Curierul Zilei - Lacul Colacu, accesibil pentru toate buzunarele!
PRIMA PAGINA

Fapt divers *** ️ Poliţistul împuşcat a murit     Fapt divers *** ️ Turist polonez căzut pe munte     Fapt divers *** ️ Şoferul obosit a ajuns e contrasens     Sport *** ️ Derby de tradiţie în Trivale!     Social *** ️ Adormirea Maicii Domnului     Fapt divers*** ️ Turist polonez căzut pe munte     Social*** ️ Comparaţia este făcută cu mediul privat     Social *** ️ Datoria externă a României a crescut     Social *** ️ Nu vă căutaţi perechea pe internet    
 Publicitate pdf
Lacul Colacu, accesibil pentru toate buzunarele!
(0 voturi)
Saturday, 01 July 2017

Curierul zilei vă prezintă bălţile de pescuit    

Lacul Colacu, accesibil pentru toate buzunarele!

 

Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru, iar în fiecare săptămînă, vă vom prezenta cîte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, pentru a fi cît mai bine informaţi cînd vă programaţi o partidă de pescuit. Vom publica descrierile făcute de proprietarii bălţilor pe paginile de Facebook sau pe site, dar şi comentariile pescarilor despre partidele de pescuit făcute pe aceste lacuri. 

