Curierul Zilei - Lacul Solacolu, paradisul crapilor!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
Lacul Solacolu, paradisul crapilor! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 07 ianuarie 2017

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Lacul Solacolu, paradisul crapilor!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre partidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. În această săptămînă, vă vom prezenta lacul Solacolu, din judeţul Călăraşi, o baltă foarte bună pentru capturile mari de crap, caras şi răpitori.

Balta Solacolu, cu o suprafaţă de aproximativ 8 ha luciu de apă, face parte din patrimoniul SC Dynamic Investment SRL, cu sediul în Fundulea, judeţul Călăraşi, din anul 2007. Adîncimea apei este diferită, în funcţie de structura substratului, şi variază între 1 şi 4,5 m. Adîncimea medie se situează în jurul valorii de 2,5 m. Balta a fost populată cu crap şi cteno în 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 şi 2014. Populările vor continua şi în acest an.

Printre noii „locatari“ se remarcă exemplare de crap care depăşesc în greutate 15 kg şi exemplare de cteno de peste 12 kg. Punctele forte ale bălţii îl constituie accesul facil pe orice fel de vreme, accesul pe DN3 sau A2, densitatea mare de peşte, exemplarele record de crap şi cteno, atitudinea civilizată a personalului, umbrare şi, nu în ultimul rînd, curăţenia bălţii. Iarba este tunsă în fiecare săptămînă cu un tractoraş profesional, astfel încît să ofere tot confortul de a petrece ziua în aer liber în condiţii excelente.

Condiţii excelente de cazare

Balta Solacolu dispune, de asemenea, de 8 căsuţe, dotate şi utilate cu aer condiţionat, încălzire, duş, articole de toaletă gratuite, toaletă, canale prin satelit, TV cu ecran plat, chicinetă, frigider, cuptor cu microunde, plită electrică, bucătărie dotată cu veselă, pahare, tacîmuri, cratiţe, tigăi, pahare etc. Căsuţele sînt proiectate atît pentru familii cu copii, sînt făcute în 2014, datorită cererii mare de cazare din partea familiilor, cît şi pentru pescarii care vin în grupuri şi doresc să îmbine confortul oferit de căsuţe cu plăcerea de a pescui. Pentru pescuitul nocturn, pe toată suprafaţa bălţii sînt stîlpi de iluminat, dotaţi cu prize, ce se pot folosi pentru alimentarea cu energie electrică.

 

 

Tarife de cazare

Căsuţe mici:   
duminică - joi
120 lei/24 h
vineri - sîmbătă
160 lei/24 h
Căsuţe medii
duminică - joi   
140 lei/24 h
vineri - sîmbătă
180 lei/24 h
Căsuţe mari
duminică - joi   
160 lei/24 h
vineri - sîmbătă
200 lei/24 h
Contact: 0756 290471.

Facilităţi de cazare

CĂSUŢA MICĂ:

E compusă dintr-o cameră mare cu bucatărie, baie şi terasă. Este echipată cu un pat matrimonial, o bucătărie complet echipată, o masă mică şi un televizor. Facilităţile căsuţei: aer condiţionat, încălzire, duş, articole de toaletă gratuite, toaletă,  canale prin satelit, TV cu ecran plat, chicinetă, frigider, cuptor cu microunde, plită electrică, bucătărie dotată cu veselă, pahare, tacîmuri, cratiţe, tigăi, pahare etc.
Suprafaţa căsutei: 32 m²
Camera: 1 pat dublu mare
Capacitate de cazare: 2 adulţi preţ: 120 lei/24 h - perioada duminică/joi; 160 lei/24 h - perioada vineri/sîmbătă. Posesorii de card de fidelitate vor plăti pentru pescuitul C&R 40 lei/12 h; 80 lei/24 h.

CĂSUŢA MEDIE:

E compusă dintr-o cameră mare, cu bucătarie, baie şi terasă. Este echipată cu un pat matrimonial, 1 canapea extensibilă, o bucătărie complet echipată, 1 masă mică şi un televizor. Facilităţile căsuţei: aer condiţionat, încălzire, duş, articole de toaletă gratuite, toaletă, canale prin satelit, TV cu ecran plat, chicinetă, frigider, cuptor cu microunde, plită electrică, bucătărie dotată cu veselă, pahare, tacîmuri, cratiţe, tigăi, pahare etc.
Suprafaţa căsuţei: 40 m²
Cameră: 1 pat dublu mare 1 canapea extensibilă. Capacitate de cazare: 2 adulţi + 2 copii. Preţ: 140 lei/24 h - perioada duminică/joi; 180 lei/24 h - perioada vineri/sîmbătă. Posesorii de card de fidelitate vor plăti pentru pescuitul C&R 40 lei/12 h; 80 lei/24 h.

