Curierul Zilei - Pescarium Corbeanca ascunde crapi uriaşi!
PRIMA PAGINA
Fapt divers *** ️ S-a răsturnat cu maşina în şanţ     Fapt divers *** ️ A distrus o maşină de epocă     Fapt divers *** ️ Casă distrusă de o oală cu ceară uitată pe foc     Social *** ️ Firmele îşi plătesc cu greu facturile!     Sport *** ️ Meci doar pentru palmares!     Sport *** ️ Proiectul de învăţare a primului ajutor, un succes!     Social *** ️ „Campionii Bucuriei” a reunit la start 200 de copii!     Sport *** ️ Piteştenii Preda şi Ungureanu, favoriţi la medalii!     Sport *** ️ Strategii folosite primăvara la crap    
 Publicitate pdf
Pescarium Corbeanca ascunde crapi uriaşi! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 martie 2017

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit

Pescarium Corbeanca ascunde crapi uriaşi!

 

 Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre partidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. În această săptămînă, vă vom prezenta balta Pescarium Corbeanca, din judeţul Ilfov, o baltă frumoasă şi bogată în peşte. Majoritatea pescarilor care au fost pe acest lac au fost mulţumiţi de partidele de pescuit făcute în ultimii ani pe acest lac.

Locaţie

Lacul este localizat în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, la doar 15 km distanţă de centrul Capitalei. Localizarea complexului pe hartă se găseşte pe strada Hipodromului, comuna Corbeanca, judeţul Ilfov. Accesul se face de pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti sau DN1 spre Corbeanca (se face stînga de pe DN la fosta Prisma sau actualul Mega Image spre Corbeanca) şi se urmăreşte drumul principal aproximativ 1 km, unde se va face la dreapta (în dreptul unui indicator ce va direcţiona către Paradisul Verde) spre Paradisul verde, unde, după aproximativ 300 m, se va face la dreapta (în dreptul intrării în Paradisul Verde se face la dreapta) pe strada Hipodromului (se face a doua la dreapta de la drumul principal) şi se urmăreşte pînă la capăt (aproximativ 200 m).

Pescarium

Construit din pasiune pentru pescuit, Pescarium reprezintă locul unde împătimiţii şi entuziasmaţii sportului se pot bucura din plin de pasiunea lor. Localizat la doar 15 km de Bucureşti, cu un decor natural şi plin de viaţă, retras şi ascuns de ha­osul oraşului, Pescarium - Corbean­ca promite să le ofere celor curioşi clipe şi momente magice alături de prieteni şi familie.

Detalii

Cu o suprafaţă generoasă de 22 de hectare şi o adîncime ce variază între 3 m la mal şi 10 metri în mijlocul bălţii, lacul Corbeanca face parte din patrimoniul PESCARIUM. Populările dese cu peşte care au avut loc în decursul ultimilor ani au transformat balta într-o adevarată rezervaţie piscicolă. Ultimele populări au avut loc în luna octombrie 2011 cu o cantitate de 4 tone de peşte şi respectiv în luna martie 2012 cu o cantitate de 8 tone de peşte. Accesul la baltă se poate face chiar şi în condiţii potrivnice, drumul din jurul zonei special amenajate pentru pescuit şi al căsuţelor fiind pietruit, şi în dreptul căruia se pot vedea din abundenţă pîlcurile de stuf şi papură ce înconjoară balta, despărţite de sălcii şi pe alocuri plantaţi trandafiri, crin de baltă, berbeliş şi tui. Pentru pasionatii de pescuit, lacul găzduieşte specii de crap, ten, somn, novac, caras. Cele mai frecvente capturi sînt reprezentate de crap şi ten cu o greutate situată între 3 şi 9 kg, urmate de capturi mai rare de pînă la 20 de kg. Recordul bălţi pentru somn este de 32 kg. urmat de crap cu o greutate de 19.7 kg.

 

 

Atribuţii

Pescarium - Corbeanca este recunoscut pentru curăţenia de pe baltă şi din cadrul complexului, dar şi pentru serviciile oferite. Lacul este supravegheat şi păzit nonstop de angajaţii complexului. Pe viitor, complexul va beneficia de un restaurant cu specific pescăresc, unde toate persoanele care participă la activitatea de pe baltă vor primi meniuri speciale la preţuri speciale.

