Curierul Zilei - Iazul Bila 2, un lac pentru concursuri!
PRIMA PAGINA
 Publicitate pdf
Iazul Bila 2, un lac pentru concursuri!
(0 voturi)
Saturday, 13 May 2017

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Iazul Bila 2, un lac pentru concursuri!

 

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptă-mînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe pa-ginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre partidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. În această săptămînă, vă vom prezenta Iazul Bila 2, din judeţul Giurgiu, o baltă foarte frumoasă, de dimensiuni mari, bine amenajată şi bogată în peşte. Majoritatea pescarilor care au fost pe acest lac au fost mulţumiţi de partidele de pescuit făcute în ultimii ani. Se pescuieşte numai în sistem „Prinde şi eliberează!“. Taxele sînt accesibile, pentru toate buzunarele, iar majoritatea celor care au fost pe acest lac au prins peşte.  

Creat pentru creşterea peştilor

Iazul Bila 2 este o amenajare piscicolă ce răspunde cerinţelor pescarului modern, adept al pescuitului C&R, avînd o populaţie piscicolă mare, responsabilă de partide dinamice, pline de capturi, şi se adresează cu preponderenţă acelor pescari ce nu sînt dispuşi să aştepte zile în şir pentru a avea o captură capitală. Lacul are o suprafaţă totală de 26 ha luciu de apă şi a fost creat special pentru desfăşurarea activităţilor de creştere intensivă a peştelui. Are o adîncime relativ constantă pe toată suprafaţa (circa 1,8 m), fără structuri submerse sau zone cu agăţătură. Substratul prezintă porţiuni mixte de nisip şi mîl, lăţimea medie a acestuia fiind de 130 m. Un brîu de stuf conturează suprafaţa malurilor, acesta fiind o zonă excelentă pentru adăpostirea peştilor şi, totodată, conferă o imagine feerică, un adevărat lac sălbatic. Amenajarea lacului a început în anul 2016. Drumul de acces a fost reabilitat şi pietruit, în prezent, accesul la pescuit putîndu-se face în orice condiţii de vreme. Pe lac a fost creată o zonă specială pentru parcarea autovehiculelor.

75 de locuri de pescuit

Locurile de pescuit (capacitate ): 25, cu 30 m distanţă între ele pentru pescuit la crap, şi 50 locuri, cu 15 m distanţă între ele pentru pescuit staţionar. Unele dintre acestea sînt realizate în peretele de stuf din apropierea malurilor, ceea ce sporeşte gradul de intimitate pe care orice pescar îl caută atunci cînd iese în natură. De asemenea, au fost montate toalete ecologice şi coşuri de gunoi de-a lungul zonei de pescuit, atent amplasate şi uşor accesibile.

Populări dese în ultimii ani

Specia predominantă în lac este crapul. În mai puţin de un an, proprietarii bălţii spun că au populat cu o cantitate de 10 tone, avînd o medie de greutate de 3,5 kg, cantitate ce a fost suplimentată de introducerea a peste 250 exemplare de crap şi cteno cu o greutate între 5 şi 9 kg. Această densitate raportată la suprafaţa lacului este responsabilă de partide dinamice, pline de prezentări, o rată ridicată a capturilor şi garantează că fiecare partidă va fi una reuşită, indiferent de experienţa pescarului. Lacul a beneficiat de o perioadă de refacere ce a durat mai bine de 3 ani, timp în care pescuitul a fost în totalitate interzis. Această perioadă este direct responsabilă de capturile de exemplare mari din specia caras, babuşcă şi roşioară, peşti a căror dimensiune şi densitate este de nerivalizat de către orice altă amenajare piscicolă deschisă publicului aflată în apropierea Capitalei.

Regulament pe Iazul Bila 2

După descărcarea echipamentului de pescuit în standul ales, automobilele vor fi parcate în locul special amenajat.
Partida de pescuit la 12 ore se desfăşoară numai pe timp de zi, de la ora 6,00 şi pînă la 18,00, în sistem Catch & Release.
Pescarul, dacă doreşte să reţină unul sau mai mule exemplare de crap, o poate face, contra cost (la preţul de 20 lei/Kg -TVA inclusă), numai prin anunţarea administraţiei încă de la achitarea taxei.
Se vor păstra în saci speciali de păstrare (puşi la dispoziţie de administraţie) doar exemplarele de CRAP care urmează a fi reţinute contra cost. Celelalte exemplare capturate vor fi manevrate cu grijă şi se vor elibera imediat fără a fi rănite (pot fi, după caz, fotografiate).
Indiferent de varianta de taxare achitată, pe un loc de pescuit (stand) va pescui o singură persoană.
Este permis pescuitul doar cu lansete „de crap“ sau „feeder“, cu monturi prevăzute cu un singur cîrlig şi care permit eliberarea plumbului sau a coşuleţului momitor în caz de ruptură; este interzisă utilizarea înaintaşul textil.
Este INTERZIS pescuitul la undiţă sau  „la plută“, indiferent de tipul echipamentului utilizat.
Pescarii sînt rugaţi să se comporte civilizat, fără ţipete, injurii sau alte manifestări de natură să deranjeze ceilalţi pescari.
Este INTERZISĂ ascultarea oricărui tip de muzică la difuzor.
Plantatul este INTERZIS.
Pescarii au obligaţia să permită controlul automobilului, atît la părăsirea amenajării, cît şi pe parcursul desfăşurării partidei de pescuit.
Pescarul care face cunoscut administraţiei faptul că alt pescar sustrage sau ascunde peşte, şi dacă acest lucru va fi dovedit, va fi recompensat cu două partide de pescuit.
Pescarii sînt obligaţi să menţină curăţenia generală a locului de pescuit. Este strict interzisă aruncarea resturilor menajere sau de altă natură pe mal sau în apă. Se vor utiliza sacii menajeri primiţi în momentul achitării taxei.
Este strict interzisă aprinderea focului direct pe sol.
Nerespectarea prezentului regulament are drept consecinţă ter­minarea partidei de pescuit pentru cel în cauză, cu eliberarea peştelui şi fără pretenţii de returnare a taxei.
Notă:
În fiecare zi de luni a săptămânii (excepţie, sărbătorile legale, ocazie în care lacul este deschis la pescuit), pescuitul este OPRIT pentru efectuarea de lucrări specifice de întreţinere şi amenajare.
Relaţii clienţi, 0786.428.086, dna Daniela.
Rezervări, de marţi şi pînă vineri, între orele 8,00 şi 5,00, la 0786.428.087, dl Nelu.
Sesizări, 24 ore din 24, 7 zile din 7, la 0786.428.084, dl Vali, şi  la 0786.428.085, dl Claudiu.

