Curierul Zilei - CSU Piteşti, în topul naţional!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
CSU Piteşti, în topul naţional!
(2 voturi)
Thursday, 05 January 2017

Directorul Paul Mihăilă a făcut bilanţul rezultatelor pe 2016

CSU Piteşti, în topul naţional!

 

 În primele zile din acest an, cluburile sportive din judeţul nostru au tras linie şi au făcut bilanţul pe anul 2016, dar şi strategia pe 2017. Conducătorii din sportul arge­şean au pus pe hîrtie rezultatele sportive înregistrate pe anul trecut, dar au trecut la inventar şi nerealizările pe care le-au avut. În ultimele zile ale anului trecut am discutat cu directorii celor mai importante structruri sportive din jude­ţul nostru, pentru a putea prezenta cititorilor situaţia reală şi exactă din sportul argeşean. Am început cu directorul CSM Piteşti, Gheorghe Dinu, am con­tinuat seria inter­viurilor cu Dragoş Şerban, directorul SCM Piteşti, şi vom încheia dis­cu­ţiile cu Paul Mihăilă, directorul Clubului Sportiv Universitar Piteşti.

 

Clubul universitar are nouă secţii, dintre care două sporturi de echipă şi şapte individuale. Cele mai importante sînt atletismul, judo şi nataţia la cele individuale, iar la cele de echipă, baschetul masculin şi handbalul care va fi reactivat în acest an. Rezultate bune au obţinut şi secţiile de tenis de cîmp, sanie şi aeromodelism. În anul 2016, CSU Piteşti a cîştigat peste 100 de medalii la competiţiile interne şi internaţionale la care a participat şi a avut reprezentanţi la marile competiţii internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Iată cum arată situaţia la CSU Piteşti pe anul 2016 şi care sînt perspectivele pentru acest sezon  competiţional.

În primele şase pe ţară

Domnule director, cîte secţii are clubul şi cîţi sportivi legitimaţi?

- În acest moment, avem opt secţii active, dar şi una pe care încercăm să o deschidem. Este vorba despre secţia de handbal. Avem 162 de sportivi legitimaţi. Marea majoritate dintre ei sînt studenţi şi elevi. Unul dintre criteriile de subvenţie din partea Ministerului de Resort este ca sportivii să fie elevi sau studenţi. De fapt este primul criteriu pentru care se alocă finanţare.

Cum a fost 2016 pentru CSU Piteşti?

- Considerăm că a fost un an benefic, un an fluctuos în care credem că majoritatea secţiilor şi-au îndeplinit obiectivele. Din punct de vedere al unui clasament al cluburilor sportive universitare, din cele 24 ne clasăm în primele 6. Este un lucru extraordinar, avînd în vedere dimensiunea clubului şi numărul secţiilor. Avem secţii performante, iar fiecare dintre ele încearcă să-şi aducă contribuţia la un clasament cît mai bun.

Atletismul, nataţia şi judoul, fruntaşe

Care sînt secţiile fruntaşe?

- Am putea să evidenţiem secţia de atletism cu care ne mîndrim, avînd şi o participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro prin sportiva Anamaria Ioniţă. A fost desemnată a doua cea mai bună atletă a României în anul recent încheiat, ceea ce constituie pentru noi o mîndrie. Îl mai avem pe Cojanu care este campion naţional la 400 m. Nu în ultimul rînd este şi antrenorul acestei secţii, Liviu Mihăilescu, antrenor federal, antrenorul lotului naţional pe probele specifice. Ne mîndrim cu el pentru că este colegul nostru şi la facultate. Poartă tradiţia unor nume respectabile în atletismul românesc, Liliana şi Nae Mihăilescu. Pe lîngă secţia de atletism, o secţie performantă este şi secţia de nataţie condusă de Angela Covic, profesor şi antrenor emerit cu care ne mîndrim şi în care în clasamentul pe 2015 sîntem pe primul loc în România, ceea ce spune foarte mult de performanţa care se face aici. Avem 16 sportivi legitimaţi la această secţie, dar de departe se desprinde prin performanţele care le-a obţinut sportiva Alexandra Dobrin care este campioană naţională la probele individuale cît şi la proba de ştafetă.  

