Curierul Zilei - Lacul Gruiu ascunde crapi mari!
PRIMA PAGINA
Fapt divers *** ️ S-a răsturnat cu maşina în şanţ     Fapt divers *** ️ A distrus o maşină de epocă     Fapt divers *** ️ Casă distrusă de o oală cu ceară uitată pe foc     Social *** ️ Firmele îşi plătesc cu greu facturile!     Sport *** ️ Meci doar pentru palmares!     Sport *** ️ Proiectul de învăţare a primului ajutor, un succes!     Social *** ️ „Campionii Bucuriei” a reunit la start 200 de copii!     Sport *** ️ Piteştenii Preda şi Ungureanu, favoriţi la medalii!     Sport *** ️ Strategii folosite primăvara la crap    
 Publicitate pdf
Lacul Gruiu ascunde crapi mari! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit

Lacul Gruiu ascunde crapi mari!

 

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre partidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. În această săptămînă, vă vom prezenta lacul Gruiu, din judeţul Călăraşi, un complex piscicol şi de agre-ment. Complexul dispune de două lacuri de dimensiuni acceptabile, iar majoritatea pescarilor care au fost pe aceste lacuri au fost mulţumiţi de partidele de pescuit făcute în ultimii ani. Se pescuieşte în sistemul C&R, dar şi cu reţinere, iar taxele sînt destul de accesibile.        

Balta Gruiu se află la 20 de km de Bucureşti, în localitatea Gruiu, Budeşti, judeţul Călăraşi. Din 2014 şi pînă acum, proprietarul bălţii spune că a amenajat o adevărată oază de relaxare şi distracţie, unde vei avea parte de capturi memorabile, momente speciale în mijlocul naturii şi weekend-uri pline de culoare alături de cei dragi. Ne-am dorit să facem din Balta Gruiu mai mult decît o baltă de pescuit, un întreg complex, un mic ecosistem departe de agitaţia oraşului, o experienţă în sine.

Pescuit sportiv şi recreativ

Cele două lacuri din complexul de agrement Balta Gruiu sînt amenajate şi întreţinute special atît pentru a satisface exigenţele pescarilor profesionişti, cît şi pentru a încuraja pescuitul recreativ şi a crea o atmosferă relaxantă, dar mereu surprinzătoare. Această baltă este periodic gazda unor concursuri şi evenimente tematice atît pentru profesionişti, cît şi pentru amatorii pescuitului recreativ. Printre acestea se numără Cupa Lacului Gruiu, aflată deja la a treia ediţie. Dacă eşti la început în arta pescuitului, balta are personal specializat care te poate sfătui şi îndruma pentru a-ţi alege echipamentul potrivit şi a obţine cele mai bune rezultate.

Cazare în 8 cabane

Proprietarul complexului piscicol şi de agrement şi-a propus să ofere mai mult decît o partidă de pescuit sau o simplă escapadă lîngă Bucureşti. În acest sens au amenajat terenuri de sport, locuri de cazare, iar în curînd se va construi şi un restaurant: „Ne-am dorit un loc din care să nu îţi mai doreşti să pleci, unde toate detaliile sînt în perfectă armonie, iar luxul şi natura se îmbină pentru a crea condiţii ideale. Ne-am imaginat o cabană mică, dar spaţioasă pe malul unui lac, unde să te poţi bucura de privelişte, de seri line şi de aerul curat, dar şi de tot confortul de acasă. Fiecare dintre cele 8 cabane sînt amenajate şi finisate cu cea mai mare atenţie pentru detalii, totul pentru a-ţi oferi o minivacanţă memorabilă, cu luxul unui hotel de cinci stele, dar şi cu libertatea unei escapade de pescuit pe care ţi-o doreai dintotdeauna“.

