Curierul Zilei - Iazul Vlăsia, o baltă frumoasă, cu mult peşte!
PRIMA PAGINA

*** Meditaţii gratuite pentru elevi, în şcoli     *** ️Cinematografele din Cîmpulung, încotro?     *** Se schimbă programul de ridicare a gunoiului      *** 2 miliarde lei pentru Prima Casă     *** Taxa auto, înapoi pînă în iunie     *** Atenţionări privind arderea miriştilor      *** Sfinţii zilei      *** Relaxare şi generozitate!    *** PLĂCINTĂ CU CARNE ŞI CIUPERCI    *** Evenimente 23 februarie de-a lungul vremii    *** Filmele săptămînii 22-28 februarie    *** Conducea o maşină neînmatriculată    *** Transporta muncitori fără permis    *** Elevi chiulangii, prinşi la păcănele!     *** Bucureşteni, în arest pentru contrabandă    *** Instanţele din Argeş sufocate de dosare     *** Cu gîndul doar la victorie     *** Vor să ia 3 puncte la Baloteşti!    *** CS Mioveni, nenvinsă şi în retur!     *** Cum se păstrează coropişniţele     *** Curierul zilei vă prezintă speciile de pescuit    

 Publicitate pdf
Iazul Vlăsia, o baltă frumoasă, cu mult peşte! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 februarie 2017

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Iazul Vlăsia, o baltă frumoasă, cu mult peşte!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămî-nă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre partidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. În această săptămînă, vă vom prezenta Iazul Vlăsia, din judeţul Ilfov, o baltă bună pentru capturile de crap, caras şi răpitor. În funcţie de banii de care dispun, pescarii pot opta pentru mai multe taxe de pes-cuit. Cei care vin pe această baltă nu pleacă acasă fără peşte.

Locaţie de vis

Iazul Vlasia este situat pe DN1 Bucureşti - Ploieşti, sensul spre Ploieşti, la graniţa dintre localităţile Săftica şi Tîncăbeşti, imediat după ieşirea din localitatea Săftica, pe partea dreaptă putîndu-se observa canalul de alimentare a bălţii. Balta se întinde pe o suprafaţă de 27 ha şi este compartimentată în 6 bazine distincte. Adîncimea iazului este diferită, în funcţie de structura substratului, şi oscilează între 1.20 şi 6 metri. Adîncimea medie se situează în jurul valorii de 2,5 m.

Regulamentul de pescuit

1. Pe bazinele Iazului Vlasia se practică atît pescuit sportiv, cît şi pescuit de agrement. 
2. Ziua de pescuit începe la răsăritul soarelui şi se încheie la apus. Pescuitul nocturn este permis.
3. Bonurile se împart în două tipuri: BON DE CRAP şi BON DE CARAS.
4. Cantitatea de crap ce poate fi reţinută pe un „BON DE CRAP“ este de 4 kg.
Peştii din specia crap mai mici de 1 kg se eliberează, nu se reţin. Se pescuieşte cu un număr maxim de 4 lansete/undiţe. Exemplarele de crap sub 700 g şi cele de peste 3 kg se eliberează.
5. Cantitatea de caras ce poate fi reţinută pe un „BON DE CARAS“ este de 5 kg. Cei ce optează să pescuiască folosind un „BON DE CARAS“ au voie să pescuiască doar cu undiţe (varga) şi trebuie să elibereze imediat orice crap prins. Cei ce optează pentru un „BON DE CARAS“ nu îl pot schimba mai tîrziu în „BON DE CRAP“. Pe parcursul întregii partide de pescuit, ei vor putea păstra în juvelnic numai caras în greutate maximă totală de 5 kg.