La celelalte sporturi individuale cum stă CSU Piteşti?

- În afară de atletism şi nataţie, care sînt secţiile fruntaşe, rezultate deosebite am obţinut la judo. Avem şi aici un sportiv care este component al lotului naţional al României. Este vorba despre Chelcea. Cei doi antrenori, Rabolu Emilian şi Marian Teleşman, care asigură o continuitate de la Liceul cu Program Sportiv către etapa superioară de tineret respectiv Clubul Sportiv Universitar şi care promovează foarte mulţi studenţi în cadrul secţiei de judo. De excepţie este şi secţia de aeromodelism. Toată lumea îl cunoaşte pe Marian Popescu. Este campionul nostru naţional, dar şi campion mondial. Este o mîndrie pentru noi. Chiar dacă nu este un sport olimpic, aeromodelismul este un sport reprezentativ al clubului nostru universitar. Pe lîngă sportivii pe care îi avem, încercăm să aducem cîţiva tineri care să continue tradiţia. Ca şi secţii care mai funcţionează la acest moment, avem secţia de baschet. Avem o echipă de baschet condusă de Narcis Şufariu care evoluează la Under 20. Ocupă locul 7, o poziţie pe care noi o considerăm sub posibilităţile pe care le au. Ştim cît este de greu în sporturile de echipă. Mai avem şi secţia de tenis de care se ocupă profesorul Vlad Cătănescu. Avem trei sportivi, dar îi considerăm reprezentativi pentru tenisul argeşean şi pentru cel românesc. Este vorba de ce doi băieţi, Manda Cătălin şi Pavel, dar şi despre Ilona Gheoroaie care a cîştigat două turnee foarte importante la Chişinău în ultimele luni ale anului 2016. Este pe o pantă ascendentă cu rezultate vizibile de la zi la zi. Îi aşteptăm să obţină rezultate foarte bune pe plan naţional, iar apoi şi pe plan internaţional. La tenis, cheltuielile sînt foarte costisitoare, iar aportul nostru nu este unul substanţial. Sperăm ca prin rezultatele pe care le obţinem şi din bugetul pe care l-am cerut, să putem să le asigurăm o pregătire care să conducă la performanţe deosebite. Mai avem afiliată o secţie de radioamatori. Avem patru membri la această secţie. Este o secţie pionierat, dar chiar plăcută şi atractivă pentru clubul nostru atît prin oamenii care o reprezintă, cît şi prin cîteva rezultate notabile la nivel naţional.

Colaborare bună cu celelalte cluburi

Care sînt obiectivele pe 2017?

-Am avut o discuţie cu fiecare antrenor al secţiei iar fiecare dintre ei îşi propune rezultate mai bune decît anul trecut. Sperăm ca fiecare dintre ei să realizeze ce şi-au propus şi să depăşim performanţele de anul trecut.

Cum este colaborarea cu celelalte cluburi sportive din Argeş?

-Avînd în vedere că a trecut o lună decînd am ocupat prin concurs postul de director al CSU Piteşti vă pot spune mai mult din ceea ce cunosc în anii precedenţi. Ştiu că a fost o colaborare fluctuoasă. Avem o colaborare deosebită cu Liceul cu Program Sportiv cu care avem şi cîteva secţii care au dublă legitimare. Aceaşi colaborare foarte bună o avem şi cu CSM Piteşti şi sperăm ca de anul acesta să avem o colaborare la fel de bună şi cu SCM Piteşti. Vom vedea prin prisma căror parametri şi către ce sporturi ne vom îndrepta împreună atenţia fiindcă nu este uşor să susţii singur un sport. Nu mi-am propus să fac concurenţă cluburilor deja existente. Îmi doresc să colaborăm pentru că împreună putem fi mai puternici. Dacă ne unim forţele am putea să obţinem rezultate deosebite la multe sporturi. Problema este că sînt cîteva federaţii care îngrădesc această colaborare. Una dintre ele este Federaţia Română de Handbal care nu permite o colaborare a două entităţi care au CIS. Din punctul meu de vedere nu este în regulă pentru că vedeţi cît sînt de costisitoare sporturile de echipă. Încerc în aceste zile să port cîteva discuţii cu factorii de decizie de la FRH şi să ne dea o soluţie de colaborare pe viitor pentru această disciplină sportivă.