Facilităţi

Beneficiaţi de confortul unei case de vacanţă exact pe malul lacului. Pescarium vă pune la dispoziţie 11 căsuţe situate la nici un metru de apă, dotate complet cu camera principală cu pat dublu, bucătărie, grup sanitar complet propriu, LCD, aer condiţionat, frigider, terasă exterioară cu măsuţă şi grătar unde puteţi să vă preparaţi peştele proaspăt prins după reţetele proprii şi ponton pentru pescuit situat chiar deasupra lacului. Pentru cei ce vor doar să se bucure de pescuitul tradiţional, complexul oferă un loc special amenajat pe malul lacului care se întinde pe o suprafaţă de 300 de m şi 11 foişoare cu ponton pe apă dotate cu măsută şi scaune pentru o experienţă de neuitat. Malul lacului este plantat cu gazon şi sălcii şi se continuă pe alocuri cu trandafiri, crin de baltă, berbeliş şi tui. Tot aici se găsesc montate felinare dotate cu priză pentru pasionaţii pescuitului nocturn.

Taxe

- Pentru pescuit timp de 12 ore plăteşti 80 de lei
- Pentru pescuit la foişor în aceleaşi condiţii trebuie să achiţi 100 de lei
- Pentru pescuit timp de 24 de ore, taxa este de 160 de lei
Închirierea şi cazarea într-o căsuţă te costă 150 de lei/zi.

Rezervări

0723 418 007
Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Întrebări şi informaţii

EMAIL: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Regulamentul de pescuit

Persoanele care doresc să folosească serviciile oferite de complexul Pescarium sînt rugate să achite taxa corespunzătoare şi să respecte următoarele reguli:
Accesul cu autovehicule în perimetrul complexului se va face cu o viteză de maximum 5 km/h.
Numai persoanele care au achitat taxa corespunzătoare au dreptul de a pescui.
Soţia sau copilul (cu vîrsta maximă de 14 ani) persoanei care a achitat taxa corespunzătoare are dreptul să folosească o undiţă sau o lansetă pentru pescuit (a pescarului), doar în dreptul locului rezervat.
Pe toată durata de timp rezervată pentru pescuit, personalul care se ocupă cu amenajarea lacului are dreptul de a controla şi cîntări peştele capturat.
Este interzis pescuitul în afara zonelor special amenajate!
Pescarul poate folosi pentru pescuit maximum 4 lansete sau undiţe dotate doar cu un cîrlig şi plumb sau cu năditor pierdut, montura permiţînd eliberarea plumbului sau năditorului în cazul ruperii firului.
Este interzis pescuitul cu monturi ce conţin mai multe cîrlige (la BOMBĂ).
Pot fi reţinute de către persoanele care au achitat taxa corespunzatoare doar speciile de CRAP cu o greutate situată între 1 şi 4 kg. Capturile de CRAP situate sub 1 kg sau care depăşesc 4 kg vor fi eliberate imediat înapoi în lac în stare vie şi fără a fi rănite.
Speciile de SOMN şi ŞTIUCĂ care depăşesc 5 kg pot fi reţinute contra unei taxe de 20 lei/ kg, dacă pescarul doreşte să reţină o cantitate mai mare decît cea permisă (de 5 kg, în cazul achitării taxei corespunzătoare).
Capturiile accidentale de ŞALĂU vor fi eliberate imediat înapoi în lac în stare vie şi fără a fi rănite.
Sînt interzise punerea peştelui în acelaşi juvelnic sau sac de păstrare de către doi sau mai mulţi pescari, precum şi primirea sau cedarea de peşte de la sau către alţi pescari.
Pescarul nu are voie să pună în sac sau juvelnic o cantitate mai mare de 5 kg şi nu are voie să o înlocuiască cu capturi prinse ulterior.
Fiecare pescar este obligat să se prezinte cu saltea de primire, spray antiseptic şi juvelnic sau sac de păstrare, dacă se doreşte să se reţină peşte. În cazul în care pescarul nu are obiectele necesare, ele pot fi închiriate (5 lei/12 ore - saltea recepţie, 2 lei/12 ore - sac de păstrare, 2 lei/12 ore - spray antiseptic).
Grătarul se face obligatoriu folosind doar grătar prevăzut cu picioare sau în locurile special amenajate. Este interzisă întreţinerea focului la sol!
Este interzisă plantarea cu ambarcaţiuni pentru momeală (navomodel)!
Este interzis scăldatul!
Sînt interzise muzica, injuriile sau oricare alte activităţi care pot deranja liniştea sau activitatea persoanelor aflate la lac!
Toate persoanele care se bucură de serviciile oferite au obligaţia de a păstra curăţenia în zona rezervată şi de a arunca toate deşeurile în locurile special amenajate.
Pentru pescuitul de noapte, pescarul are nevoie de aprobarea administratorului bălţii şi nu are voie să vină însoţit decît de soţie sau prieten/prietenă şi copii (cu vîrsta maximă de 14 ani).
Toate persoanele care folosesc serviciile oferite sînt obligate să anunţe administratorul bălţii înainte să părăsească complexul, indiferent de ora şi problema aparută. Ne­respectarea acestei condiţii duce la restricţionarea accesului în complex.
Pentru a nu exista neînţelegeri (în cazul celor ce vor să sustragă peşte), toate persoanele care au achitat taxa corespunzatoare vor da acordul personalului de securitate pentru a fi cercetaţi la părăsirea complexului (maşină, cutii etc).
Persoanele care au achitat taxa corespunzătoare şi nu respectă regulamentul vor fi evacuate imediat din cadrul complexului şi vor elibera înapoi în lac peştele prins.
Persoanele care nu respectă condiţiile impuse pentru taxa achitată şi încearcă să ascundă sau să fure peşte se fac vinovate de FURT, faptă penală pedepsită conform art. 208 din codul penal, şi vor fi reclamaţi organelor de poliţie.