6. Doar persoana care a achitat taxa are dreptul de a pescui.
Doamnele şi copiii (ce îi însoţesc pe domnii pescari), dacă doresc să pescuiască, pot face acest lucru pentru agrement cu cîte o undiţă, în mod GRATUIT.
7. Pe parcursul zilei de pescuit se vor efectua controale de către paznic, vizînd cantitatea de peşte reţinut.
Cei care vor fi prinşi că sustrag (ascund) peşte, altul decît cel care poate fi reţinut conform taxei achitate, se fac vinovaţi de furt, faptă penală pedepsită de art. 208 Codul penal. Vinovaţii vor fi reclamaţi organelor de poliţie!
Fiecare pescar va avea propriul juvelnic. Este strict interzis să se pună peştele la comun (în acelaşi juvelnic).
Este permisă doar folosirea juvelnicelor de plasă (pînză); cele metalice (sîrmă) sînt strict interzise.
8. Pescuitul de pe pontoane este GRATUIT. Pe un ponton pot pescui maximum doi pescari
9. Pescarii şi însoţitorii lor sînt obligaţi să se comporte civilizat, fără poluare sonoră, injurii sau alte manifestări ce îi pot deranja pe ceilalţi pescari.
9a. Scăldatul este interzis.
9b. Standurile se vor lăsa curate, gunoiul va fi strîns şi depozitat în coşurile de gunoi aflate pe toată lungimea bălţii.
10. Administraţia amenajării piscicole este exonerată de orice răspundere privind eventualele incidente, accidente sau alte întîmplări care îi afectează în vreun fel pe cei intraţi în amenajarea piscicolă, indiferent de cauză/cauzator.

Se populează în fiecare an

Balta a fost populată cu crap, caras, novac, cteno, biban şi somn, în 2009, 2010 şi 2011, 2012, 2013, 2014 şi 2015, iar populările vor continua. În iaz se remarcă exemplare de peşte 10 kg de crap, cteno şi somn. Punctele forte ale bălţii sînt reprezentate prin accesul facil pe orice fel de vreme, densitatea mare de peşte, posibilităţi extraordinare de campare, atitudine civilizată a personalului, umbrare, foişoare, leagăne şi nu în ultimul rînd curăţenia băltii - iarba este tunsă în fiecare săptămînă, astfel încît să ofere tot confortul de a petrece ziua în aer liber în condiţii excelente. Este permisă camparea (instalarea cortului) şi totodată există condiţii perfecte pentru campare.

Detalii despre lacuri

Bazinul 1 şi Bazinul 6

* Pescuitul se poate face de pe mal sau din barcă, folosindu-se momeli naturale şi artificiale. Nădirea se poate face la mal sau din barcă. Este permisă şi plantarea sau nădirea cu bărcuţa teleghidată.
* Pescuitul nocturn nu este permis în bazinele 1 şi 6.
* Pestii ce pot fi prinşi sînt crap, caras, biban, somn, roşioară, novac.
* Se pot folosi cel mult 3 beţe/lansete.

Bazinele 2, 3, 4 şi 5

* Pescuitul se poate face doar de pe mal sau ponton, folosindu-se momeli naturale şi artificiale. Nădirea se face la mal.
* Pescuitul nocturn ESTE PERMIS în bazinele 2, 3, 4 şi 5.
* Peştii ce pot fi prinşi sînt crap, caras, biban, somn, roşioară, novac.
* Se pot folosi maximum 4 lansete/undiţe.

Taxe de pescuit

Taxa de pescuit este 80 lei/zi, iar pentru pescuit pe timp de noapte este de 100 lei/ noapte (cu aceleaşi condiţii).
Taxa de pescuit doar pentru caras e de 50 lei/zi.
Dimensiunea peştelui în baltă
Caras: 100 g - 700 grame.
Crap: 0,5 kg - 16 kg.
Somn: 0,5 kg - 22 kg.
Cteno: 2 kg - 9 kg.

Garantat pleci acasă cu peşte!

Garantat 100%! Este prea cald? Este prea frig? Peştele nu trage? Noi îţi garantăm că pleci acasă cu cantitatea de peşte pentru care ai plătit bonul.

