Curierul Zilei - Lupşanu, o baltă accesibilă cu mult peşte!
PRIMA PAGINA

*** Se opreşte curentul în Albota     *** ️Dacă spun că eşti prost, asta nu este fake news     *** Vor fi montate containere îngropate      *** Se fură lalelele şi gardul viu      *** Transport de lemne ilegal      *** Gabi a pierdut lupta cu boala!     *** Spărgătorul, prins la păcănele!     *** Escrocul plasat în arest la domiciliu    *** „Ieri transfer de contribuţii, astăzi sporuri îngheţate!”     *** Jurnaliştii pricepuţi şi să tragă cu arma!    *** Ionică a contestat demiterea!    *** Sfinţii zilei      *** Investiţii şi decizii importante!     *** Pui cu sos de şofran     *** Evenimente 21 martie de-a lungul vremii     *** Cupa primăverii la şah     *** „Donbass” şi „Charleston” la Cinema„Bucureşti”     *** „Fum de tavernă” cu Mărgineanu      *** Mălăele, în „Cafeneaua“      *** Echipamentul de protecţie, obligatoriu      *** Vali Porcişteanu la startul Trofeului Serus!      *** Victorie pe terenul oltenilor    *** Denisa Dragomir, pe podium în Spania!    *** CS Mioveni, televizată de două ori    *** Mioveniul, gazdă a turneului semifinal    *** Liga I    

 Publicitate pdf
Lupşanu, o baltă accesibilă cu mult peşte! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 aprilie 2017

Curierul zilei vă prezintă lacurile de pescuit 

 Lupşanu, o baltă accesibilă cu mult peşte!

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş, şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de pro-prietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre par-tidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. În această săptămînă, vă vom prezenta balta Lupşanu 1, din judeţul Călăraşi, o baltă frumoasă, care oferă şi condiţii bune pentru pescuit. Majoritatea pescarilor care au fost pe acest lac au fost mulţumiţi de partidele de pescuit făcute în ultimii ani. Caraşii de pe acest lac sînt de dimensiuni mari, iar crapii cu greutatea între 2 şi 4 kg sînt destul de frecvenţi. Taxa de pescuit este una destul de accesibilă pentru majoritatea pescarilor.   

Balta Lupşanu 1 se află în localitatea cu acelaşi nume din judeţul Călăraşi, la o distanţă de 75 km de Bucureşti. Din localitatea Lehliu mai sînt aproximativ 10 km, iar drumul este unul acceptabil, mai dificil pe timp de ploaie. Adîncimea medie a lacului este de 1.9 m, suprafaţă de 35 hectare luciu de apă, lungimea de 2,2 km. În zona sectorizată, lăţimea este între 120 m şi 160 m, iar pe capătul bălţii, pe o suprafaţă de 150 m, lăţimea este de 70 - 80 m, unde nu există standuri. Balta este populată cu crap, caras, ten şi somn. Pe baltă sînt amplasate pontoane, foişoare şi toalete. Este obligatoriu să curăţaţi locul de pescuit la plecare în pungi de plastic puse la dispoziţie de administrator/paznic.
Cum se ajunge la baltă:  Urmînd ruta cu plecare din Bucureşti pe A2, se face dreapta la Lehliu (km 64 ), se merge pe drumul spre Călăraşi (Razvani - Nucet - Lupşanu - Radu Vodă), iar în localitatea Radu Voda se intră pe un drum pietruit care duce la baltă.
Taxe: 50 lei/12h. Se poate reţine 5 kg de crap şi caras nelimitat.
Plantatul este gratuit.
Cine doreşte să pescuiască pe timp de noapte pescuieşte GRATUIT şi a doua zi, taxa fiind 90 lei/24h. Se poate reţine 10 kg de crap şi caras nelimitat.
Administrator: Didi Ioniţă - tel. 0752 800 700

Regulament pescuit:
Programul de pescuit este între orele 06.00 - 18.00 sau 18.00 - 06.00 .
Se pescuieşte/nădeşte doar după un singur mal, Nu se poate pescui/nădi din barcă, decît la răpitori (din toamna 2014) .
Se poate pescui cu orice fel de nadă. Pesuitul la bombă este INTERZIS.
Cantitatea de peşte ce poate fi reţinută este de 5 kg de crap la partidele de 12 h şi 10 kg la cele de 24 h, iar carasul este NELIMITAT la reţinere. Puietul de crap şi de cteno (sub 1 kg), cît şi exemplarele reproducătoare, de peste 5 kg, se eliberează nevătămate, după atingerea cantităţii maxime admise, se poate pescui în regim de prinde şi eliberează (C&R).
Maşina poate sta lîngă pescar, fără a bloca drumul de acces.
Este obligatoriu curăţarea locului de pescuit, prin colectarea tuturor deşeurilor în saci sau pungi, care se aruncă de către pescar, în tomberoanele special puse la dispoziţie de administraţie. La terminarea partidei de pescuit, pescarul trebuie să lase locul curat.
Este interzisă muzica ascultată tare, poluarea bălţii şi a malurilor.
Se poate face grătar pe utilajul pescarului sau poate primi gratuit un grătar de la administraţie. Este interzis a se face grătar direct pe iarbă.
Sînt interzise gropile în pămînt, scăldatul, spălatul maşinii, ruperea pomilor şi intrarea în culturile agricole din apropiere.
Fiecare pescar poate pescui numai după locul pe care şi l-a ales, fără a depăşi culoarul de pescuit. Este interzis aruncarea lansetei pe diagonală (sau în lateral) pentru a nu deranja pescarii vecini.