Distracţie pentru toată familia

„Ţi s-a întîmplat, poate de prea multe ori, să te simţi puţin egoist cînd vrei să pescuieşti o după-amiază întreagă, iar soţia şi copiii tăi nu au nicio ocupaţie distractivă. Pe Balta Gruiu, nu va trebui să-ţi faci griji pentru asta! Am pregătit o zonă recreativă, unde copiii vor putea face cunoştinţă cu animalele de la fermă, se vor putea plimba cu trăsura sau împrieteni cu Happy, calul nostru de rasă pură. În vreme ce micuţii se bucură de aer curat şi distracţie maximă la iarbă verde, părinţii se pot relaxa cu un cocktail sau o selecţie de băuturi de la barul nostru, cu servire chiar pe malul lacului. După marea deschidere de pe 29 aprilie 2017, plănuim să-ţi oferim o vară plină de surprize şi experienţe de neuitat!. Întreaga zonă de agrement Balta Gruiu este în plină dezvoltare, iar următorul pas este deschiderea unui restaurant haute cuisine, unde vei putea savura cele mai gustoase delicatese, într-un decor ideal care îmbină rafinamentul, eleganţa şi naturaleţea“

Taxe de pescuit

Balta este disponibilă doar vineri, sîmbătă şi duminică.
Taxa pentru pescuitul sportiv în sistem C&R este de 50 lei/12 h/pescar sau 80 lei/12 h/e­chipă.
Taxa pentru reţinere de peşte este de 50 lei (partida de pescuit 12 h + 25 lei/kg) şi se poate reţine crap între 1 şi 4 kg. Carasul este la liber. În cazul în care pe parcursul partidei de pescuit norocul nu vă surîde, veţi primi 5 kg de crap din ţarc.
TAXA pentru familie este 50 lei în sistem C&R si 50 lei + 25 lei kg pentru retinere. FAMILIA nu este nevoie să achite taxa de însoţitor.
TAXA pentru însoţitor este de 10 lei/însoţitor.
Taxe pentru închirierea cabanelor:
O familie sau 2 pescari - 400 lei/24 h*
L-D (7 zile) - 350 lei/zi*
Weekend (V, S, D)- 350 lei/zi*
Sezon 2017 (V, S, D) - 300 lei/zi*
Pescuitul este inclus în preţul cabanelor.
 Rezervarea unei cabane se face cu 24 h înainte.
Cabanele au, de asemenea, incluse în preţ utilizarea terenului sintetic de fotbal/tenis.
Rezervări, la 0758 383 333.

 Regulamentul de pescuit

Pescarul poate să pescuiască în sistem C&R cu maximum 4 scule (lansete sau undiţe) obligatoriu dotate cu 1 (un) singur cîrlig şi plumb sau momitor.
Pescarul poate să pescuiască în sistem de REŢINERE cu maximum 4 lansete şi o (1) undiţă, obligatoriu, dotate cu 1 (un) singur cîrlig şi plumb sau momitor.
Pescarii care pescuiesc cu monturi dotate cu mai multe ace vor fi evacuaţi de pe baltă.
Interzis pescuitul cu fir ataşat pe tamburii mulinetelor de orice fel (textil sau monofilament) gen (înaintaş), ci numai cu fir principal.
Capturile de CRAP vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, în stare vie şi fără a fi rănite.
Peştele răpitor indiferent de greutate nu se reţine. Se eliberează în stare vie şi fără a fi rănit imediat ce a fost capturat.
Este strict interzis să pună peştele în acelaşi juvelnic (sac păstrare) doi sau mai mulţi pescari! Obligatoriu un singur juvelnic (sac de păstrare). Este strict interzis juvelnicul din metal.
Este interzisă staţionarea cu maşina pe baltă. Pescarul va intra pe baltă pentru a-şi lăsa lucrurile necesare, după care va fi nevoit să lase maşina în parcarea complexului.  Această regulă devine nulă în clipa unei competiţii.
Este strict interzis pescuitul la BOMBĂ!
Fiecare pescar este obligat să se aşeze numai pe locul marcat pentru pescuit unde a primit aprobarea de la administraţia bălţii!
Pe acest bazin sînt interzise ascultarea muzicii de orice fel la volum ridicat, injuriile, chefurile şi oricare alte activităţi care pot deranja ceilalţi pescari aflaţi pe baltă. Nu trebuie să se înţeleagă că nu poate pregăti masa la un grătar, dar să o facă în aşa fel încît să nu deranjeze pe ceilalţi pescari.

