Curierul Zilei - „Aş fi vrut s-o pup din nou!“
PRIMA PAGINA

*** Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu pentru voi     *** ️Codurile penale modificate de urgenţă      *** În Argeş, investiţii de peste un miliard de lei      *** A scăzut datoria publică a României      *** Vin ajutoarele de urgenţă!      *** Reţinut pentru a fi extrădat     *** Percheziţii la tiriştiicare furau marfa    *** Falşi angajaţi de la Salubritate, cereau bani!    *** Ieri, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia     *** „Tedi- Şcoala Siguranţei“, la Cîmpulung     *** Se opreşte curentul în Mioveni     *** Concurs de simulare de procese     *** I-a ars casa de la o lumînare!     *** Militarii musceleni, la Cincu     *** Autoturisme de epocă la Retroparada Primăverii 2019 în Cîmpulung     *** Sfinţii zilei      *** Noroc cu carul!     *** CURCAN CU ROZMARIN    *** Evenimente 18 aprilie de-a lungul vremii    *** Liceul cu cei mai mulţi elevi calificaţi la olimpiade naţionale    *** Elevii vor încondeia ouă    *** Excursie prin Europa    *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** „Kareu de aşi” la Piteşti     *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** Liga Campionilor    *** Reguli noi pentru promovare    *** Tenis: Flavia Ogrezeanu, un nou premiu    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** Raliul Argeşuluire vine în circuit!    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** „Mă antrenez pentru aurul olimpic“   

 Publicitate pdf
„Aş fi vrut s-o pup din nou!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 octombrie 2009
 UEFA Champions League Trophy Tour, prezentat de UniCredit, şi-a continuat itinerarul în România şi a ajuns ieri la prînz la penultima oprire - în Piteşti. Trofeul a fost adus în Piaţa Primãriei la ora 11,00, cu un tir, fiind depus într-o „cuşcã“ de pexiglas, securizatã antiglonţ şi pãzitã de jandarmi şi agenţi ai unei firme private. Trofeul a mai fost expus pînã acum în România în Arad, Timişoara, Sibiu şi Braşov, iar astãzi se va afla la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, pentru ca, dupã ţarã noastrã, sã ajungã în Ungaria şi apoi în Bulgaria.    

Cupa Campionilor, la campioni acasã

La evenimentul de la Piteşti au fost prezenţi legendarul portar Helmuth Duckadam, dar şi piteştenii Ilie Bãrbulescu, integralist în finala cîştigatã de Steaua acum 23 de ani, şi Constantin Pistol, doar rezervã în acel meci.

Evenimentul a fost prezentat de cunoscutul comentator TV Ionel Stoica, acesta oferind şi cîteva date despre preţiosul trofeu. Apoi, pe scenã a fost invitat primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, cel care i-a prezentat şi pe foştii fotbalişti piteşteni: „Salutãm şi noi sosirea Cupei Campionilor la campioni acasã. Şi spun asta pentru cã Steaua a avut atunci şi trei piteşteni în lot: Ilie Bãrbulescu, Marin Radu II şi Pistol. Fotbalul la Piteşti este la el acasã. Radu II avea în momentul cînd s-a dus la Steaua deja 16 meciuri în Cupele Europene cu FC Argeş, deci era cel mai experimentat jucãtor al lor. Apoi Ilie Bãrbulescu a fost cel mai brav fotbalist al acelor campanii, marcînd un gol ungurilor de la Honved, iar Pistol avea doar 18 ani, fiind cel mai tînãr jucãtor al lotului şi, totodatã, rezervã în acea partidã“.

 

 Piteştenii, mai mulţi ca arãdenii

Dintre foştii fotbalişti care au cîştigat Cupa Campionilor cu Steaua, primul a vorbit Helmuth Duckadam, cel care a mãrturisit cã este invidios pe piteşteni, pentru cã au venit în numãr mai mare la acest eveniment decît arãdenii lui: „Sînt invidios pe Piteşti. Mã aşteptam ca la Arad sã vinã aşa de mulţi oameni. Despre acea finalã, ce ar mai fi de zis.... decît cã Helmuth Duckadam nu apãra acele 11 m dacã nu erau colegii lui de la Steaua sã nu primeascã gol în 120 de minute. Cea mai mare bucurie e a copiilor, sã vadã pe viu acest trofeu. Vã urez multã baftã, iar peste ani sã auziţi mãcar imnul Champions League, deoarece cîştigarea acestui trofeu va fi foarte grea!“

 

„M-am stabilit în oraşul marilor fotbalişti“

Constantin Pistol a fost primul piteştean invitat la microfon, ieri, în Piaţa Primãriei. „Nu mã gîndeam cã vor veni aşa de mulţi oameni sã vadã azi acest trofeu. Din 1986 mi-aduc aminte lucruri foarte frumoase. Am fost alãturi de fotbalişti mari şi mã bucur cã am fãcut parte din acel lot, chiar dacã nu am jucat în finalã. Îi mulţumesc domnului antrenor Ienei cã a avut încredere în mine, iar în semifinala de la Bruxelles m-a introdus şi pe mine pe teren. Mã bucur, de asemenea, cã m-am stabilit în oraşul care a dat mari fotbalişti“, a spus Constantin Pistol.

