrem de apreciată de pescari datorită populaţiei piscicole existente şi condiţiilor oferite pescarilor.

Lacul de pescuit sportiv Magura 9 este o acumulare de aproximativ 14 ha luciu de apă, care  face parte din Valea Zboiului, este amplasată în judeţul Călăraşi, la 43 km de Bucureşti. Se plea­că pe drumul către Olteniţa, după ce se termină comuna Frumuşani se face dreapta, pe DJ 401, către comunele Hereşti, Hotarele, şi se va intersecta cu DN 41 Olteniţa - Giurgiu, unde vom face stînga către Olteniţa. La a­proximativ 2 km cînd s-a făcut stîn­ga veţi întîlni indicator către ACCES MĂGURA 9.

Drumul de acces e foarte bun

Măgura 9 are o lungime de aproximativ 1,3 km, adîncimea variază între 1,5 şi 4,5 metri, fundul bălţii este în general tare, alternînd cu zone cu mal în apropierea stufului, care se întinde pe ambele maluri. Accesul pe acumularea Măgura 9 se face pe un drum pietruit, amenajat din DN 41 (Olteniţa - Giurgiu), drum ce se menţine foarte bine şi în condiţii de ploaie. Este singura cale de acces în incinta locaţiei. Cu maşina se ajunge pînă în incinta administraţiei lacului, unde există o parcare amenajată şi păzită, o hartă cu prezentarea locurilor de pescuit. După alegerea locului de pescuit, pescarul se va deplasa la locul ales sau rezervat şi va descărca echipamentul, după care va aduce maşina în parcare.

36 de pontoane pe baltă

Acumularea vă oferă 36 de pontoane, cu dimensiunea de 20 mp (4 m x 5 m) fiecare, situate la o distanţă de 30 m. Se pescuieşte pe un singur mal, şi speciile predominante sînt crapul comun şi oglinda. Balta a fost preluată fără a se năvodi în prealabil, iar la un pescuit de control s-a putut constata că există o populaţie bună de crap şi cteno (4-5 kg/bucata ca şi generaţie) şi exemplare de somn şi crap peste 10 kg, estimîndu-se o populaţie piscicolă de crap, cteno existentă în jur a 4 tone. În primăvara anului 2016 s-a populat cu 8 tone de crap cu dimensiuni între 2.800 kg şi 5.000 kg, dar şi cu 56 de exemplare avînd o medie de 10 kg.

Taxe de pescuit

De la 6 - 18 (12 h), de luni pînă vineri şi duminică 60 lei=12 ore (pescuit C&R);
De la 6 - 18 (12 h) sîmbătă 80 lei=12 ore (pescuit C&R);
De la 6 - 6 sau de la 18-18 de luni şi pînă duminică 120 lei=24 h  (pescuit C&R);
De la 18 - 6 (12 h) de luni pînă duminică 100 lei=12 ore (pescuit C&R);
Posesorii cardurilor de membru vor beneficia în continuare de reducerea de 10 % din preţurile afişate, iar noii membrii pot opta pentru a intra în posesia unui card atît direct pe Măgura 9, cît şi prin aplicarea on-line a formularului (ridicarea cardului făcîndu-se de la Măgura 9). Cei care aplică on-line vor ridica cardurile tot de la Măgura 9! Preţul unui card este de 20 lei! Se poate reţine crap, pînă în 4 kg, care se va achiziţiona la preţul de 20 lei/kg.

