Curierul Zilei - Reguli noi pentru şefia Centrului Cultural
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
Reguli noi pentru şefia Centrului Cultural Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 06 mai 2017

 

Reguli noi pentru şefia Centrului Cultural

Consiliul Local Piteşti a ad­mis că şi Jurnalismul e cultură


Consiliul Local Piteşti a stabilit, în şedinţa ordinară din aprilie (prin HCL 177), regulamentul de desfă-şurare a noului concurs pentru şefia Centrului Cul-tural municipal, după ce, în luna februarie, a avut loc un prim concurs, la care participaseră, fără succes, trei candidaţi.    

Primul candidat, Viorel Truş­că, a fost eliminat pe motiv că studiile nu se încadrau în cerinţe, iar ceilalţi doi, Dragoş Farmazon şi Lavinia Năstase, au fost şi ei descalificaţi pentru că CD-urile care le conţineau proiectele management aveau şi indicii privind autorii. Ambii au dat de înţeles că ar putea candida şi a doua oară. Condiţiile de participare stabilite acum sînt următoarele: l studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniile ştiinţe umaniste şi arte şi ştiinţe ale co­municării l vechime în mun­că, în specialitatea studiilor absolvite, de minimum 5 ani l ve­chime de minimum 3 ani în exercitarea unei funcţii de conducere (vechime în conducerea unei instituţii, companii, organiza­ţii neguvernamentale) l nu i-a încetat contractul individual de muncă sau contractul de management pentru motive imputabile, în ultimii 5 ani l nu are condamnări penale şi civile pentru fapte care l-ar face incompatibil cu funcţia l nu a colaborat cu Securitatea ca poliţie politică.

Condiţiile de studii, precizate

Faţă de vechiul Regulament, formulat de HCL 163/2016, care prevedea doar „ştiinţe umaniste şi arte“, s-a adăugat acum „ştiinţe ale comunicării“, ceea ce e destul de curios. În primul rînd, s-ar putea spune că e inclusă special pentru actuala directoare a Centrului, Carmen Salub, absolventă de Jurnalism. La precendentul concurs, de altfel, aceasta nu a candidat, pe motiv că nu se încadra aici. Şi era deci ciudat cum cineva care a condus, ca interimar, instituţia circa un deceniu nu poate nici măcar să candideze pentru o angajare legală. Pe de altă parte, totul pare un fel de furtună într-un pahar cu apă: nu e deloc clar cine a stabilit ce înseamnă exact „ştiinţe umaniste“. OUG 189/2008, care reglementează concursurile pentru şefia instituţiilor culturale, vorbeşte doar de îndeplinirea „condiţiilor de studii, de pregătire culturală şi managerială“. Pentru conceptul de „studii umaniste“ (echivalent al lui „humanities“, din engleză) există definiţii foarte diverse. În trecut, de pildă, se făcea distincţia între ele şi Teologie. În epoca mai nouă, diferenţierea lor se face, dimpotrivă, faţă de ştiinţele exacte şi tehnice. Or, în ele, desigur, era cuprinsă şi „comunicarea“. E drept, există şi o concepţie mai strictă, care separă filologia, filosofia şi istoria, ca pur umaniste, de „ştiinţele sociale“ - din care fac parte jurnalismul şi sociologia. Ar fi curios totuşi de argumentat eliminarea sociologiei - un domeniu strîns legat de cultura în ansamblul ei. Aşadar, şi la concursul trecut se putea candida cu studii de Jurnalism, care ţin tot de sfera „umanistă“ - netehnică.

Membri noi în comisie

Faţă de concursul trecut, se mai schimbă şi reprezentanţii Consiliului Local: în comisia de concurs, figurează Tatiana Preduţ, în locul lui Ionuţ Popescu, iar în comisia de soluţionare a contestaţiilor, Matei Ion, în locul lui Iulian Robert Tudorache - ceilalţi membri ai comisiei, ca specialişti, urmează să fie desemnaţi prin dispoziţie de către primar -  aceş­tia trebuie să păstreze obiectivitatea, dar şi confidenţialitatea, în privinţa concursului. Regulamentul prevede clar şi eliminarea proiectelor identificabile - cazul întîmplat data trecută. Proiectele de management trebuie să răspundă caietului de obiective (cam în direcţia a ceea ce face deja instituţia) şi trebuie să primească cel puţin nota 7 - punctajul, totuşi, nu e dinainte stabilit, ci se concepe de către comisie, în prealabil. Proiectele se susţin apoi şi în cadrul unui interviu, unde se primeşte a doua notă. Restul documentaţiei nu e schimbat - apare în plus, pentru informare, doar lista manifestărilor desfăşurate pe 2016. Data concursului urmează să fie stabilită prin dispoziţie, de către primar. 
Călin Popescu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2986

Comentarii (3)
Scris de Hmmm in 12-05-2017 12:58 - Vizitator
 
 
Deci la vremuri noi, tot ei... Rusinos! Cu.tura pitesteana!
 
Scris de Gogu in 12-05-2017 12:57 - Vizitator
 
 
Cand i-au numit in functii pe toti directorii nu aveau experienta. Acum se cer 3 ani de conducere! Se stie dinainte cine va castiga! Cine trebuie si e agreat!
 
Scris de Gina in 06-05-2017 18:55 - Vizitator
 
 
Prima regula e sa fi psd-ist 
A doua regula e sa ai dosar penal 
A treia regula e sa ai tupeu 
A patra regula e sa minti cum respiri 
A cincea reg.....
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info