Lac frumos amenajat

Adepţii pescuitului la Feeder pot realiza adevărate recorduri personale pentru speciile sus-numite, dar şi cei care preferă pescuitul la crap se pot întîlni cu exemplare mari din speciile crap şi cteno, exemplare endemice lacului, altele decît cele populate şi care depăşesc cu uşurinţă greutatea de 10 kg. Iazul Bila 2 este locul perfect pentru organizarea concursurilor de pescuit sportiv,
team-building, meciuri demonstrative sau evenimente de promovare. Cu ocazia unor astfel de evenimente, putem pune la dispoziţia organizatorilor elemente logistice (bănci şi mese pentru a servi masa, grătare, iluminat şi pază pentru evenimente ce se întind pe mai multe zile etc.)

Taxe pe Iazul Bila 2

Se pescuieşte doar pe malul amenajat. Locuri disponibile: 50.
30 lei/2 lansete/12 ore (pescuit de zi - Catch & Release): de la ora 6,00 şi pînă la ora 18,00;
50 lei/4 lansete/12 ore (pescuit de zi - Catch & Release): de la ora 6,00 şi pînă la ora 18,00;
100 lei/4 lansete/24 ore (Catch & Release): de la ora 18,00 şi pînă la ora 18,00 a doua zi;
Se pot reţine contra cost (20 lei/kg TVA inclusă) doar exemplare de crap (comun sau oglindă) cu o greutate ce nu depăşeşte 3 kg. Orice altă specie de peşte se eliberează necondiţionat. Exemplarele de peşte manevrate necorespunzător, rănite, vor fi achitate de cel responsabil cu preţul de 40 lei/kg!

Comentariile pescarilor

Cosmin Sîrbu, 19 aprilie 2017:
„Este liniste, este peste, sunt pontoane si se mai construiesc, angajatii sunt ok. A fost o plăcere să vin pe această baltă si cu sigurantă voi mai reveni“.
Daniel Eugen, 26 aprilie 2017:
„O balta perfecta. Bine populata si conditii excelente. Revin de fiecare data cu placere“.
Onofrei Daniel, 9 mai, la 11,35:
„Foarte frumos! Am fost aici acum 5-6 ani, era balta mea de suflet. Peste doua saptamini fac o iesire aici“.
Popescu Ionut, 25 martie 2017:
„Iazul Bila 2 nu este in acest moment un carpodrom cu trofee. Este in schimb un lac unde ai toate conditiile si unde in mod cert nu te vei plictisi asteptand o trasatura“.
Tomescu George,  6 aprilie, la 14,12:
„A fost un pescuit la crap in regim de viteza maxima, din toate punctele de vedere. Am plecat din Buc. in viteza, pentru o minipartida de 12 ore, de noapte ... atat mi-a permis timpul. Mi-am ales pontonul 22, iar pestii nu au intarziat sa apara, adusi tocmai din malul de vis-a-vis. Am avut doua lansete acolo si doua pe un vad la 30 m. Vadul de aproape, intretinut cu un groudbait propriu clubului APS, a produs doar doi ciortani si o gramada de carasi foarte frumosi (unii duceau spre kg) dar care nu faceau subiectul iesirii. Vadul din malul opus, insa, a dat ceilalti 24 de pesti, prinsi la bila tare de 14 sau pop-up si pasta de boilies pe momitoare. Si bila si pasta ... marca Club APS. Odata cu lasarea intunericului am fost nevoit sa renunt la pop-up - uri pt ca nu mai scapam de aceeasi carasi superfrumosi. Din pacate, umiditatea /ceata de peste noap­te si faptul ca am fost singur m-au impiedicat sa fac si alte poze. Una peste alta, a fost o prima partida foarte buna pe Bila 2, locatie unde pestii au gustat foarte putin boilies. Voi reveni cat de curand cu un alt tip de mix (pasta si bila)“.   
  M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2880

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info