CĂSUŢA MARE:

E compusă din living cu bucătărie, dormitor, hol, baie şi terasă. Dormitorul este mobilat cu un pat matrimonial, un dulap şi o comodă. În living există o bucătărie complet echipată, 1 canapea extensibilă, 1 masă mică şi un televizor. Facilităţile căsuţei: aer condiţionat, încălzire, duş, articole de toaletă gratuite, toaletă, canale prin satelit, TV cu ecran plat, chicinetă, frigider, cuptor cu microunde, plită electrică, bucătărie dotată cu veselă, pahare, tacîmuri, cratiţe, tigăi, pahare etc.
Suprafaţa căsuţei: 67 m²
Dormitor: 1 pat dublu mare
Living: 1 canapea extensibilă
Capacitate de cazare: 4 adulţi preţ: 160 lei/24 h - perioada duminică/joi; 200 lei/24 h - perioada vineri/sîmbătă. Posesorii de card de fidelitate vor plăti pentru pescuitul C&R 40 lei/12 h; 80 lei/24 h.

Tarife pescuit

Catch & release   
50 lei/12 h
100 lei/24h
Reţinere 5 kg crap   
100 lei/12 h (ce depăşeste 5 kg 20 lei/kg cu TVA)
Discount card
Opţiuni   
Preţ cu DC
Catch & release/12h/45 lei
Catch & release /12h cu cazare 40 lei
Anul acesta, în afară de calitatea serviciilor oferite, vă dăm posibilitatea de a petrece un week-end minunat alături de familie, oferindu-vă şi servicii de cazare în cele mai bune condiţii. Serviciile de cazare sînt disponibile doar pentru cei care închiriază şi locul de pescuit aferent, pe toată durata închirierii căsuţelor.

Regulamentul de pescuit

Regulament pescuit:   
Fiecare pescar poate fi însoţit de o persoană cu drepturi şi obligaţii egale în ce priveşte pescuitul (se poate pescui în echipă de doi, dar nu mai mult de patru scule, şi într-un singur stand). Pe toata durata partidei de pescuit, personalul amenăjării piscicole are dreptul să controleze şi să cîntărească peştele capturat de pescari. La încheierea partidei de pescuit se va cîntări peştele capturat. În cazul în care cantitatea capturată depăşeste cantitatea prevăzută în regulament pentru taxa plătită, peştele reţinut în plus se va elibera sau se va păstra contra unei taxe de 20 lei/kg, preţ ce include TVA pentru crap.
Se pot reţine doar exemplare cu greutăţi între 1 şi 4 kg. Nu există limită pentru cantitatea de peşte specia caras, acesta se poate reţine în orice cantitate. Înainte de instalarea pe locul de pescuit, se va consulta prezentul regulament şi se va achita taxa corespunzătoare, după ce pescarul este de acord cu aceste reguli. Chitanţa eliberată se va păstra pe toată durata partidei de pescuit. Pescuitul de zi începe la ora 6.00 şi se termină la ora 18.00. Pescuitul de noapte începe la ora 18.00 şi se termină la ora 6.00.
Pescuitul de noapte este disponibil numai în cazul partidelor de 24 de ore. Din momentul intrării pe teritoriul amenajării piscicole, circulaţia cu autovehicule se face cu viteza redusă (maximum 5 km/h). Toate autovehiculele, fără excepţie, se parchează pe drumul pietruit în dreptul locului de pescuit. Fiecare pescar se va aşeza numai în dreptul locului marcat pentru pescuit, acest lucru fiind indicat prin două borne de culoare verde şi va pescui numai pe directia Î-
NAINTE.
Este interzis pescuitul pe poduri sau în afara standurilor special a­menajate. Se poate pescui cu maximum 4 scule (lansete sau un­diţe), obligatoriu dotate cu un singur cîrlig şi plumb sau momitor pierdut. Pescarii vor trebui să fie dotaţi cu saltea de primire şi spray dezinfectant (se poate închiria de la personalul care încasează taxa, contra sumei de 5 lei).
Este strict interzis pescuitul la BOMBĂ. Este interzis să pună peştele în acelaşi juvelnic doi sau mai mulţi pescari. Capturile de crap care au greutatea sub 1.000 grame vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, în stare vie şi fără a fi rănite. Exemplarele de crap ce depăşesc 4 kg se fotografiază şi SE ELIBEREAZĂ în stare vie şi fără a fi rănite. Peştele rănit sau mort din vina pescarului se va plăti de către acesta cu preţul de 30 lei/kg fără TVA. Fotografiile pot fi postate cu acordul ambelor părţi pe pagina www.baltasolacolu.ro. Capturile accidentale de şalău, ştiucă şi cteno se eliberează necondiţionat.
Sînt interzise injuriile, muzica, chefurile şi oricare alte activităţi care pot deranja ceilalţi pescari aflaţi pe baltă. Pescarii vor folosi numai locurile special destinate pentru grătar sau pot face grătar la standul de pescuit într-un grătar prevăzut cu picioare. Standurile se vor lăsa curate, gunoiul fiind strîns în sacii primiţi la venirea pe baltă şi depozitaţi în zona special amenajată.
Plantatul nu este permis. Serviciile de cazare sînt disponibile doar pentru pescarii care închiriază şi locul de pescuit din faţa căsuţelor, pe toată perioada închirierii acestora.
Administraţia este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă şi materială pentru orice formă de accidente, incidente şi urmări generate de consumul de alcool sau neatenţie a pescarului.