Regulament de pescuit la Măgura 9

1. Pescarul poate să pescuias­că cu maximum 4 scule (lansete, pescuitul la undiţă fiind in­terzis), dotate obligatoriu cu un singur cîrlig şi plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal)!.Este strict interzis pescuitul la BOMBĂ, 2 cîrlige.
2. Locul de pescuit aferent taxei este ponton (20 mp) cu căsuţă, pentru confortul pescarului şi la o distanţă care să-i confere pescarului o intimitate.
3. În cazul în care se constată că un exemplar mai mare de 4  kg a fost rănit, se va percepe o taxă de 40 lei/kg pentru peştele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 7 kg, se va percepe o ta­xă de 80 lei/kg.
4. Fiecare pescar poate fi însoţit de o persoană FĂRĂ drepturi şi obligaţii egale în ceea ce pri­veşte pescuitul (dacă persoana însoţitoare este surprinsă de paznici că participă la activităţile de pescuit, vor părăsi imediat Măgura 9). Excepţie fac soţia şi copii!
5. Capturile de ŞALĂU, SOMN, ŞTIUCĂ nu se pot reţine, indiferent de greutate şi se vor elibera imediat în stare vie şi fără a fi rănite!
6. Este strict INTERZIS să pună peştele în acelaşi juvelnic ecologic (sac pentru crap) doi sau mulţi pescari, precum şi cedarea peştilor prinşi de către un pescar către alţi pescari!
7. Folosirea saltelei, sacului de păstrare în caz de reţinere şi a sprayului dezinfectant pentru crap sînt obligatorii.
8. Nu se aruncă lanseta pe diagonală, pentru a deranja pescarii vecini.
9. Nu se poate planta sau nădi din barcă; nădirea se face numai de pe mal.
10. Pe acest bazin sînt interzise manelele, injuriile, chefurile şi oricare alte activităţi care pot deranja ceilalţi pescari aflaţi pe baltă.
11. Sînt interzise scăldatul, ruperea sălciilor de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere.
12. Pescarul care va fi găsit că nu respectă unul din punctele de mai sus va fi scos imediat din ba­zin, după ce i se va elibera în apă peştele prins pînă în acel moment.
13. Pe acest bazin, cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) peşte, altul decît cel care poate fi reţinut conform taxei achitate, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art. 208 Cod Penal. Vinovaţii vor fi reclamaţi organelor de poliţie!
14. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu maşina personală, va descarca bagajul, după care maşina va fi adusă în parcare la sediul administrativ.
15. Pescarul va anunţa administraţia în momentul plecării şi se va supune oricărui control din partea administraţiei pentru bagajul pe care-l are.
16. Pescarii au obligaţia ca după încheierea partidei de pescuit să lase locul curat (fără chiştoace de ţigări, coji de seminţe, sticle goale, cutii metalice de orice tip) prin colectarea tuturor deşeurilor şi resturilor menajere în saci sau pungi care se ridică de către pescar la terminarea partidei de pescuit şi vor fi depozitate în locul special amenajat la sediul administrativ.
17. Locul de pescuit se poate rezerva telefonic sau printr-un e­mail cu cel puţin 24 h înainte de efectuarea partidei.
18. Administratia SC ART CONSTRUCT GRUP SRL este exonerată de orice răspudere civilă, administrativă şi materială pentru orice formă de accidente, incidente şi urmări generate de consumul de alcool sau neatenţie a pescarului şi însoţitorilor acestora.
19. Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzute în regulament conferă dreptul administraţiei bălţii de a nu mai permite accesul pe baltă şi drept de pescuit autorului.
20. Regulamentul se substituie unui act normativ de protecţie a muncii.
21. Pentru informaţii suplimentare puteti contacta administraţia băltii. Rezervari pontoane se fac la 0755.041.533
22. Vă rugăm să solicitaţi bonul fiscal, conform reglementărilor în vigoare.

