Curierul Zilei - Floarea Popeştilor are crapi capitali şi taxe mari!
PRIMA PAGINA
Website Title : wRock.org
 Publicitate pdf
Floarea Popeştilor are crapi capitali şi taxe mari! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Floarea Popeştilor are crapi capitali şi taxe mari!  

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre partidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. În această săptămînă, vă vom prezenta balta Floarea Popeştilor, din judeţul Ilfov, o baltă bună pentru capturile de crap, caras şi răpitor, dar cam scumpă, din cauza taxelor destul de mari în raport cu cantitatea de peşte care poate fi reţinută de pescari.

Oraşul Popeşti-Leordeni es­te situat pe DN4 Bucureşti - Olteniţa, la ieşirea din Bucureşti. Din centrul Capitalei şi pînă în acest oraş sînt aproximativ 9 kilometri. Balta Floarea Popeştilor are 5 hectare, iar adîncimea este de 1 - 6 metri. Adîncimea medie a lacului este de 4,5 m, iar fundul bălţii nu prezintă agăţătura. În prezent, populaţia bălţii o reprezintă exclusiv crapul, în cantitate de 10 tone. În fiecare an se fac populări, iar pescarii care au mers pe această baltă se pot lăuda cu capturi mari. În afară de crap, în baltă există caras, dar şi răpitori cum ar fi ştiuca, somnul şi şalăul. Balta este dotată cu pontoane, foişoare şi grătare pentru cei care vin la pescuit şi vor să-şi petreacă timpul liber într-un mod cît mai plăcut.

Cum se ajunge la baltă

De la Big Berceni se merge pe Şoseaua Olteniţei către oraşul Popeşti-Leordeni. La statuia de la primărie se face stînga, pe strada Leordeni, iar la aproximativ 1 km este balta. 

Taxe de pescuit

1 - 60 LEI = 12 ORE - Pescuit C&R - nu se reţine nici un fel de peşte.
2 - 120 LEI = 12 ORE - Pescarul poate pescui şi reţine 5 KG de crap şi maxim 2 KG de caras, după care poate pescui restul zilei C&R;
3 - 50 LEI = 12 ORE - Pescuit C&R NUMAI MEMBRII CLUBURILOR DE PESCARI (legitimaţie vizată obligatorie).
4 - 50 LEI = 12 ORE - Pescuit la FEEDER - pescarul poate pescui cu maximum 2 lansete feeder C&R sau pot pescui 2 pescari cu cîte un feeder fiecare, dar să ocupe doar un singur loc/ponton/foişor de pescuit.
Începînd cu anul acesta, vă punem la dispoziţie abonamente de 10 partide de 12 ore C&R, în valoare de 400 lei. La achitarea abonamentului, beneficiaţi şi de un cadou-surpriză din partea firmei MG Special-Carp. Plantatul cu navomodelul (vaporaşul) este gratuit. Pontoanele şi foisoarele sînt gratuite. Rezervările se fac la telefonul 0767.823.712.

Regulament

1. Înainte de instalarea pe locul de pescuit, pescarul va consulta prezentul regulament şi va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit numai în cazul în care ESTE DE ACORD cu aceste reguli!
2. Soţia, copilul (vîrsta maximă 15 ani) pescarului care va pescui pe Floarea Popeştiului au dreptul să pescuiască cu o undiţă (ţeavă) proprie sau cu o lansetă din cele 4 (patru) ale pescarului, însă numai în dreptul standului pe care îl o­upă pescarul!
3. Pe toată durata partidei de pescuit, personalul bălţii are dreptul să controleze şi să cîntărească peştele capturat de pescari!
4. Pescarul care va fi găsit că NU RESPECTĂ unul din punctele din regulament va fi scos imediat de pe bazin, după ce i se va elibera în apă şi peştele prins pînă în acel moment (dacă pescarul a achitat taxa „120 lei = 12 ore cu reţinere 5 kg peşte“)!
5. Toate autovehiculele se parchează în spaţiile special amenajate.
6. Pescarul poate să pescuiască cu maximum 4 scule (lansete sau undiţe), dotate obligatoriu cu 1 (un) singur cîrlig şi plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal)!
7. Este strict interzis, pescuitul la BOMBĂ, cu 2 (două) cîrlige etc.!
8. Numai capturile de CRAP care au greutatea sub 5 KG pot fi reţinute de cei care au achitat taxa = 12 ore cu reţinere 5 kg peşte! Capturile de CRAP care vor depăşi 5 kg vor fi eliberate în apă imediat ce au fost prinse, în stare vie şi fără a fi rănite!