 

„Mîndru cã sînt român şi piteştean“

În fine, ultimul piteştean care le-a vorbit microbiştilor a fost Ilie Bãrbulescu. „Mã bucur cã am marcat unul dintre cele 13 goluri ale campaniei de calificare. Acest trofeu este rîvnit de cele mai mari cluburi. Mã bucur cã am avut şansa sã obţin acest succes. Mã mîndresc cã sînt român, piteştean, şi cã mi-am adus contribuţia la cîştigarea acestui trofeu“.

 

 „Dacã şi marcam, sãream direct în tribune, sã mã pup cu regele!“

Ilie Bãrbulescu va rãmîne fãrã doar şi poate în istoria fotbalului românesc ca unul dintre cîştigãtorii Cupei Campionilor Europeni cu Steaua. Cel poreclit Balamuc va dãinui însã în memoria românilor cu imaginile surprinse dupã ce Duckadam a apãrat ultima loviturã de departajare, el ducîndu-se direct la Cupã şi pupînd-o!
Ieri, fosta glorie a rememorat acele momente. „A fost o mare bucurie ca, dupã atîţia ani, sã mã reîntîlnesc cu trofeul. Am spus-o, sînt mîndru cã sînt român, cã sînt piteştean şi cã am realizat o asemenea performanţã. Nu cred cã va mai realiza cineva aşa ceva vreodatã. Va rãmîne unicat în istoria fotbalului românesc. O pupam din nou cum, dar era foarte bine pãzitã. Aş fi vrut s-o pup, normal... şi s-o ţin încã o datã în mînã. Atunci, în finalã, eram toţi la mijlocul terenului, iar dacã nu apãra Duckadam, urma sã execut eu penalti. Şi dacã dãdeam şi gol, îţi dai seama cã mã duceam în tribunã direct, sã dau mîna cu spectatorii şi sã mã pup cu regele lor, nu cu ea... Am vãzut nişte nume înscrise pe Cupã care te cutremurã... Juventus, Liverpool, Ajax...“

 

Mingi de finalã, cadouri

Organizatorii, UniCredit, au oferit la final mai multe mingi cadou, baloane cu care se va juca în sezonul urmãtor finala UEFA Champions League. Prima care a primit a fost Gica Dobrin, care a reprezentat Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin, însã pe scenã, îmbrãcaţi în tricouri UniCredit, au mai urcat copiii de la Şcoala Specialã Valea Mare, cei de la Şc. Nr. 3 şi cei de la Şcoala Nr. 11. 

 

Trofeu de 10.000 de franci

Trofeul UEFA Champions League este realizat în 1967 şi el nu poate fi pãstrat decît de echipele care l-au cîştigat de trei ori la rînd sau de 5 ori de-a lungul anilor. În rest, acesta nu rãmîne în vitrina cîştigãtoarei Cupei decît un an. Trofeul este fãcut din argint masiv, cîntãreşte 8 kg şi a fost realizat de doi bijutieri elveţieni. Valoreazã aproximativ 10.000 de franci elveţieni, însã echipa care îl cucereşte primeşte în jur de 40 de milioane de euro pentru performanţã. 

 

Culisele evenimentului

Duckadam a dat autograf pe buletin
Unul dintre protagoniştii evenimentului de ieri, Helmuth Duckadam, a fost solicitat la final de copiii prezenţi şi nu numai sã dea autografe. Fostul goal-keeper a fost generos şi şi-a lãsat semnãtura pe foi, pe tricouri şi chiar pe buletinul unui piteştean.
Duckadam, Bãrbulescu şi Pistol au fost mai întîi în Primãrie, unde s-au întreţinut aproape 30 de minute cu primarul Tudor Pendiu.
În Piaţa Primãriei au venit şi mai multe grupe de copii fotbalişti de la şcolile de fotbal din Piteşti şi  de la Centrul de Juniori al FC Argeş.
În centrul oraşului au venit ieri peste 1.000 de oameni, pentru a admira trofeul Champions League.
Acesta a fost adus cu un tir chiar pînã în mijlocul pieţei.
Galeria lui FC Argeş a fost şi ea prezentã, mai mulţi ultraşi afişînd cîteva fulare cu mesajul „Miticã la puşcãrie! “
Fiecare dintre invitaţi a vorbit şi despre FC Argeş, exprimîndu-şi regretul cã echipa este retrogradatã, dar, totodatã, spunînd cã sperã ca, de la anul, sã joace din nou în Liga I.
Caravana care a purtat trofeul a sosit în Piteşti încã de miercuri seara de la Braşov, iar noaptea acesta a fost pãstrat în sediul bãncii UniCredit.

Silviu Mihai, Marius Duinea

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info