NU SE ACCEPTĂ SCANDALURI, BĂTĂI, ÎNJURĂTURI etc. PE BALTĂ! Acestea atrag după sine excluderea de pe baltă. Administraţia bălţii Lupşanu 1 este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă şi materială pentru orice formă de accidente, incidente şi urmări generate de consumul de alcool sau neatenţie a pescarului şi însoţitorilor acestuia. Regulamentul se substituie unui act normativ de protecţia muncii.
Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzută în regulament conferă dreptul administraţiei bălţii de a nu mai permite accesul pe baltă şi retragerea dreptului de pescuit autorului. Prezentul Regulament va fi înmînat odată cu achitarea taxei şi prin aceasta se subînţelege acordul dvs. cu privire la respectarea lui.

 Comentariile pescarilor:

Comentariu postat de: Chiru Paul Data postării: 28.03.2016
- Data partidei de pescuit: 26-03-2016
- Taxa pescuit: 50 lei/12 ore; 90 lei/24 ore
- Nade si momeli folosite:
plastice pe firul de par si nada star fish cu spartura de porumb in cuva vaporasului.
- Capturi (total kg/specie):
Crap: 9 kg;
Alte informatii utile:
- Am plantat;
- Am pescuit cu 4 scule (lansete si undite)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: C&R sau cu Retinere (in limita cantitatii admise)
- Pot fi retinute: 10 kg
Drumul de acces, impresii, recomandari:foarte bun indiferent de vreme.
Descrierea partidei:
Am pescuit de pe 26 pana pe 27 martie pe apa mica... Plantat la plastice enterprice. Am prins 4 buc. de crap, doi la 3 kg si doi la 1,5 kg, plus 3 scapati in larg din cauza acelor mici. Fire intinse tuturor!!!
Comentariu postat de: Dany Dany Data postarii: 12-09-2015.
- Data partidei de pescuit: 08-09-2015

- Taxa pescuit: 50 lei/12 ore
- Nade si momeli folosite:
Porumb cu aroma scopex.
- Capturi (total kg/specie):
Crap: 11 kg;
Alte informatii utile:
- Am plantat;
- Am pescuit cu 5 scule (lansete si undite)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: C&R sau cu Retinere (in limita cantitatii admise)
Drumul de acces, impresii, recomandari: Drum foarte bun pana la balta si pe marginea ei, s-a pus pietris.
Descrierea partidei:
Am sosit pe balta la ora 05.30 si am terminat partida la ora 19.00. Vremea numai buna de pescuit pe timp de zi. Am pescuit pe un loc situat la mijlocul baltii, ca strategie destul de bun, aveam in fata stuf, unde am plantat cele 5 lansete, si pot spune ca nu am mers degeaba, deoarece scopul a fost atins, chiar mai bine ca alte dati. Am reusit sa scot pe mal 4 crapi, 3 romanesti la 2 kg. si 1 salonta la 5 kg. Acestea au fost si trasaturile, fara nici un peste scapat, cum am patit-o in partida trecuta, cand am scapat in drill 5 buc., si nu am scos decat 2, nici nu am mai comentat despre asta. Sincer am mers frecvent pe aceasta balta si nu am fost dezamagit niciodata, poate a fost si norocul, dar si putina pricepere si ceva intuitie. Poate, ca o reusita, in afara de nadire si monturi, a fost si faptul ca am plantat treptat in scara si nu am tensionat firele prea tare. Administratia acestei balti este de nota 10.
Comentariu postat de: Pescaruady Pescaruady Data postarii: 08-10-2015.
- Data partidei de pescuit: 07-10-2015
- Taxa pescuit: 50lei/12 ore
- Nade si momeli folosite:
Porumb flotant pe fir de par, nadire cu porumb uscat natural nedipuit.
- Capturi (total kg/specie):
Caras: 3 kg;
Crap: 9 kg;
Alte informatii utile:
- Am plantat;
- Am pescuit cu 5 scule (lansete si undite)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: C&R sau cu Retinere (in limita cantitatii admise)
Drumul de acces, impresii, recomandari: Drumul destul de bun, chiar daca ploua se poate intra.
Descrierea partidei:
Cu mare greutate am reusit sa conving un amic sa mergem la o partida de pescuit plantat, acesta avand navomodel. Am inceput partida la ora 07.00 si am incheiat la ora 19.00. Vaporasul a facut fata cu brio valurilor datorita vantului turbat care nu s-a lasat deloc, plus frig amplificat tot de vant. Acest fenomen totusi a avut un aport nemaipomenit cred, pentru ca atunci cand batea mai tare hop si trasatura. Capturi totusi modeste, dar bune pentru aceasta perioada, si nu prea mari, spun doar ce am prins eu, si anume, 4 bucati crap, 2 la 1,5 kg, 1 la 2 kg si 1 la 4 kg. Am prins si ceva caras, cam 3 kg, dar micut la undita. Partida multumitoare, cred ca daca nu plantam, nu... faceam mare lucru. Am plantat vis-a-vis la 0.5 m de stuf. Administratia de nota zece. Fir intins!

  M.Duinea 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 6718

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info