Curierul Zilei - Balta Poenari are peşte, dar şi taxe mari!
PRIMA PAGINA

*** Scrisoare deschisă unui prieten de la PNL     *** ️EU în lumea digitală     *** Miza este Parcul Industrial     *** Programul Simfoniei Lalelelor      *** Mioveniul a fost reprezentat în Portugalia      *** Se schimbă perioada fiscală     *** „Primăvara Poeţilor”     *** Proiecţie de gală „Faci sau taci“     *** Ediţie limitată Dacia, la Geneva     *** Voluntariat pentru studenţi la Senat    *** Prinsă copiind din telefon la simulare    *** Medic cercetat disciplinar pentru că a făcut gripă     *** Zăcea mort în mărăciniş     *** Agresorii poliţistei, reţinuţi     *** Există un cerc de suspecţi     *** Controale în cluburi şi discoteci     *** Sfinţii zilei      *** Clătite pufoase cu şuncă şi caşcaval      *** Un cîştig impresionant!     *** Evenimente 19 martie de-a lungul vremii     *** Pe podium la Bacău     *** La 18 ani a cîştigat Indian Wells!    *** După 9 ani, Raliul Argeşului revine în circuit!    *** Liga 1 - Etapa 2 (play-off şi play-out)    *** Încă o victorie pentru handbalistele din Mioveni    *** Oaspeţii, au obţinut 5 victorii!   

 Publicitate pdf
Balta Poenari are peşte, dar şi taxe mari! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 februarie 2017

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Balta Poenari are peşte, dar şi taxe mari!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre partidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. În această săptămînă, vă vom prezenta Balta LFG Poenari, din judeţul Giurgiu, o baltă bună pentru capturile de crap, caras şi răpitor, dar cam scumpă, din cauza taxelor destul de mari.

Date despre lac

Complexul piscicol LFG Poenari este format din trei bălţi, populate cu somn, crap, cteno, caras şi şalău. Lacurile au fost create în urma escavării în cadrul unei balastiere. A­dîncimea este între 1.5 şi şi 5 m.  Fiecare baltă are circa 3,5 ha. Una dintre ele este deschisă pescuitului C&R, celelalte două fiind cu reţinere. Bălţile sînt frumos amenajate şi populate cu peşte din plin.

Cum se ajunge la baltă

Dinspre Bucureşti, la km 23 se traversează autostrada şi se intră în Bolintin Deal, satul Poenari.
Din Bucureşti - Militari sînt 15 km pînă la baltă. Balta este lipită de Autostrada Bucureşti - Piteşti, la borna kilometrică 27.
Dinspre Piteşti, la km 30 se face la dreapta la „Casa Soleil“ - Bolintin Vale - satul Poenari. În Poenari, cînd treceţi pe sub autostradă, se merge circa 400 m, şi drumul va vira la dreapta (pe dreapta va fi o biserică), se continuă circa 250 m, cînd drumul asfaltat va vira la stînga, o veţi lua pe un drum secundar îngust, printre două case. Veţi merge 200 m şi veţi ajunge la o casă cu steaguri. Drumul este asfaltat pînă la 100 m de baltă, fiind accesibil în orice condiţii atmosferice. 

Taxe la Bazinul 1 & Bazinul 2

Taxa pescuit - 100 lei.
Taxa agrement - 30 lei.
Rezervări la 0731 355 594.

