Curierul Zilei - Extractul de whisky şi CSL-ul în nada pentru crap
PRIMA PAGINA
 

*** Apă cu bacterii în trei comune!     *** Sîntem campioni la mame sub 15 ani!     *** PASTILA de UMOR      *** Cursurile pietei valutare     *** Ursul a mîncat oaia omului     *** Turist de 22 de ani, mort de frig     *** A căzut în cap, pe casa scării      *** A nins pe Transfăgărăşan      *** Imnul Centenarului pe acorduri de pian!     *** Concert de pian pentru 4 mîini     *** Pasionalul tango, la Davila     *** 6 medalii la Campionatul Naţional     *** „Putem obţine o medalie în acest sezon“     *** Începe Memorialul Ziguli     *** Bogdan Cuzma a cîştigat Trofeul Câmpulung Muscel 2018     *** Cupa Romaniei Faza pe judeţ      *** Învinşi în deplasarea de la Horezu     *** Vor calificare în optimi!     *** Fost antrenor al Mioveniului, la Dinamo    

 
Extractul de whisky şi CSL-ul în nada pentru crap Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 iulie 2017


Extractul de whisky şi CSL-ul în nada pentru crap

 

Folosirea alcoolului în nade, pe apă rece, este o idee veche. Am întîlnit reţete de porumb „dipuit“ în ţuică sau palincă, obicei tradiţional cu care s-a prins mult crap. Ce efect are alcoolul? Probabil dispersia rapidă stimulînd simţul olfactiv asupra peştelui din zonă.

 
Unii au încercat boiliesuri cu votcă, whisky sau vişinată (în special ca dip sau bile solubile, nu şi în cele fierte), iar pe lacurile furajate cu borhot de bere, porumbul înmuiat în bere, reprezintă cea mai bună soluţie. Există însă şi ingrediente foarte populare despre care se crede, în mod eronat, că au alcool în compoziţie, cum ar fi CSL-ul şi extractul de whisky. Numele CSL-ului (Corn Steep Liquor) indică într-adevăr un potenţial alcoolic, pentru că produsul este un derivat industrial de la prelucrarea porumbului şi conţine fermenţi activi, alături de proteine solubile, carbohidraţi, vitamine şi minerale. CSL-ul în stare brută fermentează spectaculos, la fel ca mustul, dar  CSL-ul pe care îl comercializează producătorii de nade este acelaşi CSL, atît că a fost stabilizat, iar fermenţii au devenit inactivi. În această stare nu conţin alcool, iar un CSL netratat ar fi foarte bun în nadă, dar ar fi un dezastru pentru comerţ. Depozitarea ar trebui făcută numai la temperaturi scăzute, ceea ce ar ridica mari probleme logistice, iar odată ambalat în sticle s-ar transforma în mici bombe cu ceas care ar exploda pe raftul magazinului. Extractul de whisky nu este nici el alcoolic. Introdus în domeniul nadelor de NashBait, la sfîrşitul anilor ‘90, este un extract concentrat nealcoolic dizolvat într-o combinaţie de lichide nutritive cu un adaos de uleiuri esenţiale şi îndulcitor, pentru a-i îmbunătăţi gustul. Extractul de whisky şi CSL-ul în nada pentru crap sînt lichide nutritive eficiente pe apă rece, fiind atrăgătoare, solubile şi utile ca sursă de energie în nadă, dar nu datorită alcoolului, care e sublim, dar lipseşte cu desavîrşire.   Sursa: pescarinformat.ro
M.Duinea

Vizualizari: 1490

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics




































Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info