Comentariile pescarilor 

lDan Ciobotea 27 octombrie 2016 la 18,31:

„O locatie primitoare. O balta cu peste. ne mai vedem la anu“.

Androne Constantin 28 octombrie 2016 la 16,16:

„O locatie extraordinara!“

 catalin Ciofu 11 octombrie 2016 la 22,14:

„Abia astept sa mai ajungem si noi. Toata stima pentru aceasta balta si pentru administratie“.

 Chiforeanu Florian si Bianca 26 septembrie 2016 la 18,40:

„Se simte totusi nevoia unor populari si cu exemplare de crapi mai mari de 5-6 kg si peste aceasta greutate, pesti ce conform regulamentului nu ar putea fi retinuti, reintorcandu-se inapoi in lac ar bucura mai multi pescari... Daca populati in continuare cu pesti de 2-3 kg, incurajati pescuitul cu retinere. Daca s-ar popula din cand in cand si cu pesti mai mari ar exista in permanenta o rezerva piscicola bine reprezentata si chiar daca nu s-ar prinde pesti ce pot fi retinuti, macar am avea activitate cu cei mai imbracati... E doar o parere...

 Ghinea Dan Andrei 17 Iulie 2016:

„Un weekend frumos pe Balta Solacolu cu doua capturi frumoase 12.2 si 10.6 kg plus multi ciortani intre 2 si 3 kg . PS: se prinde peste, valabil pentru carcotasi care vorbesc aiurea pe fb“.

 Androne Catalin 13 iulie 2016:

„Cantitatea 18 kg, formata din ciortani cu greutati cuprinse intre 2 - 2,5 kg. Personalul amabil, balta superba. Fir intins!“

Marian Tachescu 16 iunie 2016 la 20:25:

„Stai linistit ca nu umbla nimeni la apa. Cea mai buna balta din punctu meu de vdr la ora asta pe raza de 50 60 km in jurul bucurestiului“.

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2968

Comentarii (2)
Scris de kuky in 07-01-2017 23:10 - Vizitator
 
 
Sa-mi iau paltonul sau dupa cate vad eu la Solacu se pescuieste si in tricou acum de gerul Bobotezei!!!!!
 
Scris de kuky in 07-01-2017 11:02 - Vizitator
 
 
Foarte frumos articol,si va felicit dl.Duinea ca si pt.pescuitul sportiv aveti timp sa scrieti.Ca si mine cred ca sunteti un pescar inrait si pasionat.....Va doresc fir intins si cat mai multe capturi remarcabile!!!Apropo la copca pe unde pescuim????
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info