Curierul Zilei - Cîştigătorii Galei 10 pentru Argeş
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Cîştigătorii Galei 10 pentru Argeş
Fapt divers *** ️ Tâlhărit în bar, la păcănele!     Fapt divers *** ️ Au plecat cu mortul, a luat foc casa!     Economic *** ️ România, cea mai mare inflaţie din Europa     Sport *** ️ „Am controlat jocul, mai puteam marca!“     Social*** ️ Majorarea accizelor la ţigări, amânată     Fapt divers*** ️ Motociclist rănit, în accident     Fapt divers *** ️ Femeie dispărută de acasă!     Social *** ️ Trei viitori pompieri de nota 10!    
 Publicitate pdf
Cîştigătorii Galei 10 pentru Argeş
(3 voturi)
Monday, 19 December 2016

Cîştigătorii Galei 10 pentru Argeş

 

 Vineri, Con­siliul Jude­ţean Argeş a organizat prima ediţie a Galei de Excelenţă „10 pentru Argeş“, un eveni­ment de marcă, în cadrul căruia sînt evidenţiate, aprecia­te şi valorificate munca, perfor­manţa şi rezulta­tele deose­bite.

Au fost acordate premii pe 10 domenii: sport, educaţie, mediul de afaceri, cercetare, cultură, sănătate, administraţie, turism şi protecţia mediului, social, promovarea Argeşului. „Gala de excelenţă 10 pentru Argeş reprezintă un prilej de a aduce la un loc elitele Ar­geşului. Prin acest eveniment, în premieră, dorim să aducem recunoaşterea şi recunoştinţa valorilor judeţului Ar­geş, respectiv, a personalităţilor ca­re, prin activitatea lor în 2016, au contribuit la promovarea şi dezvoltarea judeţului. Şi, din fericire, judeţul nostru are multe astfel de valori şi elite care, din diferite motive, pînă acum nu au fost cunoscute sau a căror activitate nu a fost suficient de mediatizată, dar care au adus plusvaloare la nivel naţional şi internaţional judeţului Argeş“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.

Premiul de excelenţă al anului

Premiul de excelenţă al anului 2016 a fost acordat academicianului Gheorghe Păun, care pe 1 Decem­brie, a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de cavaler, se arată în comunicatul trans­mis de CJ Argeş. La Sport, cîştigător a fost MARIAN POPESCU, preşedinte la Fundaţia A­eromodelismul Românesc. Au mai fost nominalizaţi la aceeaşi categorie: ANDREEA ELENA PANŢUROIU, atletă triplusalt, şi ROBERT GLINŢĂ, înotător.  În educaţie, cîştigător a fost OCTAVIAN DUMITRAŞCU, profesor de Informatică la Colegiul Dinicu Golescu Cîmpulung, iar din 2016  este profesor coordonator la lotul olimpic de In­­formatică. În acest an, elevul profesorului, Costin Oncescu, a fost declarat elevul român cu cel mai bun punctaj la a XXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată în august la Ka­zan (Rusia). Au mai fost nominalizaţi la aceeaşi categorie:  CRISTINA ŞERBĂNICĂ, conf. univ. dr. Universitatea Constantin Brâncoveanu, MIHAELA DIACONU, prof. univ. dr. Universitatea Piteşti, şi CARMEN SECARĂ, conf. prof. univ. Universitatea Piteşti. La Afaceri a fost declarat cîştigător - GHEORGHE BĂDESCU, director ge­­neral NIDEC ROMÂNIA. În acest an, ANA IMEP a devenit o parte componentă importantă din Divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale şi Industriale din cadrul Nidec Corporation. Grupul NIDEC a finalizat preluarea ANA IMEP prin achizitionarea a 94.8% din acţiuni. Această tranzacţie va deveni un punct de reper şi pentru comunitatea locală din Piteşti, care va beneficia de noi locuri de muncă şi de perspective profesionale de interes pentru tinerii absolvenţi din oraş şi din localităţile învecinate. Aducerea unui asemenea mare investitor în Argeş se datorează inginerului Gheorghe Bădescu, director general al NIDEC MOTOR CORPORATION ROMANIA SA. Au mai fost nominalizaţi la această categorieCASA DE VINURI ŞTEFĂNEŞTI şi SANDU NICHITA - ARGCOMS SCM Curtea de Argeş.

Cercetare şi cultură

În domeniul cercetării, cîştigător a fost Cristian Gentea - cercetator principal la ICN Mioveni. În acest an, sub coordonarea cercetătorului ştiinţific Cristian Gentea, la ICN Piteşti au fost încheiate cu succes primele analize-diagnostic post iradiere a unor fascicule combustibile iradiate de la CNE Cernavodă în ICN- ceea ce reprezintă o premieră în România.  Au mai fost nominalizaţi: DANIELA DIACONU, cercetător RATEN ROMÂNIA - ICN, Coordonatoarea proiectului de cercetare european denumit ARCADIA, proiect definitivat cu succes, dr. ing. CRĂIŞOR MAZILU, Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultură PITEŞTI  (în anul 2016 i-au fost omologate şi sînt în curs de brevetare 3 portaltoi pentru speciile prun, cais şi nuc), şi dr. Marin Constantin, cercetător ICN Mioveni - pentru susţinerea proiectului reactorului de generaţie 4 ALFRED. La Cultură, cîştigătoare a fost IOANA GRIGORE, studentă - regie, U.N.A.T.C. I.L. Caragiale, din Bucureşti. A regizat şi produs deja 10 scurtmetraje şi documentare şi a cîştigat pînă acum zeci de premii naţionale şi internaţionale. A primit, în luna aprilie a acestui an, premiul pentru „Cel mai bun documentar“ la International Short Film Festival Istanbul, unul dintre cele mai respectate evenimente cinematografice de profil din Europa. Au mai fost nominalizaţi la această categorie: ELENA STOICA, profesor, pictor coordonator al cercului de pictură „CULOARE şi VIS“, Corbeni, şi MĂDĂLIN SANDU, dirijor, compozitor, concert - maestru, violonist.