Comentariile pescarilor

# panzer, luni, 16 iulie 2016 Un Comun de 13,0 Kg - Cea mai bună partidă de pe Măgura
Pe scurt .... împreună cu Alex am avut parte de cea mai tare partidă de pescuit de pînă acum ....
Am ajuns pe baltă sambată în jurul orei 6 AM pregătiţi de pescuit pt 36 de ore (nadă de toate tipurile şi nelipsitele răcoritoare bere, vin şi o pălincuţă pt încălzire).
Partida a început timid, sîmbătă pe zi reuşind să aducem pe saltea doar un ten de 4 kg şi un comun de 6 kg. Însă după o nădire intensivă şi odată cu venirea serii am început să aducem pe saltea un comun de 7 kg şi un ten de 10kg, iar peste noapte am mai reuşit să aducem 2 crapi comuni unul de 7,5 kg şi unul de 4-5kg.
Recitalul a început Duminică ora 7.00 AM cu un comun de 8,7 kg continuînd cu mai multe capturi cu greutăţi între 4 şi 8 kg, urmînd ca în jurul orei 11 AM să aducem pe saltea un crap de 10,2 kg. Captura partidei a venit în jur de 12,30. Am reuşit să aducem pe saltea un comun de 13,00 Kg .... superb exemplar.
Capturi: Crap comun 13,00 kg / Crap comun 10,2 kg / Ten 10 kg/ Crap comun 8,7 kg şi mulţi alţi crapi şi teni cu greutăţi cuprinse între 4 kg şi 8 kg.
Mulţumim administraţiei pentru efortul depus ca noi să avem parte de o asemenea partidă.
# bcristache Membru din: Sâm Mai 05, 2012 3:04 pm Ratări foarte multe
buna ziua... pescuiesc de 3 ani pe balta măgura 9. Am avut rezultate foarte bune... ieri 22.07.2014 am avut un număr neobişnuit de ratări (în jur de 12)... înţepam şi la 2-3 metri de mal îl pierdeam.. am pescuit la momitor cu rig de 8 cm.. cîrlige nash fang twister nr 6. pe firul de păr am pus boilis de 16 mm... bila la jumătate de cm de cîrlig... menţionez că în primăvara acestui an am avut rezultate deosebite cu acest tip de montură... ce s-a schimbat?... are legătura cu temperatura apei?... m-ar interesa parerile dvs... mai ales celor care cunosc balta măgura 9... vă multumesc..
# Mesaj O nouă partidă frumoasă
42 kg de peşte încununate cu un frumos exemplar de 11 kg.
# PanzeR Membru din: Lun Iul 16, 2012 12:32 pm - O partidă de pescuit reuşită - 36 ore - 20-21 Iunie 2013
S-a pescuit în echipă de 2, cu 4 lansete pe o durată de 36 de ore. Partida a început timid, însă la 4-5 ore după prima nădire am început să aducem pe saltea vreo 3-4 crapi între 2 şi 4 kg. Partea frumoasă a partidei a venit abia după a doua nădire, reuşind să aducem pe salteaua de primire 2 salonte şi 2 crapi comuni cu greutăţi între 5 şi 7,5 kg ..... Am continuat cu nădirea şi rezultatul nu s-a lăsat aşteptat, venind cu 2 crapi comuni aproape identici, unul de 8,155 şi unul de 8,200 Kg. Partida a mai continuat cu încă 2 sau 3 capturi pînă în 3 kg şi încheindu-se cu un crap comun la 1,5 - 2 kg şi cîteva trasături dar la care nici eu nici partenerul meu nu am reuşit să aducem pe saltea clientul de la capătul celălat al firului. Însă drill-ul partidei a fost în momentul în care am avut 2 trăsături simultane, reuşind să aducem pe saltea o salontă şi un crap comun cu greutăţi între 5 şi 6,5 Kg (noroc că au fost 2 mincioguri). 
# LUCI.DODO Membru din: Dum Noi 04, 2012 8:13 pm
Da, se prinde.. Am fost în săptămîna ce a trecut marţi, joi şi duminică... Am avut rezultate frumoase la boiles solubil, aromă de peşte şi carne, pelete halibut şi chiar şi la porumb uscat. Capturi între 2,5 şi 10.8 kg, 5-8 bucăţi pe zi... Eu sînt multumit.
# pascugigi Membru din: Dum Mai 19, 2013 2:12 pm
Am fost pentru prima oară pe acestă baltă, este exact o baltă de pescuit la crap cu standuri perfect amenajate, linişte, curăţenie, densitate f.mare de peşte. Peştele(crapul)este f.puternic, un crap de 3 kg trage ca unul de 6. De mîncat, mănîncă bolies la fel de bine ca şi porumb. Nu văd necesitetea unei nădiri grele este suficient un sac solubil. Am rămas plăcut surprins de baltă şi felicitări administraţiei.

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2274

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info