Reguli generale

1. Durata unei partide de pescuit este de 12 ore. Intervalele orare sînt 6,00 - 18,00 (partida de zi) şi 18,00 - 6,00 (partida de noapte). Pescuitul pe timp de noapte este acceptat numai cu recomandare şi cu o discuţie telefonică prealabilă cu administratorul bălţii.
2. Accesul pe baltă se face cu maşinile personale, pînă la standul de pescuit. După descărcarea echipamentului, maşinile vor fi parcate în locul special amenajat, unde vor staţiona pe toata durata partidei de pescuit. Conducătorii auto îşi asumă întreaga responsabilitate pentru autovehiculele introduse în incinta complexului piscicol.
3. Pescuitul se face doar din standurile special amenajate.
4. Pescarul poate fi însoţit de soţie sau de un copil care nu va plăti taxa de agrement. Pentru ceilalţi însoţitori se va plăti o taxă de agrement în cuantum de 30 lei/zi. Pescarul poate primi vizitatori doar anunţînd în prealabil reprezentantul complexului. În cazul partidei de pescuit pe timp de noapte, nu se acceptă primirea vizitatorilor.
5. Este strict interzis pescuitul la „bombă“, „arici“, paraşută etc. Se va pescui exclusiv cu monturi cu un singur cîrlig şi plumb pierdut (montura care să permită eliberarea plumbului în caz de rupere a firului principal).
6. Fiecare pescar va păstra peştele capturat în juvelnicul propriu. Peştele trebuie să se încadreze între 1 şi 4 kg/bucată, cu excepţia carasului. Este interzisă păstrarea peştelui la comun de către mai mulţi pescari.
7. Capturile accidentale de şalău şi ştiucă şi capturile care nu se încadrează între 1 şi 4 kg/buc cu excepţia carasului se vor elibera imediat în apă în stare vie şi fără a fi rănite.
8. Este interzisă ascultarea muzicii pe baltă, indiferent de gen, dacă acest lucru deranjează vecinii de pescuit. Se va păstra un comportament civilizat. Administratorul îşi rezervă dreptul de a selecta clienţii.
9. Pescarii pot face grătar în locurile amenajate sau în grătare personale cu picioare. Este interzis focul direct pe sol.
10. Pescarii au obligaţia ca, atît în timpul partidei de pescuit, cît mai ales după încheierea acesteia, să păstreze şi să lase locul curat, fără chiştoace de ţigări, coji de seminţe, resturi menajere sau alte obiecte.
11. Scăldatul este strict interzis! Accesul copiilor cu vîrsta de pînă la 14 ani se va face doar cu însoţitor, iar pe standul de pescuit vor purta obligatoriu vesta de salvare.
12. Atenţie la stîlpii şi conductorii de curent, e pericol de electrocutare! Este interzis accesul şi intervenţiile de orice fel la instalaţiile electrice (prize, întrerupătoare etc.) din incinta complexului.
13. Înainte de plecare, pescarul trebuie să anunţe personalul complexului pentru a pu­tea cîntări peştele din juvelnic. Este interzisă aducerea autoturismului la stand şi încărcarea bagajelor fără a anunţa în prealabil personalul complexului. În orice situaţie, pes­carul va fi de acord să fie verificat atît în bagaje, cît şi în autoturismul personal.
14. Este obligatoriu ca, în tot timpul cît vă aflaţi pe această proprietate să respectaţi regulile sociale şi normele de conduită morală şi este strict interzis ca prin acţiunile dumneavoastră să  puneţi în pericol viaţa sau integritatea corporală atît a dumneavoastră, cît şi a celor din jurul dumneavoastră.
15. Regulamentul se substituie unui act normativ de protecţie a muncii. Pescarii şi însoţitorii acestora îşi asumă întreaga răspundere în cazul în care, pe durata şederii pe teritoriul complexului piscicol, sînt implicati într-un accident/incident de orice natură. Administraţia este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă şi materială pentru orice formă de accidente, incident, urmări generate de consumul de alcool, neglijenţa sau neatenţia pescarilor şi însoţitorilor acestora.
16. Persoana care va fi găsită că încalcă regulamentul complexului va fi evacuată imediat din complex, fără a i se restitui taxa achitată şi i se va elibera în apă peştele prins pînă în acel moment.
17.Vă rugăm să solicitaţi şi să păstraţi bonul fiscal conform reglementărilor în vigoare, pînă la părăsirea complexului piscicol LFG Poenari.
18. Complexul LFG Poenari este dotat cu camere de supraveghere, iar imaginile se arhivează putînd fi accesate ulterior de administraţie. Încălcarea oricărei norme prevăzute în regulament conferă dreptul administraţiei bălţii de a nu mai permite accesul pe baltă şi drept de pescuit autorului.
19.Orice furt sau tentativă de furt va fi raportată organelor de poliţie, constituind infracţiune pedepsită de lege cu închisoare de la 1 la 5 ani, conform art. 227 din Codul Pe­nal. Cel care va fi prins că sustrage (ascunde) peşte sau bunuri care nu îi aparţin se va face vinovat de furt, faptă penală pedepsită conform art. 208 Codul Penal.

Regulament

Se pot reţine 5 kg de crap, ten şi somn şi 10 kg de caras.
Capturile care pot fi reţinute trebuie să se încadreze între 1 şi 4 kg/bucata.
Dacă se depăşeşte limita inclusă în taxa de pescuit, se vor achita suplimentar 6 lei/kg pentru caras şi 18 lei/kg pentru crap, ten şi somn.
Pescuitul plantat este permis fără taxă suplimentară.
Este interzisă păstrarea peştelui care depăşeste cantitatea inclusă în preţ, dacă nu există intenţia de achiziţionare suplimentară a acestora.
Se poate pescui cu maximum 4 lansete/undiţe cu un singur ac, plumb sau năditor pierdut.
Fiecare pescar trebuie să fie dotat cu juvelnic, în care îşi va ţine doar peştele lui, minciog, saltea de primire şi spray dezinfectant. Salteaua de primire se poate închiria de pe baltă contra sumei de 5 lei/zi.

Comentariile pescarilor

 Vilcu Cristian Vasile  - 16 octombrie 2016:

 „Frumos. balta curată, loc de pescuit amenajat, curatenie. doar paznicii putin cam scaitori iti cam sufla in ceafa tot timpul....“

 Moise Adrian - 12 iulie 2016:

„O balta care merita toti banii! Recomand cu incredere!“

 Herovic Georgiani - 25 mai 2016:

„locatie,... relaxare,... satisfactia drilurilor cu pesti frumosi si sanatosi ,super administratie,... nota 10“

    Costea Vlad, 11 iunie 2016:

„balta usor accesabila, relativ aproape de Bucuresti. Insa cum ajungi si intri acolo peisajul se schimba. Accesul la luciul apei e foarte greu accesabil si o rusine pentru pretul pe care il platesti. Angajati nesimtiti si needucati, reguli cu adevarat tampite si peste spre inexistent. Singurul loc unde se prinde peste este in apropierea spatiului unde cresc ei peste. Daca ai cu ce planta in zona aia atunci ai sanse sa prinzi, chiar si asa sunt sanse f mari sa nu poti lua pestele din diverse motive invocate. Eu mi-am facut datoria si am scris ce am patit weekendul asta... restul e alegerea voastra“.

  Popescu Vasile, 9 septembrie 2016:

„Ambele balti sunt foarte bune, cu mult peste, inclusiv exemplare mari. Am intalnit pescari foarte multumiti si o administratie foarte OK. De remarcat, regulile sunt destul de stricte (sunt exact cele pe care le gasiti pe site) si chiar se aplica, dar dupa parerea mea este mai bine asa chiar daca unii sunt deranjati sau neobisnuiti. Recomand baltile si voi reveni cu placere!“

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 4311

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info