9. Pescarul va lansa OBLIGATORIU numai pe direcţia înainte faţă de standul pe care îl ocupă, fără a depăşi limitele standului (stînga/dreapta)! În cazul în care totuşi va lansa greşit (va depăşi limitele standului), este obligat să recupereze montura şi să lanseze din nou!
10. Pescarul este obligat să se aşeze numai în dreptul locului marcat şi numerotat pentru pescuit! Este interzisă ocuparea simultană a mai multor locuri de pescuit în baza unui singur bon de pescuit. Un pescar poate ocupa circa 5 m pe mal.
11. Capturile accidentale de ŞALĂU, ŞTIUCĂ şi SOMN se vor elibera imediat în apă în stare vie şi fără a fi rănite!
12. Sînt interzise punerea peştilor în acelasi juvelnic de către 2 (doi) sau mai mulţi pescari, precum şi cedarea peştilor prinşi de către un pescar la alţi pescari!
13. Pescarul nu are voie să schimbe peştele pe care l-a reţinut şi care a fost păstrat în juvelnic cu altul prins ulterior!
14. Se interzice spălarea maşinilor lîngă apă! De asemenea, este interzisă circulaţia cu barca sau cu orice alt mijloc de plutire pe luciul apei.
15. Nu se eliberează decît maximum 2 bonuri unui pescar (valabil pentru cei care vor să reţină mai mult decît cele 5 kg admise)!!!
16. Pescarii sînt obligaţi să întreţină curăţenia generală a locului de pescuit. Nu se vor arunca resturi menajere pe mal şi în apă. În acest scop, vor fi folosite locurile special amenajate. Nu se vor tăia arborii!
17. Pe acest bazin sînt interzise manelele, injuriile, chefurile şi oricare alte activităţi care pot deranja ceilalţi pescari aflaţi pe baltă (pescarul însă nu trebuie să înţeleagă că nu poate face un grătar, să bea o bere, dar să o facă în aşa fel încît să nu deranjeze pe ceilalţi pescari)!
18. Fiecare pescar are dreptul să fie însoţit de o persoană; restul persoanelor care-l vor însoţi vor plăti o taxa de agrement de 10 LEI!
19. Pescarii vor trebui să fie dotaţi obligatoriu cu saltea de primire şi spray dezinfectant (cei care nu au aşa ceva pot cere de la personalul care încasează taxa, contra sumei de 5 lei aceste obiecte) şi în plus cu juvelnic sau sac de păstrare (pentru cel care vrea să reţină peşte)!
20. Accesul pe baltă cu animale de companie este interzis!!!
21. Pescarul are obligaţia ca, la sfîrşitul partidei de pescuit, să lase locul curat (fără chiştoace de ţigări, coji de seminte etc.)!
22. Pescarul este obligat să anunţe administraţia la telefonul 0767.823.712 dacă doreşte să părăsească lacul mai devreme de ora 18,00 şi se va supune controlului, din partea administraţiei, autoturismului şi al bagajului pe care-l are. În caz contrar, nu va mai avea acces pe lac! 

Comentariile pescarilor

 Eugen Popescu, data postarii: 08-06-2016:

„Am plecat la pescuit, am ajuns pe la ora 11,30, am gasit un loc liber langa calugar, am pescuit cu 2 feedere. Dupa cca 30 minute am pus pe saltea un superb crap comun de 12.38 Kg, in total am avut 3 prezentari, cel mare plus inca doua exemplare de crap comun de 4 respectiv 3.6 kg“.

 Din Marin, data postării: 16. 05. 2016:

„Partida a inceput la ora 06,35 pana la 17:45, vremea foarte frumoasa cu vant moderat din N-NV, valuri de cca 30 cm, presiune foarte buna intre 1002 şi 1009 mmH2O. Am pescuit pe standul 42, balta destul de aglomerata, dar cu posibilitatea de a pescui fara a ne incurca firele, am avut prima prezentare un crap comun de 3,540 kg dupa cca 30 minute. Pana la final am avut puse pe saltea 18 buc. intre 2.2-4.9 kg. A raspuns foarte bine la boiles solubil S&P. Lansarile scurte pana in 70 m, de multe ori si 40 m. Pe balta s-au scos si exemplare frumoase de 10.5; 11,4; 12,85; 13,5 si un exemplar foarte frumos de 14,5 kg. Administratorul, foarte dragut, ne-a aratat la ce si unde mananca mai bine“.

Sorin Ionescu, data postării: 05.03.2016:

„Am pescuit cu 4 scule (lansete si undite). Drum foarte bun pana la standuri. Partida a durat de la ora 07,30 la 17,00. Vremea destul de buna pentru aceasta perioada, balta destul de plina, pescarii au iesit sa-si aeriseasca sculele dupa o iarna lunga. Am inceput partida cu un +4 si am continuat asa pana pe la ora 13, cand a intrat un 10.5 frumos si bataios, dupa poze si eliberare la ora 15:30 a venit si captura zilei, un solzos de 14.56 kg. Drillul destul de obositor dar... a meritat, Frankfurterul si-a facut datoria“.

 Scheiber Cristian, data partidei de pescuit: 23.04.2016:

„Vreme frumoasa, locatie frumoasa, peste cu pofta de mancare. Am prins 10-11 ciortani intre 2 si 4 kg in conditiile in care am stat pe gratare si sprituri ). O locatie perfecta pentru partide scurte.  Nade si momeli folosite: solubile, plastice. Capturi (total kg/specie): crap: 35 kg. Am pescuit cu 4 scule (lansete si undite). Se poate pescui noaptea“. 

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 5804

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info