Premiu special

În domeniul Sănătate, cîştigător a fost FELIX SÂRBOIU, medic Spitalul Judeţean Argeş. Din acest an, Spitalul Judeţean Argeş are un compartiment nou, un compartiment de chirurgie vasculară. Medicul Felix Sîrboiu, specialist în chirurgie vasculară, este cel care a pus bazele creării acestui compartiment. Fiind la datorie 12-14 ore pe zi, chirurgul vascular a tratat şi a salvat sute de pa­cienţi, de la inaugurarea compartimentului din Piteşti, creînd, în acelaşi timp, un nucleu cu personal profesionist. Au mai fost nominalizaţi SIMONA BARABANCIA ROMETE, medic Spitalul Judeţean Argeş, şi MONICA CHIRAN, director Centrul de Transfuzii Piteşti. În domeniul Administraţiei, cîştigător a fost AURELIAN GHEORGHE, şef de proiect - pentru implementarea Proiectului european Managementul Integrat al Deşeurilor. Un proiect al CJ Argeş, cu finanţare europeană, în valoare de 59.000.000 lei, fără TVA, ce a fost finalizat în acest an. Au mai fost nominalizaţi la această categorie locotenent-colonel ION ILIOIU, şef Compartiment Tehnic din cadrul Serviciului Logistic ISU Argeş, şi ADINA ENESCU, medic, şefa secţiei Primiri Urgenţe Spitalul de Pediatrie Piteşti. În domeniul Turism şi protecţia mediului, cîştigătoare a fost FILOFTEIA PALLY, MUZEUL GOLEŞTI - pentru implementarea proiectului, cu finanţare europeană, privind restaurarea Ansamblului Medieval al Goleştilor. Au mai fost nominalizaţi GABRIEL MOICEANU, director ADI Servsal, şi PARCUL DE DISTRACŢII ALEX - EMMA’S LAND.  În domeniul Social, cîştigătoare a fost FUNDAŢIA MEREU APROAPE - ANTENA1 - pentru faptul că în 2016 a ajutat doi copii din Argeş pentru a putea beneficia de ajutorul medical de care aveau nevoie urgent, dar şi o întreagă comunitate din Vlădeşti, căreia i-a facilitat accesul la tehnologia de ultimă oră, prin revovarea şi dotarea cu calculatoare a unei biblioteci deschise atît pentru copii, cît şi pentru adulţi. Au mai fost nominalizaţi, ASOCIAŢIA SFINŢII SPIRIDON ŞI IRINA , EMISIUNEA VISURI LA CHEIE - PRO TV, şi DUMITRA SIMA - SALVAŢI COPIII! Cîştigător la domeniul promovarea Argeşului a fost declarat regizorul ŞERBAN MARINESCU - pentru organizarea, în 2016, a Festivalului „Serile filmului românesc“, la Lereşti - prima ediţie. Au mai fost nominalizaţi ANSAMBLUL DORUL şi coregraful Cătălin Oancea şi NORRIS MĂGEANU. În cadrul Galei de excelenţă 10 pentru Argeş a fost acordat un premiu special şi Corului Ars Nova, ca semn de apreciere pentru activitatea şi valoare acestui extraordinar grup vo­cal, ce aduce plusvaloare culturii argeşene, dar şi în memoria dirijorului Gheorghe Gomoiu, plecat în acest an dintre noi.

A.Dumitru

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1812

Comentarii (1)
Scris de Edu Katie in 19-12-2016 19:06 - Vizitator
 
 
Bravo domnule Octavian DUMITRASCU. 
Mult succes in continuare. 
In rest, vad ca in educatie sunt numai femei ... de cariera.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Tâlhărit în bar, la păcănele!
Felicitari politistului care s-a implicat in prinderea infractorului.Rusinebsistemului care permite eliberarea lui desib...
20/08/19 08:49 Mai mult...

Gravidă moartă, la Judeţean!
O tragedie. Totusi cred ca la un alt spital posibil s-o fi trait.
20/08/19 08:40 Mai mult...

Tâlhărit în bar, la păcănele!
inseamna ca trebuie sa stea macar 5 ani inchis, nu 2 sau 3 ani!
20/08/19 08:22 Mai mult...

Gravidă moartă, la Judeţean!
O mizerie de articol! Vindeți numai mizerii!!!! Adevărul domnilor trebuie sa scrieți, nu minciuni!!!
20/08/19 07:59 Mai mult...

Gravidă moartă, la Judeţean!
Îngrozitor, altă mămică moartă , 3 bebeluși lăsați orfani de măcelarii din județean.... Oare de data asta vor ...
20/08/19 06:57 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info