Cine vă sprijină financiar în activitatea sportivă?

-Toate subvenţiile vin de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar. Chiar anul acesta ne-au trimis o grilă de evaluare a cluburilor sportive universitare pe baza cărora se va face subvenţia pentru fiecare sport în parte. În afară de subvenţia venită de acolo, încercăm şi noi să atragem sponsorizări dar este foarte greu atîta timp cît nu avem o lege care să permită şi care să ajute şi investitorul în acest sens.

N-au bază sportivă proprie

Ce aşteptări aveţi de la miniştrii Educaţiei şi Sportului?

- În primul rînd, atenţia ar trebui centrată pe sporturile tradiţionale care au adus glorie sportului românesc. Mă refer aici la gimnastică, atletism, lupte, judo, iar din jocuri, handbalul şi voleiul pe care le consider ca fiind mai reprezentative pentru România prin prisma rezultatelor obţinute de-a lungul timpului. În acelaşi timp, mi-aş dori să existe condiţii şi o lege care să atragă oamenii să facă sport începînd de la nivelul copiilor. De acolo şi pînă la sportul de performanţă este un pas mic. Dacă nu reuşim să-i aducem pe copii pe terenul de sport, nu vom reuşi niciodată să putem face o selecţie obiectivă. Promovarea sportului de masă prin acele întreceri care existau pe vremuri este un lucru foarte bun, pentru că dă o bază de selecţie pentru sportul de performanţă.

Despre investiţiile la baza sportivă ce ne puteţi spune?

- Din păcate, CSU Piteşti nu are o bază proprie. Avem o colaborare foarte bună cu Universitatea din Piteşti. Cluburile sportive universitare, chiar dacă sînt entităţi juridice separate, sînt înfiinţate pe lîngă universităţile din România, care sînt ca şi părinţii noştri spirituali. În privinţa clubului nostru, Universitatea din Piteşti este în permanenţă alături de sportul de performanţă. Toţi ne-am dori să avem bazele noastre. Există cluburi sportive universitare care au bază proprie. Este vorba de Sportul Studenţesc, Universitatea Cluj, Politehnica Iaşi, care au baze sportive, sănătoase, solide şi care sînt şi aducătoare de venituri. 

Perspective bune pentru Olimpiadă

Spuneţi-mi trei priorităţi ale dumneavoastră pentru 2017?

- În primul rînd, mi-aş dori realizarea unor performanţe superioare celor existente pînă acum. A doua prioritate ar fi înfiinţarea unor secţii noi în cadrul clubului care să fie performante. În al treilea rînd, mi-aş dori o independenţă economică mai mare a clubului şi de ce nu realizarea unor surse de venit suplimentare pentru club.

 CSU Piteşti poate avea în 2020 mai mulţi sportivi care să reprezinte România la Tokyo?

- Pentru sportivii de performanţă şi antrenorii care îi pregătesc, Jocurile Olimpice este competiţia supremă. Noi sîntem convişi că atîta timp cît antrenorii noştri care sînt şi la loturile naţionale au rezultate foarte bune, putem avea şi sportivi la Olimpiadă. Este vorba de domnul profesor Emilian Rabolu care este antrenor al lotului olimpic de judo. Este posibil ca şi în cadrul echipei noastre să crească 1 - 2 sportivi care să ne reprezinte la Olimpiadă. Domnul Liviu Mihăilescu a pierdut la mustaţă deplasarea la Olimpiada de la Rio în calitate de antrenor al lotului şi bănuiesc că la următoarea competiţie nu va mai rata această oportunitate. Sper că vom avea şi un sportiv al secţiei de atletism la Tokyo. Avînd în vedere performanţele deosebite obţinute la înot, este posibil ca unul dintre sportivii noştri cu rezultate mari să ajungă acolo. Dacă aeromodelismul va ajunge sport olimpic, cu siguranţă vom avea o reprezentare destul de serioasă, avînd în vedere faptul că toţi membrii secţiei de aeromodelism sînt şi componenţi ai echipei naţionale. 

 M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1835

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info