 
 În această săptămînă, vă vom prezenta Lacul Colacu, din judeţul Prahova, o baltă foarte frumoasă, cu mult peşte. Majoritatea pescarilor care au fost pe acest lac au fost mulţumiţi de partidele de pescuit făcute în ultimii ani. Taxa percepută de proprietarul complexului piscicol este destul de accesibilă. Cantitatea de peşte care poate fi reţinută este suficientă pentru orice pescar.  Amenajarea piscicolă Boldeşti - Grădistea are o suprafaţă de 390 ha, din care 120 ha în balta numită COLACU destinată pescuitului sportiv, restul fiind folosite pentru producerea de puiet şi peşte de consum. Firma care administrează această baltă şi-a propus ca din anul 2011 să amenajeze şi să ofere condiţii cît mai bune pentru toţi doritorii de pescuit. În baltă există crap, cteno, caras, biban, şalău. Balta este cotată printre cele mai bune din Prahova datorită capturilor mari de crap şi răpitor. Lacul este amenajat cu diguri de beton la capete şi se află la marginea satului.
Localizare:
În Mizil, faci pe prima stradă dreapta pînă la gara, apoi stînga şi la ajungi la o barieră pe dreapta. Treceţi bariera şi mergeţi pe drumul dinspre stînga. După ce treceţi prin trei sate, la ieşire din Grădiştea, faceţi stînga pe drumul cu stîlpii de electricitate. Drumul duce exact la baltă. Lacul este cel din stînga, cum faceţi dreapta pe dig. Drumul de acces este Mizil - Baba Ana - Grădiştea - Boldeşti.
REGULAMENT DE PESCUIT BALTA COLACU 2017
1. Pescuitul recreativ/sportiv în Amenajearea Piscicolă Boldeşti - Grădiştea se desfăşoară în Iazul 1 (Colacu), începînd cu data de 11 Martie, pe baza unui permis zilnic de pescuit (bon fiscal), eliberat de angajaţii amenajării piscicole.
2. Costul permisului de pescuit (bilet de pescuit, chitanţă fiscală) este de 60 lei pescuitul de zi, 60 lei pescuitul de noapte. Se pot lua acasă pînă la 10 kilograme de peşte.
3. Permisul de pescuit (bon fiscal) este netransmisibil.
4. Pescarul are dreptul la un însoţitor care nu va pescui, celelalte persoane care însoţesc pescarul, dar care nu pescuiesc, vor plăti o taxă de 30 lei/zi, excepţie făcînd soţia, copii sub 14 ani, prietena, care au dreptul la o undiţă pentru a pescui.
5. Pescuitul recreativ/sportiv este permis între orele 7.00 - 19.00/19.00 - 7.00.
6. Pescuitul pe timp de noapte şi accesul pe malul stîng al amenajării (staţia de pompare ANIF) este interzis pe parcursul nopţii, accesul se face numai pe timpul zilei pe jos.
7. Pescuitul se face de pe mal, folosindu-se momeli naturale sau artificiale. Este interzis pescuitul din barcă.
8. Nădirea se face de la mal. Nu este permisă plantarea sau nădirea din vaporaşe teleghidate (navomodele).
9. Se pot folosi cel mult 5 undiţe/lansete cu cel mult două cîrlige pe băţ.
10. Este interzis pescuitul la „BOMBĂ“.
11. Este interzis pescuitul la fitofag (NOVAC, SANGER).
12. Este interzisă utilizarea ancorelor sau a altor unelte de pescuit care pot provoca rănirea peştelui.
13. Este interzisă utilizarea materialelor explozive sau a curentului electric.
14. Este interzisă utilizarea oricăror scule de pescuit comercial de tipul avelor, setcilor, vintirelor, talienelor, prostovoalelor, halăurilor, etc.
15. Este interzisă deteriorarea sau distrugerea florei şi faunei sau a zonelor din preajma locurilor de pescuit precum şi a amenajărilor şi dotărilor puse la dispoziţia pescarilor sportivi de către administraţie.
16. Este interzis consumul excesiv de alcool în perimetrul locaţiei de pescuit.
17. Este interzis scăldatul şi spălarea autovehiculelor şi a animalelor în baltă.
18. Persoanele care nu respectă punctele menţionate mai sus vor fi scoase de pe amenajarea piscicolă, iar peştele prins pînă în acel moment va fi eliberat în heleşteu.
19. Pescarul este obligat să prezinte permisul zilnic de pescuit (bon fiscal) şi peştele reţinut la solicitarea administratorilor şi a personalului de pază şi control ai amenajării piscicole, precum şi la solicitarea reprezentanţilor ANPA, Poliţiei şi a Jandarmeriei.
20. Pescarul este obligat să întreţină ecologic locul de pescuit prin colectarea deşeurilor şi a oricăror alte resturi menajere în saci şi/sau pungi care se ridică de pescar la terminarea partidei de pescuit. Sacii/pungile cu resturi menajere se depun de pescar în coşurile de gunoi.
21. Circulaţia autovehiculelor pe diguri, maluri se face cu viteza maximă de 5 km/h şi este interzisă utilizarea claxonului.
22. Sînt interzise săparea gropilor în maluri, diguri, focul deschis şi scăldatul.
23. SC Fishplan SRL este exonerat de orice răspundere privind eventualele incidente, accidente sau alte evenimente nedorite care afectează în orice fel pescarii sportivi sau însoţitorii acestora, aflaţi în incinta amenajării piscicole.
24. Administraţia îşi rezervă dreptul de a selecta clienţii pescari atît pe timp de zi, cît şi pe timp de noapte.
25. SC Fishplan SRL îşi rezerv dreptul de a aduce modificări prezentului regulament.
Rezervări:
Balta Pescuit Boldeşti Grădiştea 0760 603 985
CONDUCEREA,
SC FISHPLAN SRL
Comentariile pescarilor
Ilie Cosmin, data postarii: 23-03-2017.
- Data partidei de pescuit: 21-03-2017
- Taxa pescuit: 60 lei/12 ore
- Nade si momeli folosite:
Rama si vierme.
- Capturi (total kg/specie):
Caras: 3 kg;
Crap: 2 kg;
Alte informatii utile:
- Am pescuit cu 5 scule (lansete si undite)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: C&R sau cu Retinere (in limita cantitatii admise)
Drumul de acces, impresii, recomandari:
Drum bun pana la balta.
Descrierea partidei:
Am pescuit intre orele 06:00 si 18:00. Vremea a fost frumoasa, cu soare si vant usor. Am pescuit pe partea stanga a baltii unde nu se permite accesul cu masina si pescuit pe timp de noapte. Foarte aglomerat, cel putin 30 de masini. Am prins un ciortan la 2,1 kg; un caras la 1,1 kg si caras mai marunt pana la 5,3 kg total.
Ion Georgescu, data postarii: 05-10-2016.
- Data partidei de pescuit: 15-06-2016
- Taxa pescuit: 60 lei/12 ore
- Nade si momeli folosite:
Porumb.
- Capturi (total kg/specie):
Crap: 9 kg;
Alte informatii utile:
- Am pescuit cu 5 scule (lansete si undite)
- Se poate pescui noaptea
- Se poate pescui in regim: C&R sau cu Retinere (in limita cantitatii admise)
Drumul de acces, impresii, recomandari:
Bun pana la balta... de la bariera pe partea stanga nu ai voie cu masina si drumul este cam lung pentru scule de crap.
Descrierea partidei:
Pescuit de la 06.00-19.00, vantul a batut usor (pe balta aceasta este de preferat sa bata). Pescuit la porumb crud din piata cu saculet solubil si o nadire cu racheta de dimineata cu porumb uscat. Am prins un cteno de 8,8 kg. Pe partea stanga nu se poate pescui nocturn.
Florian Daniel, data postarii: 01-05-2015.
- Data partidei de pescuit: 01-05-2015
- Taxa pescuit: 60lei/12h, 60 lei plantat
- Nade si momeli folosite:
Tot ce stiu ca merge la crap si aveam la mine din gama, inclusiv boilesuri.
- Capturi (total kg/specie):
Caras: 4 kg;
Alte informatii utile:
- Se poate pescui in regim: cu Retinerea pestelui, in limita cantitatii admise
Drumul de acces, impresii, recomandari:
Bunicel, pe lac se intra pe jos si se merge mult pentru cei ce au echipament pentru crap.
Descrierea partidei:
Carasei brichetari foarte multi, dar mititei. La crap, miscare nula, am intrebat cel putin 15 pescari si la fel de deranjati au fost si ei. Nu am vazut niciun semn ca pestele este la bataie. Toata ziua s-au auzit impuscaturi si, culmea, s-a tras odata cu teava si carbid inclusiv pe balta pentru a alunga pasarile. Balta fara utilitati. Bon fiscal. Din discutia cu un pescar mai harsait din zona se mai prinde peste mare numai plantat. Altfel, o zi frumoasa.
Daniel Badulescu, data postarii: 10-11-2012.
- Data partidei de pescuit: 10-11-2012
- Taxa pescuit: 50 ron/12h
- Nade si momeli folosite:
Vierme rama, mamaligi home made, porumb uscat.
- Capturi (total kg/specie):
Caras: 8 kg;
Crap: 2 kg;
Alte informatii utile:
- Am pescuit cu 6 scule (lansete si undite)
- Nu se pescuieste noaptea
- Se poate pescui in regim: C&R sau cu Retinere (in limita cantitatii admise)
- Pot fi retinute: 10 kg
Drumul de acces, impresii, recomandari:
Bun.
Descrierea partidei:
Timp bun, rupea carasul la viermusi, la porumb un singur ciortan la 2 kg. n
 M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 3652

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info