Fiecare pescar poate fi însoţit de o persoană care poate pescui doar ca RUNNER, dar numai pe timpul zilei.
Pentru pescuitul pe timp de noapte, obligatoriu, pescarul va fi fără însoţitor.
Pescarii care nu respectă unul din punctele de mai sus va fi scos imediat de pe bazin.
Pescarii vor trebui să fie dotaţi cu saltea de primire şi spray dezinfectant.
Pescuitul pe timp de noapte este permis numai cu aprobare de la administraţia bălţii şi rezervare cu cel puţin 24 h înainte.
Pentru pescuitul pe timp de noapte, durata minimă a unei partide va fi de 24 h şi nu se reţine peşte (obligatoriu C&R).
La intrarea pe baltă, pescarii vor contacta obligatoriu administraţia bălţii pentru a primi informaţii despre locul de pescuit şi REGULAMENTUL BĂLŢII.
Este interzisă reţinerea crapului cu o greutate mai mică de 1 kg.
Administraţia bălţii îşi rezervă dreptul de a nu permite accesul pe baltă pescarilor care nu au echipamentul conform regulamentului mai sus menţionat. 
Pe acest bazin, pescarul care va fi depistat că sustrage (ascunde) peşte, altul decît cel din juvelnic, care poate fi reţinut conform regulamentului şi taxei achitate, se face vinovat de furt, faptă penală pedepsită conform Art. 208.

Comentariile pescarilor

Mugurel Georgescu, 17 aprilie 2015:
 „A fost o partida de vis, cu cate 15-20 pesti de fiecare pescar, cu greutati mergand de la 500 gr la cca. 4 kg. Pesti vigurosi, nepescuiti care ne-au oferit driluri interminabile si senzatii cu totul si cu totul speciale inclusiv dublu si triplu dril. Cred si sper ca feederistii vor avea de acum o noua destinatie pentru pescuit“.
Relu, 11 iunie 2015:
„Eu am pescuit de 2 ori acolo. Prima partida in zona primelor 2 locuri de pescuit, si urmatoarea la vreo suta de metri mai la dreapta/spre complex. Cand am fost noi inca nu erau numerotate/delimitate standurile. La carlig am incercat destule momeli, si a mers cam orice, inclusiv plasticele. Eu am inceput cu viermusi si primul crap asa l-am luat, dupa care am trecut pe altele: pelete dure, bandum, oozing, etc.. Fiind peste mult vei prinde la orice. In opinia mea nada va face diferenta. Eu am folosit mixul de 2mm FiatX, si a dat cel mai bun randament comparativ cu ce au dat amicii mei. Totusi, la a 2-a partida ne-a cam omorat ciortanica, prima oara nu prea“.
Claudius, 7 octombrie 2015:
Am fost duminica 04 /10/2015 impreuna cu Cismas si pot sa spun ca a fost o partida cat de cat reusita. am scos 6 ciortani cu greutatea intre 500gr si 1.5kg si un caras la vreo 500-600 gr plus 5 scapari consecutive si vreo 3 scapari la undita. (toate din cauza agataturii) (dadeam la un metru maxim de o insulita) cum am dat la vreo 2 m de agatatura nu am mai ratat nici unul. Am dat de la ora 8 la ora 14:00 de pe standul 1. pe balta mai erau pescari si cred ca vreo 4 aveau cu retinere . din pacate pentru ei nu am vazut sa scoata mai mult de 1 peste sau chiar deloc. In dreapta mai erau niste baieti care dadeau la crap si doar unu din ei cred ca a scos 3 sau 4 bucati. Nada am folosit super mix 2mm feederx + super green carp tot de la feeder x si pe carlig (papusica roz ) semiflotanta. Cred ca puteam sa

am rezultate mult mai bune daca dadeam cu un method de 10 - 15 gr max. am dat cu un preston de 30gr xl . si la fiecare scoatere din apa era plin de vegetatie moarta. ma gandesc ca un method mai usor nu s ar fi afundat asa tare in substrat. din pacate momentan nu am decat un bat si nu prea imi permit sa fac teste .dar vine iarna si facem stoc :))) pentru cine doreste o partida relaxanta si nu foarte departe de bucuresti la pretul de 30 ron (poti sa dai si doi insi pe un bon daca da ti cu max 2 bete de om si nu ocupati decat un stand.) este foarte avantajos. va salut si fir intins!!!“

 

M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2993

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info