Variante de bonuri:

a) 100 lei/zi - se pot reţine 8 kg de peşte*
b) 30 lei/zi - catch and release
* În caz că pescarul nu reuşeşte să prindă cantitatea de 8 kg de peşte, administratorul bălţii va scoate cu plasele peşte din bazinul nr. 5 şi îi va oferi pescarului diferenţa de pînă la 8 kg.
Toate celelalte puncte din regulamentul bălţii rămîn în vigoare. Fir întins!

 Abonamente  2017:

-10 partide pe timp de zi = 600 lei
 -10 partide pe timp de noapte = 800 lei
Specii de peşti:
Şalău, cteno, caras, crap.

Momeli recomandate:

Pufulete
Boabe de porumb din conservă
Boabe de porumb uscate
Rîme
Viermuşi
Mămăligă (pătrăţică)
Contact Balta Iazul Vlasia
Telefon: 0726744989 dom­nul Matei Florin
Email: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Comentariile pescarilor

 Constantin Ştefan, data postării: 3.08.2013:

„Am pescuit între orele 7,00 şi 19,00. Am pescuit pe ponton, langa cabana paznicului. Momeli folosite: porumb Bonduelle, viermuşi. Nada: TTX in amestec cu mix de cereale uscate. Capturi: crap 15 kg, cea mai mare captura cca 4 kg, caras 4 kg intre 100-250 g. E o balta linistita, nepoluata fonic, paznicii nu te streseaza pe durata partidei de pescuit. Este decorul perfect pentru o zi de relaxare cu familia!“

 Berecleanu Mihai, data postării: 21.07.2013:

„Am pescuit intre orele 5 a.m. - 2 p.m. si am prins 3 crapi in greutate totala de 8.5 kg si aproximativ 4 kg caras. Vremea a fost foarte buna. Locatia este de vis. Foar­te bine amenajata si locurile de pescuit sunt foarte clar delimitate. Administratorul baltii este de nota 10. Am uploadat cateva imagini cu pestii prinsi (crapii) in galeria foto de pe acest site. Le gasiti mai usor daca le cautati dupa ID. ID record: 21473, ID record: 21474, ID record: 21475 Fir intins tuturor si sa ne auzim cu bine!“

 Renghiuc Mihai, data postării: 15.06.2014:

„Am pescuit de pe 13.06 de la ora 10,00 pana pe 14.06 pe la 11,30. Am pescuit in bazinul 1. Vremea a fost frumoasa, ne-a plouat putin pe seara, dar in rest a fost ok. Am prins 8 crapi la 1,5-3 kg, un novac de 3,5 kg si 10-15 ciortanei pana in jumatate de kg, care au fost eliberati. Am pastrat 8 kg de crap si am platit 2 bonuri. Pe balta in timpul noptii au mai fost in jur de 8 pescari, dar cea mai mare captura a fost un crap de 4,5 kg. La undita in mal se prinde caras cu nemiluita. Zeci de bucati in cateva ore. Scule folosite: 4 lansete si 4 undite“.

 Alex Alex,  data postării: 19.04.2015:

„Durata - 08:00 -> 14:00 - vreme - vînt puternic, innorat, si din cand in cand, cateva picaturi de ploaie - capturi - 2 crapi o­glin­da, la aproximativ 4 kg fiecare - balta a fost libera (doar 2-3 pescari) - am pescuit cu 3 lansete + o fixa - balta este foarte bine organizata: exista cateva foisoare pe malul pe care se poate pescui dotate cu bancute, masa, gratar, toaleta ecologica, salcii de-a lungul malului pentru umbra - pestii prinsi au fost cantariti si apoi eliberati (se pot retine doar cei care au max. 3 kg) - patronul baltii a fost acolo pe parcursul zilei, insa este un om foarte de treaba, orientat spre client“.  

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 3811

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Luni, 28.01.2019

--- 4.246 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info