Observaţii:

 Toate persoanele care au achitat taxa corespunzătoare au obligaţia să lase la recepţie actul de identitate la sosirea lor în cadrul complexului şi să îl ridice la plecare.
 Cazarea în căsuţe şi accesul la utilităţile căsuţei se vor face pentru strict două persoane cu sau fără copii (cu vîrsta maximă de 14 ani).
În cazul persoanelor care deţin abonament de acces în cadrul complexului şi nu vor respecta regulamentul, acţiunile lor vor duce la anularea imediată a abonamentului.

Comentariile pescarilor

Farmaciuc Ion: „A fost o placere deosebita sa petrecem week­end-ul trecut la Pescarium. Am avut parte de conditii de cazare ireprosabile, mancare foar­te buna si consistenta. Din pa­cate in cele 48 de ore petrecute pe lac am dormit doar 5 ore, acest fapt datorandu-se celor 86 kg de crap capturat, ce a facut ca impreuna cu colegul meu Porcutan Horatiu sa urcam pe podium, castigand locul 1 pentru cea mai mare cantitate capturata. Vom reveni cu drag de fiecare data si cu speranta ca vom captura la fel exemplare frumoa­se, daca nu chiar mai bine. Multumim!“
Horaţiu Porcutan: „Dupa doua zile petrecute in complexul dumneavoastra am ramas cu urmatoarea impresie: balta ca si alcatuire este salbatica, naturala, un lucru bun, cu o densitate de peste mare, casutele sînt echipate corespunzator, cu pontoane individuale, un lucru bun. Ar mai trebui facut langa fiecare ponton un loc pentru acces la apa, pentru scoaterea si eliberarea pestilor in apa, pentru a evita ranirea acestora. Aici ma refer la pontoanele ce sunt la o inaltime considerabila de apa. Cateringul a fost peste asteptari, pentru o partida de pescuit. In concluzie am ramas cu o impresie placuta despre complexul dvs., impresie pe care am s-o impartasesc si altor pescari din cercul meu de prieteni. Sper ca la anul sa ne revedem in aceeasi formula ca in a­cest an si sa ne simtim la fel de bine. Cu stima, Horatiu Porcutan-Spitzer“.
Manea Mihai: „Am ajuns pe bal­ta la ora 5,30 si am plecat la 18,00. A fost innorat aproape toata ziua. Am pescuit dupa cabanute in partea dreapta. Lume foarte putina datorita vremii. Am prins un crap romanesc pe la 9-10 kg, un ten pe la 3 kg si cativa ciortani intre 1,5 si 2,5 kg. Am retinut 5 kg de peste asa cum prevede regulamentul. A fost o par­tida reusita ca de obicei pe aceasta balta!“.
Alin: „Balta este ideala pt crap si ten... am fost in 2011 si am luat 2 crapi si ceva caras... eu personal o recomand“.  

 M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 4399

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info